Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 790.631 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 30. dubna 2014 ve 12:05 ® piccolo

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda-li máte někdo kontakt na někoho kdo pronajímá nějakou menší chatku nebo něco podobného u Harty. Hledal jsem na internetu a to co by se mi líbilo je už pasé. Měl bych spíš zájem jen o prodloužené víkendy. Diky za případné informace.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 18:54 ® Petula reakce na …
Petula

zander1980> :-)

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 ve 12:27 ® zander1980 reakce na …

Petula>V klidu.Já už si o Tvých informacích obrázek udělal a dále reagovat nebudu.Ať se daří..

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 ve 12:20 ® Petula reakce na …
Petula

zander1980> Dám ti dobrý tip.Zavolej si přímo na infolinku povodí a tam ti potvrdí to co tady píšu.Za druhé,na Moravici jsem více než doma a jelikož ubytovávám vodáky,tak vím kdy kde a co se má dít z první ruky,takže nějaký pofidér tvých rozměrů mi může vlést na záda.Už mi rozumíš?Tak už dej pokoj!!!

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 11:28 ® zander1980 reakce na …

Petula> Ale teď už plácáš páté přes deváté.Podáváš tady informace,které asi věštíš z křišťálové koule,páč se totálně rozcházejí s realitou.Jinak vodáci jsou mi šumák,aby bylo jasno.Ale když jsi minulou středu napsal-„Já mám zprávy,že vodákům nepustili vodu minulý víkend,ale mají jim pustit tento.“,tak mě to dost zarazilo,jelikož já si informace umím obstarat také.A v těch co jsem měl já,žádné upouštění v plánu nebylo. Ale je to Tebou založené fórum,tak informuj dál.A neber si to osobně,napsal bych to komukoliv.Tak ať berou a s hladinou nám moc nehýbou.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 11:08 ® Petula reakce na …
Petula

zander1980> Jinač už dej pokoj s vodákama,nemůžu za to,že jsi tak pohodlný,že si neumíš zjistit informace.Pokud ti vystačí vývjeska sjezdů Moravice,tak ti přeji mnoho zdaru na šutrech.Mnoho jich nebude z těch plánovaných.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 11:04 ® Petula reakce na …
Petula

zander1980> Tak můžeš jít do zástupu na květnový sjezd,,Májovku,, určitě se dočkáš,protože pokud se přítok nezlepší tak voda nepoteče.A dočteš se to někde?NIKDE!!!To jsou vše informace na rychlo.Kdybys v sobotu na Moravici v Podhradí byl,tak bys viděl mnoho nadšenců,kteří na vodu čekali,marně.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 10:58 ® zander1980 reakce na …

Petula> Ale jdi ty!Kdybych dal na vše co si přečtu,tak v sobotu podle Tvé zaručené informace čekám s kajakem pod hrází na Kružberku a drbu se za uchem,proč to kuva neteče:-( .Teď je třeba se podívat do zrcadla,Petulo a říct si-pracuji s domněnkama a nějak mi to sakra nevychází.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 10:42 ® Petula reakce na …
Petula

zander1980-Ty dáš vždy na vše co kde přečteš a to je tvůj životní problém.Bohužel vodáci nesjíždějí vodu podle toho kdy si to naplánují,ale podle toho,kdy jim povodí pustí vodu.Ale toto forum není o vodácích.Z přeh­rady voda byla dopouštěná do Kružberku právě kvůli sjezdu a vodákům bylo sděleno,že pokud bude pršet tak,že se celkový přítok zvedne k 6–7 kubíkům,tak jim vodu pustí,jinač ne,takže bohužel nejeli,přítok nebyl ani 4,5 kubíků.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 10:35 ® zander1980 reakce na …

Petula> Zatím se jako nejchytřejší jevíš ty,ale Tvé informace se dost rozcházejí se skutečností.Já jen,že jediné info o sjezdu,bylo k datu 19.-20.4.2014,o Tvém sjezdu(upouště­ní)ani čárka:-O

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 10:06 ® Petula reakce na …
Petula

zander1980> Furt chceš být nejchytřejší ze všech,tak pěkně hledej šmudlo…:))

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 10:00 ® zander1980 reakce na …

Petula> Kde to prosím najdu?Ať neumřu úplně blbý:-)

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 9:45 ® Petula reakce na …
Petula

zander1980> Sjezd byl v pátek zrušen,povodí nepustilo vodu,jelikož nenapršelo kolik se čekalo.Mají to v infu.

reagovat
Pondělí 28. dubna 2014 v 9:25 ® zander1980

Petula>Zdravím,tak podle tabulek povodí se ta Moravice asi nesjížděla,že?Tudíž se mi potvrdilo,že na Tvé informace si je třeba dát pozor:-|

reagovat
Neděle 27. dubna 2014 ve 21:59 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

Luposos> ono je to celkem jednoduché, kde je les na břehu, tak je i ve vodě. Zase „kdo netrhá, nechytá“. I když kapry můžeš lapat asi i na „louce“ (kapry jsem na hartě nikdy nechytal), ale na dravčáky musíš do pařezů/skal.

reagovat
Neděle 27. dubna 2014 v 15:20 ® Luposos reakce na …

To by mě taky zajímalo, jestli neexistuje nějaká mapka s nákresem míst, kde vždycky urvete.. Hážu většinou na těžko a těch krmítek co už jsem tam nechal.. Rád chodím na nová místa a jen málokdy se vracím domů se stejným množstvím krmítek a háčků s jakými jsem tam přišel..

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 ve 20:21 ® Stroft reakce na …
Stroft

Palivec> Chytám na Hartě a ta je k nástrahám krutá. 10 kusu na 1 vycházku je běžný standart:-(

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 ve 20:09 @ Palivec reakce na …

Stroft> Dyť jsem srandoval. Máš to pěkné. To utrháš za sezónu? Také jsem si jich pár udělal, ale nějak je nepoužívám. Možná proto, že nechytám z člunu na přehradě.

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 v 16:48 ® Stroft reakce na …
Stroft

Palivec> Ano pravdu máš, olovo se šroťáku, háčky i nějaká syntetika z krámu. Moc se omlouvám za nepřesný výklad:-((

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 ve 13:50 @ Palivec reakce na …

Stroft> A háčky děláš z jakého drátu? Či si i ocel vyrábíš, když od A po Z? Či namotání nití a peří je to „od A po Z“?

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 ve 13:26 ® džigit reakce na …

Stroft> krásná práce!!!

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 ve 13:19 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> od A až po Z:-)

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 ve 12:53 ® džigit reakce na …

Stroft> vlastní? ;-)

reagovat
Sobota 26. dubna 2014 ve 12:33 ® Stroft
Stroft

Harto, už máš strach? :-))

reagovat
foto/forum/2014/th-img106387.jpg
Čtvrtek 24. dubna 2014 v 11:22 ® rybardusacek reakce na …
rybardusacek

Ano, myslel jsem hlavně kapra a bílou rybu. S dravci nemám v tomhle zkušenosti. Jen jsem chtěl říct, že na hektarovém rybníku, pokles hladiny o pár centimetrů s rybami zahýbá, ale na Hartě půl metr nemůže podle mne hrát roli. Ale to jen má zkušenost. Možná se pletu ;-)

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2014 v 7:41 ®  reakce na …

rybardusacek> na braní jakých ryb? Kapra? Se podle mě nedá zobecnit že to má vliv na braní ryb či ne. Mám tedy zkušenost že na výkyvy hladiny reagují různé ryby různě..

reagovat
Středa 23. dubna 2014 v 18:41 ® rybardusacek
rybardusacek

Přesně tak. Centimetry vodního sloupce nemají žádný význam. Zažil jsem roky, kdy jsem píchl vidličky na hranici vody a za den se od nich kraj hladiny odsunul o mnoho centimetrů. Zažil jsem roky, kdy pokles hladiny v řádů desítek centimetrů nehrál v braní ryb žádný význam. Ryby byly při chuti. Naproti tomu byly a jsou časy, kdy se hladina nehne, mnohdy trochu stoupá a ryby ani neťuknou. Tak jak píše Stroft, mnohem důležitější je sledovat atmosférický tlak. Ten má na braní ryb vliv zásadní. A na ploše a objemu, jakou Harta má, nějaký kubík sem a tam nehraje žádnou roli.

reagovat
Středa 23. dubna 2014 v 17:51 ® Petula reakce na …
Petula

Stroft> Tak,tak chlape,jen aby nás nespláchla nějaká povodnička,když toho sněhu nebylo.:)

reagovat
Středa 23. dubna 2014 v 17:41 ® Stroft reakce na …
Stroft

Petula> Do 16.6 uteče ještě spousty vody, ale pak jim ukážem:-))

reagovat
Středa 23. dubna 2014 v 15:34 ® Petula
Petula

Stroft> Taky znám spoustu vod s pohybem hladiny a zkušenosti mám bohaté.Když šla voda nahoru,aktivita ryb byla úžasná,naopak když šla dolů,brali jen sporadicky.Ale kašleme na to :-)

reagovat