Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 792.610 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 5. listopadu 2010 ve 20:18 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Candát+Okoun.

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 19:42 ® džigit reakce na …

Stroft> ještě je čas :-) Asi jsem mimo,co to ja C+O? Nějaké školení? :-))

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 19:38 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Nestraš, že jsi už slavil 50sátku:-))

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 19:33 ® džigit reakce na …

Stroft> docela jo,ale jen na feeder.Chytil jsem svého prvního severomoravského jesena a hned k padesátce :-))

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 19:25 ® Stroft
Stroft

džigit> Dnes jsem byl na Odře vyházet zbytek krmení z mrážáku a od čistého zera mě zachránil jeden cejn.Zítra jedu na C+O na Vrbici.Co ty, lapeš něco?

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 19:03 ® džigit reakce na …

Stroft> kde včil pleníš? :-)

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 18:53 ® Stroft reakce na …
Stroft

kejra> Ty ses nám nějak rozepsal:-)) Dobře víš, jak hartu odpanit, ale ty né, pořád se budeš „bonckat“ kolem břehu a do do 40metrů to nikdy nespustíš(nes­pustíme):-(

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 ve 13:52 ® kejra reakce na …
kejra

Taky jsi to hezky napsal:-)) ..obzvláště ten závěr je trefný!Zatím je to nádherný petting,ale už by to chtělo zažít nekontrolovatelný orgáč!!

reagovat
Pátek 5. listopadu 2010 v 11:05 ® zander1980

a občas fakt dala:)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15400.jpg
Pátek 5. listopadu 2010 v 10:55 ® zander1980 reakce na …

kejra> Moc hezky jsi to napsal.Nemohu než souhlasit,protože nejen rybohodin,ale i jen pouhým pozorováním Harty jsem strávil kupu času a jakákoliv logická linka se ztratila jakmile jsem měl zato,že ji pevně držím.To bylo slávy když jsem našel místo,kde candáti „pravidelně“brali v mezeře mezi pařezy a za rok po candátech ani vidu ani slechu a pařezy tam snad dorostly.To bylo radosti když jsem chytil kapra přes 70cm a myslel si,že jsem konečně našel to pravé místo,kde jsou jich hejna a mé kouzelné kuličky jim chutnají:).A ono prd:(. A to je na té naší Hartě myslím krásné,že je nevypočitatelná jako počasí na Pradědu a nedá nic zadarmo:). Harta je jako dívka,která dává košem a jen těm co vydrží dá ochutnat něco víc:D

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 19:56 ® kejra
kejra

Já jezdím na Hartu od jejího otevření a mohu zodpovědně říct,že o ní vím úplné h…o.Těch 13 let jaksi nepochopitelně proteklo mezi prsty a já jsem téměř na začátku.Tak nějak jsem to rozmělnil, tu na kaprařinu,tu na plavanou s anglánem,tu kačenka…a samozřejmě nekonečné ošmatlávání s vlačákem.Někdy dobře,někdy hůř a často nejhůř,ale nikdy žádný ucelený závěr nebo náznak souvislostí.To bylo radosti,když se komanči uvolili k loďce…jupíí­í!!..nakoupeny gumčluny a hurá na místa,kde by si člověk myslel,že ulovení dravce je jen dílem okamžiku.Z gumáku jsem už dávno přesedlal do pořádné káry,hartu projel křížem krážem,ale zmar,frustrace a rozčarování přetrvávají.Bez­rybka samozřejmě nejsem,ale pořád mi chybí ty souvislosti a výraznější úspěch,což v mém případě je hafo pruhatců 40+ a pořááádné céčko..krokouši mne moc neberou,ale když se splete,potěší­..pánové-štikaři prominou.Zkušenosti z velké slovenské vody,kde už to tvz.čtu,na hartě prostě neplatí.Myslím si,že co do četnosti a velikosti dravců a hlavně rybářského tlaku,není mnoho zajímavějších vod než harta.Přesto se přistihuji,že před ní cíleně utíkám na zmíněné čoboly.Sice poslední návštěva byla už docela úspěšná,ale kolik takových"už jsem na to přišel!!„bylo.Takže po čtrnácté a naposled:“příští rok ti to ty harto hartovatá nandám"!!!!!

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 7:24 ® šikula
šikula

Já jsem na Hartě prakticky s rybolovem začal v loni. A to bylo hrubé „krvácení“! Pokud jsem chytil okounka 20 cm tak jsem byl rád. Prostě jsem dělal všechno blbě a teprve postupem času jsem začal přicházet, co a jak na ryby na Hartě začíná fungovat. Letošní rok už to bylo úplně o něčem jinéma a osobně jsem s úlovky spokojený. Ačkoliv jsem z Prostějova, tak kromě dvou docházek na jinou vodu, tak jsem v letošním roce nikde jinde než na Hartě nechytal. Ale je pravdou, že kdybych měl jít chytat na Hartu ze břehu, tak mě tam nikdo nedostane. Hartu, ikdyž rybařím už docela dlouhu, jsem navštěvoval prakticky od roku 2000 – ale to jsem se chodil jen vyprdět po březích. Harta je nádherná složitá voda, ryby v ní jsou (a ne málo a ne malé) a pro mne je to TOP revír pro rybařinu.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 2:25 ® zedus reakce na …
zedus

vagusoid> No tajná není, právě že je hodně provařená a další provařování přes internet by jí neprospělo už tuplem. I když jde o velkou nádrž tak to tam dopadne časem stejně jak všude a bude tam prd.

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 22:40 ® vagusoid

To ještě u nás existuje taková voda kde je 70tka candát považovaná za běžnou rybu?kdysi jsem četl článek kde takto popisovali Dalešickou přehradu ale myslel jsem že u nás už nic takovýho není.prozradíš kde jestli to teda není tajný?

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 20:59 ® zedus reakce na …
zedus

vagusoid> Pro mě je třeba Harta velká výzva, já tam nic pořádnýho v podstatě ani nechytl. Mám radost jenom z toho, že se tam učím, že si hledám techniku jakou jsem tam schopný uspět. V poslední době se mi nechce jezdit jinam. Rozhodl jsem se našetřit na loď, báč chytám zatím z boutu a to mám letos nachytáno hodně candátů z jiné přehrady, kde je 70tka považovaná za normální rybu a jako hezkej úlovek se počítá přes 80 (ne že bych tam zase furt chytal 80tky, ale něco slušnýho se povedlo skoro pokaždé. Přesto myslím teď jenom na Hartu, magická voda. :-) Ti co mě znají vědí jak jsem ještě nedávno nadával jak je Harta na prd atd… Takže jo sem hodně rád, že tuhle vodu mám v dosahu.

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 20:27 ® vagusoid reakce na …

Pravidelně čtu zde příspěvky z harty na které jsem byl minulí rok na dovolené kde jsem při zvedlé vodě a pouze ze břehu uvláčel krásné ryby.Můžu říct že když jsem vyrazil tak jsem nachytal což pro mě člověka ze středu čech je pohádka.Letos jsme s kolegou byli na člunu vláčet na štěchovické přehradě,orlické přehradě,slapech a ted o víkendu na nechranicích a výsledek ?ve dvou celkově šest okounů do dvaceti čísel a jeden candátek čtyřicet čísel.No a pak tady čtu že za jednu vyjíždku při špatném počasí měl někdo záběry od deseti okounů a dvou štik a je zkamaný tak to nevím co máme říkat mi co máme to samé po pěti návštěvách tady u nás v okolí.Budte rádi vy co máte tuhle super vodu v dosahu!

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 v 19:38 ® vlkous

Dneska chytáno do 8:00–16:00, foukalo docela dost, místo bez větru se po obědě nedalo najít. Chytáno z lodi ve třech. Kámošům spadly 2 štiky, já chytil kolem 10 okounů, velikost vše do 20 cm. Většina z hloubky kolem 5 m. Vody je docela dost. V poslední době jsem z Harty docela zklamany, co se úlovků týče.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:23 ® Alov reakce na …
Alov

mycek> Nádherná fotka. Jen mi ted ta Hartička připadá taková pidi :-D

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 v 15:05 ® šikula reakce na …
šikula

mycek> dobrá práce

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 14:27 ® mycek
mycek

Harta,jak ji málo kdo uvidí.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15376.jpg
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 22:45 ® šikula reakce na …
šikula

rybardusacek> díky, to se snadno řekne,ale hůř provede. Snad příště-ještě neházím flintu do žita:-D

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 21:55 ® rybardusacek reakce na …
rybardusacek

No vidíš šikulo, jak si šikovný. Gratuluji :-) A teď sem hoď ty metrovky ;-)

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 13:01 ® šikula reakce na …
šikula

zedus> já jsem byl na rybách v sobotu – foukalo, ale dalo se to vydržet:-) Jinak jsem nechytal na menší nástrahu než 22 cm. Po úpravě lopatky jsem „ryl“ woblerem o dno v hloubce menší než 9 metrů. O tři nástrahy jsem přišel 8-(

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 12:09 ® zedus reakce na …
zedus

šikula> Gratulace k rybě. Konečně se ti povedla. :-) Já byl ve čtvrtek a lapal sem jenom okouny, sice hodně ale velikostně nic moc max do 30 a to byli myslím jenom dva, docela mě zarazilo jak velkýho smáčka do sebe malinkej okoun nasouká a taky mě zarazila hloubka na keré sem je našel, jeden byl z 20m :-O . Jinak od 5 do 10m hloubky.

Ta štika byla na ty 25cm nástrahy co si psal? :-) Jo a nefoukalo tak trocha včera? Já sem nejel jenom kvůlivá té předpovědi větru.

reagovat
Neděle 31. října 2010 ve 22:13 ® šikula
šikula

voda na Hartě padá dolů:-(( asi již opravili turbínu a dohání co zameškali, takže to půjde ještě níž a níž

reagovat
Neděle 31. října 2010 ve 14:32 ® inspo reakce na …

šikula> Parádní ryba. Blahopřeji a tiše závidím. :-)

reagovat
Neděle 31. října 2010 ve 12:14 ® trip
trip

Jj kapři na hartě jdou, ale co se týče míst, kam jezdívám já, tak musím odhazovat dost daleko něco kolem 80–90 m. Když jsem to zkoušel blíž, tak chodili jen cejni. Byl jsem na hartě zrovna včera a od deviti do tři jsem chytl asi 14 kaprů..ale největší 52…tak petrův zdar

reagovat
Neděle 31. října 2010 v 10:14 ® šikula
šikula

Metr neměla,ale konečně slušnější velikost

reagovat
foto/forum/2010/th-img15367.jpg
Neděle 31. října 2010 v 10:09 ® Merkury69
Merkury69

Ja na ty dravce moc nechodim pac jsem na ne moc stesti nemel,ale kdyz uz chodim na ryby tak mam rad hodne Pocheň určo budeš znat…potom sedlinka kousek za Opavou a Dolni Benešov..jinač k te Hartě: takze je to vsechno zase o štestí :-D porad nevim jestli tam mam nakonec jet..jezdim s pritelkyni a docela dost tam fouka..to predpokladam bude na Harte vlnobytí a neprijemná chytačka..porad jeste zvazuju:-) v 9.h rano zvazovat :-D

reagovat
Sobota 30. října 2010 ve 23:46 ® Alov
Alov

rgb23> Však neříkám, že to nemůže fachčit. Ale je to furt o tom hledání. Kolega před cca 2 týdnama zaprřáhl na koule rybu, kterou prostě nevytočil. 3,5 lbs prut šel přes 90stupnů, ale ryba to natahla pod kořen a byl konec. Záběr přišel za hranou na cca 25m hloubce asi 50m od břehu. No a pak si vyber :-)

reagovat