Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 791.049 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 14. května 2013 v 17:35 ® trip reakce na …
trip

Je to mazec,nejvetsi bordel na revirech delaji ukrajinci a rusaci,je to vjecny prOblem RS ve stredoceskem kraji a praze

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 11:49 ® Koudy1968
Koudy1968

Tak to je drsný.Ale na druhou stranu,když to je rybník „chyť a pusť“ a má jistotu že tam dělají bordel eastern europeans tak je to taky řešení,jen škoda že to musel dědula sundat…prý diškriminácia. To u nás by museli většinu revírů obehnat ostnatým drátem a udělat jen pár kontrolovaných vjezdů a výjezdů

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 11:02 ® džigit

chlapci stačí mrknout na Anglii.Tam to „naše“ rybaření dosáhlo vrcholu,když byly na některých vodních plochách umístěny značky,zakazující rybolov rybářům z východní Evropy…
http://www.pzw.org.pl/…rn_europeans

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 9:01 ® Koudy1968 reakce na …
Koudy1968

Petula> Máš pravdu,je to hlavně o lidech.Předloni jsem nechal stát na Sýkorovce auto na výjezdu z lesa od závodiště,nechtěl jsem provokovat a parkovat na louce podél vody jak je to tam zvykem a navíc jsem ho měl pěkně ve stínu.Jak jsem se po pár hoďkách vrátil,tak jsem měl vypuštěný všechny kola…na poli to neměl nikdo,protože auta měli za prdelí. Nechci nijak obhajovat ježdění do zákazů ale jsou místa kde by se zákazy zrušit mohly třeba v některých místech kde je asfaltový povrch a je dostatečně vzdálený od vody.Od Meziny to taky šlo.Vjezd je sice zpoplatněný ale funguje to.Třeba v Razové je ten zákaz úplně nesmyslně.Přitom cesta vede až dolů a nalevo podél zátoky je taky pěkná cesta a je od vody dostatečně vzdálená.

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 7:40 ® Petula
Petula

Ty naše problémy znám snad ze všech revírů.Když se najde blbec,který něco přežene,tak to schytáme všichni co tam jsme.Chce to jen znát hranice tolerance.Jde hlavně a především o parkování vozidly.V zákazu býváme všichni,pokud jsme na cestě nebo dál od vody,tak tam je ta pomyslná hranice tolerance,pokud to nějaký debil zapíchne u vody a někdo na to zareaguje a zavolá MP nebo PČR,tak nás sejmou všechny při jednom

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 6:25 ® trip
trip

Tak jsem tady vložil taky foto, krásná prace s tím jelcem. já jsem nachytal na boilies od 18–22 hod v sobotu cca 10 kaprů a dve plotky a v neděli od 4:00 do deseti asi 12 kaprů a jednu plotku. chytal jsem na 10mm pop up s velmi krátkým návazcem (voda je ještě studená). a seděl jsem až u leskovce. Chtěl jsem jet na sýkorku,ale když jsem po hodině neměl na sýkorce záběr, tak jsem nafoukl člun a projel jsem to s echem a zjistil jsem, že na sykorce cca od dvou do 4 metrů plave strašný bordel, trávy a tak, a nikde ani ryba. Tak jsem se přesunul blíž k hrázi.

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 6:20 ® trip
trip
reagovat
foto/forum/2013/th-img98439.jpgfoto/forum/2013/th-img98440.jpg
Úterý 14. května 2013 v 6:18 ® trip
trip
reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 19:13 ® Look

Dlouho tu nebyla fotka ryby, tak tady jedna jarní. O víkendu dva dny v dešti na Hartě s feederama. V sobotu odpoledne od 17 do 20 hodin u mostu, voda je skoro až v lese. Kapři zero, po dvou hodinách najely teprve plotice. Jediná kloudná ryba byl tenhle tloušť na peletu. V neděli dopoledne jsme si řekli, že to chce někam, kde je dál od přítoku, kde se voda v přehradě stihla trochu prohřát a není to ta horská ledovka, tak jsme jeli pod Volárnu, voda až v lese, takže do zátoky nemělo smysl, byli jsme na kraji vedle lesa, po hodině najely plotice, na peletu dva záběry od kapra, samozřejmě ten, který si to namířil někam na Praděd se po chvíli vypnul, menší 41cm. Na žížalu a kuku braly jen plotice, háček ani nestihl propadnout ke dnu. Jo byla výjimka, kdy to čapl malý okoun. Plotky v Hartě jsou ještě naducané jikrama, v Olomouci se třely minulý týden. O cejna jsem za celý víkend nezavadil. Na tohle opožděné a ještě propršené jaro paráda. Nakonec, když jsme sedli to auta, tak přestalo pršet :-) A mimochodem, u mostu v Valšově je taky nechytatelno (není flek :-) voda zaplavila vrby, Harta je plná na plný kotel. Jen tak dál, výtěr bude letos pěkný.

reagovat
foto/forum/2013/th-img98426.jpg
Pondělí 13. května 2013 v 18:33 ® trip
trip

Lidi, viděl jsem, že se tady bavíte o nonstop lovu. Já nevím, jaké s tím máte zkušenosti, ale chytám na 24 běžně a myslím, že je to krok dobrým směrem. Aspoň budou muset být všichni osvětlení, ten kdo chce pytlačit, bude pytlačit vždy a ožralých se bez 24 taky nezbavíme. Ale sumcaři zajásají. V současné době je žádost o vyjímku na MZE a projednává se.

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 18:27 ® trip
trip

Ahoj všem, tak jsem se byl podívat u vody na hartě na pár hodin večer a brzo ráno, nádherně to bere.. největší kapr 63. Super chytačka, tak at berou…

reagovat
Pondělí 13. května 2013 ve 12:13 ® džigit reakce na …

Koudy1968> ono je to jako ze vším kole přírody.Jezdil jsem delši dobu na čundry a na vodu.Pro paru jedincu, zme všeci v jednym pytlu-bez vyjimky. Taky sem byl radši mimo kemp,enem sem se nedovolil,co ostatní.Pro lopatku,PB vařič a podobne sem byl mastňak a i když sem to zkombinoval ze spanim pod plachtu nataženu přes raft,caloval sem za stan… zme v pérdeli nejhlubší,krze par nevychovancu :-((

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 11:50 ® Koudy1968 reakce na …
Koudy1968

no právě…

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 10:59 ® džigit reakce na …

Koudy1968> v zákoně pane kolego, v zákoně…

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 9:05 ® Koudy1968
Koudy1968

Nevím jaký je problém v tom,že mám u vody stan který má podlážku.Používám ho z několika důvodů. Před několika lety mi nějaký hajzl v noci,když jsem spal pod stanem bez podlážky,ukradl složeno udici která vyčuhovala ven.Smůla,asi mám tvrdý spaní,nebo byl fakt šikovnej,že mě to nevzbudilo.Takže teď to mám pěkně schovaný. Další důvod je ten,že jezdím s dvanáctiletým synem a podlážka mi ho aspoň v noci trochu ochrání před klíštatama a různou havětí. A v neposlední řadě,když delší dobu prší,tak jsme v suchu a nečváchtáme v mokré trávě. Možná se to někomu nelíbí ale já to mám tak.

reagovat
Neděle 12. května 2013 ve 22:19 ® kingkubik reakce na …

Petula> ano ale to by jsme museli predelat celou ceskou spolecnost a ekonomiku hlavne aby se neco zmenilo…chapu ze se stale chceme priblizit zapadnim zemim ale myslim ze na tohle nejsme jeste pripraveni ale jednou to prijit musi!pokud se pamatujes na zacatky harty…jen si vzpomen jaky pokuty se tam davaly za parkovani tehda a jaky ted…osobne mam kamose u benesovskych policistu a reknu ti ze se nemusis niceho bat i kdyby jsi zaparkoval ve vode.....i kdyz by rad s tim neco delal … dokud to nedostane narizeny maji smulu

reagovat
Neděle 12. května 2013 v 19:43 ® Petula
Petula

Ono by se vše dalo,jen to chce od mnohých takzv.rybářů změnit přístup,konkrétně na Hartě obzvlášť.Jen pro příklad-auta,pokud se parkovalo na asfaltových cestách kolem Harty,zákazy vjezdu nikdo neřešil.Našlo se však pár pitomců,kteří nevjeli auty div přímo do vody a začali se dávat závory a zpřísnil se dohled PČR.Bordel na březích???ten je z 90 procent od nás-rybářů.O pytláctví mnohých rybářů mluvit nemusím.znikající kempy,převážně rybářské,kde podlážku nikdo neřeší,staví se rovnou stany a karavany,vytváří se četná ohniště,to vše jsme my,nebo lépe řečeno naší kolegové.Masařina né rybařina je většinou to co ony kolegy vede k vodě,jde jim úplně o něco jiného než o co jde nám,snad ještě slušným rybářům,kteří jdeme k vodě s uznáním,respektem k okolí a k samotné krajině a co je nejdůležitější-známe hranice co a v jaké míře si můžeme dovolit,kdyby takoví byli všichni rybáři,toto a jiné věci v podobě 24 hod.rybolov by jsme tady neřešili.

reagovat
Sobota 11. května 2013 ve 23:08 ® hanis93
hanis93

nevěřím že člověk, který žije poblíž Harty by pro 24h byl … já si teda obvykle větve pod nohama neřežu :-D na druhou stranu chápu, že rušit sumcové bojky o pulnoci asi není žádný med :-))

reagovat
Sobota 11. května 2013 ve 21:17 ® regulus reakce na …
regulus

LeoC> že se vám pletu do Hartičky, tvůj názor je bohužel docela opodstatněný a to úplně kdekoliv. Mám pocit, že právě obavy z kreténů, kteří si bohužel taky říkají rybáři je jedním z hlavních důvodů, proč se nonstop lov moc nepovoluje a nutno říct, že asi oprávněně. Z mýho pohledu je tohle jedinej důvod, proč jsem více méně spíš proti 24 hodinovýmu rybolovu.

reagovat
Sobota 11. května 2013 ve 20:59 ® kingkubik reakce na …

LeoC> LeoC> cauec.mas oravdu ale postupne se s tim zacinam smirovat jelikoz je kolem toho vazne humbuk a uz ted je mi jasne ze pokud to nevyjde letos bude se o to usilovat dalsi rok a porad dokola dokud se to neprosadi:(jedine me prani by bylo jestli se nonstop povoli aby se zprisnili pravidla a aby se zacaly nekompromisne dodrzovat nejaky dany poravidla ktery nonstop musi prinest!kdyz me je z toho celkem smutno ja tu harticku mam fakt moc rad:(

reagovat
Sobota 11. května 2013 v 19:33 ® LeoC reakce na …
LeoC

hanis93> já jsem tak trochu rozpolcen, protože na jednu stranu vím, jaké to je, když musíš před půlnocí tahat klacky z vody, navíc v okamžiku, když si nástrah začínají všímat ryby, na druhou stranu Ti dávám naprosto za pravdu při představě, co by se mohlo dít, když by tam najeli další idioti, kterým nejde až tak o ryby, jak o to se pořádně ožrat.....

reagovat
Sobota 11. května 2013 ve 13:38 ® hanis93 reakce na …
hanis93

kingkubik> taky jsem proti 24h … umím si představit jak by to tam vypadalo :-|

reagovat
Pátek 10. května 2013 v 9:52 ® kingkubik reakce na …

Petula> konecne nejaky pozitivum pri patku:)

reagovat
Pátek 10. května 2013 v 7:26 ® ThomasD reakce na …

Přál bych si, aby to byla pravda, i když ze všech stran zní pravý opak.

reagovat
Pátek 10. května 2013 v 6:39 ® Petula
Petula

Ptal jsem se na svazu na non stopku na Hartě,prý nebude.

reagovat
Pátek 3. května 2013 ve 21:25 ® kingkubik

Alov> ty si z toho delas sice prdel ale me dvakrat heja z ty nonstopky vazne neni jelikoz to odserou lide co jsou na harte casteji…stane se to poutnim mistem vsech pitomcu protoze kde jinde muzes chytat a chlastat celou noc ze?jsem zvedavej jestli ta nonstopka sebou ponese nejaka pravidla nebo jestli se celou noc budou mastit cacka na rybicky…ani v hospode nemas nonstop otevreno tak na co sedet tam…do tesca basu lahvonu a hura k vode…jediny pozitivum co na tom vidim je ze mozna skocim do grosa jestli budu zbirat flasky!

reagovat
Pátek 3. května 2013 ve 20:02 @ joker96

chci se zeptat,berou zde dobře kapři na peletky a boilies?nebo jsou zde menší ryby?

reagovat
Pátek 3. května 2013 v 17:19 ® zander1980

Nedělal bych z toho drama.Mívám za rok kolem osmdedásati docházek na Hartu a nikdy jsem neměl problém.Chce se to chovat slušně,nedělat kolem sebe bordel,zakládat vatry a neparkovat v zákazech vjezdu.

reagovat
Pátek 3. května 2013 v 15:50 ® romanek26 reakce na …
romanek26

a nablito:-)

reagovat
Pátek 3. května 2013 v 15:45 ® Petula
Petula

takže zase bude v létě veselo

reagovat