Chytej.cz

Muškařina pokec

6.9.2007 | Kubajs | 10.923 zobrazení | 111 odpovědí

Nic o výbavě nepotřebuju?Spíš něco k muchám kde mouchy levně sehnat?Jak dlouho může plavat po vodě suchá moucha?Na jaké ryby je dobrá nymfa?Jak dlouhý je nejlepší ujímaný navazec?Jaký vlasec a jak dlouhý návazec z vlasce je nejlepší?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 7. září 2007 v 19:42 ® Cudla
Cudla

Vlasce:průměr kapitola sama o sobě.Vázání mušek ,vrátil jsem se k tomu po X letech.Než se naschromáždí základ něco to stojí,ale ta radost když to ušmoulíš a ještě to chytá ryby tak to je k nezaplacení.

reagovat
Pátek 7. září 2007 v 19:35 ® Kubajs
Kubajs

Shadowhunter:našel jsi ten naviják jestli ne nehledej ho já něco seženu

reagovat
Pátek 7. září 2007 v 19:17 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

Kubajs: uvidis sam…mozna u neho zustanes a mozna od nej budes davat ruce pryc jako ja. ;-)

reagovat
Pátek 7. září 2007 v 19:14 ® Kubajs
Kubajs

co jsem slyšel tak je to nejlepší silon na muškařina a vláčku

reagovat
Pátek 7. září 2007 v 16:07 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

mne osobne to je jedno at si chyta kazdy s cim chce…ja jen psal to co si myslim a nejsem jediny kdo neni se stroftama spokojeny…jedni ho chvali a druzi zatracuji…

regulus: nevim jak se meri s tim merakem co si to meril…meri se to tak jako s klasikou suplerou???

reagovat
Pátek 7. září 2007 v 15:47 ® Kubajs
Kubajs

Vlasec už mám Stroft 0,10mm 0,12mm 0,14mm a 0,16mm to si myslím bude stačit

reagovat
Pátek 7. září 2007 v 8:24 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

shadowhunter: Tak teš jsi solidně ulít :-) Většina vlasců je daleko silnější, než je napsáno na špulce :-)

reagovat
Pátek 7. září 2007 v 0:16 ® regulus reakce na …
regulus

Shadowhunter – tak to za prvé blbost není, protože jsem to měřil osobně, můžu tě ujistit, že s tím měřit umím a měřáky byly od člověka, kterej je špičkovej nástrojař, kterej dělá věci na tisícinu, takže nepředpokládám, že by byly špatný.

To jakej si kupuješ vlasec a za kolik je mě opravdu srdečně jedno, jen jsem ti chtěl naznačit, že pravděpodobně nechytáš s vlascem o průměru kterej je napsanej na špulce. Napsal jsem ti to jako informaci, přeber si to jak chceš.

Pokud se těch krámů na vázání týká, tak jsem netvrdil, že to je špatná investice, jen jsem podotkl, že jsi Kubajsovi zapoměl nastínit, že musí investovat mnoho stokorun na to, aby si vázal muchy za 5–7 Kč.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 23:59 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

no ja nevim jak meri ten mikrometr co mel ale zda se mi to celkem jako blbost aby to mela byt 0,16 a nakonec jak pise ze nameril 0,213 …myslim ze by se mel asi chlapec neucit merit bo tohle to je fakt blbost…vimze kdyz srovam 12ku raptora a trebas jiny silon co mam drazsi tak je to o neco hrubsi rekl bych ze proti tomu drahemu to je asi tak 0,13–0,135 ale ne ze by to bylo o 0.05mm vetsi takze 0,17!!!! Ja to beru tak ze ten silon je oproti nejakemu smejdu stroftu vic jak cenove polovicni a pevnostne je super…i kdyz chytam na 0,10 na sucho tak je fakt tu mouchu problem urvat a silnejsi nez 12 nepouzivam krom 14 na lury. a s raptorem jsem jeste rybu neurval a to fakt nekdy si rikam ze uz musi prasknout…ale kdyz jsem mel jiny silon tak jeb…potok okolo 40cm a prask a to ani nijak nezarval…od te toby jen raptor…at si kazdy chyta na co chce ale nejsem kokot davat za silon 140kc/100 kdyz muzu mit 50kc/100 a jsem s tim levnejsim spokojenejsi!!! navic kdyz uz vody 10× prevazes tak mas hned 20m pryc.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 23:26 ® regulus reakce na …
regulus

Shadowhunter – já jsem to neodhadoval, tak se mě to od oka nezdálo, že jsem to měřil mikrometrem.

www.chytej.cz

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 23:14 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

no zas takovy rozdil v tom prumeru neni…zkousel jsem primerovat k sobe 12-ky a bylo to celkem v norme…no ty kramy na to vazani stoji sice furu penez ale zase pokud se tomu bude venovat a chytne ho to tak si myslim ze to je sprava investice…ja po roce kupval sverak a nejake vazaci kramy a dneska toho uz mam furu … kazdy mesic malo neco prikoupim a to se nasbira a na pristi sezonu uz budu pekne zasobeny ;-)

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 22:08 ® regulus reakce na …
regulus

Shadowhunter – malinká poznámečka, zapoměl jsi mu napsat, kolik ho budou stát všechny ty krámy, aby si ty mouchy mohl vázat sám a to nejsou desetikoruny. -:)))

Ještě jedna poznámečka k tomu RAPTORU. Kdysi jsem to tu psal. Co se týče pevnosti, tak to možná pravda je, ale co se týče průměru tak to co je napsaný na špulce pravda není ani úplně omylem. Silon je podstatně tlustší a hlavně strašně velkej rozdíl v průměru.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 ve 21:34 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

Nejlevnejsi mouchy sezenes tak ze si je uvazes…kdyz si uvazes mouchu tak te vyjde cca 5–7Kc a kdyz koupis mouchu v obchode tak te stoji 15Kc coz je rozdil, navic si uvazes co prave potrebujes. Na jake ryby je dobra nymfa? na vsechny…vis ono zalezi na tom co prave ryby zerou…kdyz budou zbirat z hladiny tak nema cenu davat mouchu co pojede u dna…a opacne. Delka ujimaneho navazce to si musis vyzkouset sam co ti bude nejvice sedet…ja trebas chytal jeste donedavna jen na 80cm (sucha, mokra, nymfa) ale ted pouzivam na sucho 120 a mozna skusim i 160. Vlasce pouzivam Raptor…vyhoda tohoto vlasce je ze stoji jen 50kc/100m a s pevnosti je na tom velice dobre, zatim nej. silon co jsem vyzkousel. Delku silonu na suchou davam asi tak 1,5m nevim nemeril jsem to…a kdyz davam vice much tak co je posledni na privesu tak je asi 70–100cm od uj. navace a potom asi 60cm daleko od sebe ty ostatni. Jinak kdyz se podivas tady www.chytej.cz a tady www.chytej.cz tak tady se doctes neco o muskareni a mouchach

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 19:31 ® rarach

Připadáš mi jako můj pětiletý syn, ten také každou větu začíná: Proč, jak, kam a kde?

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 19:21 ® Kubajs
Kubajs

jak jsi říkal tak jsem se začal ptát v „Muškaření“

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 18:30 ® Sander
Sander

Kubajs > neomlouvej se a radši se zeptej na srozumitelnou otázku. Věřím že ti někdo odpoví.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 18:24 ® Kubajs
Kubajs

tak…sorry

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 18:18 ® Sander
Sander

Zauwi > nejspíš hovno. Na internetu je toho zpracováno tolik, že se nemá cenu stále opakovat jen proto, že je autor otázky lempl. To samé platí u knižní literatury.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 18:17 ® skwor
skwor

Kubajs: Zeptat se v Muškařině by nestačilo?

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 18:16 ® Zauwi
Zauwi

omg, to jsem zvědavej,co sem napíšou ostatní:)

reagovat
Čtvrtek 6. září 2007 v 16:52 ® Robur
Robur

100 bodů:-))

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1