Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.504 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 13. října 2011 ve 22:44 ® rgb23 reakce na …
rgb23

kingkubik> stačí říct že máš rýmu a jsi nachlazený…

reagovat
Čtvrtek 13. října 2011 v 0:37 ® kingkubik reakce na …

AdamHT> jako ja taky ted nachytal okouny mensich velikosti ale nemuzu najit zadne poradne hejno samy dorost..minuly rok jsem mel flek prisel jsem a do hodiny jsem mel 30 okounu od 15–40cm ale letos?verim ze to prejde…mno s tou osmickou to byla vec…hodinu na zubarskem kresle.....za mesic mam jit na dalsi!ale seru ho zavolam mu a reknu mu at mu to prelozi tak na unor…ja nebudu sedet doma kdyz to na harte kouse:D:D:Dakorat nevim co mu reknu …sry nemuzu na harte berou cecka:Dmno ja pokud se odhodlam pojedu v sobotu rano…ale mam strach at nechytnu zanet jelikoz oba vime jak drsny pocasi tam umi byt:(

reagovat
Středa 12. října 2011 v 19:22 ® Stroft reakce na …
Stroft

AdamHT> Hele, vykašli se na Hartový potěr a pojeď s námi na Maru. Odjezd tento pátek.

reagovat
Středa 12. října 2011 v 18:05 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

kingkubik> okiši malí cca 25cm. jo jsem moc rád zachytal jsem si skvěle. v neděli zase jedem s klukama. cíí jo osmičky smrt. já šel pod nuž narkoza a všechny ven a už mám klid.

reagovat
Středa 12. října 2011 v 18:04 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

brčal> neboj zajdem, ted jsem plný

reagovat
Středa 12. října 2011 v 0:06 ® kingkubik reakce na …

AdamHT> jo ja v podstate taky chytam jen na gumy.smacky mensi twistriky kopytka atd …vsak to znas…ale zkusenosti z lode nemam vbc zadne.jinag gratulace aspon jsis zachytal ne?jak velky okouny?ja byl dneska trhat osmicku dole takze tento tyden ryby vypoustim…mel jsem jet zitra rano ale vzdal jsem to jsem rad ze vbc nejak funguji…hodinka na zubarskem kresle a cely tyden v prdeli:(budu rad kdyz se odhodlam jit v sobotu nebo nedeli…

reagovat
Úterý 11. října 2011 ve 22:50 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

kingkubik> jsem byl ted chytnul jsem dva okouny a pet cecektri padak u lodi dve ven lehce nad miru vse slo zpet, vse na gumy.

reagovat
Pondělí 10. října 2011 v 16:41 ® rudla1
reagovat
Neděle 9. října 2011 v 1:01 ® brčal
brčal

Adame i já mám chuŤ si zajet na Hartu :-) a nikdo mě tam nechce vzít. Teď jsem natrenoval na Vranově takže kdy jedem mám spoustu nových nástrach :-)

reagovat
Sobota 8. října 2011 v 15:16 ® kingkubik reakce na …

jajco> na gumy na woblery na cokoliv ale nebudu na vas delat ramena a priznam se ze tady ten je na rybku o to vetsi je to paradox…minuly rok jsem byl jednou s kamosema ze zkusime polozenou a takhle to dopadlo…jinak ani jsm ho nechtel brat ale proste to chudak nerozplaval.....a uplne nejvetsi prdel je ze mi ani nezabral…sel jsem jen prehodit prut:Dale beru ho jako odmenu za moje celorocni snazeni:Djinak ted jsem dojel z harty …tri stiky a asi 15 okounu(okouni me velice prekvapili)musim letet pak napisu vice

reagovat
Sobota 8. října 2011 v 8:34 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> A na co se chytají takové hovada?

reagovat
Sobota 8. října 2011 v 0:46 ® kingkubik reakce na …

jajco> ty nahazel by jsem vice fotek ale mam novy pc a vsechny fota mam ve starem …budu muset je vytahnout nekdy ale jinak diky:Dsnad se zitra povede podobny:D

reagovat
Sobota 8. října 2011 v 0:45 ® kingkubik reakce na …

AdamHT> jo jo diky je to foto z lonska letos takovy nejdou…jako par stik kolem toho metru mam ale jak rikam letos se to moc nedari…ja jdu rano na zubace tak snad se neco povede i kdyz asi nebudu na top fleku za zkousku to stoji dycky:Dme vice jak to ze jsem prisel o rybu sere trojhacek co ji zustal v tlame i kdyz tam byl malicky v pomeru k rybe i tak dokaze udelat zbytecnou paseku…mno a docela oblibena navnada je v riti:Djasne klidne se muzem nekdy domluvit neni problem…v nedeli pokud se zadari pojedu mozna znova

reagovat
Pátek 7. října 2011 ve 23:30 ® jajco
jajco

Macek to je kubiku,kingku­biku!Pochlub se víc!

reagovat
Pátek 7. října 2011 ve 22:18 ®  reakce na …

kingkubik> ty voe, pěkný zubáč!

Jinak toho orla jsem tam pravděpodobně viděl asi také, ale považoval jsem to za volavku.. by mě nenapadlo, že orel mořský bude bláznit na hartě :-) v ptačích dravcích mám ještě mezery :-))

reagovat
Pátek 7. října 2011 v 18:37 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

kingkubik> cííí jo to je macek, gratuluji. škoda te štiky to by byl boj. No já jedu s kámošema v neděli, jezdil bych častěji , ale teď bude sezona a jiný den se tam nedostanu. však jestli pojedu někdy sám tak ti dám vědět a naberu tě po cestě, protože pochybuji že manželky ty moje kámoše pustí každou neděli na ryby :-D :-D :-D

reagovat
Středa 5. října 2011 ve 22:32 ® kingkubik reakce na …

rgb23> jj diky

reagovat
Středa 5. října 2011 ve 22:17 ® rgb23 reakce na …
rgb23

kingkubik> pěkná fishka

reagovat
Středa 5. října 2011 ve 21:59 ® kingkubik

AdamHT> mno tak tady maste tu fotku uz ji tady kdosi po me chtel ze mi neveri a tak co je to jen fotka:Dale stejne si myslim ze sem tam nekoho naseru:Djinak dnska jsem byl zavlacet a zabrecel jsem chyt jsem tri stiky od 45 do 65cm ale tresnicka na dortu bylo neco kolem metru…zaber cca 5 m od brehu voda se zavarila(tipnul by jsem to na stiku)a jizda pres brzdu po 10 metrech jsem pridrzel civku aby jsem ji pribrzdil a byla v prdeli kdyz jsem vytahnul x rapa zjistil jsem ze se nevypnula ale vyrvala mi zadni trojhacek z xrapa:(takze jsem si ponadaval:Djinak na hartu jezdim cca 2× tydne nejmene…ted bohuzel jsem zavislej na aute meho otce nez koupim nejakou novou karu.mit tak zase svoje auti jsem na harte porad:D:D:D:D:D:D:

reagovat
foto/forum/2011/th-img18497.jpg
Úterý 4. října 2011 ve 23:31 ® osprey
osprey

Tady na jihu Čech jsou mořští orli místy k vidění pravidelně. Hnízdí tu i zimují. Vidím jich několik ročně.

Zvláštní poznávací znamení – křídlo je velké jak žehlicí prkno. Ta velikost je nezaměnitelná. Ostatní znaky člověk hledá, ale rozměry prostě bijou do očí.

Lovit jsem ho nikdy neviděl. Oni se u nás dost seberealizují na chovných rybnících a tam já nechodím.

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 22:59 ® rgb23
rgb23

IV.TO.ŠIRDA> orlovec krom toho že je menší, což ve vzduchu klame, je ze spodu mnohem světlejší, nemá tak klínovitý ocas, má užší křídla a jen 4 až 5 prstů (nejdelší pera v křídlech). Náhodou dravce umím poznat lépe než chytat ryby:-)

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 22:42 ® rgb23 reakce na …
rgb23

IV.TO.ŠIRDA> ne ne, je to opravdu orel mořský, juvenilní, ještě se nepřepeřil do dospěláckého šatu:-)

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 21:49 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

rgb23> nejde náhodou o orlovce říčního ? Něco podobného jsem viděla na Jistebnických rybnících, ale orlovec je více černobílý v letkách

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 21:05 ® rgb23
rgb23

našel:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18483.jpg
Úterý 4. října 2011 ve 20:55 ® rgb23 reakce na …
rgb23

šikula> orla mořského jsem na hartě pozoroval už několikrát, dokonce mám někde v kompu i nějakou mizernou fotku.

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 20:55 ® šikula
šikula

Skoda,ze se nepovedla lepsi fotka

reagovat
foto/forum/2011/th-img18482.jpg
Úterý 4. října 2011 ve 20:52 ® šikula
šikula

Chvili jsem vahal s touto otazkou (abych nebyl za blbce),ale nedalo mi to se nezeptat.Nejdriv jsem ho zahlednul jen periferne (a rekl si ze volavka(kvuli rozpeti kridel)),ale pak zacal lovit a to mne jiz vyvedlo z teto myslenky.

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 20:03 ® Alov
Alov

Na Hartě bylo v poslední době pozorováno několik exemplářů Orla mořského, tak jste možna měly štěstí :-)
Foto ilustrační…

reagovat
foto/forum/2011/th-img18481.jpg
Úterý 4. října 2011 v 18:40 ® macek2
macek2

šikula> v neděli jsem byl na hartě,chytal jsem z lodi a viděli jsme to samé,s kolegou jsme si mysleli ze kormorán ale nebyli jsme si jistí,vlétl do vody asi tak 200m od nás,jestli něco chytl to nevím ale divil jsem se co to bylo za ptáka,je možné že to byl tebou zminovaný orel.

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 18:26 ® welik
welik

TAK TEN IMPOZANTNÍ PTÁK KTEREHO JSI VIDĚL,BYL Z NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ OPRAVDU OREL.UŽ LONI JSME HO S KOLEGOU POZOROVALI V OBLASTI MEZINY,ALE LETOS JSME JEŠTĚ NEMĚLI TO ŠTĚSTÍ HO ZAHLÉDNOUT.BYLO TO OPRAVDU UCHVATNÉ HO POZOROVAT JAK LOVIL RYBY.AŽ MI BĚHAL MRÁZ PO ZÁDECH.

reagovat