Chytej.cz

Jsem ten nejhorší rybář na světě necteno

17.9.2007 | ??? | 11.506 zobrazení | 36 odpovědí | upravit

Dnes byl desátý den, kdy jsem byl v řadě na rybách. Chodím každý den po škole, o víkendu pak na celý den. Každý den minimálně čtyři hodiny, takže spousta času. Ale zatím jsem nic nechytil :-(. Dnes jsem byl na rybníku, kde všichni něco tahali, ale já pořád nic – trapas :-(. Chytam na těžko, nahazuju daleko jako ostatni, krmítko se směsí, zhruba 5 – 10 cm pod tím háček s kukuřicí, a pořád nic. První dny jsem neměl ani záběry, dneska mi policajt vyjel tak desetkrát až k prutu nahoru, takže jsem zasekával – zhruba deset záseků dnes a nic. Fakt to nechápu, zasekávám normálně – ale asi moc brzo, nebo pozdě.

Jsem už zoufalej, na druhou stranu mě to nakopává stále dál a dál – každej den jezdím, těším se, baví mě to, ale chybí tomu ta třešnička :-(.

Asi je to ve mně. 5 let jsem nechytal, ale nechápu jak jsem to mohl zapomenout. Není někde návod jak a kdy zaseknout? V jaký moment? Není někde video?

Jsem ten nejhorší rybář na světě, kdybych chytil aspoň nějakou mřenku :-(.

Na co chytáte na těžko vy? Poradíte mi nějakou směs (zkoušel jsem kukly, červy, kukuřici, chleba – jestli moc koukal háček? Nevím), na kterou zaručeně vždy chytáte? Nebo v čem bych mohl dělat chybu. Díky za strpení :-).

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 10. srpna 2010 ve 12:30 ® LuboO
LuboO

chlapi, forum je stare tri roky, mozno uz chyta prvu ligu feedra, tak bacha na datum…

reagovat
Úterý 10. srpna 2010 v 8:02 ® tomin

skus nový háčky, a třeba menší. Když sem měl rok starý háčky ta sem taky nemohl zaseknout. Tento rok chytám na levnou kaprařskou směs. 3KG za stovku, naředím strouhankou a na háček měkej napařenej rohlík. 3pičku háčku nechám koukat jen po protihrot a jak de policajt při záběru navrch a nepadá hned (když ryba zavadí o vlasec) dolu tak sekám. Jinak nevím co poradit. Ja takle ryby chytám a malo kdy sem bezrybka. Tak petruv zdar.

reagovat
Pondělí 9. srpna 2010 v 0:14 @ kodas

čau hele, ale nesmíš to tak brát…na ryby se nejezdí jen aby jsi něco chytl ale taky relaxova… A já jsem třeba tenhle rok taky skoro nic nechytil, neber si to tak. Je to koníček a mě na tom baví že nikdy nevim co se bude dít a když je zápřah tak je to prostě něco tak úžasného že tě to taky potká stačí vydržet…žádná chyba v technice to podle mě není je to jen štěstí pokračuj a uvidíš že se to „podá“. Rada ode mě:vyber jsi druh ryby kterou chceš chytit a vybav si podle toho pruty…já jsem třeba vybaven na kapry(na těžko-či plavačku záleží podle lenosti :-D , krmítko, kukuřičný šrot, rousnice, menší háčky-né na sumce, dostačující vlasec)a vyraž… Hodně zdaru!!!

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 ve 21:29 ® Stroft
Stroft

Já bych se na to podíval jinak.V době kdy jsem začínal chytat ryby(pytlačit) tak jsem si o dnešních vymoženostech, mohl nechat zdát.Jako kluk jsem uříznul proutek z vrbičky u mamky vyprosil pevnější niť a špendlíky na háčky a místo splávku zápalky.V „JZD“ nakopal hnojáčky a hurá na ně.Později jsem sestavy zdokonaloval a zdokonaloval.Nebyl žádný internet nebo odborná literatura kde bych mohl vše vyčíst (mimo knihy: 1000+1 rada :-)) tak jsem vše musel chápat v souvislostech a hlavně si poradit sám.Dnes je doba zcela jiná , plná informaci, ale dle mého názoru jsou tyto informace zprostředkované a tím i málo hodnotné a často nepravdivé.V před­chozích příspěvcích čtu názory:kup si feeder a máš po problému, v tom to přece vůbec není,můžeš chytat jakýmkoli způsobem ale musíš vědět- jak,kde,kdy,na co a musíš vědět proč zrovna takhle.To tě nikdo nenaučí na to musíš přijít sám.Zkus takhle popřemýšlet a uvidíš, že se to zlomí a budeš chytat rybu za rybou.

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 v 19:11 ® tony.bobo
tony.bobo

Nevěš hlavu však to přide.Já mám kmen 28 návazec ze šňůry na 13 kg a jde to perfektně.Zkus zmenšit háčky a do krmení přidat hlínu.

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 v 15:36 ® horakros

Alivio>

reagovat
Úterý 20. listopadu 2007 v 19:56 ® looki

Mrkni nekdy u vody na ty dedky co sedi jak pecky a nemaj ani zaber.Neni se ale cemu divit.pouzivaj 30tky silony,hacky jak na sumce ,olovo 100g a kdyz nahodi tak se div nezvedne tsunami vlna atd…,spousta chyb!! Ja pouzivam toto: klasicky feeder prut s navijakem (zaden majstrstyk za tri litry),silon 0,14 a mene,hacky 12 a mene, co nejmine obratliku a karabinek a hlavne kvalitni futro(TRAPER),dale pak chytam na kostaky a na rohlikove boilies (ochucene). Kdyz pak ke mne na rybach prijde nejaky stryc a hudruje ze nikdo nic nechyta a ja mam zabery furt, tak pak zkouma a vyptava se na co ze to vlastne chytam.Vrcholem je kdyz vidi ctrnactku silon a tvrdi mi ze na to nemuzu nic vytahnout. Inu jsem docela rad ze feeder zna jen hrstka lidi, taky by se mohlo stat ze by ti masari coby se naucili s feederem chytat by vsechny ryby skladovali v mrazaku. Malo kdy se stane ze si nezachytam (zalezi ale taky na maticce prirode co si pro nas nachystala).jsou situace ze mi nepomuze ani svecena voda. Takze se neboj zkouset a preji hodne uspechu. P.S. zkus nekdy v lete chytat na gumove medvidky.

reagovat
Neděle 23. září 2007 v 11:51 ® cercer
cercer

nosi:fůůrt čekám,že přijde oslavná óda i s fotkou…no ták…už??

reagovat
Neděle 23. září 2007 ve 4:36 @ ??? reakce na …

blueeee sharku: to po tobe ctu a uz mam zase plnou hlavu..!!!!! furt ta stika,vzdit si ji vubec nechytil ty..!!! ze te to bavi..??!!!!

reagovat
Pátek 21. září 2007 ve 14:22 @ ???

Taky jsem se po dlouhé době vracel k rybařině (u mne to bylo přes 10 let) a začátek byl hodně podobný. A to ještě na feeder… :-)) ) Chce to zkoušet. Měnit místo neb ryby taky cestují, jestli chytáš na 2 pruty tak jeden nahodit blízko břehu a druhý dál. Zkus srkačku – jednoduché a účinné, na háčky dávám kuku nebo červíky, nenechávám je prázdé, špička háčku musí trčet. Zaplácej je do směsi, ryby si to vytáhnou. Do směsi přidej i to, co máš na háčcích. Pro velikostní selekci ryb pak stačí měnit velikost háčků. Používám ji ale v krajním zoufalství z neúspěchu (a ne na feeder samo…).

Vnadící směs je taky důležitá. Zkus různé, mě se z počátku osvědčila hotová ořechová (je to nějaká směs z Polska, název nevím, je dobrá do studené vody). Pro příklad z doby nedávné: Byl jsem s dcerou na závodech. Vyptala si můj feeder a po slibném úvodu 57 cm úhořem na červy sice už byli jen cejni a plotice ale šlo to a na konec vyhrála. Kluci vedle na srkačku ani ťuk, Po 2 hodinách mi jich bylo líto, tak jsem je šel omrknout. Chytali na takové ty kuličky co se napřed navlhčí (perníkové) ale směs měli nějakou divnou bílou samovýrobu (nic proti samo :-)) ) ). Dal jsem jim trochu té naší ořechové a za půl hoďky tahali slušného kapříka. Tím chci jen říct, že co nezkusíš, to se nenaučíš. Já si teď „užívám“ při vláčení. Skáče to všude kolem jen na ty moje woblery, gumy a třpytky nějak zatím prdí. Ale chodím dál.

Jinak zažil jsem i opak, kdy mně to šlo a chlap vedle nic. Celý nasraný to začal razantně vytahovat a nechtě podsekl candáta 58. DODNES, je to pár měsíců, ho vidím stát s tím candátem v ruce jak se ptá co je to za rybu, jestli to má pustit… tož i tak se děje.

reagovat
Čtvrtek 20. září 2007 v 16:28 ® Prichy reakce na …
Prichy

Alivio: saaak ja se nehadam :-D

reagovat
Středa 19. září 2007 v 8:13 ® Shrek reakce na …
Shrek

NOSI: nejsi nejhorší,nejhorší je Příchy :-D

reagovat
Středa 19. září 2007 v 8:11 ® Shrek reakce na …
Shrek

BoBo: radši hrát tenis než sedět v lískovém keři bez oříšků........

Tomas Kovarik : Myslíš FEEDER (fídr) nebo Rogera Federera?

reagovat
Úterý 18. září 2007 ve 23:43 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Tomas Kovarik: To jako tenisovou raketou? To je teda matchball…

reagovat
Úterý 18. září 2007 ve 22:32 ® Tomas Kovarik

VYZKOUŠEJ SI A NAUČ SE CHYTAT NA FEDERER.

reagovat
Úterý 18. září 2007 ve 21:22 ® rgb23
rgb23

hlavně nezoufej a zkoušej to dál, zkus kombinovat i způsoby lovu. Lovit denně neznamená pokaždé něco chytit, i když jsou podmínky optimální, mnohdy se nezadaří ani profíkům. Můžeš zkusit lovit třeba malé plotičky, až nějakou chytíš, zkus s ní třeba přívlač na okouna podél rákosí u břehu, hned budeš mít nějakou zábavu. Nebo se přidej k nějakému rybáři, kterému se tam daří víc, určitě ti poradí, třeba zjistíte, co děláš špatně. Hlavně zkoušej dál, ono to pak přijde a uvidíš, že se ti zadaří.

reagovat
Úterý 18. září 2007 v 17:09 ® revoke
revoke

nosi> Když si vlastně vzpomenu na své začátky, tak jsem byl kamarády a rodičema nazýván „rybářem na baterky“ či „rybářem Holátko“. Celkem hodně mě to štvalo, rybařinu jsem měl rád a můžu říct, že zvrat k lepšímu přišel po zakoupení a zvládnutí techniky feederu (ale taky to byl zpočátku perný boj). Přes značné množství malých ryb se však nakonec dopracuješ i k těm velkým. Jen je třeba nad tím vším trochu víc přemýšlet (bez urážky ;-) . A na závěr potěšující zpráva: všechno to jde dělat i za poměrně malý peníz (feeder, naviják, vlasec, prak, bižu a vidličky se dají koupit do tří tisíc). Stojí to za to, ale rozhodně tě nechci k tomuto způsobu rybařiny tlačit.

reagovat
Úterý 18. září 2007 v 15:14 ® ART reakce na …
ART

Nejsi sám mě se to stává taky ale jsem optimista

reagovat
Úterý 18. září 2007 v 9:51 ® Prichy
Prichy

Tak rady jsou krasne a pochopitelne, jestli prectes par clanku, tak muzes vyzkouset spoustu metod. Je to jen otazka techniky a ta se da zlepsit.

Ale, to hlavni, podle toho co pises mas problem ty sam, jestli tam jdes s tim, ze nechytnes rybu je to stejne jako sportovec, ktery dopredu vi, ze dnes prohraje. Je to otazka duvery sama v sebe. Nepospichej, zjisti si vse co muzes o tzn. mistnich podminkach, nech si poradit od „domorodcu“ ale stale musis verit. K vode jdi az kdyz si budes jisty a rekni si dnes chytnu!!

PS:nauc se chytat mensi ryby, zabery prijdou rychleji a ziskas sebeduveru.

reagovat
Úterý 18. září 2007 v 9:17 ® BlueShark
BlueShark

nosi:

Cau chlapiku, jsem z Usti nad Labem a dokazu si predstavit co prozivas. ABych pravdu rekl tak ani rybu se mi drive tak dlouho nestavalo. Ale opravdu je to o mysleni a sikovnosti. Nekteri rybari to mrskaji do pul rybnika a cekaji. Ver tomu ze kdyz prohodis misto (cca 2×2m2), tak pak to zacne brat. Do pul nebo hodiny kdyz budes davat nastrahu na totez misto ti neco najede. Bacha na prekrmeni. Staci hrsticka a po nejake dobe zase prihodit. Abych pravdu reklo na rybniky moc nechodim i kdyz je tam krasne. Ale ted trenuju ten feeder. Na LAbi je to taky neco jineho tam proste ryby jsou a nestane se, ze bych sel s prazdnou. Proste dle brani prevazu na jemnejsi systemek a nebo zmenim misto. Mam vyzkouseno nejsou li na jednom miste jsou na druhym :-)

Ale takly me to jednu dobu kdyz jsem zacinal pred 4 roky otravovalo, i kdyz chut byt u vody byla vetsi…

Pro me je nejucinnejsi nastrahou: cerv, zizala nebo parena houska (rybniky), cerv, zizala, parena houska a hlavne smotky cerstvych rohliku na rekach. Kukurice je dobra spise v lete a na jare. Ted tam per hnojacky kteri se mrskaj (cervi za chvilku znehybni). A housku. Takova plotice ti to vezme kdykoliv. Na kapra necekej ten prijde sam :-)

Dam ti jedne priklad. Pred 2 roky na rybnicku plno rybaru, vsichni 20m pred sebou a dele nahozeno. Skoro nic. Prisel rybar s manzelkou, kazdy jeden prut a v ruce nejake kulicky. Lovili 1m od brehu u krovi na splavecek. Nic extra jen vnadili tim na co chytali a ver never meli za 2 hodiny cca 14 kapru a nikdo nic. SI mel videt jak tam vsichni pak sli a prd :-) Jde o to na co to bylo a ze tim samym vnadili. A i tak to je hlavne sikovnost. Potichu u krovi, tam jsou zkratka ryby. Tam kde je potrava, vazky, napor od vetru.

Tak hezky den a cti zkousej cti a zkousej. Jedina moznost jak se naucit, zacne to jendou rybou a pak treba poradnym kaprem. Ja zacinal pred 4 rokama (nutno rict ze jsem se zajimal o ryby cely zivot). Muj prvni ulovek byla snad plotice a karas na labi. Pak prisel minuly rok kapr 19kg (ale to uz vim kdy tahnou cca) a letos ta stika 120cm co jsme tocili i pro TV. Proste muze to byt i nahoda nemusi.

Jde hlavne o trpelivost a cit pro vodu. Kdyz ti to nebere na housku 20 minut a hned to menis, je to spatne. Na housku berou vsechny ryby skoro, jen vedet kam ji hodit na co a jak detekovat zaber :-)

Krasny den a at se na Tebe uz smeje stesti, kdyztak navstiv nase forum: Usti nad Labem, pa ;-)

reagovat
Úterý 18. září 2007 v 8:39 ® MadMack

nosi: Napiš odkud jsi a zkus se domluvit s někým tady na webu kdo je od vás a vyražte spolu. Myslím že je tady dost lidí, kteří by ti rádi pomohli a předvedli i praktickou ukázku. Nadarmo se neříká, že hodina praxe je lepší jak rok teorie.

reagovat
Úterý 18. září 2007 v 0:25 ® revoke
revoke

Existuje spousta způsobů, jak ti pomoct. Pro začátek bych dbal na ten háček → menší velikost a jeho špičku (předpokládám dostatečně ostrou) rozhodně „ven“.

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 23:27 ® jarryn21 reakce na …
jarryn21

Zdar, když to někdy nešlo na nic, tak foukaná pšenice občas pomohla.A ty návazce radši kratší.Když jsem to někdy urval a byl línej to převazovat, tak jsem chytal i na 5 cm dl.A šlo to taky .

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 23:16 ® dudu

Myslím, že Cudla má pravdu. Navleč kuku za špičku tak, aby byla kuku v obloučku a celá špička háčku volná.

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 23:11 @ ??? reakce na …

Neurazim se, v pohode, beru :-) . Diky vsak za rady a povzbuzeni :-) . Knizek mam hodne, po vecerech je procitam, procitam i tento fajn server… Zkusim Vase rady – bavi me byt u vody a v prirode, ale jak rikam, chtelo by to aspon nejakeho prcka na povzbuzeni :-) .

Ale diky vsem za rady, vazim si jich a zkusim pro zacatek treba dat ten navazec z 5 cm na 20 cm.

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 22:51 ® toledo reakce na …

bez urážky, prosím, každý z nás raz začínal…

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 22:48 ® toledo

nosi: nič nového pod slnkom. O nejakú chvíľu tu skoro všetci budú písať to čo i Ty. Ale predsa, nakúp všetku dostupnú literatúru o rybárstve, čo máš po ruke a týka sa začiatkov rybárského športu a umenia. Nemusia to byť všetky knihy, ale základ. Potom si prejdi skoro všetko čo sa tu napísalo k rôznym rybárskym témam. Choď medzi rybárov, pozeraj sa ako a načo chytajú, aké používajú náradie, náväzce, krmivo, háčiky, návnadu ap. Potom skús pozorovania a naučenú teóriu dať dokopy a začni smelo loviť. Medzitým si kupuj všetky časopisy s rybárskou tématikou a čítaj, skúšaj a opäť dookola to isté. Keď potom všetkom prejdú 2 sezóny a Ty nechytíš nič, predaj všetko náradie, literatúru, oblečenie, čĺny, motory, stany, bivaky a dáždniky a skús napr. poľovníctvo. Možno tam Ťa smola obíde a nájdeš svoje šťastie.

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 22:09 ® skwor
skwor

Zkus změnit metodu lovu, vyzkoušej třeba lehkou plavačku (na červy). Budeš sice chytat menší ryby, ale uvidíš, že Tě to povzbudí.

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 22:04 ® rapadek
rapadek

Nezoufej a vydrž. Možná ti pomůže, když budeš vědět, že je na tom ještě někdo hůř. Já když jdu k vodě, nejen že nic nechytnu, ale ještě nosím smůlu i ostatním. Já kde příjdu tak nechytne nikdo. Kdysi jsem si z toho dělal srandu, ale ta skončila v momentě, kdy na mne začli ostatní rybáři házet nepotřebné věci, pokřikovali na mě a snažili se mě odehnat co nejdál od sebe. Bohužel to není jednorázová záležitost, ale táhne se to se mnou už roky. Ještě je jedna věc, proč se ti taky možná nedaří, nebyl jsem tam náhodou taky já? Nepřinesl jsem ti taky smůlu? Přeju hodně, hodně úspěchů. Neboj to příjde.

reagovat
Pondělí 17. září 2007 ve 20:15 ® Cudla
Cudla

Nosi:píšeš že chytáš na kukuřici,dej jedno zrnko navlíkni ho tak aby kouala špička háčku,někdy se stane ,že kuku neprosekneš.Ještě lepší ji dávat na vlásek jako boilí.taky můžeš zjemnit sestavu menší háček,já osobně používám na vlásek 10–12bobešáky(muš­kařský)držej fakt dobře.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1