Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 795.049 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 23. ledna 2010 ve 14:36 ® jarivali
jarivali

Tak vas chlapi pozoruji a ctu si,co resite a fakt klasicke rybarske tema,baterky:-D Nevite,jak to vypada na harte?Jsem ve skotsku a kdyby byla nejaka fotecka,bylo by to super…

reagovat
Sobota 23. ledna 2010 v 10:37 ® džigit

LeoC> no že sem vzpominal tu značkovou baterku! Sviňa,rano jsem musel sebrat auto od babki a odhazat se vyjezd z baraku,jinak se na uřadě nerobilo.Enem nevim,jak je to se zaruku :-/ No ale už sem to vydychal,tak snad odpoledne nebude ten kobzol taky horky a třa enem dobiť :-)

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 ve 21:31 ® LeoC reakce na …
LeoC

Stroft> Tak to je cenová atomovka :-)

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 19:37 ® Stroft reakce na …
Stroft

LeoC> to nevím,už je to nějaký pátek.Dnes kupuju starší trakční gelové baterky ze zalohových baterii počitačových serverů.Cena 600kč/ks. Na hartu vozím dvě(jednu do zálohy,nevozím vesla)Jedna 80ah stačí na dva dny.

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 18:57 ® LeoC
LeoC

Stroft> A 100 Ah či větší neměli?

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 18:46 ® Stroft reakce na …
Stroft

LeoC> 80ah trakční,gelová­.Kupoval jsem v Navysportu v Ostravě cca.2800kč.-

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 18:36 ® LeoC
LeoC

džigit> vůbec Tě nepovažuju za brouka pytlíka, ba naopak si vážím toho, že ty a Stroft mě a ostatním dáváte cenné rady. A neboj, když budeš potřebovat pomoct a já budu poblíž, dočkáš se :-D

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 16:17 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

džigit> jj to je čistá pravda.

Jak píše LeoC. Taky vím že to tak často nevyužiji na hartu z lodě jezdím jedině v neděli nebo když mám volno a proto jsem pro začátek taky volil levnější variantu. Člun seahavk 4, motor minn kota 24,ale od znameho takže ždáná palka, echolot trackle od X2 a ta baterka byla zadarmo. Počítam že jí taky časem odpravím. Až na to budu mít víc času tak přejdu na lepší. Mám známeho rybáře a ten do toho Nacpal tak kolem stovky. Čluny ze švedska, lowrance echolot, motor a el. kotvu minnkota a letos stím byl na vodě tak 4 x. To se mi zdá trochu nevyužité. Hlavně si myslím , že je to otázka peněz. Kdo má hodně koupí drahé a pripadá mu to stejne jak pro toho kdo moc peněz nemá a koupí levnější.

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 ve 13:40 ® džigit reakce na …

LeoC> Víš,já nechci být za brouka pytlíka.Taky mám neznačky,jenže tam,kde na tom „nepluje“ můj život.Byl to jen příspěvek a dobře míněná rada.V době zimní nepoužiješ a tak pátrej a ptej se.Víš kolik já,než něco takového pořídím,otravuju lidí.Je mi jasné oč Ti jde,ale třeba Tě budu nekdy potřebovat a nechci jen vzpomínat :-D

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 ve 13:29 ® LeoC reakce na …
LeoC

džigit> je pravda, že výrobci dokáží napsat na výrobek cokoli (viz diskuze na téma únosnost návazců). Snad pokud píší, že je vhodná na hluboké vybití, tak snad je. Zatím vše beru tak, že se člunem začínám, že si to potřebuji osahat a že nebudu trávit na vodě celé víkendy, ale spíše sem tam za příznivého počasí a volného času vyjedu na vodu. Proto jsem koupil Fishhuntera, proto uvažuji, že koupím tuto baterii, protože se mi nechce vrážeb money do něčeho, o čem nejsem 100% přesvědčen, že plně využiju.

Minn Kota je určitě dobrá značka, ověřená, ale zbytečně nechci platit za ověřenou kvalitu, když mé požadavky může splnit něco s poloviční cenou. Až budu přesvědčen o tom, že nastal ten pravý čas, půjdu do kvalitnější lodě, motoru a baterie.

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 ve 13:14 ® džigit reakce na …

AdamHT> Někdy je lepší si za značku připlatit.Já si vzal neznačkovou do auta/2,5 TDI/ a velice brzy jsem splakal nad výdělkem :-(( proto raději poptávám odborníků,ač bývalý elektromechanik,mám s baterkama,jejich druhy a vlastnostmi problémek.Vždy mi to dobrý kamarád vysvětlí,ale po čase jsem u něj zase.Tohle zboží nekupuji každý měsíc.Proto má předešlá reakce.Obchodník napíše cokoliv,i pro­timluv,aby prodal.No a zůstat pak uprostřed vody nemusí být ten správný zážitek :-)

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 ve 12:45 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> minn kota je drahá sice kvalitní ale cena se mi zdá vysoká hlavně kvuli značce. Já bych do te baterky co jsi ukazoval šel, opkud je pravda co tam píšou tak to je výhra a pokud ne tak na tom stejně výrazně neproděláš, protože já na tu 75 Ah vyřazenou z auta ten jeden den polítám bezproblému. A stou novou co koupíš a s ještě většíma Ah na tom budeš ještě lépe. :-)

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 ve 12:40 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

džigit> jj tam jde o to hluboké vybití a na to jsou stavěné ty trakční, ale v tom článku se píše že ona na to stavěná je,tak teď babo raď. :-)

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 11:07 ® džigit

LeoC> myslím,že nejlíp uděláš,když se spojíš s Vidršperkem http://www.lavex.cz/ a nakoupíš/aspoň radu/ u odborníků.Třeba pobrat kvalitní info z více zdrojů.Cena baterky je dobrá,ale co pak s ní… Mně by se hodila do auta :-D

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 11:02 ® džigit reakce na …

AdamHT> přijde to až jako podezřele dobrá cena

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 10:55 ® LeoC reakce na …
LeoC

AdamHT> Pár chvilek jsem strávil nad hledáním a porovnáváním jednotlivých baterií a tato v poměru výkon/cena je suverénně nejlepší. Než kupovat gelovou Minn Kotu za trojnásobek ceny, tak to si pořídím raději tuto 2×.

Akorát kdyby měl někdo s ní zkušenosti, byl bych rádi si je poslechl

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 9:27 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> Píšou že je odolná proti hlubokému vybití tak pokud je to pravda tak ta cena je hodně dobrá

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 v 8:09 ® LeoC reakce na …
LeoC

AdamHT> zkus se mrknout na http://www.santec-fishing.cz/…d-100Ah-900A

reagovat
Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:25 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> no já mám starší autobaterku 75 Ah a jeden den sní pojezdím bezproblému. Samozřejmě že jí nemám pořád v provozu jen na pojížění pak se zakotvím a chytám. Používají se hlavně baterky 100 Ah a více musí ale být trakční. jeden dodavatel mi zjistí za kolik by mi mohl dát trakční banner baterku tak uvidím jaká bude ta velkoobchodní cena a pak jí asi koupím.

reagovat
Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:11 ® HaD
HaD

VÁŽENÍ NÁVŠTĚVNÍCI, OMLOUVÁME SE DLOUHÝ VÝPADEK ZPŮSOBENÝ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ EXTERNÍM ÚTOKEM. PO DLOUHÝCH HODINÁCH SE NÁM PODAŘILO SYSTÉM OBNOVIT A DOŠLO POUZE K DROBNÝM ZTRÁTÁM – PŘÍSPĚVKY Z VČEREJŠÍHO DNE. PROVEDLI JSME BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A VĚŘÍME, ŽE SE SITUACE NEBUDE OPAKOVAT.

DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 18:13 ® LeoC
LeoC

AdamHT> ani já nechci nikde spěchat, spíš ať baterka více vydrží a ne, že půjdu po 3–4 hoďkách nabíjet baterku.

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 18:13 ® LeoC reakce na …
LeoC

AdamHT> já vím, že to nikdo neřešil, nejen stanování ale i 3 metrové ohně a to kolem 00:30 všechny kontrolovala RS spolu s PČR na člunech (červenec 2009). Přesto budu mít klid na duši, když by to bylo nějak povoleno, byť za příplatek

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 15:33 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> ano to mi stačil, jak jsem psal čím silnější tím rychlejší, ale já nemám na rybách kam spěchat, takže je mi jedno jestli dojedu z Leskovce do Psí zátoky za 15 nebo 20 minut :-) nebo z Roudna ještě méně…

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 15:29 ® AdamHT
AdamHT

už se těším, jestli se trochu oteplí tak beru loď a mušák a fičím na Hartu…:)

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 15:28 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> podle toho co jsem tam letos viděl, tak stanování u vody na Hartě nikdo neřeší…:D

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 11:00 ® LeoC
LeoC

candos> Díky, SUPER ODPOVĚĎ, určitě to vyzkouším, aspoň si udělám obrázek, který motor včetně baterie bude dostatečný

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 10:30 ® candos reakce na …

zkus se zeptat tady Rybářský dům ČRS Roudno tel.: +420 554 776 0­59 nebo mobil: +420 607 773 542, je tu mžnost i zapůjčení motoru, Zapůjčení loďky včetně vesel na 1/2 den 150,– Kč na 1 den 200,– Kč na 1 týden 700,– Kč Zapůjčení velkého člunu na 1 den 500,– Kč Zapůjčení elektromotoru a akumulátoru na 1 den 200,– Kč na 1 týden 800,– Kč

reagovat
Úterý 19. ledna 2010 v 8:31 ® LeoC
LeoC

Jeden dotaz pro zasvěcené: je možně, čistě teoreticky, si někde oficiálně sehnat vyjímku pro stanování-bivakování na Hartě? Třeba na jednu noc…

reagovat
Pondělí 18. ledna 2010 v 19:40 ® LeoC reakce na …
LeoC

AdamHT> Takže i když jsi musel prchat před náhlou nepřízní počasí, tak ti motor v klidu stačil na to, aby jsi se někde schoval?

reagovat
Středa 13. ledna 2010 v 9:55 ® AdamHT
AdamHT

LeoC> Ano na Hartě, pro mě je to dostačující, ale každopádně čím silnější tím bude rychlejši, to už je jen otázka ceny. Baterku mám 75Ah z auta, vím že to není dobré protože na motor je potřeba baterku která dává proud po celou dobu a z auta je výkoná jen na startování, ale jeden a pul dne sní pojezdím vpohodě, no a pak už jsem pádloval zpátky :-D

reagovat