Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.685 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 16. června 2009 ve 21:53 ® šikula
šikula

Obě fotky jsou pořízené ve stejnou dobu 4.51 dnes ráno, ze stejného místa na opačné strany Harty. Jak málo stačilo, aby nepršelo

reagovat
Úterý 16. června 2009 ve 21:51 ® šikula
šikula
reagovat
foto/forum/2009/th-img9071.jpg
Úterý 16. června 2009 ve 21:50 ® šikula
šikula
reagovat
foto/forum/2009/th-img9070.jpg
Úterý 16. června 2009 ve 21:49 ® šikula
šikula

Jo a včera kapřík žádný, jen se spletlo 5 cejnů. Dnes jsem taky moc kaprů ve vezírkách neviděl a to jsem najezdil přes 6 km

reagovat
Úterý 16. června 2009 ve 21:46 ® šikula
šikula

Tak jsem se vrátil ze zahájení. Ráno ve 3.15 začalo pršet a fučet silný vítr, přesně tou dobou jsem chtěl začít chystat člun a sbalit věco po přespání. Pro nepřízeň počasí jsem zůstal téměř do 5 pod deštníkem a teprve potom jsem sbalil věci a vyrazil na vodu. Po pár minutách na prvním místě jsem měl záběr na gumu – předpokládám že candát, určitě to nebyl žádný macek a navíc se mi po pár sekundách vypnul. A to jsem ještě netušil, že se jednalo o poslední kontakt s rybou. Nicméně potkal jsem na vodě dalších 6 člunů a i u ostatních kolegů to bylo víceméně o jedné rybě. Osobně jsem viděl vytáhnout 3 ryby, z toho 2 byly utrollingované. Dostávám se k té bolavější zkušenosti. Myslím tím samozřejmě nekázeň některých „taky rabářů“. Asi nemá cenu to popisovat,ale vyrazil mi dech cca 60-ti letý pantáta, co přijel okolo 18.00 s tím, že už hodinu a půl hledá místo. Hned na úvod si začal vychvalovat místo, které těsně před ním opustili 2 rybáři. A pak to přišlo – prý že do devíti se ještě stihne ubytovat a zavézt 4 pruty, a že je tam nechá až do 4, že to nemá cenu přehazovat a pak je rovnou zavézt znovu na dravce. HNUS HNUS Pak už následoval v okolí klasika – partička 10 totálně napranej smraďochů co dělali vyrvál do 1.30 do rána a na protější straně 7 hodinovej „ohníček“ cca 1,5 – 2 metry vysokej. Pak následovali trollingující soukmenovci, k tomu raní nepřízeň počasí a výsledkem bylo, že jsem to zabalil o pár hodine dřív, než jsem původně plánoval. Po vylodění na břeh a téměř kompletním sbalení věcí což bylo ve 14.00 kontrola rybářské stráže – velmi sympatický starší pán – jen tak dál a častěji.

reagovat
Úterý 16. června 2009 ve 21:03 ® šikula reakce na …
šikula

jsou to svítící policajti

reagovat
Úterý 16. června 2009 v 9:59 ® trip reakce na …
trip

slušný mobil…to jsi osvětloval pruty svíčkama? Nebo máš nějaké speciální světla, protože to nevypadá, že by to byli svítící policajti…??

reagovat
Pondělí 15. června 2009 ve 22:48 ® šikula
šikula
reagovat
foto/forum/2009/th-img9066.jpg
Pondělí 15. června 2009 ve 20:59 ® šikula
šikula

Ha pokus z mobilu a ono to funguje-:)

reagovat
Pondělí 15. června 2009 ve 20:57 ® šikula
šikula

Pokus o zápis primo z místa činu.Harta je obležená tak,že někteří našli místo až po hodině hledání.Podle těch co jsnu zde již delši dobu je kapří aktivita na bodě 0.Dalekohled jsem odložil a už se jím nepodivám,bo bych byl akorát nasranej.Korunu tomu bordelu dal před půl hodinou přijetvší pantáta,co už chytá na 4 pruty a vypraví,že to 24 nemá cenu stahovat,že až pred 4 zaveze na dravce

reagovat
Pondělí 15. června 2009 v 16:54 ® trip reakce na …
trip

chachar> no nemám takové zkušenosti, jak říkáš, obvykle, ikdyž napíšu místo a jedu se tam potom podívat, tak tam nikdo nesedí…stejné je to aji s hartou, obvykle do těch zákazů moc lidí nejezdí..

reagovat
Pondělí 15. června 2009 v 16:52 ® trip
trip

divím se, že to na hartě tak moc nejde…byl jsem se podívat na balošu a chytil jsem cca 10 kaprů a jednoho amura, ale vše až na večer..na hartu se chystám za 14 dní na pořádnou chytačku, tak doufám, že se to spraví…

reagovat
Pondělí 15. června 2009 ve 12:48 ® šikula reakce na …
šikula

Alov> Uteču na člun a přímo na vodu:-)

reagovat
Pondělí 15. června 2009 v 8:48 ® Alov reakce na …
Alov

šikula> Zales si někde, kde se špatně dostává. Brodiči půjdou po vyšlápnutých cestičkách. Oni v brodákách nelozí přez houštiny atd. :-)

reagovat
Pondělí 15. června 2009 v 8:26 ® šikula reakce na …
šikula

Já se chystám na dnešní noc, ale spíš jen to tam tak nějak odsedět a zítra ráno trochu prošvihat vodu a zase zpátky do PV. Chci jet na víkend na chatu, ale z ryb mám smíšený pocit, nemám náladu na „davové šílenství“ okolo Harty

reagovat
Pondělí 15. června 2009 v 8:01 ® Alov reakce na …
Alov

šikula> Tak blbě jsem si na Hartě už dloho nezachytal. Nešla ani drobotina. ve 3 lidech jsme měli za celou dobu 4 záběry. 3 očka a 1 cejn… :-((

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 21:39 ® šikula reakce na …
šikula

Alov> Jak bylo?

reagovat
Neděle 14. června 2009 v 10:34 ® kasikkaja
kasikkaja

dobrej napad hi hi.

reagovat
Sobota 13. června 2009 v 9:58 ® Alov
Alov

*-nahnal

reagovat
Sobota 13. června 2009 v 9:58 ® Alov
Alov

Dneska jedu na Hartu na noc a uvažuju, že bych nehnal lidi někde na pařezovku :-D abych měl na fleku klid :-D :-)

reagovat
Sobota 13. června 2009 v 6:30 ® Petula
Petula

tož chlapi,zdá se mi,že vše je moc dramatizováno,lidi jsou všude at berou nebo né

reagovat
Pátek 12. června 2009 v 18:23 ® chachar reakce na …

Jenže ono stačí napsat cos napsal a už to hodně lidem nedá spát.Já dokonce na určitých vodách udělal zkušenost,že stačí častěji posvítit baterkou a máš to jasné.Nevím co komu pomůže že si pustí držku na špacír.Snad jedině nebude mít kam chodit a bude muset hledat jinde.Ale to je těžké zakladatelům těchto nití vysvětlovat..­.............­.........Takže chlapi foťte ale tak ať není vidět kde a lokality si prosím nechavejte pro sebe.To revírum hodně pomůže neboť není většího nepřítele než internet a mobil.

reagovat
Pátek 12. června 2009 v 17:20 ® zander1980

chachar máš svatou pravdu,moje zkušenost s doporučováním míst je stejná.konkrétně na Hartě mám pár míst,kde jsem schopný nachytat candáty téměř pokaždé a hodně se vždycky rozmýšlím jestli tam někoho vezmu s sebou.

reagovat
Pátek 12. června 2009 v 16:53 ® chachar reakce na …

Marcel napsal 12. 06. 2009 v 07:02 h :
doktor: jak píše Macek, nic Ti nebrání napsat sem jak sis zachytal nebo nezachytal. Ale uvedu Ti jeden příklad. Byli jsme s kolegou Mackem někde na řece, chytili jsme tam poměrně hodně kusů a pěkné ryby, informace kde a co se dostala sem a půl roku se tam nedalo chytat, byli tam hromady lidí co šli jen pro maso. Příští sezonu tam plavali jen tloušti, a tak je tomu dodnes. Na tento fenomén jsem byl upozorněn mnohem starším a zkušenějším kolegou, který mi předpověděl co se stane, a měl pravdu. Takže je to tvoje volba, co sem napíšeš ale důsledky si neseš sám. Monitoři nikdy nespí

reagovat
Pátek 12. června 2009 v 7:03 ® Petula
Petula

a zubaté? ty jsou opět naládované potravou,když se bílá ryba třela

reagovat
Pátek 12. června 2009 v 6:57 ® Petula
Petula

už se to blíží,voda neklesá,počasí dobré,co více si přát

reagovat
foto/forum/2009/th-img9000.jpg
Čtvrtek 11. června 2009 v 6:07 ® Petula
Petula

já vím,že hady každý rok na hartu dávají,ale otázka kolik jich přežije,přece jen je tam hodně sumců

reagovat
Středa 10. června 2009 v 9:21 ® Alov reakce na …
Alov

DoubleP> Nemáš pravdu. Úhořů je dost, ale je důležité najít jejich cesty. Letos jsem byl na hady celkem cca 8× a jen jednou jsem byl bez ryby. A to byl studený docela silný vítr i po setmění a to podle mé zkušenosti hadi nejdou. Ale na Hartu na hady moc nejezdím. Byl jsem jen 1 loni a dopadlo to jedním záběrem a tou 80 kou :-)

reagovat
Středa 10. června 2009 v 9:19 ® Alov
Alov

Petula> Já loni. Nějakých 80 cm. S tím sjezdem to není až tak žhavé, protože otvírání řeky bylo před cca 2 týdny (měl jsem se stejně jako loni zůčastnit, ale nedopadlo to). Při dalším sjíždění už se tolik a tak dlouho neodpouští. Bavil jsem se přímo s pořadatelem a ten mi řekl, že jim Kružberk nechce každý měsíc odpouštět takové quantum vody. Takže asi tak. 2 dny se odpouští jen při otvíračce a zavíračce :-)

reagovat
Středa 10. června 2009 v 8:45 ® DoubleP

Myslím, že nějaké se podařilo vytáhnout ze strany od Nové Pláně. S úhoři to je celkově bída na všech revírech…

reagovat