Vyhledávání
bolo x match
3.10.2007 | svaca | 8.556 zobrazení | 50 odpovědí
zdravim potreboval bych poradit s proutkem chytam hodne na plavacku(plotice,cejn,tloust,parma) hlavne reka pod jezy v proudech tune a tak ale rad i na fleku zakrmim a jen pokladam!nemam rad teleskopy a nevim jestli by matchka byla to nej!tak nekdo poradte jestli mate zkusenost dikes moc
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 31. března 2010 v 16:18 ® tomashr reakce na …
-
džigit> aha
reagovat - Středa 31. března 2010 v 15:43 ® džigit
-
tomashr> nepochopils
reagovatnebylo to myšleno na multík,ale obecně na to vyvažování boloňky…
- Středa 31. března 2010 v 15:12 ® tomashr reakce na …
-
džigit> Ten Club Demi ale žádná prča není – docela mi to vrtá hlavou, pokud tě láká říční chytání se splaváváním, tak je to docela zajímavá volba. V zahraničí tento „baby multiplikátor“ docela zaujal a uvažuje o něm i pár lidí tady v ČR.
reagovat - Středa 31. března 2010 v 15:11 ® timbab reakce na …
-
džigit> nebo provrtat tu zátku na konci,provléknout provázek a na něj zavěšovat závaží dle potřeby
reagovat - Středa 31. března 2010 v 15:09 ® džigit reakce na …
-
timbab> a ještě pár olověných prutů do rukojeti
reagovat - Středa 31. března 2010 v 15:04 ® timbab reakce na …
-
džigit> no jistě,položím bolo na ukazováček a vybírám navi podle váhy
reagovat - Středa 31. března 2010 v 15:03 ® džigit reakce na …
-
timbab> sem si dělal prču
reagovatkdyž si představím vyvážení,jako u vláčky,aby to nepadalo na hubu…
- Středa 31. března 2010 ve 14:55 ® timbab
-
Zajímavý by bylo použití multiplikátoru např. Club demi.Někde jsem slyšel že se to pužívá.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:45 ® timbab reakce na …
-
džigit> podle citu-nenarvu tam nějaký tele ani naviják na dírky
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:39 ® džigit reakce na …
-
timbab> to mi poraď,jak těch 6metrů před sebou vyvažuješ?
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:38 ® džigit reakce na …
-
Petas> vydrž až se objeví Hraji nebo Mihy,dostane se Ti odborné péče
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:38 ® timbab reakce na …
-
Petas> Na bolo je dobrý to mít vyvážený protože to držíš pořád v ruce,takže to bych sladil.Někdo používá malý navi kvůli váze.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:36 ® Libor reakce na …
-
Petas> každému sedne něco jiného, já malé navijáky zavrhl už proto že se z malé cívky odvíjí hůř vlasec. Velikost 40 je ale už moc, protože boloňka je na lov z ruky, a tam ta váha celé sestavy je už pak znát.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:31 ® Petas
-
Takže pokud Vás dobře chápu platí to samé co u ostatních rybolovných technik např. přívlače. Prut s navijákem musí sedět a být vyvážený. Nejsem na boloňky odborník, ale kdysi mi někdo tvrdil, že se používají co nejmenší navijíky právě vel 10(1000). Moc se mi to, ovšem nezdá.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:20 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Tu co máš ty,tak jsem měl též,už je prodaná.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:17 ® Libor reakce na …
-
Petas> já dal na tu 6m boloňku Shimano exage velikost 30 a spokojenost.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:15 ® timbab reakce na …
-
Petas> úplně nejlepší je vzít s sebou prut do krámu a vyzkoušet jak ti to sedí,vyvážení a tak
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:12 ® džigit reakce na …
-
Petas> ber to všeobecně-kolik tam budeš potřebovat vlasce,pak si to u jednotlivých nabídek v shopech porovnáš a tady dáš dotaz na zkušenost se strojkem
reagovatDo 200 metrů 0,18mm,nehledej v tom vědu
- Středa 31. března 2010 ve 14:07 ® timbab
-
Petas> těžko říct od jaký firmy by ten navi měl být?Aby jsme si mohli udělat představu o velikosti(každá firma to má jinak).
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:03 ® Petas
-
Využiju již založeného forá, ať nezakládám nové. Jakou velikost navijáku by jste poradily na boloňku délka 5m, vel. 10(1000) nebo 20(2000).
reagovat - Úterý 30. března 2010 ve 20:38 ® Jak.novi
-
Také jsem si pořídil boloňku a vypadá to, že ji v sobotu testnu.
reagovat - Úterý 30. března 2010 v 19:53 ® Libor
-
tak už mám možnost porovnávat, protože mám novou boloňku. Na řeku boloňka vyhraje, na stojáku zatím zůstanu na mačce.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 16:55 ® tucnak11 reakce na …
-
chose120> MOJE SLOVA ŘEKA PATŘY BOLONKAM.
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 20:52 ® chose120
-
Koupil jsem si bolognesku 7 m od (Colmicu Hi grade –15 gramů) a když srovnám pozitiva a negativa..S bologneskou nahodite dale 1 –2 gramovym splavkem a muzete si dovolit ultrajemne vlasce.Kdezto od matchoveho prutu pokud nemate do 15 gramu si to uz dovolit nemuzete a nehodite tak daleko.Splavovani a hloubka jednoznacne vyhrala bologneska co se tyce matchoveho prutu jeho vyhoda je ze se muzete relativne bohybovat i v zarostlych partiich reky.Ale kdyz vezmu v potaz dnesni reky tak tech stromu uz tam moc neni aspon u nas na Odre kde je to skoro vsude vysekane.Jednoznacne u me vyhrala bologneska na reky.Matchovy prut na stojatou vodu do hlobky 3.5 metru.
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 19:06 ® tucnak11
-
Ja mam Spida ot Shimy v 6 m je to delka nejvice použivana a na řeku bez bolonky ani fuč měl jisem skladiaky a neni to ono jisou kratke a neide nekdy přydryžovat lizatko a nebo splavek v větši vzdalenosti.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:22 ® Libor reakce na …
-
drobcek> která? 6 či 7m ?
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:20 ® drobcek reakce na …
-
Libor> Tak na to je to akurát
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:12 ® Libor reakce na …
-
drobcek> chtěl bych to na menší vzdálenosti, i na chytání vestoje v řece, s delším odhozem nepočítám.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:11 ® tomashr
-
MP-E65mm> Tu šestku jsem chválil já, ale nevybavuju si, že bych řekl slovo „univerzálnější“. Je to spíš takové „ovladatelnější“ (rozdíl docela citelný) a přijde mi to jako rozumná délka. Bič mám i 9m, takže dlouhé pruty do jisté míry posoudit mohu a fakt je, že s každým metrem délkem dost citelně narůstají náruky na lovné místo (ve smyslu větví atd.). S matchkou 4,2m se ještě protáhnu skoro všude (samozřejmě místy to chce opatrnost). S boloňkou 6m už je to horší docela o dost. No a s bičem 9m už je to echt problém… Jo a obecná poznámka pro všechny – s prutem od 6m výš si dávejte zatracený pozor na dráty elektřiny – tohle vůbec není sranda, už to ve světě pár rybářů odneslo a míst, kde se nějaké vedení vyskytují, je leckde až překvapivě hodně.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:07 ® drobcek
-
Aká je voda kde budeš loviť? Niečo menšie alebo väčšie? Pojem „univerzálnejšia“ nenávidím… Ja uprednostňujem radšej dlhšie palice ako kratšie. S dlhšou dokážeš plavák udržať aj v silnom prúde na bližšiu vzdialenosť nad zakŕmeným miestom ale naopak je to zložitejšie. Ale sú borci, ktorí u nás na Váhu lovia matchkami v silnom prúde cca 30–40m od brehu a to veľmi úspešne. Je to ale podstatne ťažšie…
reagovat