Chytej.cz

Na co chytat štiku ? necteno

23.8.2007 | Pepa Kreidl | 32.136 zobrazení | 220 odpovědí

Chci se vás zeptat,jaké máte zkušenosti s lovením štik,zda je chytáte raději na třpytku či woblera,nebo dáváte přednost raději živé rybce ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:46 ® skwor
skwor

Kachna: Jsem to říkal :-) A vůbec, je to jeho věc jak chytá a jestli ty štiky zbytečně kurví (sám to napsal:-)

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:44 ® Kachna
Kachna

skwor: evidentně ne :o)

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:42 ® sgt.mooody reakce na …

Kachna:TY MĚ SNAD NECHÁPEŠ…ŘIKÁM ŽE JE MOJE VĚC NACO JÁ CHYTÁM,A JESTLI JE TO TŘEBA BEZPEČNĚJŠÍ TAK SI NATO CHYTEJTE,MĚ JE TO UŽ PROSTĚ FUK A NECHCI TO UŽ ROZEBÍRAT POKUD SI TO NEPOCHOPIL…

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:41 ® skwor
skwor

Kachna: A myslíš, že to pochopí?

Tak a půjdu do Ignore listu :-)

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:39 ® Kachna
Kachna

Proboha, vysvětlete mu někdo, že když rybě zůstane utržená nástraha v hubě jde rybě o život. A tomu se lanko snaží zabránit. Dyť je to tak primitivní.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:35 ® sgt.mooody

Nechci se tu zas s někym hádat,jen řikám že na co já budu chytat je moje věc,a tímto prostě končim,jestli mi někdo napíše ještě nákou blbou otázku a nebo komentář nebudu odpovídat,a dám ho zkrátka a jednoduše do ignore listu.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:31 ® Tomik reakce na …
Tomik

To, že je lanko nebezpečnější než vlasec je totalni chujovina a pikačovina…Jak vubec někoho muže toto napadnout…:-O

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:25 ® skwor
skwor

Od doby co se tu zjevil sgt to tady žije :-)) Když pominu, že se při každé příležitosti chlubí svojí devadesátkou na rybku, tak ty názory nemají chybu :-)) Hlavně to co napsal Mrštíkovi je perla :-) Já věděl proč ho dát pryč z Ignorace :-))

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:21 ® sgt.mooody

Prostě je mi jedno jestli si myslíš že je vlasec 0,40 na štiky nevyhovující,mě to tak nepříde a je to moje zkušenost,třeba mi to někdy náká ukosne a budu zklamanej ale tak co,kdyby ryby neměli žádnou šanci tak to neni rybařina…prostě a zkráceně je všech z nás naše věc na jaké věci chytáme.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:17 ® sgt.mooody reakce na …

Koudy:Chytám na vlasec 0,40 protože mi to ještě žádná nikdy neukousla,a i když to někdy třeba příde tak je mi to jedno,můj děda chytal na 0,40 vlasec štiky celej život a co mi řikal tak mu to za jeho 60 let ukously cca 4 a byli malí!A nikdo mi nebude kecat do toho na co já chytám,to si uvědom je to moje věc!!!Takže zbohem já mám svoje zkušenosti s lovem štik,a ty si promě zamě na ty lanka klidně chytej mě je to fuk.A jestli se řídíš podle nákejch profíků a nemyslíš svou hlavou při lovu tak to teda tě pic…

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:09 ® Koudy reakce na …
Koudy

sgt.mooody: za prvé:víš jak by to lanko muselo být dlouhé aby se ta štika s ním zamotala do nějaké větve?!-celkově tento argument je blbost! za druhé: proč vůbec ty štiky chytáš když nechceš mít co největší šanci tu rybu vytáhnout?! za třetí: proč se vůbec ty lanka na lov štik vynalezly? aby jim ještě více ubližovaly než nástrahy a háky na obyč. vlasci?!proč všichni profi štikaři ve světě používají lanka na lov štik?aby jim ještě více ublížili?!!!! ZAMYSLI SE!!!!

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:05 ® sgt.mooody reakce na …

Tomik:Rozdíl mezi lankem a vlascem je ten že je pro štiku která ti to ukousne má s vlascem větší šanci na přežití,a s lankem větší šanci na vytáhnutí otom tu já melu.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 18:03 ® sgt.mooody reakce na …

Koudy:Ber to takle,třeba když ta štika s tim urvanym lankem třeba proplave okolo náký větve a nákym stylem se do ní zachytí a nerozmotá se tak jakou má šanci na přežití?Kdyby se zamotala s tim vlascem tak ho za nákou dobu přeřeže a nebo to utrhne,tak nwm hele co je bezpečnější,a mayslim to o bezpečnost tý štiky a né oto jakou já budu mít šanci na vytáhnutí u tý štiky jestli jsi to správně pochopil,jestli to myslíš tak jakou mám já šanci na vytáhnutí štiky a jakou má šanci ona tak to tě potom chápu,ale já to myslim tak co se může stát potom co ti to ukousne.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:58 ® Koudy reakce na …
Koudy

Tomik:Přesně tak!!!

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:57 ® Koudy reakce na …
Koudy

st.mooody: tak co meleš s tím lankem???!!!

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:56 ® Tomik reakce na …
Tomik

A jakej je rozdil mezi hakem na vlasci a hakem na lanku?

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:56 ® Koudy reakce na …
Koudy

st.mooody : já si nemyslím že riskovat to že ti to štika ukousne patří k rybařině…správně když jde člověk cíleně na štiku tak by se měl snažit aby mu to opravdu neukousla a to se může stát v 99,9% jedině s lankem…a tvoje tvrzení že je to pro štiku ještě bezpečnější…no to je…na to už prostě ani nemám slov…abych zůstal slušný-HLOUPOST!!!

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:53 ® sgt.mooody reakce na …

Koudy:Lankem ne ale ten hák co tam má.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:51 ® Koudy reakce na …
Koudy

st.mooody: ty si myslíš že štika mívá sešitou hubu lankem??? ty jsi fakt komik…to už se jinak nazvat nedá :-D

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:51 ® sgt.mooody reakce na …

chosebaits:Jak jinak než s tebou souhlasim,prostě od vlasce 0,40–0,50 se štika i candoš vytáhnout dá uplně v pohodě,neřikám že to štika překousnou nemůže třeba to jednou příde ale i to k rybařině patří.Mě osobně to prostě ještě nikdy žádná nepřekousla a jak řiká chosebaits tak mi to maximálně narušila a to se stane i u lanka.A i když mi to někdy třeba náká ukousne tak i tak se vlasce 0,40 nevzdám a i nadále naněj štiky chytat budu je to proně i více bezpečnější než lanka.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:47 ® sgt.mooody reakce na …

Mr.Stick:Ty si myslíž že je pro štiku bezpečnější lanko?Tak to teda ne!Když mi to štika ukousne tak se vlasce i háčku do týdne zbaví,a když tobě štika upálí normální vlasec na kterej chytáš,tak bude mít díky lanku hubu sešitou pěkně dlouhou dobu,kor tedkon ty lanka co dělaj nerezový,karbonový apod.Nechápu tě,to je pro ně teda na 100% bezpečnější ten vlasec.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 17:15 ® chosebaits
chosebaits

Mr.Stick -Obyčejnej vlasec 0,50 bez problému a někdy to vezme i candoš.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 16:51 ® Mr.Stick reakce na …
Mr.Stick

@chosebaits: Neber si to osobně, ale tomu prostě nevěřím. 0,45 fluorocarbon nebo 0,40 HardMono, což by „mělo“ být pevnější než vlasec, mi koušou naprosto s přehledem. Teda kousaly, než mi došlo, že jediná jistota a šetrnost pro rybu je lanko.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 16:40 ® chosebaits
chosebaits

Mr.Stick Nevim proč blb,nebo já chytám dvacet let na návázec padesátky vlasce a ještě to žádná neukousla,max. trochu narušila.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 16:26 ® Mr.Stick reakce na …
Mr.Stick

@sgt.mooody: Chytat cíleně štiky bez lanka může jen blb, to se na mě nezlob.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 10:53 ® Prutos
Prutos

A k tématu… Kudly chytám převážně na vláčku. Woby, gumy a zbytek podle oblíbenosti. Rybku moc neoužívám, a když tak mrtvou.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 10:51 ® Prutos reakce na …
Prutos

sgt.moody: Ale vždyť já se nehádám… :-) Chytej jak umíš. Úspěchy máš…Ukousnutej jednoháček štiku do kytek nejspíš nepošle, takže do dikuzí o etice chytání bez lanka zabíhat nebudu.
A nečeti se hned…chtěl jsem jen abys připustil , že jsi klikař a že 0,40 neni nepřekousnutelná.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 6:14 ® sgt.mooody

Je to moje věc na co já chytám tak nevim proč se tu hned rozčilujete.Já u 0,40 vlasce zůstanu a kdyby mi to náka štika někdy překousla tak i to se stane to do rybařiny patří vy si tam dávejte promě zamě třeba ocelový dráty.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 6:10 ® sgt.mooody

prutos:Třeba jak jsem chytil před dvouma týdnama tu štiku 91cm to měla chycený přesně za horní patro za těma destičkama se zubama takže po celou tu dobu co jsem jí tahal to musela pořád brousit a nic.A nevim proč se tu rozčilujete!!!je to moje věc na co já chytám,vy si tam dávajte co chcete.

reagovat
Pátek 14. listopadu 2008 v 1:11 ® rgb23
rgb23

Je kouzelné, jak se od původní otázky míněno nástrahou dostáváme k never ending story návázec a lanko:-)

sgt.mooody: klidně chytej třeba na režnou niť, až o tu (třeba trofejní) štiku přijdeš, protože ti upálila silonový návazec, nezapomeň si tady nad tím povzdychnout. Jedna urvaná štika nikoho nespasí:-)

Zajímavých názorů k tomuhle tématu najdeš ve fóru víc než dost. Stačí hledat.

BTW: cokoliv řízneš přes ostří nože dokáže štika přetnout zubama.

reagovat