Chytej.cz

dva kusy ryb / den necteno

31.8.2007 | ??? | 4.129 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

V radu je napsano, ze si denne muzeme vzit maximalne 7Kg, okay. Ale pak nechapu tuto vetu – "V tomto ulovku smi byt nejvyse dva ulovky kapra, stiky, candata, bolena, sumce nebo jejich kombinace…

Co si pod tim mam predstavit? Ze z vyse vyjmenovanych ryb si mohu odnest pouze dva kusy (i kdyby dohromady meli mnohem mene nez 7Kg)? Takze maximalne dva kapry, nebo dve stiky – nebo 1 stiku a 1 kapra – nikdy ne vic, chapu to dobre?

A jine? Treba cejnu muzu vzit pet, pokud se vejdou do tech 7 kg?

Toto je myslim v radu popsano dost spatne – osvetli mi to tu nekdo na pravou miru? diky moc

PS: Ryby si domu odnasim jen vyjimecne, ale rad bych vedel jak to je…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 2. září 2007 ve 22:41 ® Pikes reakce na …
Pikes

HaD> nj, ale registrace je přeci jen delší a pro takový jedince složitější, tak ho to třeba odradí sem zakládat takový blbosti a radši se podívá do RŘ – (teď myslím třeba to krmítko, tam ještě psal že ho nemá po ruce – asi ho měl ve vedlejším pokoji..)

reagovat
Sobota 1. září 2007 ve 12:10 ® Kubajs
Kubajs

po pravdě řečeno je že mám hodně kamarádů co mají známe RS a ti jim zajistí RL

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 23:52 ® HaD reakce na …
HaD

Pikes: registrace nemá se znalostmi či IQ nic společného a nic neřeší.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 23:36 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Pettre: Já si na rozdíl od většiny ostatních vážím toho, že když si nejsi jistý, že se zeptáš.

Opravdu nechápu nesmyslnost naší úřednické mašinerie, kdy člověk pro získání RL musí dokládat nějaké zkoušky, jejichž „smysluplnost“ odraží dotaz výše. Nedej bože, když přijede cizinec na víkend a chce si zachytat:

1. Musí doložit členství v „nějakém místním ryb. svazu“ – i když se tam nic podobného neprovozuje. Takže vzhledem k jazykovému vybavení úředníků na MěÚ to v pohodě projde i s tramvajenkou v rodné řeči.
  2. I když cizinec lačnící po rybolovu na našich úžasně zarybněných vodách onu zmíněnou tramvajenku vlastní, je mu to prd platné, neboť RL mu o víkendu pověřený úředník pravděpodobně nevydá.

Pokud bych se tedy měl pozastavovat nad nějakou hloupostí, tak je to právě onen systém získání povolení k rybolovu. Pocit, že jej do praxe zavedli radní z Kocourkova, hraničí s jistotou.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 21:32 ® Cottus reakce na …

Já slyšel,že „pettre“ je členem výboru MO a RS…:-))

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 20:51 ® bubu
bubu

babičko čaruj!!!! Svět se v prdel obrací!!! A pak,že nejhorší jsou trpaslíci.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 19:18 ® Mirek reakce na …

No servus kaiser. O kolik si řekl ten trotl, co ti vydal povolenku?

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 14:56 ® rarach

Modrák: Lenin kde jsi? Kam jste se poděl Vladimíre Iljiči. Bohužel mám pocit, že je to realita a rozhodně ne vyjímka.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 14:47 ® modrak
modrak

Mámo pojď, pojď domů, to je nějaká provokace.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 11:55 ® Pikes
Pikes

pettre, já myslel že ta otázka s krmítkem je hodně blbá, ale ty si úplnej vůl.. Co ti připadá špatně napsanýho na „opravdu tak těžce vykonstruované vetě“? Jen by mě zajímalo jak dlouho už chytáš že si k takovýmu objevu přisel a teď.. :-(( P.S. jinak to je důvod proč by neregistrovaní členi neměli mít dovoleno zakládat otázky, pak to tak vypadá – (viz.krmítko s dvěma háčky nebo toto nebo spousta jinejch volovin)

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 10:41 ® acid23

Chlapíku,nic proti,ale měl bys navštívit ryb.kroužek.Tohle mě vážně štve,že ve většině MO ti daj papíry,aniž bys něco o rybách věděl.Tohle je fuck smutný.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 10:14 ® rarach

Robur: Přesně tak, zadavatel otázky si zřejmě opatřil papíry tou druhou cestou, zcela jistě nezná ani velikost jater střevle a podobné píčoviny u zkoušek. Ovšem nutno podotknout, že máme řád opravdu zbytečně složitý a nesrozumitelný.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 9:22 ® dudu

Tady asi došlo k omylu, a dotaz patří do „Otázka selského rozumu“ :-) Ryby beru jen vyjimečně, ale když chci jednou za 14 dní naplnit udírnu, jde to podle RŘ velice ztuha. Navíc v MRS udělali z kapra málem boha (může se brát pouze 1). Ale když se chce všechno jde a těch skoro 7kg karasů + 1kapr se může odnést skoro legálně. Akorát se musí provádět před vezírkováním na rybě menší kosmetická úprava :-)

Ne fakt, to co je tady v poslední době za otázky je katastrofa.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 9:17 ® Robur
Robur

já bych se zadavetele rád zeptal, kde přišel k rybářskému lístku? a jestli nějak musel prezentovat nějakou znalost při jeho získání?

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 8:55 ® plavčík Tom

Už jsem na rybářských serverech viděl ledacos, ale toto je doopravdy síla. Být zadavatelem této otázky, tak ji raději co nejrychleji smažu, než mě tady všichni rozcupují. V BP je to napsáno naprosto srozumitelně, jen někteří jedinci mají delší vedení …

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 3:34 ® regulus
regulus

Tak mám takovej dojem, že tu máme buď čím dál tím více šprýmařů nebo a to je fakt asi tragedie, jedince s řekněme hodně dlouhým vedením.

Není mě jasný co je nejasnýho na větě – V mimopstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dni, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. Dojde-li k překročení tohoto limitu poslední ulovenou rybou, lze si i tuto rybu ponechat. V tomto úlovku smí být pouze 2 kusy uvedených ryb: štika, candát, sumec, amur, bolen nebo jejich kombinace. Úlovek kapra je omezen na 1 kus denně (je možná kombinace s 1 kusem z druhů výše uvedených ryb). Po ulovení a ponechání si 2 kusů uvedených ryb nebo 1 kusu kapra a 1 kusu uvedené ryby, končí denní lov, i když tyto nedosahují maximální povolenou hmotnost celkového denního úlovku 7 kg. (citováno z BP MRS, v ČRS je to patrně stejný, u nás je to okořeněno pouze jedním kaprem).

Polopatisticky řečeno: 1/ Chytáš ryby, bereš ryby, nechytneš žádnou „uvedenou“ a až jich máš 7 kg, tak to zabalíš a jdeš dom. 2/ Chytáš ryby, bereš ryby, chytneš a vezmeš jednu „uvedenou“ (nesmí to být kapr na revíru MRS) a až jich máš 7 kg, tak to zabalíš a jdeš dom. 3/Chytáš ryby, bereš ryby, chytneš a vezmeš dvě „uvedený“ nebo jednoho kapra na revírech MRS, zabalíš to a jdeš dom, bez ohledu na to, kolik ty fišle váží. 4/ CHYTÁŠ RYBY A CHTĚL BY SIS NĚJAKOU I VZÍT DOM, PŘIJDE PĚKNÁ „UVEDENÁ“, ALE NE KAPR NA REVÍRECH MRS, TAK JU BACÍŠ, PŘIJDE DALŠÍ „UVEDENÁ“, ALE PROTOŽE SE TI U VODY LÍBÍ, JE TO LEPŠÍ NEŽ BEJT DOMA SE STAROU NEBO CHLEMTAT ŠKOPEK S KUMPÁNAMA V PALUŠI, TAK SE NA TU ŠTIKU, BOLENA, CANDÁTA, SUMCA NEBO KAPRA VYSEREŠ A MAJZNEŠ HO ZPÁTKY DO VODY A CHYTÁŠ V KLIDU DÁL.

KAPIŠTO??????????­??????????

reagovat