Vyhledávání
Slezská Harta
17.9.2007 | Petula | 794.477 zobrazení | 6.261 odpovědí
Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 10. září 2009 ve 12:09 ® trip reakce na …
-
mycek> Zdravím, sice nevím jak teď, ale ja osobně tam lovím rybky vždycky na červíka a prakticky není nikdy problém…
reagovat - Středa 9. září 2009 ve 22:06 ® kingkubik
-
DoubleP:Dkde jste ho chytli taky se chystam na sumce
reagovat - Středa 9. září 2009 v 10:40 ® mycek
-
Jak to je na Hartě s rybkama.Dají se nachytat?Teď tam jedu na týden,tak poraďte.
reagovat - Středa 9. září 2009 v 7:47 ® trip reakce na …
-
DoubleP> No sumců je na hartě strašně moc…zasvěcené osoby jistě vědí..bohužel nevím, proč je tam pořád hažou…
reagovat - Středa 9. září 2009 v 7:13 ® Petula
-
voda jde ovšem rapidně dolů
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:00 ® trip
-
Moc vám děkuji za info, zkusím se tam podívat…petrův zdar
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 5:55 ® Petula
-
prý už se tu a tam chytne slušný candát
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 22:18 ® inspo reakce na …
-
SumecDravec> Na Hartu nejezdím a asi v blízké době ani nebudu, ale pokud tam jsou bojky zakázané, tak není o čem diskutovat. Je to porušení rybářského řádu a basta.
reagovat - Pondělí 7. září 2009 v 15:54 ® DoubleP
-
Pátek 4.9.2009 – sumec 145cm, bohužel ne na moji udici
reagovat - Pondělí 7. září 2009 v 8:37 ® trip
-
Zdravím Vás, člověk tu chvilku nebyl a najednou všechno ožilo!! Ja myslím, že to zbytečně řešíte, v rybářském řádu je stručně řečeno bez bojek, tak bez bojek, stejně to tam dělalo jen bordel. Byli jste někdo na hartě?? Jak to tam ted jde? Petrův zdar
reagovat - Neděle 6. září 2009 ve 23:45 ® SumecDravec reakce na …
-
1Mara> Máš pravdu. Jsem chudák. Ať Ti to udělá radost. Neberu Ti to.
reagovat - Neděle 6. září 2009 v 19:48 ® 1Mara reakce na …
-
SumecDravec> ty jsi fakt chudák . Hoow.
reagovat - Neděle 6. září 2009 v 18:52 ® SumecDravec reakce na …
-
Rybářská stráž> Ano. Plastová maketa kačera. Ta aspoň s tou přírodou pěkně ladila. Podstatně líp, jak nějaká petka nebo poliš, atd. Škoda jí. Plnila účel několik let. Tím nemyslím jen na Hartě, ale i na soukromých revírech. Kdyby jste nas upozornili, tak ji stáhnem. I tak by jsme ji tam nenechali. Tento víkend měla jet na Tovačov. Hold jsme si museli pořídit jinou. Ale teď vážně. To sbírání bójek za tmy není hrdinství, ale sebevražda. Nedokážu si představit, kdybych nahodil ve tmě a naraz výkřik chlapa. Tak se mi snad roztřesou kolena a v panice plavu na místo co se stalo, když tam hážu s jistotou, že tam nikdo není. To se ale může stát nějakému jinému rybáři a třeba bude pozdě, pak něco řešit. Nejsem proti. Bójky si klidně sbírejte přes den, nebo po půlnici do čtyřech. prostě podle doby lovu, ale néééé v době lovu. S tím já nesouhlasím. A pokud se nad tím zamyslíte, tak mi uznáte za pravdu.
reagovat - Neděle 6. září 2009 v 18:18 ® SumecDravec reakce na …
-
jarivali> Máš pravdu s těma kaprama. Jsou tam i 70cm i víc.
reagovat - Neděle 6. září 2009 v 18:10 ® SumecDravec reakce na …
-
Merkury69> Jinak to boilies najdeš tady http://www.vaclavikovi.cz/1/?…
reagovat - Neděle 6. září 2009 v 18:09 ® SumecDravec reakce na …
-
Merkury69> Na Hartě se dá pěkně zachytat. Stačí si zakrmit směsí, ale né zas přehnaně a ten kapr se tam oběví. Většinou už první den po ranním zakrmení, ve večerních hodinách už kapři berou. A co ti mohu doporučit, tak Boilies od Václavíka- Losos-Sardinka 16mm. Hooodně dobré boilies. Nedělám v tom tajnosti. Dnes objednávam 5kg, protože beru i kolegovi. Nadměrná spokojenost. Včera i na Tovačově kapr 80cm/10kg. Klidně pošlu fotku. A kde je dobré místo na Hartě, to Ti poradí RS, protože mě tam viděla a čekala tam na mě až dojdu s povolenkou pro bójku. Pokud na boilies chytáš, tak nebudeš litovat. Nevím, co Ti ještě poradit.
reagovat - Neděle 6. září 2009 v 17:42 ® SumecDravec reakce na …
-
1Mara> Já pro ryby, dělám možná více jak ty. A jen pro zajímavost mám i svůj vlastní rybník. Rybám se věnují hodně. Zřejmě až moc.
reagovat - Sobota 5. září 2009 ve 22:39 ® rgb23
-
hmm, pár dní se tu neukážu a najednou je tu veselo jako o Vánocích
reagovatBTW: mě osobně pojíždění rs na loďce bez osvětlení nevadí a jsem pro. Rybář, který nic neporušuje by neměl s takovouhle přepadovkou mít sebemenší problém, stejně většina lidí v noci loví na těžko a vlasec je pod vodou, zamotání sestavy loďkou bych se nebál, natož že někdo někoho trefí do hlavy olovem… Pokud bude rs jezdit na osvětlené loďce, bude vidět minimálně na kilometr daleko, čímž kontroly ztratí smysl
- Sobota 5. září 2009 v 16:43 ® jarivali reakce na …
-
To co ti napsal Alov je pravda.Harta je moc tžká voda,chce to jen zkoušet a hledat místa.ja osobně hledam místa při vláčce.Loni jsem si našel krásné,leč tajné
reagovatmístečko,samozřejmě na pařezech-jinde není klid a ani ty ryby jinde tak moc nejdou.Pravidelně si tam krmím a vždy si perfektně zachytam,at jde voda dolu nebo ne.A kapři přes 70 nejsou nahodou.Hodně zaleží na počasí,většinou chytam kousek od břehu a když nefouka větr a nejsou vlny,tak ryby moc netahají.Halvně si vyber navětrnou stranu,jak se říka,kam jde větr tak jdou ryby.
- Sobota 5. září 2009 v 11:59 ® Merkury69 reakce na …
-
Díky to jsem potřeboval vědět…
reagovat - Sobota 5. září 2009 v 11:59 ® Merkury69
- reagovat
- Sobota 5. září 2009 v 9:18 ® Alov reakce na …
-
Merkury69> Tak za prvé…Ono i na řešení obdobných otázek je tento web. Už ne jednou jsem se tu dozvěděl zajímavé věci, které jsem ani netušil. Za druhé…Harta je nádherná, ale zároven hodně těžká voda.Lidi, co tam většinou přijedou poprvé, tak potrhají co se dcá a jedou domů. Proto zkus profláklé místa jako je např. tzv. divadlo neboli závodiště. Je to první plážpři příjezdu od Bruntálu směrem na Leskovec po pravé straně.To nepřehlídneš.Pak je plno dalších míst, jako zátoka v Leskovci, u včelaře, zátoka v Rázové, pláž pod Roudným atd.To jsou všechno notoricky známá místa. Pak máme fleky, o kterých ti tady nikdo nenapíše. Harta je totiž v poslední době pod velkým tlakem, takže bychom si radi v klidu zachytali.Za třetí… Věšáky jsou skoro všude.Někde hned u břehu, někde dál od břehu. Ale na oněch notoricky známých místech to není zas tak horké.Já ale razím teorii, že čím je místo těžší, tím si líp zachytám. Za čtvrté… O místech už jsem psal.Osobně s sebou vždy vozím jak vidle (ty preferuju), tak i stojan. Pokud jedu někde na skály, tak je stojan k nezaplacení…Hodně štěstí
reagovat - Sobota 5. září 2009 v 1:34 ® Merkury69 reakce na …
-
Chodim tady casto..a jedine co se tady porad resi..tak jsou blbosti a zase jenom blbosti..kdyz to neni jak dostat lodku na hartu tak to jsou bojky ktere jsou zakazane mimochodem tak neni se cemu divit ze je RS bere..spis bych ocekaval ze se na tomto foru doctu jak na Harte berou na co komu se co podarilo za ulovek nejake pekne fotky a hlavnena co se chci zeptat ja..Na Harte jsem jeste nechytal a tak bych potreboval vedet nejake informace do zacatku..jako treba kde se pekne chyta?? kde nejsou věšaky?? a hlavne nejake mista k rybareni kde se daji pichnout vydličky…prosim o odpověd jenom služné lidi a rybaře..Petruv zdar…
reagovat - Pátek 4. září 2009 v 10:05 ® 1Mara
-
SumecDravec> Na Hartě jsem už byl , byl jsem i dál jak v Amstrdamu,nejsem žádnej anjštajn ale obyčejnej rybář a pro to vím co se sluší a patří. Nebudu se k tomu už vyjadřovat není to fórum z mého blízkého okolí , ale zamyslise nad tím co jsi zde psal a jaký tón si použil na někoho kdo narozdíl od tebe něco dělá pro vody, ryby , přírodu a mezitím co ty a ostatní jste udělali pro ryby houby. Rybářský řád by jsi mněl znát a řídit se jeho pokyny . Petrův zdar .
reagovat - Pátek 4. září 2009 v 9:21 ® chachar reakce na …
-
Rybářská stráž Bylo by vhodné když už děláš toho porybného aby sis přečetl BP.Máš v tom guláš.
reagovat - Pátek 4. září 2009 v 8:19 ® Piranha
-
No nic, myslim si ze se tu stejne nic nevyresi.Predpis je predpi, vul zustane vole, zakon je zako a zivot je kolem.
Rybarska straz>preju hodne zdaru s takovejka volama.
SumecDravec> a ty se radeji odstehuj do Amsterdamu
reagovat)
- Pátek 4. září 2009 v 8:04 ® Alov
-
Já se opět vyjádřím všeobecně. Jak už jsem psal níže, odstranování bojek uznávám a je mi jedno, jestli se tak děje z neosvětleného člunu nebo si pro to RS zaplave. Je to prostě bordel ve vodě, co tám nemá co dělat.Pokud je člověk trošku šikovný, tak k nahazování do jednoho místa se dá využít klipování vlasce a směr si moho označit nějakým stromem nebo předmětem na druhém břehu. Letos jsem už taky pár bojek odstranil a jednu dokonce sousední partičce, která to nesla hodně nelibě, ale nakonec uznala mé argumenty a dali jsme si spolu ještě pivko.Pokud si někdo bojku osadi a po ukončení lovu odnese, nemám nic proti. Ale většina lovících je tam vesele nechává a pak člověk tahá rybu, která se mu pěkně obtočí kolem špagátu na bojce a musí trhat. A buhvi ví, jak na tom je ona ryba.Takže shrnuto a podtrženo…Tuto práci navíc, kterou RS vykonává uznávám a fandím jim. Petula>> Nesejčkuj zas
reagovat - Pátek 4. září 2009 v 7:19 ® Petula
-
voda na hartě začíná jít rapidně dolů jako každý rok v tomto období a to není dobrá zpráva,ryby nebudou brát
reagovat - Pátek 4. září 2009 v 7:16 ® Petula
-
že vás to baví se hádat o ničem
reagovat - Pátek 4. září 2009 v 1:58 @ ???
-
Takže pánové postupně: SumecDravec> Žádné posměšky, pouze nám přišlo úsměvné jak se snaží někteří rádoby rybáři obejít zákon o rybářství a jeho Bpvrp s označováním lovného a krmného místa(plastová maketa kačera s přikurtovaným chem. světlem na hlavě). Vaše výhrůžky se psem a paintbollovou flintou – co na to říct??? Asi by to skutečně bylo bolestivé, ale jak pro koho. A jestli budeme jezdit neosvětleni, tak to nechte skutečně na nás. Však vy jistě víte proč? chachar>Nebudeme zjišťovat co bójka označuje – žádné plovoucí předměty na hladině ukotvené na dně označující místa lovu, mimo trhacích bójek na sumce a splávků. vlkouš>Jsme naprosto bezkonfliktní. mihy.san>Odradit se rozhodně nenecháme. 1Mara>Děkuji za Váš příspěvek. Piranha>Vše se dělo za asistence policie ČR, žádný majetek jsme rybářům neodebírali, pouze jsme odstraňovali plovoucí ukotvený předmět z vodní hladiny.
Tímto zdravím slušné a poctívé rybáře, Petrův zdar!!
reagovat