Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 794.492 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 4. října 2011 v 15:00 ® šikula
šikula

Při poslední návštěvě Harty jsem byl svěkem, jak se ze vzduchu střemhlav k hladině snesl nějaký dravý pták a v pařátech si odnesl cca 15 cm plotici. Nemáte s tím někdo zkušenost, nevíte o jakého ptáka mohlo jít. Nechce ce mi věřit, že by mohlo jít o orla, ikdyž velikost toho ptáka byla impozantní.

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 13:10 ® AdamHT
AdamHT

kingkubik> na hartě je v zimě super, jezdím každou neděli až do silvestra. dneska jsem zaplatil zalohu na norsko na příští rok. Jak jsi to myslel zvednout žluč? Jako, že jsi si vzal rybu? Jestli jo tak na tom není nic špatného, já si taky vezmu když je pěkná a mám na ní chuť, zbytek pouštím. Tady je to v pohodě tady nejsi na tom vy.....em MRKu kde kde se většina (tzn. ne všichni, poznámka pro slovičkáře :-D ) tvaří že je ortodoxní chyť a pust a hubu vystříkej dezinfekcí a stejně jim to nevěřím. A ty komentaře k fotkám , nemyslím kritiku ta mi nevadí, ale kdyby to aspoň dávalo smysl. Někteří jsou tam zralí na trest smrti pistolí na prasata :-D proto jsem si tam zrušil učet, tady je to fajn, lidi ti poradí vklidu si pokecaš atd…

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 23:52 ®  reakce na …

džigit> :-) a to je podle me nadprumerne kontrolovany revir RS oproti jinym. Sam jsem tam jednou malem prisel o noty. Chytal jsem v zakazu jelikoz jsem prehledl znacku paradne umistenou v 2m koprivach, ktera byla asi 50m vzdalena od vody. Borec to sam pak priznal, nastesti byl v pohode.. Jinak opravdu krasna voda, ktere by si meli rybari vazit – mam to tam pres 100km za rybackou.

reagovat
Neděle 2. října 2011 v 10:06 ® džigit

Tak včera má první lodní Harta v okolí Roudna.Sic bezrybka,ale parádní zkušenost,tedy až na „místní“ bobkaře! :-(( U některých příště nebudu brát ohled na to,abych je nerušil.Pruty nastražené,řvoucí pípák a rybář na stráni v boudě,další v klidu v ruce s třetím prutem či čeřenem apod.
Jinak se krásně potvrdilo pravidlo-loď,echolot a nalezené vhodné místo s rybama v žádném případě neznamená úspěch!!!Tři nedobrané záběry a jeden štičí,proti kterému fous mono v 0,18 neměl šanci.
Máte krásnou vodu chlapci,važte si ji! :-)

reagovat
Pondělí 26. září 2011 ve 22:18 ® kingkubik reakce na …

petrikveprik> mno vidis me se dneska nedarili okouni vbc…ale je fakt ze jsem zkousel spise melcinu jelikoz tam bylo mrte rybek ale vbbbbbc niiiiiiiic:(na druhou stranu bylo krasny pocasi a moc pekne jsem si zahazel:D

reagovat
Pondělí 26. září 2011 ve 22:12 ®  reakce na …

kingkubik> no byl jsem v sobotu a stiky bida (jedna mala), candati vubec nic ale okouny jsem si zalapal pekne, vsechno ± 25, 30 krasne chytani. Ale tech zaberu a velikosti ryb bych stale pridal :-)

reagovat
Pondělí 26. září 2011 ve 21:52 ® kingkubik reakce na …

neny> jj zeptat se muzes a reknu ti ze je to uplne normalni chytit ze brehu se z 95% nechaji jen ti dorostenci a kdyz budes mit lod tak budes chytat o 5cm vetsi:D takze ne 40 ale 45:Ddocela bud rad za tech 7 stik......co ja vim moc to tedka nejde a cely srpen neslo…

reagovat
Pondělí 26. září 2011 ve 21:50 ® kingkubik reakce na …

AdamHT> ty jako rek by jsem ze nejsem kouzelnik ale jsem tam dost casto dyt to mam za barakem:)tedka jsem se z harty vratil a zeroooo:Dtakze docela dojeb:Dale to k tomu patri…ale jestli chcete videt cecko tak vam tady muzu klidne zvednout zluc:Dakorat nevim jestli me tady sem tam nekdo nesezere:D…jiank tise zavidim o norsku si mohu jen zdat:(ja budu mit norsko tak na harte az zacne snezit:D

reagovat
Pondělí 26. září 2011 v 15:05 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

kingkubik> jak to děláš stěma cečkama to by mě zajímalo :-) já mám letos jen jedno a kdyby to melěl za hubu tak bych si myslel že ta guma utočila na něho a ne on na ní jak byl maličký. Jinak se do toho zase opřu teď jsem tam nebyl vrátil jsem se v Pátek z Norska, takže Harta měla odemě na chvíli klid.

reagovat
Pondělí 26. září 2011 ve 12:59 ® neny

Zdar rybáři, tak jsme byli s Šikulou v sobotu na Hartě a na tu bídu to bylo celkem dobré, 7 štik a jeden bandita. Bohužel všehno hrozní dorostenci. Chci se zeptat, jestli taky chytáte samé malé kusy?

reagovat
Pondělí 26. září 2011 ve 12:57 ® neny
reagovat
Neděle 25. září 2011 ve 22:20 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Snad bude letošní orlík lepší,loni to byl amej candát ale vše do 45cm.Jeden bolen 55 a okoun 30.Ale našli sme fleky na candáty z lodi,tak se těším.

reagovat
Neděle 25. září 2011 ve 21:52 ® kingkubik reakce na …

jajco> ty ja byl minuly tyden na soukromaku odjizdel jsem v patek s horeckou a rikam si ze me to asi zabije…hned prvni noc jsem spal asi 4 h v aute a druhou jsem usnul na zemi u prutu:Da je mi lepe nez mi bylo:Dale jasne neni to listopad ze:Da slivu jsem mel takyyy:Dale jako ze zavidim tez musim jeden vikend jeste nekde zdrhnout:D

reagovat
Neděle 25. září 2011 ve 21:26 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Tři noci tam budem,jestli nezmrznem a když to půjde tak to protáhnem.Jedeme první víkend v listopadu a doufám že trefíme slušné počasí,ale litr slivovice e ztuhlé klouby radši vezmu.

reagovat
Neděle 25. září 2011 ve 20:24 ® kingkubik reakce na …

jajco> mno ver nebo ne ale znatej nejsem a taky musim opatrne …asi to je vsude stejny:D:D:D:Dten orlik zavidim:(na jak dlouho jedes?

reagovat
Neděle 25. září 2011 v 16:10 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Až se tam budu chystat,tak ti dám vědet.Ale počítám že teď se tam moc nedostanu,bo bdu mít hodně práce a začátkem listopad jedu na orlík.To víš,sem 3měsíce ženatej a musím opatrně,jinak by byl skrz orlík oheň na střeše.Ale určitě na hartu letos musím párkrát.

reagovat
Neděle 25. září 2011 ve 13:52 ® kingkubik reakce na …

jajco>no vidis ja volny vikend a stejne jsem se na ne nedostal…kamos jo pojedem rano.tak na nej cekam a on nikde samozdrejme zapomel na to ze ma jit na ryby tak jsem lehce nasrany:(jak vylezlo slunko tak uz se mi nechtelo tak jsem byl aspon na chvilec zamuskarit:(snad se mi poradit dostat se tam pres tyden.na vecer me moc nejdou.....vse rano a same mezi 30–45cm…ale je to nejaky jalovy ani okouni me moc nejdou.minuly rok nebyl problem chytit jich 30 za den…letos?kdyz dva tak jsem rad

reagovat
Pátek 23. září 2011 ve 21:01 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Já jich mám asi deset,ale nej jen 57cm.Většina byla něco kolem 45 a míň.Ještě by možná šli večer,protože rybiček je ještě u břehu dost.

reagovat
Pátek 23. září 2011 v 16:49 ® kingkubik

bydlim v jakartovicich …koukni na mapu…ty stik mam letos dost chtel by jsem nejaky cecka…moc mi nejdou letos na vlacku…teda jdou nejdou ale vse do 40cm:(

reagovat
Pátek 23. září 2011 v 9:00 ® jajco
jajco

kingkubik> Dám vědet,vetšinou jezdím sám.Až to budu mít v plánu tak se ozvu a vydolujem nějakou zubatou.Kde bydlíš?

reagovat
Čtvrtek 22. září 2011 ve 21:41 ® kingkubik reakce na …

jajco> ty az nekdy pojedes zase hartit tak dej vedet jaksi taksi ted nemam s kym na ryby.....jeden kamos pomalu nocuje v praci a duhej se rozesel s babou a ryby mam totalne v .....se citim jak nejakej odpadlik:D

reagovat
Středa 21. září 2011 ve 22:08 ® jajco
jajco

Tak dnešní procházka a poznávání nových míst.Okouni mě zklamali,po dvou hodinách sem se přezbrojil na štiku a udělal sem dobře,i když nade mnou dve 60tky zvítězily a setřepali se,tak sem si to užil.

reagovat
Pondělí 19. září 2011 v 17:37 ® jajco
jajco

Nikdo nechodí chytat že nejsou žádné nové zprávy.Ja byl na hartičce ve čtvrtek a jen dvě štiky kolem 50cm.Ve středu se chystám na jemnější vláčku,zkusit okouny.

reagovat
Neděle 11. září 2011 v 16:54 ® Look

Dneska šoulačka s rybama. Včerejší pracně nachytaní perlíni mi přes noc pozdechali, tak jsem chytel mrtou ze dna, dost jsem přehazoval s stěhoval se. Kupodivu jsem za 4 hodiny neurval ani jednou. Na totální torzo rybky jeden záběr asi 5m od břehu na mrtvou ze dna štika 78cm. Celou zdolávačku jsem jen na tvrdo s dverou v 9kg vlasec a na břehu jsem si všiml, že tam byl jen 6kg microwire :-) , napůl ho předřela…

reagovat
Úterý 6. září 2011 v 9:12 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

Stroft> super, už se těším na sumíky. No já už budu pomalu taky, snad mám všechno.

reagovat
Úterý 6. září 2011 v 9:12 ® AdamHT reakce na …
AdamHT

šikula> jo to věřím já se taky nemůžu celý rok dočkat.

reagovat
Úterý 6. září 2011 v 7:52 ® LeoC
LeoC

Stroft> Taky jsem si to tak představoval, ale letošní bilance je v „přechodném bydlišti“ dost tristní: 1× zašívané koleno-12 stehů (dcera od kámoše), 1× zlomený kotník s utrženým vazem (syn) a 1× zdecimovaná elektronika v autě (mém) po bouřce. A utopený foťák, když jsem ho nechal na stole na terase a nad ránem zapršelo..... Člun mým potřebám v podstatě vyhovuje, akorát po letošních vyjížďách bych koupil o trochu větší. A co se týče ryb, tak se raději nevyjadřuji…

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 17:58 ® Stroft reakce na …
Stroft

AdamHT> Sbalený jsem od minule. Jen jsem dokoupil menší gumy na ty malé ryby středního Norska:-) V sobotu už budu na moři, když tak si písnem, jak to jde. V listopadu a v prosinci dáme Hartě záhul…neboj i sumci budou.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 17:31 ® šikula reakce na …
šikula

AdamHT> Já uz mam bohuzel letosni Norsko za sebou.Ale uz ted se tesim na kveten 2012:-)

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 16:01 ® AdamHT
AdamHT

Stroft> už jsi zbalený? já si to pomalu chystám jedu až v Sobotu. V Sobotu na Hartě to moc nebralo jen okouni a malí, no taky mi nebylo nejlíp po pátku :-D na hladině jsme viděli pěkně nafouknutou metrovku jak jí klovou racci. Jinak voda uplný olej a bezvětří škoda že neumím stou vabničkou podmínky byly luxusní.

reagovat