Vyhledávání
Slezská Harta
17.9.2007 | Petula | 795.172 zobrazení | 6.261 odpovědí
Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. září 2012 ve 12:58 ® kingkubik reakce na …
-
Stroft> nejaky peknejsi okun byl?
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 12:58 ® kingkubik reakce na …
-
Stroft> nejaky peknejsi okun byl?
reagovat - Neděle 9. září 2012 ve 23:19 ® Stroft
-
Dnes jsem na Hartě, načapal dva „pytláky“. Pěkně jim to šlo, okyši téměř na hod.
reagovat - Neděle 9. září 2012 ve 20:44 ® Look
-
Ještě fotky ze soboty
reagovat - Neděle 9. září 2012 ve 20:34 ® Look
-
Tak víkend na Hartě nedopadl moc podle očekávání, počasí pěkné, ryby moc nespolupracovaly. V pátek neplánovaně pozdní příjezd, takže od 20 do 21hod u mostu na Dlouhé stráni, na vláčku nic, jeden urvaný slider, pak hodinu vsedě na kapra, ale jen jeden neproměněný záběr na peletu. Sobota od 9 do 17 hod s tátou na vodě, odvesloval jsem to poctivě z Roudna k Razovské zátoce a pak až k zátoce za potokem a zpět, cestou trolling bez výsledku. Při zastávkách jsme to poctivě obházeli wobama i gumama, hafo času stráveno já drop shot a táta rybičky, hloubky od dvou do 20 metrů a výsledek jen dva okouni na nějakých šesti metrech a asi 5 záběrů od okounů. Voda jde dolů, takže na popa kolem břehů nic. U velkého ostrova se rojili mravenci, foukl vítr a na kilometrové ploše jich byla plná hladina, to si oukleje daly, doufal jem, že to zvedne aktivitu pstruhů nebo dravců, ale malé i velké nástrahy bez odezvy, jeden zálov byl od okounů. Celkově vydařená plavba i bez ryb. Večer zase od 20 do 22 hod u mostu bez výsledku, ale aspoň jsem si zašel pro toho slidera. Dnes ráno v Razovské zátoce ze břehu do 10 hod, dýl se nedalo, ráno skoro namrzlé auto, od 9 byl pařák. V zátoce rybiček, jak sraček + sběr z hladiny po celé zátoce celkem agresivní. Myslel jsem, že to jsou najetí duháci, ale ani já na smáky a malou plandavku, ani kolega na druhém břehu, který to valil rotačkou nevydoloval záběr, takže asi jen velké oukleje. Výsledek dva okouni, jeden spadlý. Víkend ma Hartě jsem okorunoval ztrátou dioptrických brýlí v pouzdře.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 21:31 ® jajco reakce na …
-
džigit> Tak to počítám,že kolem N.Jičína je ta Odra 2× větší než na té stroftově fotce!
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:45 ® Stroft reakce na …
-
Stroft>
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:31 ® Stroft
-
kejra>
reagovatMůj archiv skrývá neskutečně mnoho. Dokonce jsem našel i nějaké perly zachycující naše trapné a najivní pokusy s gumovými čluny. Velmi, opravdu velmi úsměvné
Ps. Foto kdy jsme se vraceni od dálnice k Senickému molu.Foto těsně před příchodem náhlého větrového fičáku, kdy oblékal plovoucí vestu a začal vzpomínat na své nejbližší.
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:22 ® kejra
-
Mám silné podezření,že ta sestava pod oderskými vrchy je moje velikost+Marine John 1032.Když vidím ten převeliký bort a vzdouvající se Odru,tak mne jímá nefalšovaná hrůza a děs!Jezdili jsme teda proklatě nízko.Kde to jsi,Stroftíku,vyhrabal??…
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 8:40 ® džigit reakce na …
-
jajco> Petr kecá.Vzhledem k temu,že Odra prameni na Libave,to su Oderske vrchy
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 8:06 ® kingkubik reakce na …
-
Stroft>
jajco> ze te huba neboli
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 7:59 ® jajco reakce na …
-
Stroft> Kašlu na Hartu,jedu na Odru!
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 0:47 ® Stroft reakce na …
-
kingkubik> To jsou beskydy, foceno z Odry
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 0:34 ® kingkubik reakce na …
-
Stroft> musim uznat ze tak hezke se mi jeseniky ze brehu nikdy nezdaly:D
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 0:22 ® Stroft reakce na …
-
jajco> Ale ty panoramata z lodě
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 0:07 ® kingkubik reakce na …
-
jajco> jeste ty zacinej z lodi…me serete:Dja fakt pod hranexem porazim par stromu a vypluji na voru:Dmimo jina chces se zasmat?jsem fakt borec:Dmesic a pul jsem na marodce se zadama po uraze zitra mam jit na kontrolu a v pondeli jsem planoval ze me konecne pusti do prace.dneska si varim klobasky(domaci)zapnu telku a zapomenu na ne…po nejake chvili si to uvedomim a sprintuji do kuchyne jestli uz nehorime:Dk memu stesti mame na chodbe dlazbu a krasne okachlickovany roh…v plnem sprintu trefuji roh malickem na prave noze…rana jako prase ve vterine lezim na zemi…zlomeny malicek:D:D:Dtudis ja tu lod vazne tedka potrebuji:D:D:D:D
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 22:35 ® jajco
-
kingkubik> Kašli na loď,na Hartě je nejlíp někde v koutě o samotě a i bez ryb!Ale na druhou stranu závidím stroftovi
reagovatLoď je tam platná!Každej rok sem jako rodilej jihočech jezdil na podzim na Orlík,už jen proto,že to tam mám rád a chci své rodiště ukázat i rodině.Letos sem se rozhodl být sobec a jet zkoumat Hartu z lodě bez rodiny.
- Středa 5. září 2012 v 0:07 ® Stroft reakce na …
-
zedus> Jsou revíry, kdy bych rád kajak využil ale na Hartu je opravdu praktičtější člun. Má to své nepříjemnosti s dopravou atd, ale ta pohodička na vodě, ta je k nezaplacení. Překvapila mě ta rychlost, 10Km/hod. To já s elekromotorem dávám max 5km/hod.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 23:31 ® zedus reakce na …
-
Stroft> Jo no prostor je omezený, furt člověk musí vědět kde co má. chytat mužu před sebou vedle sebe z obou stran a zezadu se otočím i s kajakem. Vábničku sem nezkoušel, ale neviděl bych v tom asi problém, na moři z kajaku zdolávají merliny tuňáky i žraloky, ideální to asi nebude. Mě tam sere jenom jedna věc, je to jenom pro jednoho, takže člověk nemuže moc pokecat.
reagovatJinak, netahám se s vozíkem a těžkou lodí, dostanu se všude a nemusím mít klíče od závor, normálně ji podjedu.
- Úterý 4. září 2012 ve 23:28 ® osprey reakce na …
-
Stroft> Tak o možnost chytat ze všech stran na kajaku rozhodně připraven nejsi – pokud tím nemyslíš běhání z přídě na záď.
Ono je to o osobních preferencích. Velká loď je fajn, ale kdo to má všude tahat.
Vábničku snad ještě letos vyzkouším. Ale bez echa to opravdu bude jen vyzkoušení.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 23:24 ® Stroft reakce na …
-
zedus> Chyběl by mi volný pohyb.Možnost chytat ze všech stran a lov s vábničkou to snad asi ani nejde, atd.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:53 ® zedus reakce na …
-
Stroft> Proč myslíš že není ideální?
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:49 ® Stroft reakce na …
-
kingkubik> Na Hartu není kajak zrovna ideální.Kup si starší laminátku, tu pořídíš za 5000,–.Pokud máš přívěsný vozík, tak další investici nepotřebuješ.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:24 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Nerybářský použitelný kajak (dokoupíš sedačku a zabuduješ si držáky na pruty) se prodává už za 10 900,–
Není to úplně to nej, ale na okouny by to v pohodě stačilo.
Cesta se najde a času je dost.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:15 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> diky za echo pokoukam na nejaky strsi kousky ale momentalne nepredpokladam ze by jsem se tenhle rok do neceho podobneho poustel resim bydleni s pritelkyni a takovy ty vsedni radosti dnesniho sveta…ale kdyby jsem rek ze nepremyslim jak to vymyslet aby na to neco zbylo tak by jsem kecal:D
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:09 ® kingkubik reakce na …
-
zedus> spatne jsem to napsal:D:D:D bud jsem na rybach nebo na kole takhle to bylo mysleno i kdyz tech 45 kilo by jsem tech 10 km klidne uvezl tomu celkem verim jen jak to nalozit na stanglu to asi nedam:D
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:03 ® osprey reakce na …
-
džigit> On v té verzi možná neměl držáky a tak, ale to se dá snadno dodělat.
Prostě dá se k tomu dostat i za rozumnou cenu. Tohle byla možnost. Ale chce to auto se střešním nosičem nebo bydlet kousek od vody – pak stačí kárka nebo kolečka.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:58 ® džigit reakce na …
-
osprey> ten Prowler byl u nás nedávno ve žlutém za 14 000,–
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:53 ® zedus
-
kingkubik> No já si spíš představil, jak tuhle 4m dlouhou a 45kg těžkou krávu vezeš na kole.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:52 ® osprey
-
kingkubik> Vezmeš si kajak nešlapací a potřebuješ pak jen pádlo, kotvení (provaz s karabinou a kus železa), echolot za pár tisícovek a do zimy hadry, kdybys vlastní blbostí nějak vypadl z lodě (taky vlny dokážou člověka promočit, i když ta věc sama o sobě je skoro nepotopitelná).
Cestovní maximálka s pádlem je asi 6 km/h a hodně závisí na typu lodi a kondičce majitele.
Pro tebe na Hartu by bylo tohle (dá se to občas sehnat i jeté – já ho taky nekoupil nový):
http://www.hgsport.cz/…-angler/2868
http://www.kayakfishing.cz/…on-kayk-cuda#…
reagovat