Vyhledávání
povolenka na ryby v Madarsku
5.9.2007 | ??? | 9.947 zobrazení | 11 odpovědí | upravit
Čau,nevíte někdo kde se v Madarsku kupuje povolenka na řeky a jestli potřebuji i rybářský lístek.Chci chytat na Tisze.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 8. září 2007 ve 22:30 ® Milky reakce na …
-
Co se týká jazyků, nespoléhej na NIC. Jedině ruce a nohy, dobré je připravit si přeložené fráze.
reagovat - Pátek 7. září 2007 v 10:51 ® Alf reakce na …
-
cormaxx – jj, pouze na rybách. Ale je tam moc hezká příroda ( jezero je ptačí rezervace), jsou tam termální lázně, taky je to vinařská oblast a pochopitelně jsem byl na místním trhu pro vynikající čabajky,klobásky a papričky
reagovatJezdili jsme tam v sestavě 3+1 a 4+1 ( to „+1“ byla moje přítelkyně
). Na jednoho člověka to vyšlo do 5tis Kč za týden. Do toho počítám naftu,dálniční poplatky, ubytování, povolenku, půjčení motoru k loďce a útratu za jídlo. Ubytování jsem sehnal sám v celkem obstojném rod.domku ( vybavená kuchyně, obývák, 2 ložnice, koupelna, venku altánek a gril, v ceně byla velká loďka) …v přepočtu na necelých našich 1.000,– za den. Případně tam byly apartmány ( s kuchyňkou) pro 2–3lidi, co si pamatuju, tak v přepočtu za nějakých 250Kč za osobu na den.
- Čtvrtek 6. září 2007 ve 21:09 ® cormaxx
-
Alf: jste tam byli jen na rybách? na kolik to vyšlo,jestli to není tajemství
reagovatdík
- Čtvrtek 6. září 2007 v 18:24 @ ???
-
Dik za fotky vypadá to tam dobře.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 v 16:44 ® Alf
-
A ještě jedno z mnoha menších jezer.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 v 16:43 ® Alf
-
Ještě pohled z loďky. Břehy jsou všude lemované rákosem, pár slušných ryb nám do toho zajelo a utrhlo se.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 v 16:41 ® Alf
-
Jeden z mnoha kanálů. Je to focené z takové dřevěné rozhledny.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 v 16:39 ® Alf reakce na …
-
Dám sem pár fotek. Chytali jsme na jezeře Tisza-tó. Jsou to vlastně 3 na sebe navazující rozlehlá jezera, která jsou místy propojena s řekou Tiszou a je v nich nekonečné množství menších lagun spojených kanály. Některé jsou široké opravdu jen na loďku, jiné třeba 30 metrů. Ze břehu se tam moc chytat nedá, ale není problém půjčit si pramici s motorem. Jezera bývají dost mělká a zarostlá, takže doporučuji termín nejdřív tak koncem října, kdy už vodní rostliny mizí. S kamarádama jsme tam jezdili na dravce, nejúspěšnější místa byla právě na kanálech. Chce to zkoušet, sledovat místní a taky mít štěstí na dobu kdy ryby jdou. Byli jsme třeba 4 dny skoro bez záběru a pak se to obrátilo a během zbylých tří dnů dovči jsme vytáhli několik desítek štik.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 ve 14:28 @ ??? reakce na …
-
Dik za informace,chci vyzkoušet dravce i kapra hlavně si zachytat.Lodka bude problém.No uvidím a na těch kanálech to vypadá jak?Já jedu někde kolem Tokaje.Mimochodem naučil jsem se trochu madarsky,takže by neměl být problém.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2007 v 10:28 ® Robur
-
mám pocit, že by to mohlo být i levnější, ale jinak je vše pravda, jako bonusovou radu přidávám, pokud nevládneš jazyky, nechat si třeba požadavek /CHCi POVOLENKU NA TÝDEN/ napsat jak v němčině tak americky
reagovat, páč ugrofinové jsou na jazyky dost špatní.
- Čtvrtek 6. září 2007 v 10:13 ® Alf
-
Zbynecky-koupíš ji v každém rybářském obchodě a těch je tam celkem dost. Nevím jak letos, ale minulé roky vycházela v přepočtu zhruba na našich 1.000,– na týden + k tomu je třeba rybářský lístek, který stál zanedbatelnou částku. V obchodě stačí naznačit, že chceš chytat, dát jim pas, aby přepsali jméno…a během pár minut je to vyřízené. Co se týče hájení, tak teď na podzim se chytá naprosto všechno a míry ryb jsou o něco nižší než u nás. V povolence je stručný rybářský řád v angličtině. Kam přesně vyrážíš a na jaké ryby? Řeka Tisza je dost těžká voda…hloubka průměrně tak mezi 8–14metry, dost silný proud, břehy jsou většinou dost neprostupné, chytá se tam z loďky. Byl jsem tam několikrát a mnohem víc než na řece se nám dařilo na jezeře a v kanálech, které propojují jednotlivé laguny.
reagovat