Vyhledávání
Slezská Harta
17.9.2007 | Petula | 794.256 zobrazení | 6.261 odpovědí
Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 4. listopadu 2008 v 8:56 ® OndruchM
-
Hádám, že je čas zajet na hartu a udělat fotky, kde je koryto, profil dna a tak
reagovat - Úterý 4. listopadu 2008 v 6:21 ® Petula reakce na …
-
ještě chvíli budou upouštět a zbyde jen řeka moravice z harty
reagovat - Pondělí 3. listopadu 2008 v 17:36 ® vlk reakce na …
-
Zítra se chystám jak to vypadá? Budu kolem roudna. Okouni a štiky, bere to?
reagovat - Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:30 ® rgb23
-
V Pláni na přítoku to spíš připomíná lov na říčce. Na plavanou silon 0,08mm a splávek 0,1 g pěkné oukleje nad 15 cm. Na ul vláčku kvanta okounků do 20 cm. Tiny Fry zabodoval
reagovatVody proklatě málo a bahno hluboké, nejít ve třech, asi bych se z něj nevyhrabal
- Sobota 1. listopadu 2008 ve 20:22 ® sajmon
-
Dnes přívlač na Slezské Hartě. Počásí se náramně vydařilo, téměř bez větru. Teplo až k zbláznění. Jinak k samotnému lovu, několik neproměněných záběrů a nakonec štika 55 cm, puštěna zpět na svobodu. Jinak štiky poměrně dost lovily, ale většinou až tak 60 metrů od břehu, neměl jsem šanci dohodit. Petrův zdar
reagovat - Sobota 1. listopadu 2008 v 7:45 ® Petula reakce na …
-
jezdím tam taky od napuštění,do podzimu s chytáním nemám žádný problém,ale když hartu vypouští,záběry zkončí a to každý rok,důvodů a názorů bude jistě víc,ale když upouštění přestane,vždy v polovině listopadu,záběry se dostavují a to v dost velké intenzitě,vyrovnávání tlaku ve vodě,to je to s čím ryby bojují.
reagovat - Pátek 31. října 2008 v 11:02 ® mihy.san
-
Myslím si, že ryby žerou i když voda klesá, o tom se asi přít nebudeme. Snad si nikdo nemyslí, že při poklesu hladiny sedí hybernovaní dravci i ostatní ryby někde v hlubinách a čekají, až to zase stoupat začne. To by tam hladověli velkou část sezony. To, že je ale rybář nemůže chytit je věc druhá.
reagovat
A pro tento stav označení „těžká voda“ přesně sedí. Harta (a obecně většina přehrad) nejde přečíst jako neregulovaná řeka, i vysledování nějakých souvislostí s místem, počasím, tlakem, směrem větru, nástrahou atd., atd. je konkrétně na Hartě nesmírně těžké. A vím o čem mluvím, jezdím na H. od doby, kdy byla zařazena do revíru, což je letos už 11. rok, pokud dobře počítám … Takže svádět všechno na to, že „vodá klesá“ mi přijde jen jako zavedený důvod, o kterém mluví „všichni“, a tak já budu taky … - Pátek 31. října 2008 v 7:12 ® Petula reakce na …
-
píšu,když hartu upouští tak ryby nejdou,o množství překážek ve vodě psát netřeba,znám však dost míst,kde se dá slušně chytat bez vázek
reagovat - Čtvrtek 30. října 2008 v 8:47 ® harpunar
-
Petula-těžká voda to fakt není,ale lehce tam pověsíš za den za 2000,–kč.Jen na okraj.A to si myslím že Hartu trošku znám!!!
reagovat - Středa 29. října 2008 ve 21:48 ® Stroft reakce na …
-
Není těžká voda?Tak to si rád poslechnu
reagovatOsobně mám naježděno na Hartě cca 50 moto/hodin.A nenašel jsem na dně jedinou anomalii.Pokud jsi odborníkem na tuto vodu pusť něco dalším,po rybách prahnoucím,kolegům.
- Středa 29. října 2008 v 7:25 ® Petula reakce na …
-
tak kdo co chytil o prodlouženém víkendu,chystám se tam od středy do pátku,tak jsem zvědavý jak uspěji.
reagovat - Úterý 28. října 2008 v 7:27 ® Petula reakce na …
-
těžká voda to není.když vodu upouští je to vždy bída a taky dravci mají na hartě dostatek potravy po celý rok
reagovat - Neděle 26. října 2008 v 19:50 ® Stroft
-
Víkend ve člunu na Hartě.Hejno okounů jsem nenašel,zaběry těchto lopežníku jen ojediněle a to jen kousky do 25cm.Candáti šli jen ráno,velikost jen do 60cm.Štiky brzo ráno nebo až za tmy max.75cm.Velmi těžká voda,kdo mi ukáže jak se to na Hartě dělá má u mě.....snad co si řekne
reagovat.Případně kdo nabídne starou mapu před zatopením,budu vděčný.
- Neděle 26. října 2008 v 7:12 ® Petula reakce na …
-
zřejmě už vysadili štíhlata
reagovat - Sobota 25. října 2008 v 8:23 ® valy
-
čau lidi,tak jsem byl včera na hartě vláčet a docela jsem si zachytal.Přelstil jsem asi 15 štik,ikdyž největší mohla mít tak 50cm.Ale jinak docela dobrá chytačka.dneska jdu asi zase.
reagovat - Sobota 25. října 2008 v 7:19 ® Petula reakce na …
-
uvidíme,kdo co zdolal ted o víkendu
reagovat - Pátek 24. října 2008 v 7:51 ® Petula reakce na …
-
berou akorát roha od břehu
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 23:43 ® Alesio reakce na …
-
A bere něco?
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 12:25 ® OSUD reakce na …
-
každopádně souhlasím počasí na draka a všude málo vody.Svět se v prd.. obrací
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 v 7:09 ® Petula reakce na …
-
jak to tak vypadá hartový podzim je jen snem
reagovat - Středa 22. října 2008 v 6:24 ® Petula reakce na …
-
jsou tam všude cedule,že je to zakázané,ale toleruje se to,zatím.
reagovat - Úterý 21. října 2008 ve 23:17 ® Alesio reakce na …
-
jo ale musí být vše o.k. žádný bordel ,atd.a stojí to za to.
reagovat - Úterý 21. října 2008 v 9:26 ® OSUD reakce na …
-
Na Hartě se může bez problému kolem vody rybařit a stanovat u toho?Nikdy s tím nebyly žádne problémy?
reagovat - Úterý 21. října 2008 v 6:36 ® Petula reakce na …
-
kapři zase půjdou až je vysadí,ti staří nešli nijak ani v létě
reagovat - Úterý 21. října 2008 v 0:48 ® rgb23
-
jeslti podle té fotky správně tuším kde jste seděli, pak jste se sekli o cca 400m do leva koukáno na vodu vzdušnou čarou
reagovatKaprů tam moc není, ale dravců je tam v pařezech dost
- Pondělí 20. října 2008 ve 22:24 ® Valda reakce na …
-
od 17.-19.10 celkem vytaženo 5 kaprů z 200 metrové dálky i po zakrmení přišli až – 1.kapr 18.večer a další 19 .ráno z hloubky 20–25m ,za celé 3 dny ani jedna štika močil jsem tam káču 2 dny celé plus ráno v neděli candát 1 vytažen cca 30cm teplota vody 7 stupňů tak že bída a to nemluvím o 3 dením severáku z jeseníků ale bylo v bivi teplo dá se to ještě vydržet ,jinak kolega na vlačku samé malé akorát 1 35 okoun .Jinak jsme byli schováni za větrnou stranou tak že na nás naštěstí tolik nefučelo
reagovat - Pondělí 20. října 2008 v 9:37 ® OSUD
-
DÍK ZA RADU.V tom případě mi to padne do noty bo bych chtěl byt ubytovan v Roudně v domě ČRS.tak to nebudu mit aspon daleko k vodě.Jen abych nebyl moc sklaman když už pojedu takový kus mám to něco málo přes 100Km.A ted každý říka že neberou.
reagovat - Pondělí 20. října 2008 v 7:21 ® Petula reakce na …
-
ryby reagují na brutální pokles vody,nevím proč tak s tou vodou šílí
reagovat - Neděle 19. října 2008 v 9:36 ® Alov
-
Já byl včera celý den zabobkařit u včelaře a pokud nepočítám očka, cejny atd, tak čisté zero. Zkoušel jsem i feeder, ale vzhledem k silnému větru jsem to po hodince vzdal. Hodinku jsem věnoval i vláčce v zátoce. Krom jednoho nedobraného záběru od štíhlete pod nohama nic. Takže celkově to za moc nestálo. Hrozně málo vody a ryby jsou asi out. Hejna cejnů nám plavala metr od břehu pod nohama a téměř se dali chytit do ruky. Nevím proč…
reagovat - Neděle 19. října 2008 v 8:06 ® Petula
-
hezká to štika
reagovat