Vyhledávání
Máte letos nějakou trofejní rybu???
30.10.2004 | Tomash | 11.312 zobrazení | 75 odpovědí
S bratrem posíláme naše trofejní ryby do časopisů Rybářství a Kajman. Zajímá mě, jestli své úlovky také posíláte. Posíláte? Jestli ne, tak to je chyba, protože tak nebude přehled o tom, jak kásné a vélké ryby jsou, a kam na ně vyrazit… Já mám letos pár pěknějších ryb, které jsem již zaslal. Jedná se o 2 jelce jeseny – 48 a 51cm, parmu říční 67cm a plotici obecnou 42cm. Bratr mě letos trochu trumfnul – cejn 57cm, okoun 41cm, jesen 47cm a 2 tloušťe 51cm a 53cm. Já mu to trochu vrátil tou štikou 94 cm, ale ta není ani zdaleka trofejní… Co vy? Koukejte se pochlubit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 1. listopadu 2004 ve 21:11 ® Padis
-
Jak to děláte trofejní nemám žádnou no snad se jí třeba ještě dočkám
reagovat - Neděle 31. října 2004 ve 20:57 ® Milky
-
Na dotaz, mám-li nějakou trofejní rybu – letos, tak ano. Ale nevím, na tehle web to není. Mám sqělou práci a vůbec prožívám dny, které bych nejraději zavíčkoval do plechoviček na horší časy. S rybama je to tak nějak průměr.
reagovat - Neděle 31. října 2004 v 0:29 ® morpheus
-
kostnak: plnej souhlas
jiris: s tím souhlasím. Já přeci nemluvil o tom jak jsou stavění. Ale že jsou vyžraní. A dával jsem jen příklady které jsem chytil já. Samozřejmě že to není pravidlem. Na některých revírech(aspoň u nás)nemají šanci se vyžrat. To viš ,že jsem taky na stojáku chytil 70ku štiku a měla 2kg a přitom by měla být někde na 3kg.
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 23:28 ® kostnak
-
tak vyzratych dravcov, ako tento rok som uz davno nevidel. doteraz su vody plne malych rybiek a dravci sa laduju o dusu.
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 22:58 ® jiris
-
morpheus – s tím bych až tak nesouhlasil, „někteří“ candáti z řek bývají daleko lépe stavění než ze stojek!!
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 22:55 ® morpheus
-
s váhou těžko říct. rozdíl mezi rybou stejné délky chycenou na řece a na stojáku ,je obrovský a čím je ryba větší tím je ten rozdíl markantnější. Cejn ,kterýho jsem chytil na jaře na stojáku 63cm 4,5kg -standartně by měl být kolem 3 – 3,5kg. A candát 60cm kterýho jsem chytil na řece měl 1,5kg a přitom by měl mít něco přez 2kg. Ale opravdu nad některýmy zveřejněnýmy úlovky zůstává rozum stát. Ale jestli tím klamem, dotyčnému stoupne sebevědomí, tak proč ne. Každý chytá pro něco jiného. Někdo pro pánev, někdo pro potěšení, a někdo chce bejt borec co chytil největší rybu.
PS: zapoměl jsem jeden ůlovek, Jeseter sibiřský 106cm. Na soukromé vodě,asi proto jsem na něj zapoměl. Není to tak cenná trofej.
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 22:25 ® jiris
-
Tomash – nepotřebuje některým revírům zvýšit atraktivnost masařů, která je tam už teď bohužel dost velká Hold začnu chytat okiše )
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 21:37 ® Tomash
-
Jiris : To bys, ale měl, protože na tom nemůžeš prodělat, a když vidím ty tvý nádherný candoše.. … Ty sou fakt hustý. Měl bys do toho jít…
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 21:35 ® Tomash
-
All : Máte pěkný úlovky. Pravdou je, že do časáku posílají nadhodnocené úlovky… Tak například u jesenů. „Český rekord“ je jelec jesen 50cm a 3kg!!! To je do nebe volající!!! Podle RŘ má kapr 50cm váhu 2,75kg a to je kapr! Kde by to takový jesen vzal??? Já se občas věnuji plavačce a jeseny lovím cíleně. Letos na jaře jsem ulovil jesena, který byl úplně plný jiker a byl to fakt macek, ale vážil „jen“ 2,2 kg i když měřil 51 cm. Ten 4eský rekord se nedá trumfnout… Protože lovec váhu zřejmě jen odhadnul…
reagovat - Sobota 30. října 2004 v 18:19 ® morpheus
-
cejn velký 63,amur 90, tloušť 53, Vše na nerybářské vodě. Nikdo se tu o ryby nestará. A na svazovce jenom candoše 90. Fotky nikam neposílám. Když to vidím v tom časáku ,tak mě vždycky přejde chuť.
PS: čekám na tu metrovou štíču
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 14:03 ® BigMike
-
Z Lužnice na vláčku (dělaný, dělený wobler) candoše 75 cm. Tudíž na tuto vodu a na přívlač myslím slušné, ale na natolik abych to někam posílal
reagovat) Ten největší mě čeká zítra na Lipně
- Sobota 30. října 2004 ve 14:03 ® HaD
-
jo a do časopisů nezesílám a ani nehodlám, když vidím ty nalhané délky a zejména váhy. BRR. do takové společnosti nemusím
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 14:02 ® HaD
-
pro mě je trofejí ta 101cm štika a vzhledem k použitýmu cajku je to EXTRA trofej
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 13:04 ® jiris
-
Nezasílám a zasílat nebudu, bo se nerad chlubím
reagovat - Sobota 30. října 2004 ve 12:47 ® Chose
-
já mám jednoho amura 71cm. samozřejmě není trofejní,ale za daných podmínek a použitého náčiní to byl fakt kus. jinak já mám možnost chytat jen na místních rybnících,kde jsou ryby trvale pod tlakem a ty čerstvě nasazené jsou do měsíce vytlučené masaři,takže nemají šanci vyrůst do trofejních rozměrů. letos ale pravděpodobně v naší organizaci končím,přejdu k jiné a budu mít celostátní povolenku,se kterou je to o něčem jiném…
reagovat