Vyhledávání
Výsledek sezony lovu Po
29.8.2007 | Cottus | 3.714 zobrazení | 28 odpovědí
Na začátku lovné sezony probleskovaly zprávy o „FENOMÉNU“ P vod aj. Jaké tedy jsou Vaše konkrétní zkušenosti s uplynulou sezonou lovu Po ??? Pominemeli nedostatek vody(sucha), zdá se Vám stav osádky Po přiměřený??
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 8. září 2007 ve 13:08 ® mastrof
-
nekecam mam totiz takovej usek jizery asi 100m kde fakt sou jinde nemam uspechy
reagovat - Pondělí 3. září 2007 ve 22:23 ® Vichrzhor reakce na …
-
mastrof: Jestli nekecáš, tak jsi kouzelník… stejný „úspěchy“ jako já má většina mých známých, kteří na Jizeru jezdí. Jizera 8 zaduhákovaná (ale pěkný ryby! – ovšem samostatně hospodařící), Jizera 9 vybrakovaná totálně, Jizera 10 samostatně hospodařící (ale ryby tam prý jsou), Jizera 11 spíš lipani, Jizera 12 nic moc, Jizera 13 malí potočáci, Jizera 14 sem tam PO nebo SI…
reagovat - Pondělí 3. září 2007 ve 22:20 ® Cottus reakce na …
-
konasek14: obratem zašlu „Prapodivný svět“…
reagovat
Právě začínám tvořit námět k novému celovečernímu filmu o životě jedné jikry Po… - Pondělí 3. září 2007 ve 21:05 ® mastrof reakce na …
-
tea na jizeru si nemuzu stezovat zrovna ted o vejkendu sem capnul asi deset PO nej 44 a jedem este veci mi spadnul…
reagovat - Pondělí 3. září 2007 v 18:17 ® konasek14
-
Můj střízlivej odhad je asi 300–400 Po.Nikomu neřeknu kde,jen dodám,že vše na mouchu.Jsem maximálně spokojen. Cottus:Už jsem se dostal k tomu,že jsem koupil obálku na DVD tak už brzo uvidíš DVD Lososí řeka Kamenice.Omlouvám se,ale mám toho moc,dřív to nešlo.
reagovat - Neděle 2. září 2007 ve 20:12 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: Tak to je pozitivní vývoj, ne? Já byl dnes u Semil a z těch malejch lipánků se mi chtělo plakat…
reagovat - Neděle 2. září 2007 v 16:05 ® cercer reakce na …
-
no,řekl bych,že by se vše očividně změnilo už jen osobním přístupem k jeho lovu…mno…tohle bych měl psát asi do sci-fi magazínu…vím..tak pardon..
reagovat - Sobota 1. září 2007 ve 22:57 ® rarach
-
Vichrzhor: Špatná dedukce, Ohře je také nic moc, ale lepší se to.
reagovat - Sobota 1. září 2007 ve 13:23 ® Vichrzhor
-
Nazdar pánové, pročetl jsem si příspěvky a slítostí musím konstatovat, že náležím k té části přispivatelů, která na stav PO žehrá. Přeju vám výbornou Ohři, ale u nás na Jizeře je to fakt rok od roku horší…letos pár mírovejch kousků na zahájení, jinak je třicítka „trofejní“ velikost. Prostě mi připadá, že rovnice kvalitní péče o revír lomená rybářským tlakem se výsledkem stále víc přibližuje nule…
reagovat - Pátek 31. srpna 2007 ve 21:59 ® Cudla
-
Letos se mi nedařilo PO nej47cm Ohře,ale o to nej jsem přišel.od 16.7 marodim (zánět svalů a žil)To málo co jsem byl před tím bylo docela slušný.Doufam že si ještě s PO 50+potřesu ploutví.Mouchaření ještě nekončí a snad tam ještě něco zbylo.
reagovat - Pátek 31. srpna 2007 v 10:25 ® regulus reakce na …
-
rarach – vůbec žádná nervozita, to seš na omylu, jenom je to svým způsobem furt stejná pohádka akorát s jiným nadpisem. To jestli ta otázka sem patří či ne neřeším, napsal jsem jen svůj názor.
reagovat - Pátek 31. srpna 2007 v 8:47 ® rarach
-
Regulus : Proč ta nervozita? Je konec potočákové sezóny a ta otázka sem jednoznačně patří. Musím říct, že na revírech, které nejvíce navštěvuji se stavy jednoznačně zlepšují a to i co do velikosti ryb, proto tam ostatně jezdím, tlouště bytostně nesnáším. Bohužel jedním dechem musím dodat, že te také spousta pstruhových revírů, kde chytit potočáka je zázrak. Klasickým příkladem znatelné obrody stavu PO je Ohře, dorostu je vidět čím dál víc a pokud se podaří pobít ty černý ptáky…Také jsem poprvé v životě na vlastní oči viděl puštění PO nad 50 cm a také jsem po dlouhé době slušnou rybu nevytáhl, i když na prutu jsem jich pár měl. Ovšem prut nad sebou nelámu, bo zkušenost mi říká, že největší ryby téměř vždy lapím jako naschvál v říjnu.
reagovat - Pátek 31. srpna 2007 ve 4:02 ® regulus
-
Cottus – už to tady asi zaznělo, co chceš slyšet. Dilema na téma, jak to tu stojí za houby, jak na to všichni kašlou, že by povolenka měla stát 15 tyček nebo nějakej jinej blábol, co se tu už 100× probíralo. To, že kdokoliv z nás každej rok v jiných obdobích chytne jinej počet ryb je podle mě naprosto obvyklý, tak proč by letošek měl být nějaká vyjímka. Nevidím tedy důvod dělat jakýkoliv bilancování za 4,5 měsíce, což je 2/3 sezóny. Ano chytil jsem víc lipanů než pstruhů, ale to vůbec neznamená, že tam ti pstruzi nejsou, prostě jsem tam měl muchu co se víc líbila lipanům. Kdybych chytal na něco jinýho, tak zase třeba chytám pstruhy a nezavadím o lipana. Nevím jak komu, ale mě vyhovuje pěkná příroda mimo civilizaci, jenom já a řeka. To jestli tam jsou kapitální ryby je věc podružná, čímž ale nechci říct, že bych jimi opovrhoval. Jsem rád za každou rybu, která mi uvízne na háčku, rád chodím okolo vody nebo vodou v krásné krajině a chycený ryby jsou jen taková třešnička na dortíčku. Pokud se týká tvé otázky o přiměřenosti stavu osádky PO, tak to zjistíš jedině agregátem, nikoli rybářským prutem.
reagovat - Pátek 31. srpna 2007 v 0:07 ® cercer
-
včera jsem po delší době zašel na muj oblíbený potok..na rozlučku s vláčákem..když si člověk vzpomene na situaci před 10 lety…je to smutné..za 4 hod.lovu 2potočáci kolem 20cm,zakulacená jikrnačka něco přez 30..asi královna tůně..2okouni a tloušť..těch je tam asi o 1000%více..vody sotva 1/3původního stavu,regulace,každá zahrada vlastní čerpadlo,ještě zaházené hromadou tlející trávy ze zahrádky..všude vidět na dno..pusto a prázdno..ale abych jen nebrečel…vydoloval jsem tam nakonec posledního zapomenutého duháka,v poslední tůni a na poslední nához.Tak jsem si rybu od vody nakonec přece jen odnesl.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 21:22 ® pif
-
dnes ve 12:41® Cottus:na tvou otázku je jednoduchá odpověď…starat se o vodu…
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 20:54 ® Sander
-
Není přiměřený. Logicky. Nemaj tu kde bejt, pěkné místo s trochou kořenů a se 70cm vody už je na spodním úseku místní pstruhovky na 5km povodí už jen jedno.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 20:51 ® bubu
-
úbytek PO na „mém“ revíru evidentní. Od povodní v 97 jde křivka dosti strmě dolů.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 20:26 ® Ricci
-
Cottus: stejně jako jsem ti to napsal na vedlejším servru.. Ano na svazovkách se PO chytá. Ty hodnotíš podle statistik ostatní podle zážitků z řek. Ale to budeš moci posoudit hned jak ti vrátí povolenku..
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 14:04 ® Padis
-
letos na revírech,kde jsem chytal poprvé to bylo celkem ucházející co se týče PO.Ale na mém oblíbeném potoce to bylo oproti loňsku s obsádkou PO o dost slabší.Ovšem může to být letošním stavem vody,teď už tam voda sotva teče.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 13:41 ® Cottus reakce na …
-
toulovec: mýlíš se…nechci slyšet,kde je to špatné…chtěl bych spíše se poučit z míst,kde je to dobré…
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 13:38 ® Shadowhunter reakce na …
-
No letosni sezona s potocakama je to bida…sice jsem jich nachytal alespon 500 mozna i vic ale velikostne nic moc…letos jsem nedostal potoka pres 30cm!!!! a loni jsem chytil i par potocaku co meli 35cm a letos se proste nemuzu dostat pres hranici 30cm. Nejcastejsi ulovek potocaka je okolo tech 10–15cm takze je to hnus. Navic jak tady nekdo psal po mesici od zahajeni uz nejde chytit pomalu ani potok co ma 25cm je to vsechno zmaseno
reagovata pak se clovek muze divit ze nejde chytit rybu pres 30cm. Myslim ze tim Fenomenem jsou masarky!!!
- Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 13:28 ® Cottus reakce na …
-
Alivio: zvýšení míry může iniciovat výbor MO na členské schůzi…
pif,Dědek: už jsem si zvykl,že okolí Brna má dobré(lepšící se podmínky pro Po)…i když celkové zvěřejněné statistiky MRS mluví o jiném trendu… Asi je to lokální,tak nám ostatním poraďte: co dělat jinak??
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 ve 13:26 ® toulovec
-
letos má nejlepší sezona, největší PO, největší množství, ale asi se to spíš začínám učit.
Jak znám cottuse, toto ovšem od nás nechtěl slyšet, chtěl slyšet jak to stojí za prd, jak to organizace nezvládají, jak to všude stojí za hovno, bohužel, nemůžu sloužit, já byl zatím poměrně spokojen.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 v 8:13 ® Dědek
-
Zdá, je to lepší
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 v 7:42 ® Shrek
-
těžko na to odpovědět.Jsem na revíru,kde vím že jsou krásní lipani,ale za celý den chytnu dva – tři a dvacet PO.V tu chvíli se mi zdá zarybněnost O.K.Týden na to tam o potoka nezavadim.Já bych se neptal jaká je zarybněnost,ale jakými rybami je zarybněno.Myslím si,že PO je v našich tocích ne hodně,ale přiměřeně možnostem,ovšem v jakých velikostech?U koho má člověk plakat aby docílil zvýšení lovné délky?
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2007 v 7:30 ® pif
-
ano
reagovat - Středa 29. srpna 2007 ve 20:17 ® Robur
-
no já chytal na dvou mimopstruhovkách a chytl jsem za asi 5 docházek tak 25 PO a jednoho lipana, s tím, že na tom jednom revíru jsem zazanmenal zlepšení, na druhém jsem byl poprvé, takže nemohu hodnotit. Loveno přívlačí.
reagovat - Středa 29. srpna 2007 v 19:53 ® Chose
-
u nás je to jak kde,větší řeky jako Labe ,nebo Jizera jsou potočákem celkem slušně zarybněný,jenže velikost přes 30cm vydrží tak měsíc od zahájení,potom jsem teda aspoň já tahal 15–20cm rybky,občas něco kolem míry.Naproti tomu se mi na meší vodě s po celkem zadařilo a chytil jsem si i jednoho k 50cm takže tam celkem spokojenost.
reagovat