Chytej.cz

lov na střapec z rybky necteno

1.11.2004 | mirmen | 2.889 zobrazení | 12 odpovědí

Armin Gollner uvádí ve své publikaci ABECEDA RYBÁŘE ( snad jsem nespletl název) techniku lovu na proužky nařezané z rybího masa. Prý je to výhodné na velké, líné, přestárlé štiky. Výhodou možnost OKAMŽITÉHO záseku = nepoškození ryby. Udává, že technika je obzvlášť účinná na vodách, na nichž štiky znají umělé nástrahy lépe než prodavač ve speciálce. Setkal jste se s tím někdo? Zanedlouho voda začne zamrzat a s vláčkou bude konec.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 13. listopadu 2004 v 17:08 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Prijde me to sadisticke,to radsi na celou rybku(i kdyz zatim nemuzu)

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 17:43 ® HaD
HaD

mirmen: a já myslel, že to je určený přímo k vláčce. asi jsem to blbě pochopil

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 16:52 ® mirmen

HaD: při vláčce asi ano, ale při klasické položené nebo lovu na místě se splávkem spíš ne.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 11:15 ® HaD
HaD

mirmen: myslel jsem, že se to i bude trhat, ne?

reagovat
Středa 3. listopadu 2004 v 16:30 ® Ciffik
Ciffik

Hmmmmmm. zní to zajímavě,ale asi zůstanu u mé(na candoše) osvědčené zadní polovině plotičky

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 ve 20:48 ® jaryn

Je dobře to trochu zkroutit, aby střapec rotoval. Popisují to v 1000+1 rada rybáře. Kdysi jsem to zkoušel. Nic jsem nechytil ale neměl jsem výdrž tak to těžko mohu posoudit.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 19:44 ® mirmen

HaD: životnost do půl hodiny, pak se prý nástraha vyluhuje. Asi to chce připravovat doma a k vodě vozit pár rezervních „střapců“

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 10:25 ® HaD
HaD

zní to zajímavě, zkušenosti nemám, ale mám pocit, že životnost takové nástrahy nebude velká. a pořád něco řezat – a já jsem takhle na podzim taaaaak línej:-((

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 7:47 ® mirmen

Na přívlač dávám proužek kůže s masem na marmyšku. Chytání na těžko na kousek rybky, případně ploutvičku, je osvědčené na úhoře i candáty, štika to vezme taky. Těmi „střapci“ jsme měl na mysli několik proužků masa s kůží, o délce asi 10–15 cm a šíři cca 1 cm. Vše vyřezáváno skalpelem, nůž víc trhá. Na jednom konci jsou dvakrát propíchnuté jednoháčkem, ale zřejmě by šel i systémek se současným využitím kousku korku , aby se nástraha nadnášela nade dnem.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 7:37 ® Tomash
Tomash

Mám podobné zkušenosti ,jako jarv . 3tiku jsem takto nechytil, ale docela velký počet menších candátů. Na takové proužky rybky jsem chatal na těžko a dost často se mi stávalo, že malí candoši zabírali na část rybky až při jejím vytahování z vody…

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 7:36 ® Dědek
Dědek

Jarv : můžeš to popsat podrobněji?

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 23:21 ® jarv

Štiku jsem tímto způsobem nikdy nechytil (na to mám jiné vychytávky – protože na živou nechytám), ale na candáty to funguje dokonale a po správném nastražení i klidně formou přívlače.

reagovat