Chytej.cz

Jaký mohu dostat trest? necteno

29.8.2007 | čendis | 11.852 zobrazení | 65 odpovědí

Zdravím všechny rybáře a rybářky.Chytal jsem na dalasu cejny okolo 45cm.Když už se mi zdálo že jich je kolem 7kg tak jsem začal balit.Najednou se objevila RZ a navážili 10kg.Vím že je to moje blbost a můžu si zato sám (mám nosit váhu).V životě by mě nenapadlo že by mohli vážit tolik.Chci se jen zeptat na jak dlouho přijdu o povolenku,a jak je to s rybářským lístkem.Četl jsem,že kraj. úřad ho odebírá na 3 roky bez ohledu na jaký koliv přestupek.Díky za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Čtvrtek 24. května 2012 v 16:33 ® Mary
Mary

Trochu se spožděním, ale přece. Takže povolenka ji byla odebrána na dva měsíce, jenom nevím, jestli je povinna dozorčí komise hříšníkovi zasílat nějaké pismo, že se odebírá a na jak dloho. Jelikož se to dozvěděla přes telefon,a to ještě, když se dotazovala, jak to bude. Od dozorčí komise žádné pismo nedostala, ale dostala pismo z Odboru životního prostředí s pokutou 1200,–- Kč. Na kterém již bylo razítko, že to nabylo právní moci. Takže první dopis se jí někde zatoulal. Ve druhém bylo napsáno, že ten první byl vhozen do schránky ten a ten den. Dále bylo v dopise ze životního prostřdí napsán důvod: 2 přestupky-nešetrné zacházení s rybou, a druhý nepředložení dokladů ke kontrole. Ale jak ji mohl sebrat povolenku, když nepředložila doklady? Vzniklo to tak: aspoň co vykládá dotyčná, že chtěl po ní doklady a nepředstavil se jí, od ní řečeno:že prý s odzakem může být kdejaký........no a tím to nastartovala. A nakonec mu je vlastně předložila, nebo-li dala. S nešetrným zacházením neměl svědka RS ani dotyčná, radila jsem ji, aby se bránila, bohužel paní chytrá jen jednou zavolala dozorčí komisi a to bylo vše. Je možné mít 2 tresty? Odebrání povolenky a pokutu? To je podobné, jako s řidičákem odebrání a pokutu. Měl jste někdo odebranou povolenku a pokutu k tomu?

reagovat
Pátek 16. září 2011 ve 2:44 ® HaD reakce na …
HaD

All Armor> termín „velevůl“ mě pobavil

reagovat
Čtvrtek 15. září 2011 ve 23:09 ® Mary reakce na …
Mary

Maťko> maťko, maťko probuď se.

reagovat
Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:37 ® jarda29 reakce na …
jarda29

Mary> neporadím ti,ale dobře jsi to napsala,jsi jednička ;-) ani se tě nemusím zastávat:->

reagovat
Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:30 ® Maťko

:-( :-( :-( Kdybysi si to nechal pro sebe tak tě tady nebudou nazývat " masařem, hajzel,rybářem který má být okamžitě zastřelen " A vem si kdybys jim jěště sahl na kapříky kterých je všude jako srač........:-O :-O :-O

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 21:55 ® Mary
Mary

All Armor> Aktuální bylo, na co jsem se dotazovala já. Vzhledem k tomu , že jsem nechtěla zakládat podobné fórum, jelikož je jich dost, líbil se mi nejvíc tento nadpis. Tak mi sem netahej lovné míry a ceny povolenek, na to jsou již fóra založená. A svůj názor vlož do správného fóra. A taky bys mohl doplnit svou kartu, ať vím s kým mám tu čest.

hraji> děkuji Jarda Š.> děkuji Dám vědět, jak to dopadlo,ale nevím kdy, když to nezapomenu,prý už mám nárok:-> :-) a ještě jednou Džigitovi také Ď.

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 12:46 @ All Armor reakce na …

hraji> No, musím přiznat, že jsem si data nevšiml.Ale názor mám stále takový.

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 12:44 @ All Armor reakce na …

hraji> Nevím, o čem točíš závodníku. Aktuální je to furt.

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 12:43 @ All Armor

Já se vám všem divím. Jste náchylní mu věřit a chápat ho. Vedle diskutujete na téma zvýšení lovné míry, zvýšení cen povolenky a nevím o čem ještě. Kdosi píše, že měl pech. Takže když je přistižen pytlák (šlo o pytlačení) tak má pech? No vy jste pokrytci. Já když chytal takové ryby a neměl jsem váhu, tak jsem si jich vzal radši míň, abych neměl průser. Když je někdo pažravý, ať platí za blbost. Petri heil.

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 12:41 ® hraji reakce na …
hraji

All Armor> po čtyřech letech je to úsměvná reakce

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 12:38 @ All Armor

Ejhle, masaře chytili!:-D Skoro mne rozplakal.:-D Kdyby ho nechytili, koupil by si větší sak a bylo by to 20 kg.:-D To máš dost blbej odhad, masaři.Měl jsi si koupit váhu. Či jsi neodhadl rybářskou stráž???:-D Asi jsi chytal, dokud jsi je měl kde cpát. Na co by ti bylo, velevole, 10 cejnů?:-/ Kdyby ti šli kapři, kolik by jsi si jich nechal?:-/ Nebo štiky?:-/ Žádné slitování.8-( Potrestat pro výstrahu ostatním.:-D Za chyby se platí.:-D

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 12:38 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Mary> Do pěti dnu jepovolenka na příslušné MO.Řešení je na DK a ta muže udělit napomenutí,několik měsícu bez povolenky,bri­gádnické hodiny a nebo naturálie -obilí né nějakou flašku-)) http://www.rybsvaz.cz/…III_snem.pdf §5

reagovat
Středa 14. září 2011 ve 12:32 @ All Armor

Je to jasný. Doživotí. Asi si si ještě nevšiml, že čím větší blbost, tím větší trest. Kdyby jsi odkrágloval chlapa, dostal by jsi míň.

reagovat
Středa 14. září 2011 v 10:50 ® DJ reakce na …
DJ

džigit>Normálně cíťa jsem :-) , ale tohle jsem bral jako fór :-) jsem ok neboj :-)

reagovat
Úterý 13. září 2011 ve 13:42 ® džigit reakce na …

DJ> ale no tak,snad nejseš cíťa,když už teda nevidíš 

reagovat
Úterý 13. září 2011 ve 13:25 ® DJ reakce na …
DJ

džigit> jsem, hold mi unikl datum vytvoření:)alespoň ses pobavil ne?

reagovat
Úterý 13. září 2011 ve 12:44 ® džigit

DJ> nejsi trošku mimo? :-D Tohle oživila Mary a „Čenda“ už to asi pořešil :-))

reagovat
Úterý 13. září 2011 ve 12:38 ® DJ
DJ

Udělal jsi botu to se stává a pokud jde o legislativu, padlo tu vše podstatný. Ale řeknu ti jak bych postupoval já. Zajeď si na vaší členskou org. dej si máslo na hlavu a pokorně si dohodni nějakou bohu a vodě libou práci – něco jako veřejně prospěšné práce. U RS je málo lidí a každej člověk kterej je ochotnej spolupracovat, je ochotnej zavolat když někdo u vody dělá co nemá, nebo před rybolovem projde pár desítek metrů břehu a sebere bordel co tam někdo nechal. Je to dle mého dost na to, aby jsi kravinu z nepřesnosti odčinil. Vodu ve který chytáme by měl opečovávat každej z nás co k ní chodíme a to nejen RS. Jakmile tě domovská ORG. pozná, lidi z vaší RS zjistěj, že je Kamil slušnej kluk, přejdou menší prohřešek, tím si buď jistej. Úkolem RS není lidi buzerovat, spíš máš pech, že jsi narazil na někoho řádně přísnýho. Nicméně jak jsi sám napsal – trest je oprávněný a RS postupovala dle pravidel.

reagovat
Úterý 13. září 2011 v 11:43 ® hraji reakce na …
hraji

Mary> pokud bude RS postupovat dle závazných pravidel, potom je povinna přestupek ohlásit písemně do 5 pracovních dnů příslušnému orgánu státní správy a zadrženou povolenku zaslat tomu, kdo ji vydal. Protože v ČRS posuzují přestupky orgány MO, dozorčí komise či jak se to jmenuje, záleží na nich, kdy přestupek projednají. Pokud je nějaký termín stanoven, mělo by to být uvedeno ve Stanovách ČRS. Výši trestu nelze předjímat.

reagovat
Úterý 13. září 2011 v 11:38 ® Jarda Š.

RS je podle zákona povinna povolenku odeslat do 5 pracovních dnů od zadržení, takže do týdne by měla být na příslušné MO ČRS. Bylo by proto dobré domluvit se s předsedou dozorčí komise, aby to rychle vyřídili.

reagovat
Úterý 13. září 2011 v 11:33 ® Jarda Š. reakce na …

Jestli rybu položila na štěrk nebo písek, tak to bylo nešetrné zacházení s rybou, které je v rozporu s RŘ, ale mám za to, že mělo stačit, aby jí RS napomenula a poznamenala to do povolenky, její zadržení mi přijde příliš přísné, nešlo-li o opakovaný přestupek. RS je povinna zadrženou povolenku zaslat MO, která jí vydala. O odebrání povolenky rozhoduje dozorčí komise MO. Podle mého názoru, jestli nebyla v poslední době projednávána pro nějaký přestupek proti RŘ a nemá ani v povolence záznamy od RS, že byla napomínána pro drobné porušení RŘ, dozorčí komise by to mohla vyřešit vrácením povolenky s napomenutím.

reagovat
Úterý 13. září 2011 v 11:19 ® Mary
Mary

Ještě bych dodala, že jí oznámil, že si do konce roku nezachytá. Jak dlouho trvá, než se rohodne o vině a nevině? Jaký čas má na to RS oznámit, odeslat povolenku?

reagovat
Úterý 13. září 2011 v 10:09 ® MatesKGB
MatesKGB

Tak to jsem tedy ještě neslyšel, že by někdo zabavil povolenku za kterou člověk dá mnohdy X tisíc jen za to, že vytáhne podměrečnou rybu na břeh :-O Nějaké mlácení ryby po břehu neberu v potaz.

Jinak osobně si myslím, že braní vezírku k vodě by nemělo být nutné když člověk jde na ryby s tím, že žádnou brat domů nebude. Osobně na vláčení většinou místo vezírku raději vezmu foťák:-D Metr to už je věc jiná taky bych ho nebral, ale může se stát, že chytnu nějakou označenou rybu a budu ji muset měřit…

Lovu zdar

reagovat
Úterý 13. září 2011 v 9:42 ® Mary
Mary

Zdravím, na jak dlouho se odebírá povolenka? Třeba když rybářská stráž usoudila, že když byla ryba, která neměla míru, vytažena na břeh, posouzeno nešetrné zacházení s rybou.. ˇKamarádce včera zabavil papíry na Hracholuskách RS, který přišel a bez pozdravu se hlásil , jako rybářská stráž, když zrovna byla v akci s tím kapříkem. Byl vytažen z vody a položen na břeh. Kamarádka požadovala, jestli se jí prokáže nějakým dokladem, prokázal, tak mu řekla, ano, teď vám dám moje papíry. A tím to asi začalo. Sebral jí je s tím, že podmírečnou rybu neodpojila ve vodě. A nařknul, že ho dřela po břehu. Teď není žádný svědek, ani pro rybářku ani pro stráž. A každý bude tvrdit svoje. Jak se může proti tomuto bránit? Jo a pro ostatní, co chytáte na Hracholuskách – Butov RS je s náušnicí (prý)-delfína v uchu.

reagovat
Středa 5. září 2007 v 11:59 ® regulus reakce na …
regulus

CarpMaster – malinkou poznámku bych si dovolil. Mluvíš o regulérním pytláctví. V tom bych s tebou nesouhlasil. Pytláctví je chytání bez patřičného povolení, toto bych kvalifikoval jako porušení rybářského řádu, možná hrubé porušení. Nicméně cejnů bylo do 10kg asi tak 11, takže dotyčnej mohl reálně předpokládat, že je to víc jak 7 kg, by mě zajímalo, co s tím chtěl dělat. Výši trestu netuším.

reagovat
Středa 5. září 2007 v 8:46 ® CarpMaster
CarpMaster

vlacek >Reakce že jde nějaká ryba je plevelná je teda už fakt moc. Je vidět, že jsi již ideologicky zpracován! No to je tvoje věc a odnášej si třeba i tunu cejnů. Každopádně otázka byla na jiné téma než C&R ;-) , ale jaký trest může dostat „zadavatel“ za regulérní pytláctví. Tak nechápu co dotoho motáš C&R ty moulo ;-)

reagovat
Úterý 4. září 2007 ve 21:49 ® 

čendis jseš nenažranec a povolenku bych ti odebral na hodně dlouho, mít ve vezírku 10kg ryb je masařina. Nejsem proti tomu vzít si nějakou tu rybu, ale tahat to domu takto je hnus. Jestli to někdo ospravedlňuje tím, že je cejn přemnožen, tak se to také není argument, na revírech, kde tomu je tak množství cejnů není započítáno do denního úlovku. No a cejni 45 cm jsou krásné ryby jaké nejsou všude.

reagovat
Úterý 4. září 2007 v 9:03 ® rou7

II. Osoba provádějící lov je povinna

1. mít při lovu vyprošťovač háčků a míru pro zjištění délky ryb,
  2. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovků) před zahájením lovu ryb na mimopstruhovém i pstruhovém rybářském revíru datum lovu a číslo revíru.

Výše zmíněný text je z legislativy na www.rybsvaz.cz pro rok 2007. Z něho je patrná povinná výbava. Vezírek s kruhy se musí použít v případě uchování ryby.

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 22:15 ® Czudko
Czudko

Chapu, ze nemit pean je prusvih… protoze predstava, ze pak clovek bude rasit rybu, aby ji vytahl hak, je hnus, ale, ze rybar nema metr, jak tu bylo zmineno, bych jako tragedii nevidel a rozhodne bych se nevracel. Taky jsem jednou zapomnel ve vlaceci brasne vezirek a kdyz jsem jel bobkarit, tak jsem zjistil, ze ho nemam. zadnou rybu jsem brat neminil, tak proc se vracet X kilometru.

reagovat
Neděle 2. září 2007 v 19:03 ® 63.Vašek

Od doby odebrání .

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1