Chytej.cz

Slezská Harta

17.9.2007 | Petula | 792.121 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 9. října 2010 ve 14:47 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

Twistr> Já chytám z loďky, a v Neděli jsme chytli candáta cca 15m od břehu. Já se snažím najít zlomy překážky na dně atd… používám tenké silony cca 0,14–0,20 fluocarbon 1–2m navázaný na kmenové pletence. Možná to vyváželi tak daleko protože tam byla nějáká vyvýšenina nebo zlom. Každopádně hlavně je to o rybě jestli chce nebo nechce baštit.

reagovat
Sobota 9. října 2010 ve 13:40 ® Twistr
Twistr

Dobrý den-jezdím na Hartu 2 za rok, tak nemám moc zkušeností s místním rybolovem, tak se chci zeptat. Minulí víkend jsem tam jel chytat a měl jsem nastraženou jednu udici na kapra a druhou na candáta na mrtvou rybku. Kapry jsem 2 chytil, ale na rybku jsem neměl záběr. Kousek ode mě byli rybáři, kteří zaváželi rybky na malém člunu 100–150m daleko, bavil jsem se sními a říkali mi, že kousek od břehu nemám šanci na záběr. Tak se chci zeptat, jestli se tam chytají dravci tak daleko od břehu? Dík a přeji pěkný den

reagovat
Sobota 9. října 2010 ve 12:22 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> Bych ti volal, ale zase jsem utopil mobil v Norsku tak nemám číslo

reagovat
Sobota 9. října 2010 v 11:13 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> Kejra mi vybouchnul nejdeš zítra na Hartu?

reagovat
Pátek 8. října 2010 v 9:47 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> Tak to je supr cena. Já mám z Ravenu takovou demo verzi echolotu, ale na vykreslení dna to stačí a asi v tom bude windows občas se to sekne :-D Zítra jdeme upravit loď abychom pod zadní sedačku dostali baterky a v neděli snad vyrazíme na Hartu. No do konce roku času dost, já bych si ten motor koupil, za předpokladu, že povánoční slevy nebudou moc rozdílné, ale kdo to má vědět jaké budou že?

reagovat
Čtvrtek 7. října 2010 ve 12:19 ® LeoC reakce na …
LeoC

AdamHT> Stále mám dilema, zda motor koupit ještě teď a do konce roku trochu pojezdit na Hartě nebo se na to vykašlat a počkat na vánoční slevy a vyjet až příští rok.

P.S. Každopádně teď jsem objednal na ebay sonar Lowrance Mark 5× za 3.590,42 Kč, což je zhruba o 5 tis. méně než v našich e-shopech.

reagovat
Středa 6. října 2010 v 17:11 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> přímo tam a do zákazu až dolu k závoře. 10 metru před zavorou se dáš doleva a po 5 metrech doprava přes trávu je to tam vyježděné. Nejezdi až k závoře tam jsem ted málem zapad jak jsem jí objížděl, protože jsem si to spletl :-)

reagovat
Středa 6. října 2010 v 8:02 ® LeoC reakce na …
LeoC

AdamHT> kde sjíždíš v Rázové se člunem k vodě? Od hospody „U Soni“ je zákaz vjezdu a zatím jsem nenašel odvahu jet dál…

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 13:53 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

šikula> Já si taky občas vezmu rybu, na tom není nic špatného. Jen přítelkyně mi někdy nevěří že jsem byl na rybách, protože jdu desetkrát a z toho jen jednou donesu jednu rybu.:)

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 12:54 ® AdamHT
AdamHT

Tak jsem byl s Kejrou v neděli na hartě. Nejdřív jsme ráno op ujetí 3 km zjistily že jsme nezaaretovali lištu se světlama a spz na wozíku a tak mám upadla ale lítali z ní jiskry tak seme si toho všimli. Po příjezdu k Hartě jsme malem zapadli, když jsme jeli dát loď na vodu v Rázové.:) Potom jsme vyrazili chytat bylo super počasí. Chytali jsme okouny na rybky, neboť mi to na smaky vůbec nešlo. Okouni kolem třiceti, ale žádný větší. Potom se nam podělala kotva takže jsme už jenom zplavávali, ale i tak Kejra chytnul candáta 55 cm.

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 12:48 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

LeoC> Ahoj nějak jsem nestíhal.

reagovat
Pondělí 4. října 2010 v 7:17 ® šikula reakce na …
šikula

Děkuji, zní to velice chutně. Určitě si tento způsob přípravy zapamatuji a někdy příležitostně vyzkouším.

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 21:51 ® rgb23 reakce na …
rgb23

šikula> klasický improvizační recept:-) nasolená, opepřená, trošku koření na ryby a kmínu. Rybu jsem vyložil čerstvou bazalkou, plátky jablek a rajčat. Na rybu jsem dal rajčata a tenké plátky špeku. Pekl jsem to na sádle s jablky a rajčaty, bobkový list, nové koření, cibulka a troška česneku. Dobré to bylo.

reagovat
Neděle 3. října 2010 v 17:18 ® LeoC reakce na …
LeoC

AdamHT> Ahooooj Adi, kdes byl tak dlouho…?

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 12:49 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

šikula> Ten okoun vypadá hodně dobře.Minulou neděli jsme měli s rodinkou taky okounový oběd-klasika-sůl,kmín,papri­ka,mouka a na sádle.Manželka prohlásila,že tak dobrou rybu dlouho nejedla a dcerce (15 měsíců) jsem obral maso ze žeber a futrovala tak,že nechtěla ani brambory…Na tom není nic špatného,když si člověk veme rybu,buď v klidu.

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 12:38 ® šikula reakce na …
šikula

Co to bylo za recept, jestli to není kuchařským tajemstvím?

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 12:27 ® šikula reakce na …
šikula

Já jsem včera za celý den z níže vyfocených wobů použil pouze 5 kousků – neboť jsem volil pouze ty větších velikostí a bylo zapotřebí používat ty, co byli schopny dosáhnou největší hloubky. Jinak si myslím, že je to určitá sběratelská vášeň

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 12:05 ® mycek reakce na …
mycek

Pěkný arsenál.

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 2:13 ® rgb23
rgb23

šikula> nechal jsem se Tebou inspirovat a pustil se do debordelizace, resp. vyřazení kousků co ke mě nemají důvěru, nebo nechodí jak jsem si představoval, neboli prostě opadnul nákupní entusiasmus. Na fotce je to, co neproběhlo krbem, k čemu mám vazbu a občas i hodím do vody. I u tohodle třídění mě ale opět napadla otázka, kolik woblerů má průměrný rybář a kolik z nich jich u vody opravdu využije.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15102.jpg
Neděle 3. října 2010 v 1:15 ® rgb23
rgb23

osprey> já jsem taky dneska zmasil rybu. Šel jsem trápit okyše, 12ka vlasec, ul vláčák do 7g bez lanka. na Mepsku 00 hopla kudla 54 cm, trojhák v žábrech a krve jak z prasete, tak jsem jí vzal. Doma bylo milé přivítání „smrdíš jak ryba, chce se mi zvracet“, tož jsem se zavřel do kuchyně. Večer zabitý odšupinováním, kulinární úpravou a úklidem kuchyně:-(( Dobrý pocit, že člověk donesl domů rybu je opět v prd..:-) ale snad se to zítra na oběd sní bez keců a pod.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15101.jpg
Sobota 2. října 2010 ve 21:23 ® sus1 reakce na …

osprey> Jenomže to se nikdy nedozvíš.:-)

reagovat
Sobota 2. října 2010 ve 21:03 ® osprey reakce na …
osprey

šikula> Není důvod tě odsuzovat, pokud si sem tam vezmeš rybu. Něco jiného by bylo, pokud by to letos byl sto padesátý.

reagovat
Sobota 2. října 2010 v 19:58 ® šikula
šikula

Zmiňovaný okyš ( 41 cm, 1,3 kg) a jeho dnešní „evoluce“ Prosím neodsuzujte mě:-) , ale jednou za čas něco vzít musím, navíc když mě o to poprosí manželka a je to taková dobrota.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15098.jpgfoto/forum/2010/th-img15099.jpgfoto/forum/2010/th-img15100.jpg
Sobota 2. října 2010 v 19:11 ® šikula
šikula
reagovat
foto/forum/2010/th-img15097.jpg
Sobota 2. října 2010 v 19:10 ® šikula
šikula

Dnes v 5 hodin příjezd na Hartu, cca 2°C a mlha,že by se dala krájet. V 6 hodin jsem dorazil téměř po sůepu na zahajovací flek odkud se podařilo několil krásných banditů, z nichž jsem si vzal jednoho domů pro manžellu na večeři, jako odměnu za „opušťák“. Okolo 8 se mlha začala rozpouštět a vyklubal se z toho nádherný den, okořeněný ještě dvěma štičkami ± 50 cm. Jinak jsem viděl přelétat několik hejn kormoránů8-(

reagovat
foto/forum/2010/th-img15094.jpgfoto/forum/2010/th-img15095.jpgfoto/forum/2010/th-img15096.jpg
Sobota 2. října 2010 v 11:58 ® Křivis reakce na …

Tak ať se daří ;-) Lovu zdar

reagovat
Sobota 2. října 2010 v 9:59 ® AdamHT
AdamHT

Konečně ráno beru loď a fičím na Hartu, už se těším.

reagovat
Sobota 2. října 2010 v 9:50 ® Křivis reakce na …

Včera opět Candát 54cm na živou rybyčku

reagovat
Pátek 1. října 2010 v 10:00 ® Křivis

Tak konečně jsme něco vytáhli z vody :-) Holka vytáhla hned při přijezdu a po pátém náhozu štiku 58 na twistera a mě se podaříl v 9 večer candát 48,a pak ještě přišel malej kolem 30.

reagovat
Pátek 1. října 2010 v 7:33 ® LeoC
LeoC

šikula> ztráty ze 4 vláčecích vycházek: 3 popy, 1 hladinový a 4 potápivé woblery, 6 gum 8-( .

A kdybych měl letos více času, tak jsou ztráty ještě větší, ale nehaž pod křoví, když se tam ráchají štiky…

reagovat