Vyhledávání
Vláčák na okouny
24.9.2007 | cormaxx | 8.044 zobrazení | 52 odpovědí
Mám menší problémek a potřeboval bych prosím poradit.Stále se nemohu
rozhodnout jekej proutek si mám koupit.Budu na něm tahat hlavně 3–5g jigy a
0–1 rotny a občas malinký woblerky do 4cm(spíš 3–3,5cm).Žádnej
proud,jen rybníky.Chci aby měl tužší páteř a špičkovou akci(fast).Zatim
jsem pokukoval hlavně po Team Dragonech,ale nemám si je kde osahat a hlavně
nevim kterou gramáž si mám z jejich nabídky vybrat:-( Letos jsem
chytal(ještě budu) se Shimanem Force Master 270/3–15g a ta gramáž mi
vyhovovala,ale nevím jestli ten prut s FAST akcí nebude s takovou gramáží
na moje účely moc tvrdý. Pokud vlastníte některý z těchto prutů tak mi
kdyžtak pls písněte jaké nástrahy na něm taháte a kde má „strop“…
Team Dragon 2.45m 1–7g Team Dragon 2.55m 2–10g Team Dragon 2.75m 1–7g Team
Dragon 2.75m 3–12g
a nebo pokud víte o nějakém podobném tak sem hoďte odkaz. Já bych se
přikláněl k tomu 2.55m 2–10g ale rád si nechám poradit
kterej.........moc děkuju za rady
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. února 2011 v 17:25 ® tucnak11
-
foks01>nebyl v komatu,tolik je novinek za 3.05 roku
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 16:18 ® cormaxx reakce na …
-
foks01> Jak píše sethy,mám už 3,5 roku koupeno
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 16:13 ® foks01 reakce na …
-
sethy> třeba si ještě nevybral
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 15:41 ® sethy
-
Kluci 3 a pul roku staré téma
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 15:39 ® foks01
-
TD 1–7g ve 270 ti mužu pujčit do ruky.
reagovat - Sobota 5. února 2011 ve 21:16 ® troutkiller
-
Další Dragoní sebevrah!
reagovat - Sobota 5. února 2011 v 19:49 ® břitva
-
berkley lightning
reagovat - Sobota 13. října 2007 ve 20:38 ® mato privlac
-
Ja taký prút nemam mam SHIMANO ma 150cm a chytá sa nan super jeho nevihoda je len dlzka ale hadzem s nim dost daleko ale ak ti mozem poradit nastrahy tak to zalezi hlavne od toho ake chces chytat ryby ak ostrieze tak urcite chytaj na SMACKY a TWISTRE ak nejake ine ryby tak daj vedet.
reagovat - Úterý 2. října 2007 v 11:20 ® kostnak
-
upsss, tak som kecal. az ked fugas napisal o vlepovanej spici, tak som si uvedomil, ze pisem o inom prute. ja mam 3–14g, nie 3–12g. a to je medium fast- klasicka konstrukcia, nie vlepovana spica.
reagovat - Pondělí 1. října 2007 v 19:29 ® cormaxx
-
Fugas,kostnak: tak to vypadá že půjdu do toho co máte vy.Našel jsem kontakt na kolegu z Prahy od kterého jsem kupoval Shimano,pač jsem si vzpomněl že říkal že si koupí toho 1–7g.Tak ho koupil a koupil i toho 3–12g a potvrdil vaše slova že na ty nástrahy co jsem napsal bude lepší.Takže teď už mi zbývá došetřit pár drobných a bude doma
reagovatděkuju za rady…
- Pondělí 1. října 2007 v 10:47 ® Fugas
-
cormaxx: tak jsem ho byl konečně otestovat, rotačky i menší woblery zvládá. To už psal kostňák. Já jsem s ním i celkem úspěšně „twistroval“, lapnul jsem v pátečnim dešti 10 krásnejch okounů(všichni plavou dál). Špičku má taky vlepovanou, jen mi přide tužší než by člověk čekal. Proto jsem už dřív psal, že na okouny bych volil asi i nižší gramáž. Já to nemam s čim porovnat, nikdy předtím jsem chvějivku v ruce neměl… Mě ten prut přijde celkem použitelnej
reagovatTady je popis ze stránek dovozce: Speciální „břehová chvějivka“ s velmi pevnou spodní částí a rychlou akcí, ideální k lovu na hlubších tažných řekách se spodním závažím a bočním přívěsem. Jo a jak píše kostňák, krásně to s nim lítá
- Pátek 28. září 2007 v 16:41 ® kostnak reakce na …
-
cormaxx, v podstate ano. samozrejme, ze sa s nim daju tahat gumky, rovnako, ako na jigovych prutoch rotacky, alebo gumy, ale nie je to to prave… prve vychadzky s dragonom som vlastne ani nechytal ryby, ale len nahadzoval a vytesoval sa z toho, ako daleko to lieta.
reagovat - Pátek 28. září 2007 ve 14:56 ® Sander
-
Jak píše skwor, na okouny Skeletor, 2–12g, 3.05m. Je to opak toho DAMu co píše kolega pode mnou. Je rychlej jako blesk, a dneska už ta cena dost klesla.
reagovat - Pátek 28. září 2007 ve 14:53 ® Piranha reakce na …
-
Ja sem si na okase poridil GREEN COLOBRIS od DAMu 210cm a 5–15g zatez.Je lehouckej ciltlivej ve spicce a dobre se s nim haze jednou rukou.3ka trpitka uz je na nej mooooc velka a je pri tazeni vohnutej jako luk.1ka uplne optimal, nebo nejaky nulky.
reagovat - Pátek 28. září 2007 ve 13:57 ® cormaxx reakce na …
-
kostnak: asi jsem tě moc dobře nepochopil. Jako myslíš že ten proutek je tvrdej na lehký jigy nebo co?
reagovat - Pátek 28. září 2007 v 10:16 ® Švejk
-
Mám Team Dragon Silver Edition Quiver 2,7m. Svým určením to není „kovanej“ přívlačák, ale na okouny, tlouště je, alespoň pro mě, ideální. Jak při použití gum, tak i woblerů do 4 cm. Používám ho i při lovu se sbirulinem na pstruhy. Při tom jemným proutku je to skvělej zážitek. Možná má troch delší rukojeť, ale jak jsem psal , není to pravej přívlačák
reagovat - Pátek 28. září 2007 v 8:29 ® kostnak
-
mam ten 2.75 3–12g. vyborny prutik. ale na rotacky a woblery. nie na gumy. zvlast nie na gumy na ostrieze, pretoze ostriez nastrahu nasava a ten dragon mu to v dostatocnej miere nedovoli- zabery nie su tak „poctive“. pokial si dobre pamatam, tak len ten 1–7g ma vlepovanu spicu.
reagovat - Čtvrtek 27. září 2007 ve 12:02 ® cormaxx
-
To už nikdo jiný nemáte některý z těchto proutků? pls
reagovat - Čtvrtek 27. září 2007 v 10:51 ® pupak reakce na …
-
Prichy postavit prut je jednoduche, clovek jen trochu zrucny to udela bez problemu, nota bene vzdyt pro vetsinu vyrobcu prutu je dela pan Wong s pani Wongovou a malymi Wongacaty, . . horsi je dokazat postavit prut dobre . . .
reagovat - Středa 26. září 2007 ve 22:31 ® Prichy reakce na …
-
Pupak: jasan ja to pochopil, abych pochopil presne tebe musel jsem si o tom neco najit vice mene jsem chtel, aby bylo jasne jednou pro vzdy nejen pro me.
jinak jsem nenasel uplne to co jsem chtel, ale pro ostatni jsem „ukradl“ toto.
Pupak: mimochodem me fakt napadlo, ze bych si minimalne sehnal nejaky stary blank, sedlo a nejake ty ocka, abych si zkusil, jak se to dela…ovsem jen tak pro srandu, vrazil bych do toho max patnact kil
reagovat - Středa 26. září 2007 ve 22:21 ® pupak reakce na …
-
Prichy – jen v rychlosti 1-myslel jsem si, ze si delas kozy . . . sorry 2-vem doma spicku od jakehokoliv prutu, mimo plneho laminatu a stipaneho bambusu, opri ji spojkou o stul, jednou rukou lehce pridrzuj na dlani mezi poslednim a koncovym ockem asi tak cca v uhlu 45 stupnu a druhou rukou lehce prohni dil, blank se ti okamzite pretoci na pater. takto ji najdes. proc tam je napsal uz drive Alan. zadna veda, proto pochopis, ze pater ma jak tycka k rajcatum tak i kravsky ohon nema to s ujimanim, materialem a rychlosti ci mnozstvim modulu uhliku na blanku nic spolecneho.
reagovat - Středa 26. září 2007 ve 20:41 ® Prichy reakce na …
-
cim vic na to koukam, mam chut si zkusit postavit nejaky proutek.....kluci to jsou veci
reagovat - Středa 26. září 2007 v 19:55 ® Prichy reakce na …
-
trochu mimo tema: SHIMANO DYNAMIC RESPONSE (SDR) Unikátní konstrukční proces SDR eliminuje jakékoliv formování trnů během výroby, což znamená, že akce blanku je vždy uniformní bez ohledu na to jak je prut ohnut. Shimano Dynamic Response vás udržuje v kontaktu s každým otočením ryby, přičemž zvyšuje citlivost a rychlost reakce. Nulové kroucení při zdolávání ryby nebo nahazování. Také zlepšuje rychlost ustálení blanku u crisper akce; ideální když bleskové záběry vyžadují okamžitou reakci.
nebo napr.
reagovat - Středa 26. září 2007 v 19:10 ® Prichy reakce na …
-
za preklepy a chybejici slova se omlouvam, prave jsem busy
reagovat - Středa 26. září 2007 v 19:09 ® Prichy reakce na …
-
pupak: opravdu nevim, a je to mozne, ze jsi to jiz nekde popisoval a ja to necetl, dost mozna to necetlo dalsi x lidi a proto jsem pisi presne to co pisi. Bylo tedy zahodno te zopakovat a presvedcit se, ze to rikas spravne, jenze ouha asi jsem to zopakoval spatne. Jestli mas tedy jine vysvetleni, tak ho muzes v klidu sdelit (mimochodem VELKA PISMENA znamenaji kriceni…a ja se jen v klidu ptal na tvuj nazor, takze jsem si to snad ani nezaslouzil).
Jinak chapej, ze jsem tam napsal pater, protoze proste pro spousta lidi je pater to co nese TO (hlavu apod)co je nahore…cili u prutu spicka, jestli to nekdo pouzil jako terminus technicus v konstrukci prutu, tak budiz vetsina lidi to nevi. Jestlize to tedy nekdo vi (napr. ty) klidne to zde muzes sdelit a treba na to nafotit i nejaky ten obrazek.
Promin, pripada mi to trosku jako, tady na te pude jsem panem ja, a ted vam ukazu. (snad toto nevemes osobne, verim ze ne, nejsi malym a jesitnym clovekem)
Mimochodem tyto temata, pokud o tom nekdo neco vim jsou dalsi moznosti vubec o cem jeste psat clanky, aby clovek treba i vedel, co to ma vlastne v ruce…zas jen jedna hozena rukavice…ovsem ne pupakovi, ale jen tak do davu
reagovat - Středa 26. září 2007 v 16:57 ® pupak reakce na …
-
Prichy – Vidim, ze jsi stale nepochopil co je to PATER !!!! Jinak nechapu proc jsi toto napsal . . .
reagovat - Středa 26. září 2007 v 15:55 ® Prichy reakce na …
-
pupak: takze pokud zesileni ci zeslabeni (spicka/telo…nevim, jak bych spodni cast prutu jinak nazval, ale o terminech to snad neni) urcuje to akci prutu bez ohledu na to, jak je to rychly prut (obcas neco obrabim, tak ci predstavim rozdil mezi pomalym ci rychlym blankem jako hlinik/dural). Cili kdyz pouzijeme ten nejpomalejsi blank na svete, „muzeme udelat“ tak tvrdou pater, ze se pri zatizeni bude chovat proutek skoro jako feeder, presto, ze nebude vubec rychly, bude mit (oproti spicce) „tuhou pater“. Snad jsem to pochopil dobre a nasledne i popsal
reagovat - Středa 26. září 2007 v 15:02 ® pupak reakce na …
-
Robur – precti si co napsal Alan, pater je dana konstrukce pri vyrobe blanku, je to -zjednodusene receno – zesileni steny blanku v miste natoceni na trn a proto se i na kravskem ohonu jevi jako tuzsi cast blanku . . . ale nic nechame toho
reagovat - Středa 26. září 2007 ve 14:50 ® Robur
-
já nepochybuji o tom, že terminologie pokulhává. Sebemrskačsky přiznám, že jsem technický blb, a proto je pro mě většinou přirovnání lepší než terminus technicus. Jiank zvejku prut s tuhou a tvrdou pátěří si přestavit nedokážu, ale nejsem znalec.
reagovat - Středa 26. září 2007 ve 14:44 ® pupak
-
Robur – Apredstav si, ze i takzvana zvejka prut ma „tuhou a tvrdou pater“
) ale coz hodinky nebo hlinky – obe se natahuje . . .
AlanG – vzpominam si na tve marne usili kdysi u konkurence . . .
reagovat