Chytej.cz

bolo x match necteno

3.10.2007 | svaca | 8.555 zobrazení | 50 odpovědí

zdravim potreboval bych poradit s proutkem chytam hodne na plavacku(ploti­ce,cejn,tloust,par­ma) hlavne reka pod jezy v proudech tune a tak ale rad i na fleku zakrmim a jen pokladam!nemam rad teleskopy a nevim jestli by matchka byla to nej!tak nekdo poradte jestli mate zkusenost dikes moc

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 31. března 2010 v 16:18 ® tomashr reakce na …

džigit> aha

reagovat
Středa 31. března 2010 v 15:43 ® džigit

tomashr> nepochopils :-) nebylo to myšleno na multík,ale obecně na to vyvažování boloňky…

reagovat
Středa 31. března 2010 v 15:12 ® tomashr reakce na …

džigit> Ten Club Demi ale žádná prča není – docela mi to vrtá hlavou, pokud tě láká říční chytání se splaváváním, tak je to docela zajímavá volba. V zahraničí tento „baby multiplikátor“ docela zaujal a uvažuje o něm i pár lidí tady v ČR.

reagovat
Středa 31. března 2010 v 15:11 ® timbab reakce na …
timbab

džigit> nebo provrtat tu zátku na konci,provléknout provázek a na něj zavěšovat závaží dle potřeby :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 15:09 ® džigit reakce na …

timbab> a ještě pár olověných prutů do rukojeti :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 15:04 ® timbab reakce na …
timbab

džigit> no jistě,položím bolo na ukazováček a vybírám navi podle váhy :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 15:03 ® džigit reakce na …

timbab> sem si dělal prču :-) když si představím vyvážení,jako u vláčky,aby to nepadalo na hubu…

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:55 ® timbab
timbab

Zajímavý by bylo použití multiplikátoru např. Club demi.Někde jsem slyšel že se to pužívá.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:45 ® timbab reakce na …
timbab

džigit> podle citu-nenarvu tam nějaký tele ani naviják na dírky

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:39 ® džigit reakce na …

timbab> to mi poraď,jak těch 6metrů před sebou vyvažuješ?

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:38 ® džigit reakce na …

Petas> vydrž až se objeví Hraji nebo Mihy,dostane se Ti odborné péče :-)

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:38 ® timbab reakce na …
timbab

Petas> Na bolo je dobrý to mít vyvážený protože to držíš pořád v ruce,takže to bych sladil.Někdo používá malý navi kvůli váze.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:36 ® Libor reakce na …
Libor

Petas> každému sedne něco jiného, já malé navijáky zavrhl už proto že se z malé cívky odvíjí hůř vlasec. Velikost 40 je ale už moc, protože boloňka je na lov z ruky, a tam ta váha celé sestavy je už pak znát.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:31 ® Petas
Petas

Takže pokud Vás dobře chápu platí to samé co u ostatních rybolovných technik např. přívlače. Prut s navijákem musí sedět a být vyvážený. Nejsem na boloňky odborník, ale kdysi mi někdo tvrdil, že se používají co nejmenší navijíky právě vel 10(1000). Moc se mi to, ovšem nezdá.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:20 ® sus1 reakce na …

Libor> Tu co máš ty,tak jsem měl též,už je prodaná.:-)

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:17 ® Libor reakce na …
Libor

Petas> já dal na tu 6m boloňku Shimano exage velikost 30 a spokojenost.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:15 ® timbab reakce na …
timbab

Petas> úplně nejlepší je vzít s sebou prut do krámu a vyzkoušet jak ti to sedí,vyvážení a tak :-)

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:12 ® džigit reakce na …

Petas> ber to všeobecně-kolik tam budeš potřebovat vlasce,pak si to u jednotlivých nabídek v shopech porovnáš a tady dáš dotaz na zkušenost se strojkem :-) Do 200 metrů 0,18mm,nehledej v tom vědu

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:07 ® timbab
timbab

Petas> těžko říct od jaký firmy by ten navi měl být?Aby jsme si mohli udělat představu o velikosti(každá firma to má jinak).

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:03 ® Petas
Petas

Využiju již založeného forá, ať nezakládám nové. Jakou velikost navijáku by jste poradily na boloňku délka 5m, vel. 10(1000) nebo 20(2000).

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 20:38 ® Jak.novi
Jak.novi

Také jsem si pořídil boloňku a vypadá to, že ji v sobotu testnu. :-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 v 19:53 ® Libor
Libor

tak už mám možnost porovnávat, protože mám novou boloňku. Na řeku boloňka vyhraje, na stojáku zatím zůstanu na mačce.

reagovat
Středa 10. února 2010 v 16:55 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

chose120> MOJE SLOVA ŘEKA PATŘY BOLONKAM.

reagovat
Úterý 9. února 2010 ve 20:52 ® chose120
chose120

Koupil jsem si bolognesku 7 m od (Colmicu Hi grade –15 gramů) a když srovnám pozitiva a negativa..S bo­logneskou nahodite dale 1 –2 gramovym splavkem a muzete si dovolit ultrajemne vlasce.Kdezto od matchoveho prutu pokud nemate do 15 gramu si to uz dovolit nemuzete a nehodite tak daleko.Splavovani a hloubka jednoznacne vyhrala bologneska co se tyce matchoveho prutu jeho vyhoda je ze se muzete relativne bohybovat i v zarostlych partiich reky.Ale kdyz vezmu v potaz dnesni reky tak tech stromu uz tam moc neni aspon u nas na Odre kde je to skoro vsude vysekane.Jednoz­nacne u me vyhrala bologneska na reky.Matchovy prut na stojatou vodu do hlobky 3.5 metru.

reagovat
Úterý 9. února 2010 v 19:06 ® tucnak11
tucnak11

Ja mam Spida ot Shimy v 6 m je to delka nejvice použivana a na řeku bez bolonky ani fuč měl jisem skladiaky a neni to ono jisou kratke a neide nekdy přydryžovat lizatko a nebo splavek v větši vzdalenosti.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11965.jpg
Neděle 7. února 2010 ve 23:22 ® Libor reakce na …
Libor

drobcek> která? 6 či 7m ? :-)

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 23:20 ® drobcek reakce na …

Libor> Tak na to je to akurát :-)

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 23:12 ® Libor reakce na …
Libor

drobcek> chtěl bych to na menší vzdálenosti, i na chytání vestoje v řece, s delším odhozem nepočítám.

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 23:11 ® tomashr

MP-E65mm> Tu šestku jsem chválil já, ale nevybavuju si, že bych řekl slovo „univerzálnější“. Je to spíš takové „ovladatelnější“ (rozdíl docela citelný) a přijde mi to jako rozumná délka. Bič mám i 9m, takže dlouhé pruty do jisté míry posoudit mohu a fakt je, že s každým metrem délkem dost citelně narůstají náruky na lovné místo (ve smyslu větví atd.). S matchkou 4,2m se ještě protáhnu skoro všude (samozřejmě místy to chce opatrnost). S boloňkou 6m už je to horší docela o dost. No a s bičem 9m už je to echt problém… Jo a obecná poznámka pro všechny – s prutem od 6m výš si dávejte zatracený pozor na dráty elektřiny – tohle vůbec není sranda, už to ve světě pár rybářů odneslo a míst, kde se nějaké vedení vyskytují, je leckde až překvapivě hodně.

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 23:07 ® drobcek

Aká je voda kde budeš loviť? Niečo menšie alebo väčšie? Pojem „univerzálnejšia“ nenávidím… Ja uprednostňujem radšej dlhšie palice ako kratšie. S dlhšou dokážeš plavák udržať aj v silnom prúde na bližšiu vzdialenosť nad zakŕmeným miestom ale naopak je to zložitejšie. Ale sú borci, ktorí u nás na Váhu lovia matchkami v silnom prúde cca 30–40m od brehu a to veľmi úspešne. Je to ale podstatne ťažšie…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1