Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 793.570 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 4. května 2011 ve 14:18 ® LeoC reakce na …
LeoC

manchester11> po včerejším sněhu si asi počkáme trochu déle…8-(

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 16:04 @ manchester11

Zdar byli sme tam od včerejška od oběda až do dneška a kapr žádný, oček a cejnu bylo hodně! Voda je ještě moc studená a hlavně jak křištál tzn. že kapři ještě neryjou! projížděli jsme to sonarem a ryby byly většinou ve sloupcu tak ve 3 metrech, u dna nic! chce to ještě čas, možná koncem týdne už to půjde…

reagovat
Pondělí 2. května 2011 ve 13:29 ® sympatic

Zdravim tak jak to vypada s kaprama na hartě už se něco chytlo chystam se v patek tak se uvidi.

reagovat
Sobota 23. dubna 2011 v 19:03 ® Scorpionius
Scorpionius

zdravim tak jake jsou ulovky s dneštní soboty?byl někdo?

reagovat
Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 22:57 ® rgb23 reakce na …
rgb23

zedus> dokud bude na Pradědu sníh, třešně nepokvetou a větší ryby na Hartě brát slušně nebudou:-) Byl jsem v úterý na přítoku, super rybajda, ouklejí a plotic na splávek i feeder mraky, místy byli vidět kapři v mělčinách, ale žrádlo na háčku je zatím asi moc nezajímá:-)

reagovat
Středa 20. dubna 2011 v 17:17 ® Stroft reakce na …
Stroft

šikula> Kdyby k tomu měly stejný přístup i ryby bylo by to OK:-(

reagovat
Středa 20. dubna 2011 v 16:00 ® šikula reakce na …
šikula

zedus> mám k tomu naprosto stejný postoj. I když budu sedět v člunu,tak chci prostě teploučko9-)

reagovat
Středa 20. dubna 2011 v 15:52 ® zedus
zedus

šikula> Já sem byl zkusit kačkat s mušákem teď v neděli a nějak jsem zapomněl, že je tam teprve únor dvě. :-) U nás kvetou třešně a tam kvetly sněženky. Voda měla cca 6°C a málem mě umrzly čapy. Chytal sem cca dvě hodiny potrápil asi 5 malých okounků a jel pryč, dokud nebude +20 a voda aspoň 10°C tak se nevrátím. :-)

reagovat
Středa 20. dubna 2011 v 15:23 ® džigit reakce na …

šikula> :-93; :-D :-93;

reagovat
Středa 20. dubna 2011 ve 13:27 ® šikula
šikula

Mám příslib od dou kamošů, co jsou potapěči,že podnikneme jednu víkendovou „potápěčskou“ výpravu. Už se na to moc těším,dozvědět se o tom jak to vypadá na oblíbených místech. A taky doufám, že mi kluci vyloví nějaké ztracené poklady:-93;

reagovat
Středa 20. dubna 2011 ve 13:25 ® šikula
šikula

k Hartě se chystám teď o víkendu,ale jen na procházku s rodinou a se psem. Teď finišuji s přípravou na ryby do Norska – kde zahájím letoší sezónu a pak už jen na milovanou Hartičku.

reagovat
Středa 20. dubna 2011 ve 13:23 ® šikula reakce na …
šikula

džigit> ať už je to na jiné stránce:-D -pořád mi to tahalo oči

reagovat
Středa 20. dubna 2011 v 9:51 ® džigit reakce na …

šikula> a už si ""ulovyl"" :-))

reagovat
Středa 20. dubna 2011 v 7:25 ® šikula
šikula

A hladina vody v přehradě padá a padá:-((

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 v 17:35 ® kaprik1 reakce na …

ja uz kapra ulovyl na přitoku od valsova ale v hloubce

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 14:58 ® Petula
Petula

Zdravím harťáky,zatím berou jen bílé ryby,kapři ještě nereagují,ačkoliv už je možno zahlédnout je v mělčinách

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 ve 14:05 ® LeoC
LeoC

V pátek s Chorchusem pár cejnů a hafo plotiček, včera už to bylo horší, ale taky se něco chytlo. Voda je ještě podle mne dost studená na to, aby se ryby pořádně rozjely, třeba jako dnes v okolí Ostravy. Kdo je na rybách, tak jenom hlásí míry kapra. Harta bude chtít tak asi týden až 14 dní počkat, podle vývoje počasí…

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 16:34 ® Stroft reakce na …
Stroft

Fischer> U nás je okoun hájený do 16.6.....proto:-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 16:12 ® Sander
Sander

Fischer > dá. Právě teď, před jejich třením. V JČ je to od zítřka dokonce zakázáno.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 15:55 ® Fischer reakce na …

Stroft> V chytání okounů na mušku se dá najít morální problém? O tom psal již Vomáčka před 20 lety, že na něj řvali ti, co zabili jednu rybu, aby na ni chytili druhou. Nejvíc je *ralo, že chytil na mušku víc ryb, jako oni.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 15:06 ® Stroft reakce na …
Stroft

LeoC> Nyní na Hartě bude fungovat mušák. Okouni budou při chuti. S morálnosti tohoto lovu, se ovšem musí každý jeden soudruh vypořádat po svém:-) Co zákon nezakazuje to je povoleno:-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 8:12 ® Alov
Alov

LeoC> Takhle nějak to bylo zamrzlé, když jsem tam jel v neděli. Ale je fajn,že už roztál i zbytek :-)
Jinak já lapal právě v tu neděli, ale jen 2 hodinky s feederem. Byl jsem u včelína vzadu v zátoce a bez drbance. Celkově, co tak z doslechu vím, tak to zatím stojí za prd. Voda je ledová, takže snad zkusit někde mělčinu, kde by se mohla voda přes den prohřát a rybu by to tam nalákalo.
Pár krát už jsem zaslechl od domorodců, že pokud jde na Pradědu vidět sníh, tak to na Hartě nemá význam. A musím uznat, že se mi to každoročně potvrzuje. Úlovky jsou brzy z jara více méně náhodné…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17196.jpg
Čtvrtek 31. března 2011 v 5:52 ® LeoC reakce na …
LeoC

Alov> Byl jsem včera na cestě od Meziny do bývalého Karlovce, led už nikde není, jen rybí aktivita za tu chvilku, co jsem se kochal návratem, byla nulová. Ale pár nedočkavců už lovilo.

Nemáte někdo zkušenosti z posledních dnů, jestli se už rybky začínají trošku hýbat..?

reagovat
Úterý 29. března 2011 ve 22:31 ® LeoC reakce na …
LeoC

Alov> Aha, tak to jsi mě nepotěšil. Už jsem skoro uvažoval, že nafouknu svého miláčka a vyrazím na první zkušební plavbu. Ale na ledoborec si hrát nebudu :-D

reagovat
Úterý 29. března 2011 v 17:29 ® Alov reakce na …
Alov

LeoC> V neděli bylo ze strany od meziny (od lesa)do půlky zamrznuto ještě. Až po výběžek směrem na druhou stranu od mostu. Tento víkend by už to ale mohlo být bez ledu :-)

reagovat
Úterý 29. března 2011 v 9:35 ® LeoC reakce na …
LeoC

šikula> já se chystám v pátek a v sobotu, případně i v neděli. Ještě musím sehnat na Mezině povolení vjezdu…

reagovat
Pondělí 28. března 2011 v 15:27 ® šikula
šikula

Zdravím pánové, tak kdo jste už vyrazil posedět k Hartě?

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 12:38 ® Kujawan reakce na …

ještě že tak:-D

reagovat
Neděle 20. března 2011 ve 22:40 ® kasikkaja
kasikkaja

nebojte az po 11dopoledne:-) :-D pivo

reagovat
Neděle 20. března 2011 ve 22:36 ® kasikkaja
kasikkaja

to budu v nakladaku:-((

reagovat