Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.696 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 1. ledna 2012 ve 23:37 ® hanis93 reakce na …
hanis93

vzdyt uz chudak ani nema zuby jak tak koukam na tu fotku :-D ta uz ti tu nohu maximalne pozuzla :-D ne sorry o tech hrebikach vzadu nepochybuju :-D

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 ve 21:03 ® jajco
jajco

rgb23> Potom se tam koupej!:-O

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 ve 20:22 ® rgb23 reakce na …
rgb23

jajco> až mně z těch fotek přeběhl mráz po zádech…Jak zmutovanej sumec:-)

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 v 18:43 ® jajco
jajco
reagovat
foto/forum/2012/th-img19310.jpg
Neděle 1. ledna 2012 v 18:33 ® jajco
jajco

Ještě přidám jednu fotečku po včerejšku ležák jak já.chrr

reagovat
foto/forum/2012/th-img19309.jpg
Neděle 1. ledna 2012 v 16:04 ® kingkubik

jajco>cauec.chvilku jsem tady nebyl a vidim ze se tady deji zajimave veci…chtel by jsem ti Gratulovat k naprosto uzasny rybe…fakt pecka a myslim ze si ji zaslouzis…ostatne to stesti se jednou usmeje na kazdeho kdo se tomu venuje naplno…jinak kecy o masarich vbc neposlouchej …takovou rybu si odnest neni vbc zly ona sama uz toho moc nevyreprodukuje takze co je na tom…me by spise zajimalo jak probihal souboj…pouzite vybaveni.atd atd povidej prehanej jsem nadrzenej:Djeste mi rekni ze to byla posleni ryba v roce:Ddavas hlavu k preparaci?

reagovat
Sobota 31. prosince 2011 v 19:40 ® Alov
Alov

Všem Hartákům vše nej do nového roku a at to všeci tomu svatému Petrovi v příštím roce natřem.
P.S: A budme na tu naši Hartičku všichni hodní :-)

reagovat
Sobota 31. prosince 2011 v 18:03 ® RADE4EK

Taky nejsem masařka,zmasil jsem 108 a 94 štiky.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 22:19 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jajco> Šikula:-)

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 22:06 ® jajco reakce na …
jajco

kety.vydra> Mražák je schramstl!neboj jestli se z toho nic neudělá,do FM to mám kousek.Ale poprosím je o tip co udělat.

Stroft> Hrál sem si s tím a věř že víc toho nebylo.Filetuju všechny ryby co masím a řekl bych že břídil nejsem.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:43 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jajco> Nemám odvahu se zeptat,jak skončily jikry…Myslím,že i Širdi by tady zmínili pár receptů:-)

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:36 ® Stroft reakce na …
Stroft

jajco> Kurňa chlape, asi Tě budeme muset naučit filetovat, 28% masa z celé ryby, to je na pohlavek:-)

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:27 ® jajco reakce na …
jajco

kety.vydra> Hrubé odhady,ve skutečnosti to bude kilo sem,kilo tam,ale pro mě je důležitá váha celé ryby.pivo .Po tom co sem jí táhl 200m k autu mi vše ostatní po zbytek dne připadalo lehké.Fuňel sem jak jež a to dva roky seru na cigarety.pivo

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:20 ® hanis93
hanis93

ryby temer nejim a ani je od vody moc neberu ale v lete jsem si kousek od nove plane vylepsil osobacek stiky na 92, vzal sem si ji a i pres obavy maso mela vyborne- i kdyz mi ji bylo lito vidim vetsi prinos vode v tom ze vezmu jednou rocne velkeho predatora nez spoustu malych ktere by tam mohly misto te velke klidne vyrust, bohuzel i ty male chuderky casto nedokazou dorust a skonci s 50cm v sacku :-(( jinak gratuluju lovci :-) asi krasny zazitek

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:18 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jajco> Herdek,to je fakt nějak málo… (i s tou trofejí) :-|

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:15 ® jajco
jajco

Dohromady mají 4kg!Stažené z kůže.Za hlavou zustalo asi 10cm kvůli preparaci,obsah břicha taky nebyl nejlehčí,jak sem psal,jikry mohli mít 2kila.Jsou to všechno odhady,protože sem vážil jen celou rybu a ne jednou.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:13 ® kety.vydra
kety.vydra

Stroft> Já vím,právě proto jsem se zeptal:-)

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:08 ® Stroft reakce na …
Stroft

kety.vydra> Obě 4kg. To by byl velký odpad:-)

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 21:00 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jajco> Každá fileta má 4 kila nebo obě dohromady? Tys to tak dobře napsal,že jsem z toho vedle:-))

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 v 16:39 ® jajco reakce na …
jajco

Arnej> Jsou u nás,toho se nebojím.Na větších vodách si myslím že mají šanci dorůst.Že si ji nechám sem se rozhodl celkem rychle,asi kvůli trofeji,památečním fotkám,kvůli masu ne.Filety mají obě kolem 4kg.Teď už s ledovým klidem a bez přemýšlení pustím klidně metrovku.Rozhodně nejsem masařka.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 v 16:27 ® Stroft
Stroft

Dravec není prasečkin, kde s přibývající váhou, přibývá nekonzumovatelnost.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 v 16:17 ® Arnej reakce na …
Arnej

jajco> Jen je škoda, že takovým ryb u nás neplave více. Rád bych se zeptal, co s takovou rybou se dá dělat, když už se člověk rozhodne si jí ponechat.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 v 15:32 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kety.vydra> nn, mihulovci a ryby je hooodně kvalitní publikace, vlastně to nejlepší co v češtině o rybách vyšlo, nicméně zrovna určování věku atd má lépe zpracován třeba Pivnička

nechci z toho dělat vědu jen to prostě není tak lehký

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 v 15:09 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Ciffik> Máš doma knížku Mihulovci a ryby (1)? -strana 121.Takže tohle je jen orientačně pro laickou veřejnost? Škoda.V tom případě bych ti poslal i já svoji jedinou šupinu ze 70ky kapra,zajímalo by mě,kolik měl let.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 14:17 ® jajco reakce na …
jajco

Ciffik> V pondělí ti to pošlu,zajímá mě to a sám se do studování podobných věcí pouštět nechci.To bych si asi mohl rovnou tipnout,že má třeba patnáct roků a víc to neřešit.Když už se v tom vyznáš proč se nedozvědět jak se jim na Hartě daří.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 14:07 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kety.vydra> je to tak jak píšeš, jenže 99% lidí si myslí, že co kroužek to rok…navíc určení v domácích podmínkách je bez pořádné promítačky apod. celkem obtížná věc – nemluvě o celé řadě faktorů jako jsou falešné annuly apod.

můj názor: člověk co si o tom 5 min. počte a veme do ruky lupu to fakt nedá – teda k nějakému číslu asi dojde, ale otázkou je o kolik se sekl

pro mě za mě ať to zkusí jajco sám, já jsem se mu nabídl toť vše…

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 13:45 ® kety.vydra
kety.vydra

Ciffik> Jak se tedy počítá věk ryby podle šupin? Nějaké knížky doma mám,ale nikde není uveden jiný způsob než spočítání „letokruhů“ podle nahuštění v létě a v zimě.Teď nemyslím výbrus otolitů.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 ve 12:18 ® jajco reakce na …
jajco

LeoC> Rovných 14kilo,jiker bylo odhadem 2kg a hromada sádla kolem vnitřností.Takové menší prasátko.

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 v 11:20 ® LeoC
LeoC

jajco> Big gratulace!!! Vážil si ji..?

reagovat
Pátek 30. prosince 2011 v 11:20 ® LeoC
LeoC

jajco> Big gratulace!!! Vážil si ji..?

reagovat