Vyhledávání
Muškařina pokec
6.9.2007 | Kubajs | 10.923 zobrazení | 111 odpovědí
Nic o výbavě nepotřebuju?Spíš něco k muchám kde mouchy levně sehnat?Jak dlouho může plavat po vodě suchá moucha?Na jaké ryby je dobrá nymfa?Jak dlouhý je nejlepší ujímaný navazec?Jaký vlasec a jak dlouhý návazec z vlasce je nejlepší?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 9. září 2007 ve 12:27 ® Kachna
-
fikus: To by snad oželel každej, ale to se asi nestane :o)
reagovat - Neděle 9. září 2007 ve 12:24 ® fikus
-
Kubajs> to čeho ty se bojíš, bych chtěl zažít, aby mi fiška na vodě ČRS vymotala celou šnůru i s backingem, klidně bych kousek toho hardweru oželel
reagovat - Neděle 9. září 2007 v 9:20 ® Kubajs
-
jo a co jeto dlouhá a krátká nymfa?
reagovat - Neděle 9. září 2007 v 0:23 ® Shadowhunter reakce na …
-
jo jinak ti tam pribalim dvd The New Fly Fishing Basic tam je krasne ukazano jak se ma davat rychlospojka a dalsi blaboly ohledne sestaveni udice, je to sice v ang. ale maji to ukazane tak ze to pochopis i kdyz by si neumel ani slovo ang.
reagovat - Neděle 9. září 2007 v 0:22 ® Shadowhunter reakce na …
-
Kubajs: neboj backing neutrhnes…ja ho privazuji k rychlospojce stejne jako hacek jen davam 3 oviny a zakapnu to sekundakem a drzi to…ujimany navazec jen provleces rychlospojkou…je to nakreslene na tom obalu od ujimaneho navazce jak to pridelat…jinak rychlospojky uz sekundakem nezakapavam i kdyz ho nekdo zakapava, kdysi jsem ho taky zakapaval ale kdyz potrebuji vymenit rychlospojku tak nemusim strihat snuru a jen sundam starou a dam novou…no kdyz si vzpomenu kdyz jsem zacinal tak jsem absolutne nevedel co s tim mam delat jak dostat tu snuru do te rychlospojky nakonec jsem to vzal do baru a kamos mi to tam nasunul…jinak jsem taky zacinal s red, yellow a green tagama…taky jsem na to chytil potoka 35cm a pak sem nejak od xxxtagu presel na jine mouchy a dneska na ty mouchy uz nechytam…jen kdyz je fakt krize a uz nevim co tam hodit tak je tam privazu ale to se zas tak casto nestava…jinak suprova moucha je gold redtag s hnedyma nozickama…kdyz jsem ho byl letos kupovat v obchode a rekli mi ze za nej chteji 20kc tak jsem se otocil a zajel koupit sveracek a uvazal jsem si je sam a levneji…od te doby si uz mouchy vazu sam
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:34 ® Sander
-
Kubajs > gold kopf a suchá na 18–22 háčku.
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:33 ® Kubajs
-
Sander:a ty ji používáš v hlavně v jaké variantě?tento rok půjduspíš přes tlouště,plotice a oukleje
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:30 ® Sander
-
Kubajs > je dobrý na tlouště. Dá se na něj chytit prakticky všechno, přes hrouzky, plotice, okouny,…potočáky, lipany atd. Pro začátečníka universální moucha. Jak jsem psal dolejc, používám ji ve více variantách, a jestli patří oficiální název suché mouše mi není známo.
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:26 ® Kubajs
-
Sander:co jsem četl tak Red Tag je prý dobrý na tlouště!co jsi na něj chytil a je to suchá moucha?
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:21 ® Sander
-
Kubajs > nejraději Red Tag, suché, mokré, gold, palmer. Pak chrostíky a yepice, na okouny strýmry a lury. Mám to jen jako „doplněk stravy“, takže tohle mi na bičování celkem stačí.
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:19 ® Kubajs
-
Sander:taky si sám vážeš mouchy?na jaké mouchy nejraději chytáš?
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:17 ® Sander
-
Kubajs > ujímaný vlasec tady neseženu, tudíš si dělám návazec s rozdílných průměrů vlasců. Skládám samozřejmně sestupně. A horní díl k rychlospojce přivážu klasicky uzlem.
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:15 ® Kubajs
-
jenže já spíš budu chytat MP!a ujímaný návazec připevnim jak k rychlospojce?
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:03 ® Sander
-
Kubajs > mám to udělaný tak, že jsem dal jako podklad zhruba 100m čtyřicítky vlasce. Kdyby se někdy čistě omylem stalo, že mi těch 120m fiška vymotá, prut se napřímí a rupne vlasec někde mezi šňůrou a muškou. Takže no problemo. Jenže toho se na pstruhovce nedožiju.
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 23:00 ® Kubajs
-
Sander:ale bojim se že třeba mi to velká parma vezme i s podkladem a utrhne to a bude v prdeli šnůra je to možné?
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 22:58 ® Sander
-
Kubajs > přes rychlospojky.
reagovat
A příště piš na konci tázací věty otazník, jinak na oznamovací větu příště nečekej odpověď. - Sobota 8. září 2007 ve 22:46 ® Kubajs
-
jo můžeš je tam nechat!a jak mám navázat backing na šnůru a ujímaný návazec na šnůru
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 22:40 ® Shadowhunter reakce na …
-
chces tam na tom nechat rychlospojky? sice nejsou reflexni ale to zas tak nevadi bo ta snura jde dobre na hladine videt oproti te moji olivove, kdybych tam nemel reflexni rychlospojku tak nevim kde mam konec snury
reagovatjsem nejak posledni dobou slepy a nebo to je spis tim ze jsem byl zvykly na vyraznou snuru a ted mam takovou potvoru kdyz se seseri neviditelnou…
- Sobota 8. září 2007 ve 22:30 ® Shadowhunter reakce na …
-
az pujdu na postu,coz muze asi trvat tak lepsi bude kdyz to poslu jak pujdu na rybu coz bude nekdy pristi tyden az opadne voda…jen ji musim jeste sundat z civky a na neco natocit bo tu original civku z toho nemam kde to bylo natocene
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 22:24 ® Kubajs
-
a kdy to prosim tě pošleš??
reagovat - Sobota 8. září 2007 ve 22:20 ® Shadowhunter reakce na …
-
jj to je ta snura je zluta. pod ni je jeste zluty backing asi 45m…ale ten si necham
reagovatten je uplne novy…byl jsem s nim 1× u vody a necham si ho na pristi navijak…
- Sobota 8. září 2007 v 19:31 ® Kubajs
-
to je ta na té fotce?(šnůra)
reagovat - Sobota 8. září 2007 v 9:58 ® Shadowhunter reakce na …
-
jj je to plovouci WF-6 stala 450 ale na nauceni hazeni je ok…ja se s ni taky ucil hazet a pak jsem si koupil v akci Scierra DT5-F a od te doby uz chytam jen s DT … nekomu DT nesedi a nekdo zase radeji chyta s WF…jinak letos jsem s ni chytal jen jednou na bele jesenicke bo foukalo jak prase a do toho vetru jsem zvoli WF-ko a byla to dobra volba
reagovat - Sobota 8. září 2007 v 9:33 ® Kubajs
-
a ta šnůra je plovoucí??
reagovat - Sobota 8. září 2007 v 9:15 ® Shadowhunter reakce na …
-
ja cistim snuru tak ze na konci sezony ji vymacham v jarove vode…a jinak pres rok to cistim pripravkem od Hendz (60kc) a 100% bavlnenym hadrikem z kosile
reagovatJinak se na to da koupit i toto: www.fmfly.cz
- Sobota 8. září 2007 v 8:02 ® Kubajs
-
Shadowhunter:jo tu šnůru bych bral a jak se to maže??vím co mám koupit!ale jak to rozpustit a čím to čistit?
reagovat - Pátek 7. září 2007 ve 23:35 ® Shadowhunter reakce na …
-
Kubajs: nebyl zatim cas hledat…ale stejne az ho nejdu tak se ti pak ozvu…uvidis…a co ta snura? chces tu 6-ku WF? tu ti dam zadara mam ji stejne na hovno…chytam uz jen s DTckama…jen by sis ji musel naimpregnovat… Doporucuji ti nekupovat jinak sveracek za 300 co ti tady radi kup si rovnou od Tvrdka za litr…je to odskouseny ma ho hodne lidi…kdyz koupis levnej sveracek jako ja za 500,– tak po 100 muskach zacinaji byt celisti uz promackane…a navic do nej poradne neupnu 16ku mouchu a 18 mi tam lita ze ji musim pridrzovat druhou rukou a to nekdy i ta 16 i 14 tam poradne nedrzi…navic tam ted zamackavam protihroty a hruza…az si koupim novy tak ti ho trebas daruji, na nauceni much je v poho bo stejne ze zacatku budes vazat mouchy vetsi a ne takove blechy
reagovata bobinu hlavne keramickou nebo titanovou jinou nekupuj, napr. za 50kc s tim neuvazes vubec nic…rve to nite jak svina!!! Jinak ja taky kazdy mesic sem tam neco prikoupim…prikupuji pomalu tak okolo 200–500kc a celkem se mi to uz rozrostlo. Jinak pokud se mi podari u tchana v praci nejak nechat vypalit celisti z nejakeho suproveho matrose tak ten sverak bude ok, musim se nim domluvit jestli by to slo.
- Pátek 7. září 2007 ve 20:18 ® Kubajs
-
ale potřebuju komplet cenu do začátku abych se připravil taky asi někdy budu vázat kolik bude stát nějaký základní materíal i výbava!!!to přikupování to už je tak třeba na 200měsíčně
reagovat - Pátek 7. září 2007 ve 20:06 ® Cudla
-
Záleží čím začneš na hobby.cz svěráček od 299Kč,bobiny ,skřipce,finišer atd…200–500kč základní matroš a už se vezeš.Jak tě to lapí nejsou to vyhozený peníze,vím očem mluvím sám v tom nam docela šlušnej balík.
reagovat - Pátek 7. září 2007 v 19:48 ® Kubajs
-
Čudla:a kolik myslíš že asi stojí přibližně základ k vázání?
reagovat