Chytej.cz

Vláčák na okouny necteno

24.9.2007 | cormaxx | 8.046 zobrazení | 52 odpovědí

Mám menší problémek a potřeboval bych prosím poradit.Stále se nemohu rozhodnout jekej proutek si mám koupit.Budu na něm tahat hlavně 3–5g jigy a 0–1 rotny a občas malinký woblerky do 4cm(spíš 3–3,5cm).Žádnej proud,jen rybníky.Chci aby měl tužší páteř a špičkovou akci(fast).Zatim jsem pokukoval hlavně po Team Dragonech,ale nemám si je kde osahat a hlavně nevim kterou gramáž si mám z jejich nabídky vybrat:-( Letos jsem chytal(ještě budu) se Shimanem Force Master 270/3–15g a ta gramáž mi vyhovovala,ale nevím jestli ten prut s FAST akcí nebude s takovou gramáží na moje účely moc tvrdý. Pokud vlastníte některý z těchto prutů tak mi kdyžtak pls písněte jaké nástrahy na něm taháte a kde má „strop“… Team Dragon 2.45m 1–7g Team Dragon 2.55m 2–10g Team Dragon 2.75m 1–7g Team Dragon 2.75m 3–12g
a nebo pokud víte o nějakém podobném tak sem hoďte odkaz. Já bych se přikláněl k tomu 2.55m 2–10g ale rád si nechám poradit kterej.........moc děkuju za rady

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Středa 26. září 2007 ve 13:54 ® AlanG

Robur>Přirovnání bohužel používá v prutovědě již zavedený pojem pro výrobní anomálii, danou konstrukcí blanku (navíjení „látky“ na trn). Pro úplnost, i tady se názory na správnost výkladu liší. Já beru páteř jako rovinu, v níž prut při ohýbání klade největší odpor. Někdo ale preferuje odpor nejmenší, kam se blank při zatížení ohýbá sám. Kdysi jsem se tohle pokoušel vysvětlovat některým kaprařům, ale ti si ve své izolaci vytvořili vlastní dost nesrozumitelný slovník a o realitu ztratili zájem. Tak jsem toho nechal, nakonec jde jen o pruty. V době, kdy i výrobci začali používat nesmysly typu „rychlá akce“, by to byl marný boj.

reagovat
Středa 26. září 2007 ve 13:27 ® Robur
Robur

Pupák co teprve tuhá, tvrdá, řídka a někdy dokonce žádná…stolice. Jinak si myslím, že to přirovnání zas tak blbé není. Pokud tedy hovříme o páteři.Vždyť byla i debata Žvejka prut.

reagovat
Středa 26. září 2007 ve 12:26 ® frajbák

cormaxx:zatím jenom gumy,o víkendu budu testovat víc(mám ho týden)

reagovat
Středa 26. září 2007 v 10:49 ® pupak reakce na …

tak jak na to koukam dost casto se tu pouziva slovni spojeni TUHA nebo TVRDA PATER, , vite vubec co to je PATER? a jestli to vite, jak pak muze byt TUHA nebo TVRDA ????? To mi hlava nebere . . .

reagovat
Středa 26. září 2007 v 8:06 ® Fugas

cormaxx: rotačku jsem zatim nezkoušel, po víkendu snad budu vědět víc.

reagovat
Úterý 25. září 2007 ve 20:43 ® cormaxx
cormaxx

frajbák,Fugas: jak zvládal 1 rotačku? teda pokus ste jí tahali…

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 15:58 ® Fugas

Sander: tahám hlavně gumy, čeřínek už jsem dlouho nevyndal. Ale nejraději woblery:-)

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 15:39 ® Sander
Sander

Fugas > to už vesele nahradí malé gumy. Nicméně tady mrtvou rybku okouni nechtějí. Není to z mé hlavy, nechodím na ně, prý ale stačí mrtfolu vyměnit za živou a je to o něčem jiném.

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 15:32 ® Fugas

Sander: Malá rybka okolo 5cm (nejlépe malej okounek) je myslim dobrá nástraha na okouna, teda u nás na Orlíku jo. Ale už takhle z nedostatku času moc nechytám:-((

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 15:17 ® Sander
Sander

Fugas > a okouny chceš chytat na mrtvoly??

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 15:16 ® Fugas reakce na …

brčko: neni mrtvola jako mrtvola:-) . Ten prut rozhodně neni měkkej! Je mnohem tužší než by člověk při tý gramáži čekal. Sander: Řeč byla o okounech, velkou rybu prosekávat nebudu:-) . Ale mě ten prut prijde spíš takovej candátovej a doufám, že s nim nějakou 80tku vydloubnu:-)

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 15:08 ® frajbák

Minulou středu jsem koupil TD 2,45 2–10g.U vody zatím jednou,takže nemůžu moc hodnotit a jeví se velmi dobře.Má jemnou špičku,která přechází do tvrdší páteře.Je to poměrně rychlej prut,žádná žvejkačka.Ještě jsem měl v ruce 1–7g,nakonec jsem se rozhodl pro tenhle.Tahal jsem na něm hlavičky 5g a v pohodě.Skus napsat maila p.Procházkovi,mě nabídl že mi pošle tři pruty,jeden si vyberu a ostatní pošlu zpět.Nakonec jsem to ale vyřešil"služebkou".

reagovat
Úterý 25. září 2007 ve 14:17 ® Sander
Sander

brčko > tahat to lze dobře i s L 2–12g, problém je v tom, že je to prut na prcanice a velkou rybu neprosekneš. Ty gramáže tam nejsou pro srandu kralikům.

reagovat
Úterý 25. září 2007 ve 14:15 ® brčkoo reakce na …

Fugas:To by jsi chtěl s tím Dragonem 2.75 a 3–12g tahat mrtvolu?Není to na ní moc měkký proutek.Já se jenom ptám, protože na příští rok o nějakém vláčáku uvažuji a Dragon je jeden z favoritů.

reagovat
Úterý 25. září 2007 ve 12:15 ® 4est

na okouny je nejlepší Kanal predator 2,10m,s tim zaseknete každej záběr..

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 11:16 ® Fugas

Pouvažuj taky o TD 2.75 3–14g. Jo trošku víc parabolickej, ale moc příjemnej univerzální proutek zvládající gumy, rotačky i woblerky. Měl jsem ho krátce v ruce a byl jsem nadšenej. Je ale ale o něco dražší, ale za tak krásně tenkej blank to stojí:-))

reagovat
Úterý 25. září 2007 v 10:09 ® Fugas

2.75 , 3–12 krátce mam, ale zatim jsem neměl šanci ho moc vyzkoušet. První dojmy (doma, s háčkem píchlym v koberci…, pak 10 minut u vody bez záběru): nízká hmotnost, fakt o něm v ruce skoro nevíš. S navijákem vel 30 je perfektně vyváženej,má příjemně krátkou pažbu(jako můj starej 2.40), tuhá páteř, ale v zátěži prut krásně pracuje. Neni to žvejka!Pokud budeš vodit hlavně jigy 3–5g volil bych možná ještě nižší gramáž. No woblery bych se vyprd, mě to teda s tou chvějivkou nejde. Podle mě je to ideál na gumy nebo popotahování mrtvoly. Doufám že ho o víkendu konečně pořádně otestuju, pak budu možná chytřejší. Zatim to ber jako postřeh amatéra kterej 10 let držel v ruce žvejkoidní Silstár a většinu pěknejch prutů viděl z dálky nebo džel jen krátkodobě. Zdar.

reagovat
Pondělí 24. září 2007 ve 21:54 ® skwor
skwor

cormaxx: Mám (dnes již nevyráběný) Dragon perch jig 2,4m 1,5–7g a jednička rotačka pro něj není problém. Ty Teamy mají jen akci víc do špičky.

reagovat
Pondělí 24. září 2007 ve 21:37 ® cormaxx
cormaxx

jde mi hlavně o to jestli ty 1–7g zvládnou 1 rotnu v poho a nebudou zbytečně přetěžovaný:-(( PS:délku neřešim je mi jedno jestli 2,45 nebo 2,75

reagovat
Pondělí 24. září 2007 ve 21:16 ® skwor
skwor

Nebo Berkley skeletor 3m 2–12g, ale musí Ti sednout ta rukojeť. Mám ho od začátku sezóny a nestěžuji si…

reagovat
Pondělí 24. září 2007 ve 21:06 ® skwor
skwor

Cormaxx: Asi takhle. Chybu neuděláš ani s jedním, jsou to skvosty všechny. Volil bych asi ten 2,75m 3–12g (nebo 1–7g ve stejné délce).

reagovat
Pondělí 24. září 2007 ve 20:50 ® Vlackar
Vlackar

Tak ještě si musíš rozmyslet na jak velké vodě chceš chytat… jestli např. Orlík, tak budeš mít lepší 2,75 a pokud na malé vodě stačí 2,4. Ale doporučil bych ti ten 2,75m 3–12 g.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1