Vyhledávání
Slezská Harta
17.9.2007 | Petula | 794.685 zobrazení | 6.261 odpovědí
Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 10. června 2009 v 7:10 ® Petula
-
pánové,vytáhl už někdo na hartě úhoře?
reagovat - Úterý 9. června 2009 v 6:54 ® Petula reakce na …
-
za chvíli bude sjezd Moravice,takže vodákům zase budou dva dny pouštět vodu,tak půjde hladina zase dolů
reagovat - Pondělí 8. června 2009 ve 21:11 ® welik reakce na …
-
diky moc!!je to dost bida s tou vodou!!!no,ale tomu my neporučíme!!snad ještě neco naprší,než nam začnou ti dravci!tak ješte jednou diky za info!!
reagovat - Pondělí 8. června 2009 ve 21:08 ® welik reakce na …
- reagovat
- Pondělí 8. června 2009 ve 20:52 ® šikula reakce na …
-
welik> již pátým dnem za sebou je přítok vyšší než odtok, ale je to téměř zanedbatelné zvyšování hladiny – cca o 1 cm za den. Nicméně za poslední 3 týdny šla voda denně dolů, takže voda stále chybí. Jinak hladina vody v nádrži (m.n.m.) je na kótě 493.83, letní zásoba vody by měla být 182,0 mil. m3 a současný stav je 175.969
reagovat - Pondělí 8. června 2009 v 19:27 ® welik reakce na …
-
ogaři,bude nekdo tak hodný a písne jak to ted vypada se stavem vody na Hartičce.Diky předem.
reagovat - Pondělí 8. června 2009 v 15:36 ® chachar reakce na …
- reagovat
- Pondělí 8. června 2009 ve 14:02 ® Petula reakce na …
-
správně,taky nepovím kde chodím přesně
reagovat - Pondělí 8. června 2009 v 9:38 ® Alov reakce na …
-
chachar> S tím máte samozřejmě pravdu. Na druhou stranu, když napíšu, že kapři jdou u Leskovce, tak dotyčný člověk si může vybrat flek v oblasti cca 3 km břehu. A Harta je tak členitá a těžká voda, že pokud bude mít štěstí, tak sedne na flek, kde bude rád, že urve montáž je 6× za odpoledne. Profláklé místa jako divadlo, u včelaře, Roudenská pláž, Mezina nebo třeba u Ostrova jsou obsazené v podstatě nonstop. Pokud je aspon 20C a neprší, tak na tyto místa vůbec nejezdím. Bud tam narazím na „rybářské závody“ nebo na „camp“ bivaků a stanů spojených s opékaním buřtů. Já osobně mám na Hartě 3 fleky, které nikomu nenapíšu ani do SZ či mailu.K jednomu musím jít např. 400 m pěšky s 70 kg výstroje na hřbetě. Ale stojí mi to za to, protože vím, že tam nikdo nebude.Takže pokud třeba Petula napíše, že na Hartě už jdou kapříci a že byl třeba na závodišti, tak mě to nechává klidným. Násaďáci jsou sazeni od toho, aby si členové odnesli něco od vody, ale pořádnou rybu tam stejně nechytí (teda pokud pořádná ryba pro ně není kapr 45cm). Velké ryby se totiž musí hledat a o takových flecích jsem se tady nedočetl. Bohu dík
reagovatAt se Vám daří…
- Sobota 6. června 2009 ve 22:58 ® Petula reakce na …
-
neboj,svítit harta bude i bez netu
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 16:58 ® chachar reakce na …
-
Pánové.trošku jsem si tady početl a po zkušenostech s netem bych Vás chtěl požádat pište si o lokalitách mailem či skypujte.Asi si nedovedete představit jak vašimi info škodíte.Pár krát jsem kdysi taky psal a nasledující víkend Harta svítila.Pouze k zamyšlení
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 11:08 ® šikula
-
Díky za info.
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 9:27 ® Alov reakce na …
-
šikula> No tak když tak hrabu v paměti, tak podle mého si v okolí Bruntálu na MP řece nezachytáš, protože tam žádná není. Nejbližší MP řeka je až pod Krnovem směrem na Opavu (myslím revír Opava 6, pohraniční voda), ale tam vzhledem k velkému tlaku polských „kolegů“ moc ryb není. A když už jsou, tak je kumšt je najít…
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 6:56 ® Petula reakce na …
-
v okolí Bruntálu jsou jen pstruhovky
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 1:42 ® šikula
-
Prosím, šlo by sem dát informaci o mimopstruhových řekách v okolí Bruntálu(zejména od kud a kam jsou MP). Díky Jarek
reagovat - Pátek 5. června 2009 ve 21:59 ® Petula
-
koukám,všichni už připraveni
reagovat - Pátek 5. června 2009 ve 20:10 ® sajmon
-
Zahájení na Hartě určitě nezačnu, spíš až tak ve středu nebo ve čtvrtek pěkně potrápím okouny a pak hlavně na řeky.
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 19:47 ® Petula reakce na …
-
jen ať vody přibyde,snad to pohne i s rybama
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 15:50 ® Alov reakce na …
-
šikula> Pro případ rybačky celkem na howno ale no
reagovat - Pátek 5. června 2009 ve 14:55 ® šikula
-
No ale hydrometeorologický model se srážkama na víkend vypadá docela slibně (v případě, že člověk bude sedět doma v suchu)
reagovat - Pátek 5. června 2009 ve 14:50 ® šikula
-
Odtok stále na 1,28 m3/sec
reagovat, buhožel přítok pouze 2,19 m3/sec.
- Pátek 5. června 2009 ve 14:49 ® šikula
-
Proto doufám, že na člunu budu mít možnost se těmto „broďákům“ vyhnout a najít si nějaký ten klidný kousek vody.
reagovat - Pátek 5. června 2009 ve 14:29 ® Petula reakce na …
-
plně s tebou souhlasím,ale jen je nech vyblbnout,možná se nad sebou někdy zamyslí
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 9:42 ® Alov
-
Já osobně nechám vyřádit brodiče s vláčákama. Tyhle lidi bytostně nesnáším. Nevím proč, ale nechápu zabrodění 3 metry do vody a pak prohazování vody kolem břehu.Pochopím to na řece, kde není přístup ze břehu nebo na podobných místech. Ale člověk, který vleze po koule do vody aby házel ke břehu??? No tak tyhle nechám vymáchat koule s třpitkama a osobně na Hartu s vláčákem vyrazím až o týden později. To už bude klid a nebudou průvody vodou kolem břehů…
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 7:56 ® trip
-
Na zahájení jedině na hartu, ale mam pocit, že hodně lidí bude aj za osramem, je tam dost štik…
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 6:32 ® Petula reakce na …
-
já osobně tam jedu
reagovat - Čtvrtek 4. června 2009 ve 22:53 ® šikula
-
Kdo všechno se chystáte zahajovat na Hartě?
reagovat - Čtvrtek 4. června 2009 ve 22:51 ® šikula
-
Již druhý den odtok z Harty pouze 1,28 m3/sec – jen tak dál a to dlouho-)
reagovat - Čtvrtek 4. června 2009 v 7:08 ® Petula
-
a přírůstek candáta je jen díky bohatosti potravy,bílé ryby je tam mraky
reagovat - Čtvrtek 4. června 2009 v 6:57 ® Petula
-
candáti se tam vytírají,mají tam perfektní podmínky
reagovat