Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.495 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 25. února 2009 v 19:46 ® jarivali reakce na …
jarivali

jo,to je dobrý napad.Tady je muj mobil:732 716 7­18.Spíše by mi to ale vyhovovalo v patek,to mám volno,zítra budu asi dlouho v práci.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:44 ® šikula reakce na …
šikula

Jestli chceš,tak mi napiš na tebe kontakt, já bych ti zavolal a mohli bychom se domluvit.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:43 ® šikula reakce na …
šikula

Pokud počasí dovolí,tak vypadnout někam k Hartě – objevovat a zkoumat

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:43 ® jarivali reakce na …
jarivali

na lyžích jsem letos byl jen dvakrát,není čas,nebo spíš se mi nechtělo:-) A je docela dost sněhu na Pradědu..

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:41 ® šikula reakce na …
šikula

Prakticky žádný, jenom dcerku vytáhnout na lyže. Jinak mám volno.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:39 ® jarivali reakce na …
jarivali

A co tady maš jinak za plany v Bruntále?

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:38 ® jarivali reakce na …
jarivali

To by bylo super,pivko mam moc rad a dobře se u něj keca.
A taky se rad seznámim.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:36 ® šikula reakce na …
šikula

Jarivali – nicméně možná zítra,ale nejpozději v pátek jedu na víkend do Br.Nedáme pivko?

1. by jsme se poznali
  2. mám ty mapy, tak bych vzal noťas a mohli bychom to porovnat s tvojí
  3. mám chuť na pivko a mohli bychom pokecat-:)
reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:36 ® jarivali reakce na …
jarivali

vím ,jak to bylo s kostelem a farou nad Karlovcem.Koupil to bratránkuv kamoš z olomouce a i přesto,že to nebylo naprodej.Prostě nahodil obrovskou cenu a najednou to šlo.Tak tam nakoupil i ty pole kolem:-((

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:34 ® jarivali reakce na …
jarivali

harta je furt krásna ateměř panenská voda bez turistu a chatiček,díky za ní.Doufám,že jí to dlouho vydrží.Ale ne tak moc jako Kružberku,kde si chodí zachytat jen papalaši a pytláci.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:34 ® šikula reakce na …
šikula

Na cyklostezsku shrábnou prachy z EU a stejně to jen rozmr…í ve vlastní prospěch.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:32 ® šikula reakce na …
šikula

Je to smutné. Když už obce neví jak splašit prachy,tak udělají změnu územního plánu a najednou bude všechno možně, jen když se najde nějaký zazobanec

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:32 ® jarivali reakce na …
jarivali

jj,někteří by zasloužili kulku mezi oči:-)

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:30 ® 1Mara
1Mara

No mě je jen líto že okolo každé větší vody hned chtějí vydělávat peníze a vše zničit, rybář by si toho vážil kdyby mohl si zaject cca 50m od vody na malinké parkovištátko a zachytat si ryby,takle vše prodají s pozemkama a jeto :-((

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:29 ® šikula reakce na …
šikula

Já tam byl na procházce s rodinkou a měli ten samý „problém“. Ještě že o sobě vím, že nesmím nosit střelnou zbraň – odpráskl bych je na místě jako škodnou

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:24 ® jarivali reakce na …
jarivali

jen at jsou zakazy vjezdu.Ale stejně mají většinou lidi povolení k vjezdu a všelijaké vyjímky a pak to dopada tak,že jezdí autama až k vodě,nechápal jsem když jem to viděl…

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:21 ® jarivali reakce na …
jarivali

myslíš tu kolinii maringotek naproti roudna a Razové?Tam je to příšerné.Loni jsem tam byl vlačet a oni mě div nehodili do vody co jím prej lezu na pozemek.A to jsem šel jen kolem vody…

reagovat
Středa 25. února 2009 v 19:19 ® 1Mara
1Mara

Já když jsem byl na Hracholuskách tak tam je chatařská oblast a nesmíš bez povolení sjet dolu cca 1km. k chatkám jinak chataři okažitě volaj policii a rozdávaj tam tučný pokuty . Todle beru jako nefér vůči rybářům a na druhou stranu se jim nedivým , dělaj to hlavně kvůli bordelu.Jenže na jiných místech se tam těžko dostává k vodě a tam kde to je dostupný tak je tam zákaz vjezdu.Ale to sem nepatří. Zkrátka si myslím že na Hartě se bude ten bordel dít a lidi to tam sprasej.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 18:35 ® šikula reakce na …
šikula

Já jsem téměř proklínal „majitele plechových budek s pozemkem ohraničeným vysázenými smrčky a s cedulí SOUKROMÝ POZEMEK“ co teprv tyhlety "zlatokopy

reagovat
Středa 25. února 2009 v 17:18 ® jarivali reakce na …
jarivali

asi si tam koupím pozemek,kus pole někde u Harty a budu mít tam svůj klid,než se tam naženou turisti lační po rekreaci.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 17:15 ® jarivali reakce na …
jarivali

To jsi mě moc nepotěšil tím člankem.Čekal,jsem,že to jednou příjde,myslím ta urbanizace,ale nechtěl jsem si to připustit:-(( Hlavně at to tady nedopadne jako třeba na Vranově,kde se člověk přes chatky nemuže pořádně dostat k vodě.Ten klid je na Hartě nejkrásnější.Vždy se dá najít místečko,kde bude celý den klid od koupajících se a podobných plašičů.

reagovat
Středa 25. února 2009 v 15:19 ® 1Mara
1Mara

Tak , a teď se tam bude budovat, stěhovat a sportovat a místo krásného ticha a pohody tam bude rachot a bordel , a odpady z čističky která tam pravděpodobně vznikne se bude splachovat do harty jako že je to čistý a ekologický, lidi se budou koupat a na sobě deně pul kila opalovacího krému no to bude paráda do budoucna u vás na Hartě dávám tomu tak 10–20 let a z 75%to tam ti lidi skurví všechno a naruší přírodu a ekosistém. Jen se napsal co my problesklo hlavou jen jsem si tendle článek přečetl :-(( .

reagovat
Středa 25. února 2009 ve 14:14 ® šikula
šikula

Dnešní článek z Mladé fronty: Olomoucký (Střední Morava) Slezská Harta bude mít hotely i přístav a lodě velikost textu:25. února 2009 0:00 Leskovec nad Moravicí – Přehrada Slezská Harta v podhůří Jeseníků vyvolává u většiny návštěvníků rozpaky. V okolí nádrže, která byla dostavěna v roce 1997, zatím chybí kvalitní turistické zázemí či třeba síť cyklotras. To by se ale mělo postupně změnit.

Vytvořit z přehrady moderní turistické letovisko chce Mikroregion Slezská Harta s agenturou Misgurnus, jejíž zástupci spolupracují s vedením obcí Razová, Roudno, Leskovec nad Moravicí a Mezina na vytvoření nových územních plánů.

„Jsme teprve v polovině cesty, ale věříme, že ke schválení územních plánů by mohlo dojít na začátku příštího roku, kdy se také mohlo začít stavět,“ říká Jiří Piskoř z agentury Misgurnus.

Na pozemcích obcí, které jsou dle stávajícího územního plánu určeny k výstavbě, vzniká několik vzorových domů. Ty by se postupně v oblasti mohly začít stavět. „Základové desky jsou připraveny, čeká se, až přivezou domečky,“ uvádí Piskoř.

Plány podnikatelů jsou ale mnohem širší. Kromě nových domů by v obcích měly vzniknout hotely, kempy, přístaviště či dokonce nové golfové hřiště.

Nenaruší plány investorů, kteří za poslední rok v oblasti investovali asi sto milionů korun, současná ekonomická krize?

„Kolem Slezské Harty jsou tři druhy investorů – kmenoví, ti kteří investují dlouhodobě a mají zájem stavět, ti, kteří chtějí v prostoru Harty podnikat, a investoři, kteří uložili peníze do pozemků a čekají, až z půdy po schválení nových územních plánů vzniknou stavební pozemky. Z této jednoduché spekulace očekávají zisk. Zájem investorů momentálně trvá. Cítíme, že vyčkávají hlavně ti, kteří chtějí jen spekulovat,“ říká Jiří Piskoř.

Nové projekty ale chystají i zástupci třinácti obcí sdružení v Mikroregionu Slezská Harta, který dění týkající se rozvoje prostoru přehrady zastřešuje. Mikroregion má nové logo, chystá nové webové stránky a propagační materiály, znovu zprovoznit chce například také web kamery v okolí vodní nádrže. „Už letos v létě by mohlo být v Leskovci nad Moravicí zprovozněno první nové molo, u kterého by mohly kotvit soukromé lodě, lodě záchranné služby a další,“ uvádí projektová manažerka Mikroregionu Slezská Harta Kamila Krečmerová.

Jedním z chystaných projektů je i stavba asi padesát kilometrů dlouhé cyklostezky Střecha Evropy, na níž bude mikroregion žádat dotaci z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. „Vize je jasná. Chtěli bychom v okolí Slezské Harty nabídnout kvalitní služby, z nichž si vybere každý,“ říká Kamila Krečmerová.

„Už letos v létě by mohlo být v Leskovci zprovozněno první nové molo, u kterého by mohly kotvit lodě.“ Kamila Krečmerová

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – střední Morava

reagovat
Středa 25. února 2009 ve 13:11 ® šikula reakce na …
šikula

To je z Googlu Earth

reagovat
Středa 25. února 2009 ve 12:16 ® jarivali
jarivali

lidi je tu nějak mrtvo,ma se začít oteplovat,sice ještě přimrzne,ale za chvilku bude březen a to se už dá chytat:-)

reagovat
Středa 25. února 2009 v 7:04 ® jarivali reakce na …
jarivali

To maš z kama ten obrázek?to je jako nějaká počítačová hra:-) Ale je to přesně ten usek Harty,kam chodím nejčestěji.

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 22:15 ® šikula
šikula
reagovat
foto/forum/2009/th-img7804.jpg
Úterý 24. února 2009 v 17:59 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

to jo!

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 14:56 ® jarivali
jarivali

A když pak narazíš nad potopeným stromem hejno tloušťu kolem 40–50cm,to je rybačka.jen se musím vždycky plížit kolem vody,tlousti se strašně plaší.

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 14:51 ® jarivali
jarivali

S mušákem chodím všude.Hlavně nesmí fučet.Vyhoda muškaření je,že ti v letě zaberou v tom nej horku ryby.ktere jen tak stojí pod hladinou a vypadají apaticky.Malá suchá muška a nebo nymfa a zabere klidně i kapr.A to je pak boj s jemnym načínim.Ale tekoucí voda je lepší,tam se nemusí ta mucha tak opatrně vést.Proud to udělá za tebe:-)

reagovat