Chytej.cz

Nejraději bych zlámal prut - aneb jak jsem nachytil necteno

31.10.2004 | morpheus | 2.921 zobrazení | 16 odpovědí

Né né ,neděste se, ty za to nemohou. měl bych si nafackovat, je to rukama. Celou dobu co rybařím čekám na zubatou metrovku. Dokonce jsem to nedávno psal v nějakým příspěvku. Teď jsem nějakou dobu měl rybářský půst. Pracovní starosti,zažizování a stěhování nové dílny atd. A dnes mi to prostě nedalo a musel jsem ráno aspoň na chvilku vypadnout. Počasí na ně jak vyšitý , žluťoučký listy se spouštějí na vodu a oznamují tím ,že štičí sezona je v plném proudu. No prostě přišel jsem k vodě ,na sadil 7cm plandu a začal česat vodu. za hodinu lovu, přišla jedna 50ka (nástrah jsem vystřídal cca 10). Ale pokaždé za nimi přijeli okouní miminka. Tak jsem si řekl že si aspoň zachytám. Vyměnil jsem cívku s návinem monofilu o síle 0,14. navázal twistříka a bičoval dál. Během půl hoďky ,cca 15 okounků a jeden tloušť 40. A já byl spokojen a chtěl jsem už balit. Ale znáte to ,ještě jeden nához. Ještě poslední. No ještě jednou a jdu. Ale teď už fakt poslední. no v tom to přišlo. rána do streamra ,jako z děla. bzukot navijáku a půl cívky v prd. li. Vypadalo to jako bych zapřáhl ruskou ponorku. Po chvilce, jsem podle výpadů ryby usoudil ,že jde o štiku. Ale to jsem ji ještě ani neviděl. Než jsem ji dostal ke břehu tak jsem ji vodil 20minut (no spíš vodila ona mě)a pak jsem ji teprve spatřil nádhera ,neskutečnej skvost. Následoval výpad a přetahování o každej centimetr vlasce. Ale dělala si co chtěla. Navinul jsem metr ,a ona odpověděla pětimetrovou jízdou. Byl jsem ve výhodě, byla to voda bez vázek a překážek,tak že jsem si mohl dovolit jí povolit. Srdce mi bušilo jak písty v Harley. A já si byl jistej že jde ven. Po dalších 15 ti minutách byla opět u břehu a já jí opět spatřil. Oči mi museli svítit jak světýlka na vánočním stromku, prostě nepopsatelný zážitek. Ale následoval další výpad cca 10–15metrů a dalších 15 minut boje............ ona si myslela že o život, nedivím se jí, neznala mě. Kdyby jo tak asi připlave ke břehu sama ,nechá se vyfotit a maže spátky(už z toho blbnu). Po třetí u břehu a přišla moje školácká chyba. Pěkně byla seknutá za pysk a já ji nechal otočit. můj monofilek 0,14 přejel přez skalpely v její tlamě se zvukem „tonnkkkkk“ a krásně zbarvená ponorka zmyzela v hlubinách. A já? Já tam stál s otevřenou hubou a chtělo se mi brečet. měla přez metr, a troufám si tvrdit, že ke 120ti. Ale o tom teď můžu jen spekulovat.

Těm co to dočetli až sem, se omlouvám za zmatený výklad mého ranního zážitku. Ale musel jsem se někde vykecat. Doma mi řeknou jenom „hm dobrý“ ,nemají pro to pochopení ,to pochopí jenom rybář. No nic musím jít něco dělat ,abych přišel na jiný myšlenky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 6. listopadu 2004 ve 14:18 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

To se mi staky stalo,takže vím,co to je. Na naší řece mi zdrhl jelec okolo 60cm a okoun,který mohl mít něco málo pod 50cm. Je to škoda taková štika. Upřímně tě lituju. Snad jindy

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 16:34 ® Prizrak

Kurňajz! Kam na takový ryby chodíte???

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 16:33 ® kostnak
kostnak

vcera som mal polovicku z tvojej na .18 mono a len som v duchu krical na nu „KUKAJ SA MI DO OCI“. (aspon myslim, ze len v duchu). len som spoliehal na uvadzanu nosnost a tahal. neviem, co by som robil s takym hovadom. fakt si myslis, ze si mohol nejako ovplyvnit, co sa stane? myslim,ze to bol majstrovsky vykon udrzat ju tak dlho na .14.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:56 ® Holajz2

vyhácil se…

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 11:31 ® Holajz2

morpheus: Asi mnozí z nás, ví, jaké to je. Pak zbydou jen oci pro plác… Já jsem letos stratil candáta tak 85–90 1metr od podberáku. Dotáhl sem ho pod breh, otocil se, ujel 3 metry, ja – ze ho pritahnu a plp… a zmizel v modré hlubine. Chtel jsem brecet, ze je pryc a zároven jsem byl stastnej, ze jsem videl takovou krásnou rybu. Pak prisla taková náplast- candát 60 cm. Ale oproti tomu prvnímu byl malej…

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 0:54 ® CeP
CeP

. tomu ja rikam. chytra ryba…

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 v 0:06 ® morpheus

díky za podporu, už jsem se trochu vzpamatoval, ale před očima jí mám pořád. A dlouho mít budu. Máte pravdu ,je to zážitek jak bič. No asi mám letos vybráno. Letos mám těch trofejí několik. A možná i to mě trochu uklidnilo, probral jsem pár fotek a uklidnil mě můj candátek 90cm. Jinak jestli jí nezapřáhne nějaký to hovado s 0,45 a metrovým lankem ,a nebude jí fotit v kuchyni, tak ji snad ještě uvidím. A už se těším na další hodinový zápas

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 22:06 ® vasik

Citím stebou. Zažil jsem to samé. Odté doby jsem už takovej kus nepotkal. Doufám že nám oboum brzo příjde na háček a  dalším rybářům taky.

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 21:32 ® zedus
zedus

To fakt naštve, ale zase jsi měl pořádnej zážitek, to se taky počítá. Já na tokový ryby ani nenarazím.

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 21:13 ® BigMike

Co dodat? Ale lepší než kdyby ti utekl metrovej candát:-)) ) Mně letos u nás na řece takhle utekla také přesmetrovka jak moje stehno:-)) A to dokonce 2×!!! Nebudu radši komentovat. Jo, stanou se věci.

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 21:11 ® dudu

Nevím proč přát upřimnou soustrast , snad jenom malý kousek štěstíčka chyběl. Ten zážitek Ti už nikdo nevezme a nezapomeneš na něho, stejně jako kdybys ju vytáhl. Takže chybí jenom foto, věc pro mě nepodstatná. Jo, jo co bych já za ten zážitek dal.....

reagovat
Neděle 31. října 2004 v 18:05 ® HaD
HaD

úplně s Tebou cítím. raději to nebudu komentovat. karty se obrátí a tomu věř!

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 14:17 ® Milky
Milky

Upřímnou soustrast. Přeji ti, aby jste se spolu ještě měli možnost setkat. Inu, jak já s oblibou říkám – znala o jeden trik navíc!

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 13:33 ® Tomash
Tomash

Upřímnou soustrast – dost výstižné. Neboj, příjde jindy. Kdo si počká, ten se dočká…

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 13:05 @ 

Upřímnou soutrast !!! To spraví

reagovat
Neděle 31. října 2004 ve 12:54 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Upřímnou soustrast… Ale neboj, přijde znovu

reagovat