Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.839 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 27. července 2012 v 8:32 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

LeoC> tvé slovo je jako foukání větru:-)) Širda

reagovat
Pátek 27. července 2012 v 7:35 ® džigit reakce na …

LeoC> no teda,já poslední čtverku,Toník první šestku a Ty… nevím,zda Ti bude odpuštěno

reagovat
Pátek 27. července 2012 v 7:01 ® LeoC reakce na …
LeoC

Chorchus> Nechám, jsem v dietě a začínám tíhnout k abstinenci:-D

reagovat
Pátek 27. července 2012 v 7:00 ® LeoC
LeoC

džigit> Já chtěl jet na Hartu, bo tam musím… Další faktem je, že už s dvojkou v žíle jsem naprosto dokonale schopen naplňovat slogan „SLIBEM NEZARMOUTÍŠ!“ Takže na sobotu se mi zkumulovaly 4 taškařice, z nichž jedna naštěstí padla, ale i tak mám z toho hlavu v pejru.

reagovat
Čtvrtek 26. července 2012 ve 23:04 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

LeoC> ty nas to nechas vyzrat samotne, ja napriklad pecu babovku a dzigit osipane.

reagovat
Čtvrtek 26. července 2012 ve 22:59 ® džigit reakce na …

LeoC> Ty máš být v sobotu v Radvanicích,slí­bils účast :-)

reagovat
Čtvrtek 26. července 2012 ve 22:44 ® LeoC reakce na …
LeoC

kingkubik> prut mám už u sebe, takže ti ho o víkendu přivezu

reagovat
Středa 25. července 2012 ve 22:34 ® kingkubik

LeoC> cau.staci napsat a prijedu si pro nej.jsem na marodce ale vychazky mam od 13:00 do 18:00 tudis neni problem si o vikendu dojet

reagovat
Středa 25. července 2012 ve 22:00 ® LeoC
LeoC

šikula> Ahoj, vláčel jsem prvních 14 dnů v červenci. Já nic, ale soused první týden chytil na gumu jářku dobrou metrovou štiku. Kokot jeden si nechtěl nechat pomoct při vytahování, odmitl pomoc kámoše s podběrákem a tak mu 1/2 metru od břehu ve 15 cm hloubce dala košem a odplula zase do svého království. Byl to ale neskutečný pohled na tu krásu… Jinak ani na člunu kromě 2 potahů kulové ho… Alespoň kluk vytáhnul sem tam candoše, ovšem celkově spíše bída…

reagovat
Středa 25. července 2012 ve 21:57 ® LeoC reakce na …
LeoC

kingkubik> Ahoj, budeš o víkendu? Možná Ti přivezu spravený proutek od Chorchuse

reagovat
Středa 25. července 2012 v 11:32 ® mazar reakce na …

kingkubik> :-D DD.

reagovat
Středa 25. července 2012 v 10:02 ® kingkubik reakce na …

mazar> ty ja jsem tez zaslechnul ze cesti kaprari serou na madarko a francii a zuby si brousi na hartu:D kapr z harty chutna jako treska…a ty se divis on je to velice prizpusobivy tvor a vzhledem k tomu ze z 90%jej tady chytaji bezpaterni hovada nediv se ze jsou bez kosti:D

reagovat
Středa 25. července 2012 v 0:00 ® rybardusacek reakce na …
rybardusacek

TAky jsem se chtěl zeptat. Ale týkalo se to jen Nové Pláně. Tak snad v ostatních koutech Hartičky to bude lepší. Pokud máte někdo nějaké bližší info, dejte vědět. Jinak tady je informace má:

http://www.khsova.cz/…20120723.pdf

reagovat
Úterý 24. července 2012 ve 23:59 ® mazar reakce na …

hanis93> A těch zmijí!

reagovat
Úterý 24. července 2012 ve 23:59 ® mazar reakce na …

kingkubik> Tak akpři nad dvacet kilo jsou tam na běžném pořádku, navíc kapr z harty chutná jako treska a je úplně bez kostí, okouni berou jen, když je harta pod ledem a to jenom ti malí tohle všechno vím:).

reagovat
Úterý 24. července 2012 v 19:17 ® hanis93
hanis93

ted ve zpravach bylo cosik o zakazu koupani z duvodu vyskytu nebezbecne bakterie, nevi nekdo co se tam deje? :o)

reagovat
Úterý 24. července 2012 v 15:16 ® kingkubik reakce na …

mazar> tak to byly nejaky atrapy nasrazeny ve vode aby lakaly turisty:Djelikoz okouni takovych rozmeru neexistuji… na harte urcite ne tudis by se mely vsichni preorientovat na lov kapitalnich kapru…tech tam je habakuuuuk:D

reagovat
Úterý 24. července 2012 ve 13:42 ® mazar reakce na …

kingkubik> Ale jsou videl jsem na vlastni oci:), ale chytit je neumim, kazdopadne s tou gumou bych to moc nevidel ja stejne moc nevlacim:).

reagovat
Úterý 24. července 2012 ve 12:42 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Moje slova,na Hartě je fajn i bez ryb.

reagovat
Úterý 24. července 2012 v 11:20 ® kingkubik reakce na …

jajco> bud rad i za ten maly rybnicek…ja nemit hartu tak siiiroko daaaleko nemam nic poradneho…a pokud nejdes pres tyden tak to ani na harte nema cenu…nejde jen o ryby ale o celkovy uspokojeni z lovu. ja osobne radeji vytahnu jednoho peknyho okysa a u vody budu sam nez odmerovat metry od kapraru a pred nimi tahat stiku vedle stiky jelikoz vim co dalsi dny na tom fleku bude nasledovat…tim chci rici ze ne dycky musi rybare uspokojit az kvantum nachytanych ryb…samozdrejme ze 10hodin na vlacku bez zaberu je taky vopruz:D

reagovat
Úterý 24. července 2012 v 11:15 ® kingkubik

mazar> tak se na to vykasli ne?dej tam gumu 25+ a chytej metrovky…okouni 30+ uz tam zadni nejsou:D

reagovat
Úterý 24. července 2012 v 11:06 ® mazar reakce na …

kingkubik> Ale vím, jen jsem makový a neumím chytit většího:).

reagovat
Úterý 24. července 2012 v 11:06 ® mazar reakce na …

kingkubik> Ale vím, jen jsem makový a neumím chytit většího:).

reagovat
Úterý 24. července 2012 v 11:02 ® mazar

Stroft> No předpokládám, že 30+ to nebyli a ty malé snad ani nemá cenu tahat.

reagovat
Pondělí 23. července 2012 ve 23:48 ® Stroft reakce na …
Stroft

kingkubik> A to je dobře. Doufám, že koprobijců i nadále zůstane 99% z rybářské základny:-)

reagovat
Pondělí 23. července 2012 ve 23:07 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Tu fotku si pamatuju,jak si jí sem dal.Já chodím teď na malý rybníček,kde ani moc v rybu nevěřím i když štiky tam jsou a vím jak na ně.Spíš pokouším péřové motanice a naháním okouny,ale zatím bez výsledku.Prázdniny beru jako přípravu a zkoušení na lepší časy,zítra jdu testovat nanofil.

reagovat
Pondělí 23. července 2012 ve 22:39 ® kingkubik reakce na …

jajco> ty byl jsem dneska ale pouze chvili na feeder jelikoz jsem po urazu hlavy a zad tak to s privlacakem ted moc nejde ale i nevydrzel jsem a musel jsem jet…dnes to tam tak zly nebylo mas pravdu to nejlepsi prijde ja osobne mam nejradeji listopad prosinec…nikde ani noha .foto z minuleho roku 24.listopad cesta na hartu a u vody ani noha:D

reagovat
foto/forum/2012/th-img20800.jpg
Pondělí 23. července 2012 ve 22:14 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Harta bez stanu a bivaků s podzimním mrazíkem?I když sem nechodím tak často jako ty,mám to tam rád asi nejvíc.Jak už sem psal níže je mi smutno z toho co se tam teď děje.Když se teď urvu na chvilku k vodě,tak je to jen o zkoušení nového vercajku a přípravě na konec léta,kdy opadne blázinec a bude tam snad klid./Až na stroftovu vábničku:-> /

reagovat
Pondělí 23. července 2012 ve 21:59 ® kingkubik

Stroft> oni jeste nevi co je to prave zlato na harte:D

reagovat
Pondělí 23. července 2012 ve 21:32 ® Look

Víkendová chytačka s otcem na Hartě nedopadla špatně. V sobotu odpoledně příjezd na chatu a soused hned hlásí, že neberou kapři ani candáti. Hmm, co už. Sedli jsme tedy na nejprofláklejší pláži přehrady, zima, polochcanec, polojasno, ale hlavně první letošní Harta. Kapr od 16 do 18 hod ani potah, koelm asi osm lidí se stejným výsledkem, pokus o nástražní rybku na večerního candoše za hodinu plavačky totál propadák, u břehu nebylo nic a nedařilo se ani na daleký odhoz. Tak jsem vzal matchku, kulu krmení,kdyblík na rybky a vláčák, co kdyby. Přesun o 200 metrů, za 15 minut na plavku ani ťuk, ale 40 metrů od břehu bylo hejno rybek, tož jsem poslal slidera do akce. Za 20 minut 3 okouni (2×slider, 1×pop) a 1 štika 54cm na slidera, která po záběru asi 30 sekund neskutečně řádila nad vodou, protože v místě záseku bylo málo vody. Vzhledem k tomu, že jsem byl za ohybem, nebylo na mě vidět a na volné vodě, kde byla štiky byly i kachny, tak mi to táta popisoval, že si mysleli, že štika vraždí kachnu :-) . Po návratu na naše bobkařské ležení jsem si ještě chtěl prohodit kaprařskou zónu dopadu krmítek, na první hod štika 63, tedy 5 ryb za 30 minut na vláčku. Na tátovo candošení obětován jeden okoun ( filetky), do 22 hod na rybku bez potahu, sporadicky někdo vytáhl kapra, ale za to okouni najížděli za rybkama málem až na břeh. Táta večer zapomněl u vody 2 vidličky… V neděli vzhledem k sobotnímu kaprovému propadáku na mělčině přesun na hloubku, rybku jsem na plavku opět za hodinu nechytil vůbec, u břehu prostě nebyly, v krmítkové zóně zase měly 25+cm… (počasí spíš připomínalo půlku října), dopoledne chcalo, ale od 9:30 do 13:30 hod chyceno 5 kaprů 35,42,42,44,44, 2 plotice a 1 cejnoplotice. Víkend se tedy povedl, od vody jsme šli za slunečna.

reagovat