Vyhledávání
JAK A KAM NA DRAVCE?
1.11.2004 | vagon | 11.346 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj kluci,
kdyz ctu Vase diskuse je mi k placi. Mym snem je candat a ne a ne ho porad lapit. To same plati o nejake vetsi stice, ale alespon jdou ty mensi.
Netrapte mne a poradte
diky [ Upraveno vagon dne 2004–11–01 v 10:40 ]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 27. května 2013 ve 14:42 ® troutkiller
-
Sakra,další mrtvola
reagovat - Neděle 26. května 2013 v 11:23 ® pepanek
-
Možná by měl autor napsat,jak mu to jde po letech.
reagovat - Pátek 24. května 2013 ve 14:34 @ Xko
-
ja candata chytil 67cm krasnej macek
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 20:33 ® Zlinsky_lovec
-
to máš tak,já že si chytnu trofejního jelce na woblera a zničeho nic mi to vzal mirový candat,nahoda je blbec. Zkus chytat na přehradách,tam bývá dravců dost!!!
reagovat - Středa 10. listopadu 2004 v 18:49 ® Padis
-
Dnes jsem byl na Labi a Chrudimce 2 štouchnutí do Woblera jinak nic. Chtělo to jít asi přes poledne já šel až ve 15.00. Ikdyž oba záběry byli kolem 16.00
reagovat - Úterý 9. listopadu 2004 v 8:43 ® jake
-
Já mám chyceného candáta zatím jednoho jediného (coby rybářský elév) – žádný obr – 46 – ale potěšil . Bylo to zhruba před měsícem na Moravě 12 na těžko na ouklejku v 9 hodin ráno – oblačno, cca 12°C . Nicméně po sportovní stránce mě to příliš neuchvátilo – měl jsem pocit, že táhnu z vody kus klacku
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2004 ve 23:35 ® BigMike
-
Na Lipně jdou, ale já nechytil šupinu.(((
reagovat - Čtvrtek 4. listopadu 2004 v 19:52 ® Padis
-
Já byl dnes a včera na Labi kolem Pardubic a víte jak jsem dopadl. Pár štiček jsem dostal ale není to pořád ono. Velká ne a ne přijít. Už se těším až se ochladí a vyleze sluníčko tak potom to snad bude lepší.
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:54 ® jaryn
-
Dravci jsou všude, ale vždy neberou, mě ted vůbec. Musíš chodit a zkoušet to. Jednou budeš mít štěstí. Ted budou dravci línější. Zkus twistra. Ted pouštějí rybníky a malé rybky utíkají potokem do řeky. Tam najížejí dravci a jsou žraví. Víš-li o takovém místě vyraž tam . Trvá to tak týden.
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 ve 12:49 ® vagon
-
Kluci všem díky za rady, pokusím se najít tu správnou vodu. Kdyby ještě někdo o nějakém revíru věděl budu vděčný.....
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 22:34 ® BigMike
-
Vono to chce opravdu vyrazit s někam a pak zjistíš, že děláš skoro to samý so „mistr“, akorát třeba na blbý vodě, v blbym místě, v blbou dobu a i onen dotyčnej si nešáhne. Možná se s někým dostat na tutovou candátí vodu (kde to je? – taky poraďte) a pak jezdit jen tam a holt čekat kdy se lapne. Třeba u nás na Lužnici jsem od srpna nedostal mírového – totál útlum. a to o místech vím. Jenže deš tam po třetí, pak po čtvrtý a příště holt už radši jedeš jinam a třeba by zrovna brali. Možná tutovější rada – Lipno. S echolotem a sehnat někde loď. Většinou lapeš okouny a mezi to se připlete candoš. Dle počasí a dne. Také to tam není tutové, ale neznám lepší šanci, jak tam!!!!
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 v 16:43 ® kostnak
-
skus chytat ostrieze. pomedzi ne sa pripletie aj iny dravec. ja to tak robim a tento rok sa splietlo 18 mierovych stuk, ale len jeden mierovy zubac. este par malych. cakam tiez na svojho poriadneho zubaca. ale to cakanie sa lepsie znasa, ked stale nieco vytahujem. ked som skusal asi mesiac zubaca na mrtvu rybku po nociach, tak som tahal prevazne sumcekov do 40cm.
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 14:22 ® vagon
-
Chytám jak už jsem psal jak kde. V blízkém okoli – Sázava, slepá ramena Labe, Vltava, okolí Dobříše. Dále Jizera, přehrady – Trnávka, Orlík, Slapy. Teď jsem byl okolí Třeboně – hlavně Lužnice apod. Jde o to, že kdyby někdy někdo někam jel a chtěl společnost rád se s kámošem (trápí se stejně jako já) přidám. Nejlepší je asi s někým jet a okouknout to. Nebo přivítám nějaký tip na revír (vyzkoušený). Jsme sportovní rybáři, od vody bereme 2 ryby za rok, vše pouštíme.[ Upraveno vagon dne 2004–11–01 v 13:39 ]
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 14:17 ® Holajz2
-
Me prisel candat loni napodzim na gumu v hloubce u brehu, myslel jsem ze uz hácim o breh ve vode, tak jsem zatáhl a uvidel candata natocenyho na bok, jak drzi moju gumu. Trepnul hlavou a zajel zpet do hloubky. Nekecám, mel kolem 100cm. Proste obrovskej…
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 14:12 ® HaD
-
Vaclav: možná bych doplnil: někdy je zase záběr od candáta k nerozeznání od vázky (klacek)
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 14:02 ® Vaclav
- reagovat
- Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:59 ® Vaclav
-
HaD to tady uz rekl – jinymi slovy. Plati obecna schemata, ktera ovsem mohou stejne tak selhavat jako fungovat. V zasade to chce klidne pomale vedeni jakekoliv nastrahy u dna, ale… Candat je naladova ryba, nevyzpytatelna. Opravdu tedy tezko radit, chce si to vyzkouset na svych revirech, chce to trpelivost. Doporucuji zprvu najit osvedcene misto s vyskytem candatu, a pak si poridit citlivy prut. Nekdy jsou zabery velmi opatrne, nevyrazne, jindy je to prekvapive silna rana.
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:53 ® HaD
-
mě přijde, že čistě teoreticky bys měl nějaký ulovit. na jakých vodách chytáš?
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:34 ® vagon
-
to je fakt kousek, mně by stacil poloviční
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:08 ® Holajz2
-
vagon: Sním dlouho o velkém candátovi. Kdyz mi prisel loni napodzim na gumu, upadl. Kdyz mi prisel letos v cervnu na rybku, upadl 1metr od podberáku. Bylo mi do breku. a pak sedís na kaprech a borec vedle tebe chytne candáta 78 cm na srot. To je na utopení… Ale verim, ze prijde. Jednou urcite prijde. Jako Morpheovi, koukni se do fotogalerie, je úzasnej…
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 12:43 ® vagon
-
Jasně rád popíši:
Přívlač: chytám na přívlačový prut délky 2,4, naviják se zadní brzdou a brzdou bojovou. Co se týče montáže. Mám neprůtažný vlasec obratlík rapalu, když chytám na rotačku nebo gumu, někdy přidávám lanko. Lovím na stojatých vodách s hluboko potápivou rapalou, na řekách gumy, rotačky a střední woblery.
Na položenou: prut 3,6 buď na těžko nebo kačenu. Montáž s lankem trojháček nebo spec. dvojhák, dle velikosti nástražní rybky.
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 12:03 ® toulovec
-
to byla zpráva spíš pro dědka a teď pro vagona: hochu, jestli jdou dravci všude tak jako u nás a na Dyji 7 o víkendu, tak potěž alojz, do konce roku už žádnýho neuvidíme. Chce to chodit a chodit, jiná rada není – je to z 80% o revíru, z 10% o počasí a ten zbytek můžeme jen trošičku ovlivnit. Ať mě někdo přesvědčí o opaku.
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 12:02 ® HaD
-
stoják nebo řeka? jaký nástrahy, vlasec nebo šňůra, jak to taháš ---- > popiš nám to trochu. jinak Ti nikdo neporadí-to by se mohl obecně rozepsat ma mnoho stran
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 v 11:58 ® toulovec
-
písni dědkovi, ten má zaručenou štikovou vodu, kde jde na třetí nához štika jako noha
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 v 11:52 ® vagon
-
Jsem z Prahy, ale jezdim rybarit vsude mozne po cele republice. Dravce zkousim hlavne na privlac, ale take na polozenou (mrtva, ziva rybka). Boty mam c. 44
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 v 11:48 @
-
No jo, když taky neuvedeš odkud Jsi, jakým způsobem chytáš a neznáme ani číslo Tvých bot, tak to je potom těžký radit !!!!
reagovat