Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.740 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 30. července 2009 v 0:18 ® mihy.san
mihy.san

misel> Toto místo je normálně přístupné (příjezdné), bez zákazů? Pokud ne, doporučuji si znovu přečíst příspěvek od Strofta, hlavně: „Neznám na Hartě jediné místo kde můžu legálně sjet i s vozíkem do vody“. LEGÁLNĚ … BTW: A klucí, oholte se :-)

reagovat
Středa 29. července 2009 ve 23:17 ® misel reakce na …

Stroft> Na Hartu jedu 3 x ročně a problem se sjezdem s lodí do vody nemam

reagovat
foto/forum/2009/th-img9584.jpg
Středa 29. července 2009 v 16:43 ® trip
trip

Nevite někdo jaka je na hartě voda? Ještě je čistá, nebo už jsou vidět sinice?

reagovat
Středa 29. července 2009 v 16:41 ® trip reakce na …
trip

rgb23> Jo diky za info, to jsem netušil, ale tak může se to hodit…Jak se dá získat na lesní správě povolení, o tom tady radši mluvit nebudu, ale penize k tomu nepotřebuješ (pokud bys to udělal stejně jako ja), ale pokud si aspon z poloviny nápaditý jako já, tak se běž zeptat na podmínky, kdo dostava povolení hned a zdarma a jistě přijdeš na stejný způsob jak ho získat…ja už ho mam pět let…tak lovu zdar

reagovat
Středa 29. července 2009 v 16:38 ® trip reakce na …
trip

Stroft> Ja nechapu, co myslíš tím uplatní uředníci. Ja mam povolení zadarmo. Když si ho nechceš kupovat, nekupuj, nikdo tě nenuti…a když chceš platit litr pokuty, tak mně je to přece uplně jedno…Ale zanechme tehle diskuze, nikam to nevede…

reagovat
Středa 29. července 2009 ve 14:09 ® Stroft reakce na …
Stroft

rgb23> Neznám na Hartě jediné místo kde můžu legálně sjet i s vozíkem do vody.Jak jsem psal,mám loď 150kg,žádný gumák nebo plastovku na zavažení.Jen má vlačecí kabela váží 30kg.K tomu 6prutů a když jdu i na sumce tak dalších 20kg navíc.Doby kdy jsem kamzíkoval po březích Harty s jedním prutem v ruce jsou dávno pryč.Přestávám rozumět,proč tak urputně braníte přijezd na Hartu.Vždyť tato voda je pro všechny rybáře a né jen pro vyvolené,kteří mají strejdu na lesní či městské správě.Je mi Vás líto,když tvrdíte-já povolení vjezdu mám a ostatní ať neničí přírodu svými „rezavými miláčky“!

reagovat
Středa 29. července 2009 v 0:58 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Stroft> loď se dá dostat legálně do vody na hodně místech a Harta zase až tak velká není abys jí celou neobjel autem za cca 3/4 hodiny… Nikde není dáno, že musíš 200 kilo vercajku nést na zádech jedním šmahem:-) BTW: v kartě máš jako oblíbené způsoby plavanou a přívlač… u kapraře bych 200kg ve výbavě včetně bivaku, pytle šrotu a manželky pochopil:-) Zdravotně postižení můžou o Hartě snít stejně jako o jakékoliv jiné vodě, bezbarierové přístupy do vody nečekej, ale na spoustu míst se dostane i vozíčkář:-) Hauf, domluvil jsem.

reagovat
Středa 29. července 2009 v 0:17 ® Romeo reakce na …

Stroft> Plně s tebou souhlasím.Ale už by jste se mohli začít bavit o rybách a ne o kravinách stále dokola.

reagovat
Středa 29. července 2009 v 0:05 ® rgb23 reakce na …
rgb23

trip> ještě se dá koupit povolení na starou cestu do Karlovce na úřadě v Mezině, stojí 20 na den, 60 za měsíc nebo 600/rok. S lesní správou je to horší, tam se můžeš jít opravdu jenom zeptat:-) , protože jak od nich získat povolení netuším:-((

reagovat
Úterý 28. července 2009 v 19:06 ® Stroft reakce na …
Stroft

Nezamlouvej!Psal o tom jak tě žere, že všude se kempuje a auta si jezdí jak se jim zlíbí.Ve skutečnosti,jen nemůžeš překousnout, že Ty máš povolení od uplatného úředníka a oni si tam jezdí na černo!Takoví týpci mě vytáčí,přesně jako ti co mají plnou hubu chyť a pusť a když je vidím jak tahají ryby po štěrku,protože nebudou špinit poběrák a pak vitězoslavně hodí 35cm kapra ze dvou metrů do vody se slovy pošli tatu!Parkoviště mezi Leskovcem a Razovou ma kapacitu cca 5 aut.V Razové není žádné je tam sjezd z hlavní na polňačku,žádné parkoviště.Z prin­cipu si vjezd kupovat nebudu, abych nepodporoval takové rádoby ochránce přírody jako jsi ty.To raději zaplatím policii pokutu a budu věřit,že peníze neskončí uředníkovi v kapse.

reagovat
Úterý 28. července 2009 v 18:51 ® Stroft reakce na …
Stroft

Dobře já se přijdu kouknout bez STUPENKY jak neseš těch 200kg.Byť třeba na dvoukolaku,a na hlavě poneseš 150kg.loď.Když jsem byl ještě mladý a zdravý klouček ve Tvém věku,tak snad bych to na dvakrát zvládl.Uvědom si,že ne všichni, jsou takové Ramba jako ty.Nemluvím o zdravotně postižených,ti o Hartě můžou jen snít.

reagovat
Úterý 28. července 2009 v 8:24 ® trip reakce na …
trip

Stroft> Jooo uz tomu rozumím, ty nejsi z Bruntálu, tak to se potom nedivím, že nadáváš na ty, co povolení mají, protože když nebydlíš v bruntále (nebo okolí), tak povolení určitě nedostaneš. Jedině to v dlouhé stráni, tam je to za ty dvě kilča. Jinak čistě pro tvoji informaci, harta až po vsakovací pásma patří povodí odry a pozemky si tam koupit nelze, lze si je ale koupit nebo pronajmout až za vsakovacím pásmem. Tak at ti berou. Petrův zdar

reagovat
Úterý 28. července 2009 v 8:12 ® trip reakce na …
trip

No ja sice uplně nevím, co si představuješ pod pojmem záchytné parkoviště, ale pokud vím, tak sjezd je v nové pláni a myslím, že aji mezi razovou a leskovcem…to už jsou dvě, mimochodem, pokud tě to tak žere, tak si skoč do dlouhé stráně a za dvě kila tam dostaneš povolení vjezdu k závoře (naproti sýkorce) a tam máš taky sjezd do vody (teda aspon myslim, často tam vidim auta, jak tam nakladaji lodě). Jinak se nediv, že sjezdů není víc, když jsme se na to ptali, tak říkali, že by udajně musel existovat nějaký yacht klub, který by o to zažádal, resp. vybudoval. Otazka povolení vjezdu na Hartu je se jen zvednout a jít se zeptat na lesní správu. Ale budeš si to muset zaplatit…

reagovat
Úterý 28. července 2009 v 7:26 ® šikula reakce na …
šikula

Vztupenku asi neseženeš možná tak vstupenku. Jinak se dát těch 200 kilo odvozit na vozíku. Petrův zdar

reagovat
Úterý 28. července 2009 v 1:02 ® Stroft reakce na …
Stroft

Hele Šikulo,ty jsi Herkules?200kg na zádech a šineš si to k vodě???Koupím si na to představení vztupenku.Má loď váží 150kg.to by jsi mi ji mohl hodit k vodě né?Ty stanové města,které vyrostli na Hartě jsou od majitelů pozemku kteří si je koupili.Musíte se smířit s tím,že Harta ,potažmo Bruntalsko se stane turistickou oblatí,tak jako jiné přehrady v ČR.Nejsem z toho odvazaný jako Ty, ale to je realita.Proč si myslíš,že tam ty auta a stany jsou beztresně.....že by na to policie nestačila…né je to vyšší zájem.Petrův zdar

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 16:45 ® šikula reakce na …
šikula

Melu o tom, že nemám problém se cca s 200 kg výbavou (člun a vše potřebné) dostat sám k vodě na vzdálenost 150 metrů, pokud na přístupech,kde nemá co kdo pohledávat nejsou zaparkovaný auta znemožňující přístup všem ostatním (převážně bez povolení)a jsou na nich postavený stanový osady. Jo a už vidím jak fungují záchytná parkoviště, když mají všichni problém nemít za prdelí svého rezavějícího miláčka.

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 16:29 ® Stroft reakce na …
Stroft

Co to meleš,mluviš jako ochránce přírody?Pokud ano tak vůbec nemluv o nějakem povolení vjezdu,to je jen hnusný obchod zastupitelů s přírodou.Jsou tady takoví co si hrajou na strašné ochránce ale vjezdy mají vyřízené.(že, „Tripe“ a ostatní hrdinové)Já psal o zachytných parkovištích pro rybáře,alespoň jedno v každé vesnici.Na hartě je povolen lov z loděk ale sjezd do vody ani jeden.

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 11:22 ® sajmon

Zatím letos nejhorší výprava na Hartě jakou jsem zažil. Chycen pouze jeden okoun na přívlač a jeden okoun večer při lovu candátů. Jinak brali jenom plotičky. Vláčka z lodi se moc nekonala. Jinak v sobotu bylo odpoledne cca. 22 stupnů celsia a po bouřce bylo v 7 hodin večer 7 stupnů . Fakt nádhera.

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 11:22 ® sajmon

Zatím letos nejhorší výprava na Hartě jakou jsem zažil. Chycen pouze jeden okoun na přívlač a jeden okoun večer při lovu candátů. Jinak brali jenom plotičky. Vláčka z lodi se moc nekonala. Jinak v sobotu bylo odpoledne cca. 22 stupnů celsia a po bouřce bylo v 7 hodin večer 7 stupnů . Fakt nádhera.

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 8:08 ® trip reakce na …
trip

souhlasim s tebou, ja mam povoleni na celou hartu, ale můžu řict že kamkoliv zajedu je tam tři prd*le aut a nikdo povolení nemá, hold policie na to kašle a povolení potom už nikdo neřeší…

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 7:08 ® šikula reakce na …
šikula

Ještě aby udělali parkoviště a k tomu bistro ne? Souhlasím s vlkoušem. Parkovat se má tam, kam si vyřídíš povolení vjezdu. A ne přijet 2× za rok kam se mi zachce na tři dny, dělat bordel:-( !

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 0:45 ® Stroft reakce na …
Stroft

vlkous> Kde parkuješ ty?Kdy na hartě není jediné parkoviště!

reagovat
Pondělí 27. července 2009 v 0:43 ® Stroft
Stroft

Dnes odpoledne s vábničkou.Sumci se zvedali ale nepapali:-((

reagovat
Neděle 26. července 2009 ve 21:40 ® vlkous reakce na …

Na Hartě jsem byl v sobotu, takovy BORDEL jako tam byl jsem ještě nezažil. Hudba na plné kule…ani nevím odkad , někde naproti Roudnu(zrejmě). Zakázal bych stany, bivaky a přístřešky. Důslednou kontrolu parkování vozů na loukách. A byl by tam klid, jako býval. Vím, že jsou prázdniny,ale…

reagovat
Neděle 26. července 2009 ve 20:45 ® jarivali reakce na …
jarivali

zdar lidi,kapři jdou na hartě perfektně,jen to chce mit misto a krmit a krmit.nemam vycházku bez kapra pod 5Ocm,nejčastěji do 6Ocm,ale zadaří se i větší,nad 7Ocm.samozřejmě všechno pouštím,jde hlavně o ten lov:-)

reagovat
Neděle 26. července 2009 ve 14:52 @ semtexino

na hartě jsme trávili 3 dny na jedno místě pod Roudnem a kapři se vubec neukazovali.vytáhli jsme akorát pár plotic a několik cejnů na 40 cm. ale počasí přálo alespon koupání – voda je nádherně čistá.

reagovat
Sobota 25. července 2009 ve 23:28 ® hanz.333

čaute neite jakk too jde v nove plni

reagovat
Sobota 25. července 2009 v 15:22 @ ???

Ahoj lidi nevite jak to ted momentalne vypada na harte s rybama?ma to cenu tam vubec jezdit?dik moc

reagovat
Sobota 25. července 2009 v 11:51 ® Michal/ reakce na …
Michal/

Právě, že o těch dravcích se lidi zmiňovali. Ale i tak celkově. Mno ani sem nevěděl, že na tom kousku moravice je zákaz. Díky moc za odpověď.

reagovat
Sobota 25. července 2009 ve 2:25 ® vyyyydra

Michal/> ZDAREC, Kružberk znam docela dobře, začínal sem tam s rybařinou, ale to je 15 let zpatky,chodil sem tam na dravce, krásnější voda snad ani není… od té doby nevím o tom, že by se vydávaly zvláštní povolenky… Dokonce je i zakazané (nevím proč) chytat na Moravici mezi Hartou a Kružberkem.

reagovat