Chytej.cz

Slezská Harta

17.9.2007 | Petula | 794.935 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 15. srpna 2012 ve 12:59 ® kety.vydra
kety.vydra

hraji> Co by to pomohlo nahlásit to hospodáři? Proti anguilikóze se dá nějak bojovat?

reagovat
Středa 15. srpna 2012 v 11:34 ®  reakce na …

papepa:Presne ako píše hraji,řemenat­ka(štrbinovka),na slovensku bol problém s týmto parazitom v roku 2007 na oravskej priehrade,kde bola postihnutá veľká časť populácie cejnov.Parazit bol zistený aj u plotíc,ale nie v takom množstve.Problém pretrvával ešte pár rokov.

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 ve 22:59 ® hraji reakce na …
hraji

mazar> nechtěl jsem tě sprdnout, spíš jen navést. V nějaký přeson informací od obyčejných rybářů k hospodáři moc nevěřím.

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 ve 22:58 ® hraji reakce na …
hraji

papepa> pravděpodobně řemenatka, parazit cejnů

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 ve 20:31 ® papepa

Asi před měsícem jsem viděl u břehu cejna a táhl za sebou asi 1,5metrů dlouhou bílou šnůru trčící z řitního otvoru nevíte co to může být?

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 ve 12:35 ® mazar reakce na …

osprey> To by mohlo být ono žádnou rybu jsem sice nekuchal, ale koega na mrku mi včera psal, že úhoře motajícího se u břehu viděl.

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 ve 12:34 ® mazar reakce na …

hraji> Vím, už jsem dostal sprda i vedle, ale některé ty ryby už tam byly aspon týden, tak si myslim, že už to stejně ví.

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 ve 12:31 ® šikula reakce na …
šikula

mazar> Já jsem teď na Hartě 14 dnů nebyl, ale chcíplého úhoře jsem viděl už 27.7 v okolí Roudna – viz. příspěvěk z 28.7.

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 v 11:46 ® hraji reakce na …
hraji

mazar> rozumné by bylo informovat ne Chytej, ale především hospodáře MO ČRS v Bruntále.

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 v 11:43 ® osprey reakce na …
osprey

mazar> Zkus to vykuchat a podívat se na plynový měchýř. Možná je to anguilikóza – cizopasné hlístice provrtávající stěnu plynového měchýře. Jeden z příznaků je, že silně napadené ryby se motají podél krajů než nakonec chcípnout.

http://cs.wikipedia.org/…%C5%99%C3%AD

http://www.google.cz/search?…

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 v 10:38 ® mazar

Už jsem psal na konkurenční web, co vy kolegové, nevíte něco bližšího o chcípání úhořů v okolí Leskovce? Já jsem jich za víkend napočítal minimálně 30.

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 ve 12:18 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Ode mě nedostanou na prdel,já sem letos jalovej.Krom čtyř štíhlat nic.Ale je pravda,že to nějak ojebávám,začnu se víc snažit od září.

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 11:39 ® kingkubik reakce na …

jajco> no ja tenhle problem s metry resil v patek u vody a v ryb radu je napsano 20m pokud se lovici nedohodnou na jine vzdalenosti:Dklidne se ukaz ty zubaty potvory taky uz potrebuji dostat na prdel:D

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 10:30 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Tak teď mám s těma metrama brouka v hlavě,ale řekl bych že 50m.I kdyby to bylo jen 20,tak můžeš házet jen na jednu stranu,protože soused by tě probodl pohledem!Možná se ale v týdnu ukážu u vody a pokusím se v noci o něco zubatého.

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 10:17 ® kingkubik reakce na …

jajco> ja ne ze by jsem chtel rypat ale neni ta vzdalenost lovu 20m:Dale jo asi te chapu mam to dost stejne ale ja jezdim jen v tydnu a to bud hned rano nebo vecer kdy je docela klid takze to se celkem da

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 23:05 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Já sem vláčku vzdal do konce prázdnin,dal sem se na prasečkiny,nechce se mi motat se někde mezi rybářema a počítat 50ti metrovou vzdálenost na chytání.A navíc mě z práce bolí celé jajco.8-(

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 22:51 ® kingkubik reakce na …

jajco> a tak to ja si srandu nedelam dyt uz jsem od patku rano nebyl na vlacku:D

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 22:04 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Dělám si srandu,nejdřív se tam objevím po prázdninách!

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 v 18:58 ® kingkubik reakce na …

jajco> tak chovani tam:Dkde se budete motat?o ctyri masarky vic nebo min jako by na tom zalezelo:D

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 12:29 ® jajco
jajco

kingkubik> To by se ti líbilo,aby počasí vyhnalo rybáře a ty měl Hartu jen pro sebe!Zítra tam jedu a beru minimálně čtyři masařky!:-D

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 12:27 ® kingkubik reakce na …

jajco> kruci kez by tohle pocasi vydrzelo cely tyden.zitra to prubnu na vecer a pak co jen to pujde tak tam budu zevlit s privlacakem:D

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 12:22 ® jajco reakce na …
jajco

papepa> Vždycky to má cenu.Do ted´moc nešli,tak dneska začne to eldorádo!:->

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 v 11:36 ® papepa

Otázka-má cenu jít dnes na candáty na Hartu?severní vítr,pokles teploty vzduchu i vody,jaké máte zkušenosti?díky za odpověd.

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 v 1:36 ® Stroft reakce na …
Stroft

romanek26> Hodně těžká otázka.Sám nevím.Viz můj poslední příspěvek.

reagovat
Pátek 10. srpna 2012 ve 22:01 ® romanek26 reakce na …
romanek26

Stroft> jaky prut doporučuješ na lov sumcu z lodě?chtěl bych zkusit štěstí,ale ty co mam doma,asi nebudou to pravé…

reagovat
Pátek 10. srpna 2012 ve 21:46 ® romanek26
romanek26

Stroft> tiše závidím.ale né ten prut:-D .a když už tě otravuji,mohl bys mi poradit,kde sehnat klíček od brány?stačí pošeptat ;-)

reagovat
Pátek 10. srpna 2012 v 19:41 ® džigit reakce na …

Stroft> dobrý… a pry,že nerostou :-))

reagovat
Pátek 10. srpna 2012 v 19:39 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Sumec na vábničku.

reagovat
Pátek 10. srpna 2012 v 18:42 ® džigit reakce na …

Stroft> si zlomil prut? To si na něm měl čo?

reagovat
Pátek 10. srpna 2012 v 18:37 ® Stroft
Stroft

romanek26> Loď spouštím v Roudně. Vybouchla jsem rybu, o kterou jsem zlomil prut:-(

reagovat