Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.825 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 1. října 2009 v 0:14 ® rgb23 reakce na …
rgb23

trip> dík za info, ale pak se o5 dostáváme do problému, že pokud ten rybníček není součástí revíru, pak se na něm nesmí chytat ani nástražní rybky:-) Btw: co ten sraz… plánujete něco?

samotář: nevím co tím chtěl básník říct, asi pláčeš na špatném hrobě.

reagovat
Středa 30. září 2009 ve 23:16 ® mihy.san reakce na …
mihy.san

samotář> Ano, tady se maximalne dozvis, ze voda klesa a pak zas stoupa a jak je to vlastne vsechno hrozne. Pripadne uvidis na fotce stiku vyvalenou v trave, listi a blate. Paradoxne od rybare, ktery tady celou dobu nadava, jak se pleni vody a jak se k rybam jini spatne chovaji …

reagovat
Středa 30. září 2009 ve 22:51 @ ???

Je zábavné číst plané tlachy „rybářů“ co neznaj ani r. řády a popis revírů. Co skuhraj, že neberou ryby a čekají zde na zázračnou radu, kdy, kde a jak zaručeně nachytají spoustu obrovskejch ryb a pod. Ryby berou všude, letos sice míň než vloni, ale kdo umí a má své zaručené místo, ten skoro vždy chytí. Ale to vám nikdo neřekne a na internetu už vůbec ne, protože druhý den by to tam vypadalo, jak na Václaváku. Svou tutovku si musí najít každý sám. Někdy takové místo najdu napoprvé (náhoda) a někdy jdu k vodě naplano 10–30 krát, ale pak zaručeně CHYTÁM. Zkuste raději psát o tom jaká HOVADA potkáváte u vody, co hytaj na 3–4 pruty + čeřen,klidně si odnesou 6 kaprů co mají s bídou míru, ožerou se a dělají bordel, zůstane po nich sklo, plasty plechovky a výkaly a pod.Natočte,nebo nafoťte je a vyvěste je tady, napište SPZ jejich aut, uveďte jejich jméja, pokud je znáte. Snad tyhle stránky čtou i porybní bude je to inspirovat na koho se zaměřit. Pak snad bude líp až tyto neřády od vody vytlačíme. Čau a lovu zdar.

reagovat
Středa 30. září 2009 v 9:46 ® mihy.san reakce na …
mihy.san

Twistr> pěkně popsáno, konečně příspěvek, který má hlavu i patu ale hlavně i obsah. Díky a ať se příště daří více.

reagovat
Středa 30. září 2009 v 9:07 ® trip reakce na …
trip

Twistr> Ja jsem byl v sobotu od rána na hartě na sýkorce (nedaleko rázové) a sedělo tam asi 10 rybářů a nikdo nevytáhl ani kapra…ja jsem chytl asi 30 cejnů ale kapřík ani jeden a to jsem to mastil co nejdál to šlo..ti, co tam házeli 50 metrů tak netahali ani cejny…asi špatné počasí…

reagovat
Středa 30. září 2009 v 9:05 ® trip reakce na …
trip

Petula> Tak až takové přístě uvidíš, tak je nahaž do vody:-) Petrův zdar

reagovat
Středa 30. září 2009 v 9:04 ® trip reakce na …
trip

welik> souhlasím s tebou!!

reagovat
Úterý 29. září 2009 v 17:35 ® Twistr reakce na …
Twistr

Byli jsme včera chytat na Hartě kousek od Leskovce, jeli jsme tam brzo, ať tam jsme tak na 6 hodin ráno. Rozhodli jsme se, že půjdeme zkusit lovit candáty, volili jsme místo s kamenitým břehem, bylo tam i dost pařezů a docela velká hloubka kousek od břehu. Jednu udici jsem měl na těžko stylem, že po vyplnění pár kuliček polystyrénu mi rybka plavala 40cm na dnem a druhou na malý anglický splávek s hloubkou až na dno. Nahazoval jsem kousek maximálně 10 metrů od břehu a rybky jsem měl o velikosti 5–8cm. Ráno jsme nikdo nemněli ani ťukanec spíš jsme docela dost převazovali a co jsem se bavil s dalšími kolegy opodál, tak na tom byli podobně. Od poledne jsme si dali pauzu, začal dost foukat vítr, tím jsem se splávkem skončil a převázal na těžko. Přestěhovali jsme na večer asi o 500m dál do malé zátoky kde byla trochu mělčina. Šli k nám dost velké vlny, tak nahodit na větší vzdálenosti s našimi lehkými sestavami byl docela problém, ale vítr kolem čtvrt na 20:00 trochu ustál a tak jsem místa lehce prakem přivnadili a nahodili udice. Jenže čekání na záběr bylo marné a tak jsme zklamaní jeli zpátky domů a přemýšleli jak to příště vylepšit:D

reagovat
Úterý 29. září 2009 v 6:52 ® Petula
Petula

byl jsem toho svědkem,dělají to prostí rybáři a důchodci

reagovat
Pondělí 28. září 2009 v 17:51 ® welik
welik

JEN CHCI REAGOVAT NA TEN ČLANEK,ŽE"RYBÁŘI"SE CHLUBÍ CO CHYTLI V DUBNU ZA KRÁSNÉ CANDÁTY!!!TO ALE VÁŽENÍ A MILÍ,TO NEJSOU RYBÁŘI,ALE ""VYDRY""!!!!POZOR NA TO!!!!!!(A TO JSEM SLUŠNÝ!!!!)

reagovat
Neděle 27. září 2009 ve 22:51 ® Petula
Petula

to vím

reagovat
Neděle 27. září 2009 v 8:47 ® Alov reakce na …
Alov

Petula> Tjn, ale na Hartu se hajení kaprovitých ryb nevztahuje :-)

reagovat
Sobota 26. září 2009 ve 23:00 ® Petula
Petula

tím všude jinde jsem měl na mysli podzimní hájení kaprů,taky je všude běžně chytají,viz. Vrbice atd.

reagovat
Sobota 26. září 2009 ve 22:56 ® Petula
Petula

já měl na mysli všeobecné hájení,např.když se nesmí chytat dravci,tak se najdou rybáři,ktří se tím i chlubí,jaké krásné candáty a štiky chytli na hartě na rybku v dubnu.

reagovat
Sobota 26. září 2009 ve 13:50 ® loda30 reakce na …

Petula> doporučuji před psaním přečíst Bližší podmínky

reagovat
Sobota 26. září 2009 ve 13:10 ® bolen11

A na Hartě je hájení kaprů???? Co to plácáš.

reagovat
Pátek 25. září 2009 ve 22:00 ® Petula
Petula

však kaprářům zachvíli končí sezona,ikdyž na hartě i všude jinde směle chytají i v hájení

reagovat
Pátek 25. září 2009 ve 12:08 ® turtis

vyyyydra> my jsme tam chodili s kamaradem a chytavali jsme tam kapry od 50.cm do 80cm.a sravci tam jsou štiky kolem 1m

reagovat
foto/forum/2009/th-img10389.jpgfoto/forum/2009/th-img10390.jpg
Pátek 25. září 2009 v 8:52 ® trip reakce na …
trip

mycek> pekne rybky…to zas budou nájezdy kaprařů…ale kupodivu, touto dobou už to sadí tak třetí rok po sobě, co vím…naštěstí se obvykle ty ryby stáhnout dost daleko od břehu…

reagovat
Čtvrtek 24. září 2009 v 8:30 ® trip reakce na …
trip

Petula> gratuluji, pěkné rybky!! Taky se chystám na hartu, tak jsem zvědavý…

reagovat
Čtvrtek 24. září 2009 v 7:32 ® Petula
Petula

už to začíná

reagovat
foto/forum/2009/th-img10362.jpgfoto/forum/2009/th-img10363.jpgfoto/forum/2009/th-img10364.jpg
Středa 23. září 2009 v 8:41 ® trip
trip

PRO RGB23: Zdravím Tě, jistě si vzpomínáš, že jsme tady spolu diskutovali o rybníčku u 471208 A1A, říkal jsi, že ti rs říkala, že se tam musí zapisovat, protože věřím, že lidi v tom maji binec, vkládám odkaz na zápis ze schůze v březnu, kde se vyjádřil hospodář, že malý rybníček není součástí revíru. http://www.rybsvazbr.cz/…/Page624.htm TAk at nemusíš zbytečně vypisovat řádky… Petrův zdar.., jinak ten srazík by nemusel být špatný..

reagovat
Pondělí 21. září 2009 v 7:17 ® Petula
Petula

hezké rybky

reagovat
Neděle 20. září 2009 ve 12:22 ® mycek
mycek
reagovat
foto/forum/2009/th-img10321.jpgfoto/forum/2009/th-img10322.jpg
Neděle 20. září 2009 ve 12:21 ® mycek
mycek
reagovat
foto/forum/2009/th-img10320.jpg
Neděle 20. září 2009 v 11:58 ® mycek
mycek

Týden uběhl a jsem zpět.S rybkama nebyl problém,ale s rybama to bylo horší.Nachytali jsme spoustu okounu a malých štik.Jedna štika 82cm,ale kolegovi.Kapraři nachytali kapry a cejny.V pátek ráno napustili 9 tun kapra,byl jsem přítomen.Jeden candát 50 a to bylo vše.Počasí nám přálo,příroda nádherná,ale s rybama to mohlo být lepší.

reagovat
Neděle 20. září 2009 v 7:52 ® Petula
Petula

jsou všude,jen musí mít náladu a chuť

reagovat
Sobota 19. září 2009 ve 23:43 ® 

Petula> pěkný kousek – kde tam sjou takoví krasavci, zítra se tam totiž chystám :-))

reagovat
Sobota 19. září 2009 v 7:05 ® Petula
Petula

i malá ryba je ryba

reagovat
foto/forum/2009/th-img10312.jpgfoto/forum/2009/th-img10313.jpg
Pátek 18. září 2009 v 9:18 ® sajmon

Petula> gratulace!!!!

reagovat