Vyhledávání
Slezská Harta
17.9.2007 | Petula | 794.668 zobrazení | 6.261 odpovědí
Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 30. listopadu 2011 v 0:36 ® zedus
- Znalci Červeného trpaslíka vědí.
reagovat
- Středa 30. listopadu 2011 v 0:23 ® zedus
-
PS: Toho avatara jirise aneb ace rimmer považuju za docela povedeného.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 23:42 ® rgb23 reakce na …
-
Alov> tož to abych si vypral kapesník, ať mám do čeho truchlit, až to tu zhoustne
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 23:15 ® Alov reakce na …
-
rgb23> Do času, do času…
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 22:56 ® rgb23
-
ale je tady veselo
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 22:29 ® nnnap reakce na …
-
jiris> Zajeď už někde do nory, přes zimu studuj,něco si přečti, poptej se těch 90%, třeba tě něco naučí a hlavně si změn fotku ať nevypadáš jak 4%.....
Sorry za primitiva. (autocenzurováno).....by si měli švihnout a pak jít na hartu. Pak budou hepy i bez .....
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 22:11 ® zedus
-
Jirise znám už od doby kdy mělo chytej na pozadí modré šupiny, pamětníci vědí. Znám jeho přístup k rybám a taky vím jak to myslel. Bohužel použil dost netaktickou narážku na strofta a ten se toho hned chytil a už to jede. To si vyřeště mezi sebou, docela se tím i bavím.
reagovatTaky se mi nelíbí cílený lov candátů na malé nástražky ve velkých hloubkách, hlavně pak ty stroftovi fotky malých candátků s pajšlem v hubě, to bylo jak strčit čevený hadr před držku býka. Teď budu jenom tak typovat, ale chytit třeba 8 candátů denně a z toho je jeden mírovej a ostatní pokapou, toš to bych se na to vyprdl. Nadruhou stranu co dělat při lovu okounů, ti se taky často motají dost hluboko a dát tam velkou nástražku je asi tak k prdu a těm candátkům se na hartě vyhnout nejde. Buď je chytat v mělčí vodě, což znamená momentálně chytit prd a nebo se snažit vyselektovat ty větší, což je větší nástrahy a rybky, ať to aspoň stojí za to a nezustanou po nás mraky mrtvé omladiny. Tím se zase člověk připraví o záběry okounů. Já osobně preferuju na hartě jinou rybu, která tyhle problémy naštěstí nemá a lovím v hloubkách do 13m.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 22:05 ® frenki reakce na …
-
Alov> co nadělám asi se s tím budu muset smířit… ja se za svuj názor nestydím
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 21:28 ® Alov reakce na …
-
frenki> Tak a proto, že sdílíš Jirisovo názor nebudeš přijmut do MYmančaftu. Nikdo tu s Tebou nebude diskutovat, nikdo tě tady nebude virtuálně plácat po rameni a nikdo ti tu nebude chválit tvé úlovky. Protože ses vzpříčil názorům MYmančaftu, tvůj názor bude vždy brán s pohrdáním a budeš pasován na suchozemskou krysu.
Možná, že časem, když budeš často využívat řitního alpinismu, falešné chvály a budeš neskrývaně vyjadřovat touhu stát se členem MYmančaftu, budeš moct některým členům (pouze ale po výslovném souhlasu) říkat „kolego“. Hodně štěstí na cestě do MYmančaftu..Bože, bože…:-/
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 20:27 ® frenki reakce na …
-
Stroft> jirise znám tektéž osobně, a také jsem z kraje rázovitého,a kdyby se vetšina rybářu chovalo jako on veř, že by to bylo jen dobře a nejen to. Jiris je možná upřímný ale názory má pravdivé, a to hodně lidí nepřenese přes srdce. Mě samotného mě dost vecí naučil.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 20:26 ® petrssson reakce na …
-
na hartě jsou mini ryby?
reagovat.po jakém si uraze?
- Úterý 29. listopadu 2011 v 19:14 ® jiris reakce na …
-
Stroft> mám z Tebe nesmírnou radost, že jsi mé rady konečně pochopil. Jen bys ty glosy mohl psát stručněji.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 18:27 ® Stroft reakce na …
-
jiris> Od Tebe jsme se tady dozvěděli, že velkou rybu lze chytit pouze na velkou nástrahu, okoun na 100% nežaluje. A pokud nechytáme MEGA ryby tak nemáme chytat vůbec. Za tyto rady jsem ti neskonale vděčen a doufám, že jsou poslední, neb další rady tohoto typu bych nemusel unést a umřít smíchy nehodlám. Nechci zasírat toto fórum, proto další nakopnutí Tvého zraněného ega, ode mne nečekej.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 15:09 ® jiris reakce na …
-
Stroft> tak třeba si z toho poučování aspoň něco málo odneseš.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 14:58 ® osprey reakce na …
-
Stroft> Vaše soukromí hodlám respektovat. Napsal jsem, co je jiris zač, své názory si už musí obhájit sám.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 14:32 ® Stroft
-
osprey> Pro mě za mě, to může být třeba Jacek Kolendowitz. Většina z nás, co tady je, utekla z MRK, právě k vůli takovým pytlíkům co ví vše na 100% a obchází fora kde jen prudí. My z kraje razovitého si pokecáme na fóru Ostrava a Harta a to k věci, tedy k rybařině a revírech, na kterých rybaříme. Většinou se známe osobně a víme co můžeme čekat. Pak přijde jouda z tramtarie schovávající se za tajemný profil a začne poučovat.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 14:08 ® osprey reakce na …
-
jiris> „…ryba je jen kus filety co má primární cíl žrát a množit se.“
S tím nesouhlasím. Oproti savcům jsou sice ryby v mnoha ohledech dost jednoduché, ale úplně blbé nejsou. A dostkrát jsem pozoroval individuální rozdíly v chování, které by se daly prezentovat i v tom smyslu, že ryby mají něco jako osobnost.
A můžu říct, že tady u nás se s větší štikou, která dobere napodruhé, skoro nesetkám. Jinde se mi to povedlo, dokonce mi vzala jedna, kterou jsem už skoro vylovoval, spadla mi a do deseti minut skočila znovu. Jsou za tím buď hormony nebo hlad anebo byl prostě blbá. I mezi lidmi jsou tací – z průseru do průseru a nikdy se nepoučí
Ale nebudeme klukům od Harty zasírat fórum. Měj se fajn a ať ti dobírají i na napotřetí a napočtvrté
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 13:44 ® jiris reakce na …
-
osprey> na všem něco bude. Jen jde o to jestli je velký dravec nějak stresovaný. Jestli mu nástraha vůbec vadí, bude tam hodně různých vlivů.
Něco jiného bude, když budu zdolávat dravce s 50 metrů rychlostí vlaku.
A něco úplně jiného je, když mi pod boutem zabere velká štika. Jen ji lehce zvednu, vypne se, tak klidně po nástraze znovu vypálí. Některé momenty mohou rybu stresovat jiné ještě víc vydráždit (nasrat).
Rozhodně bych se to nepokoušel pochopit, ryba je jen kus filety co má primární cíl žrát a množit se.
K níže uvedené debatě – to jen, aby se to tu nezafoukalo prachem
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 13:26 ® osprey reakce na …
-
Stroft> Potvrzuji, že jirise osobně znám a přinejlepším je to dobrý vláčkař, pravděpodobně o dost lepší než já. Můžete si osobně nesednout a hádat po libosti, po tom mi nic není, píšu ti to jen proto, že je to člověk, který má odchytáno a nachytáno fakt hodně. Na chytej je to jeden z nejdéle přispívajících členů serveru.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 13:21 ® osprey reakce na …
-
jiris> Četl jsem něco o tom, že stresovaná ryba (i třeba napadená dravcem) vypouští látky, na které zbytek hejna reaguje (většinou tak, že se vzdálí).
Asi to je i pravda. Ale je třeba si uvědomit, že když se třeba tahá okoun z hloubky, tak je vypouští po cestě někde o x metrů výš, v řece to odnáší proud, jinde se to příliš rozptýlí a jindy jsou ryby natolik pod adrenalinem, že na nějaké chemické signály dlabou.
To je jako řešit vliv počasí nebo měsíční fáze na braní ryb a ignorovat ostatní faktory.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 12:58 ® jiris reakce na …
-
Stroft> raději moc číst nebudu. Mohl bych skončit s názorem, že okouni na sebe žalují… To by pak bylo, tak leda na vypolstrovanou cimru.
Máš něco proti 4%, já jsem s mojí fotkou spokojen. Kdybys zapojil 10% mozku, tak mých fotek najdeš bambilion.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 12:40 ® Hatori reakce na …
-
Stroft> Zkus okounovi vytrhnout jazyk viz foto:) Pak už nebude zaručeně bonzovat!
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 11:48 ® Stroft reakce na …
-
jiris> Zajeď už někde do nory, přes zimu studuj,něco si přečti, poptej se těch 90%, třeba tě něco naučí a hlavně si změn fotku ať nevypadáš jak 4%.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 0:26 ® jiris reakce na …
-
Stroft> 90% aktivních uživatelů z CZ rybářských servrů mě zná osobně ty brouku pytlíku. S Tebou to vážně nemá cenu… Chytej si dál na Žermankách, Těrkách, Hartě ty mini ryby a bav se…
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 0:22 ® jiris
-
Stroft> tak nepiš takové bláboly proboha.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 0:15 ® Kujawan reakce na …
-
Stroft> díval jsem se na jeho fotku..nic nevidím asi mám šedý zákal
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 0:06 ® nnnap
-
jááá sem takovéééj dobrááák
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 0:02 ® Stroft reakce na …
-
Kujawan> To jistě, ale přečti si příspěvky toho šoumena a taky mrkni na jeho kartu. S anonymem, který si hraje na brouka pytlíka, nediskutujem. Kapyšto?
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 0:01 ® nnnap
-
hele, krmení pro mne a já tak disciplinovaně projdu kolem. Já sem takovej dobráááák. Úplnej milius. Možná dostanu čepici.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 23:54 ® Kujawan
-
Stroft> ty jsi asi taky pytlem praštěný…že?
Každý tady může napsat svůj názor!!!!
reagovat