Chytej.cz

Na co chytat štiku ? necteno

23.8.2007 | Pepa Kreidl | 32.143 zobrazení | 220 odpovědí

Chci se vás zeptat,jaké máte zkušenosti s lovením štik,zda je chytáte raději na třpytku či woblera,nebo dáváte přednost raději živé rybce ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 22:30 ® gomz
gomz

zastavam se Prutose…

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 22:23 ® albin
albin

To už tu dlouho nebylo!!!

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 21:39 ® Prutos reakce na …
Prutos

sgt. mooody: Nesouhalsit můžeš. Co je to hodně štik? Kolik z nich mělo háček v tlamě tak aby byl návazec v kontaktu se zubama? Největší štika co jsem měl kdy na prutu mi ukousla to příšerně tlustý zelený lano…ukousla, nepřetrhla. Bezpečný je jedině to co nejde snadno přeřezat nožem. Ty jsi měl zatím štěstí…jednou ti to ukousne :-)

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 21:04 ®  reakce na …

omlová tě jen tvůj nízký věk… neříkám že sem starší a chytřejší ale po x štikách tvrdit že to nepřekousne na 100% je Blbost!!! jednou až přijdeš o trofejní štiku 110cm + tak si budeš sám nadávat do blbců… a neříkám že je to z mý hlavy či zkušenosti ale v případě štiky myslím nelze nic tvrdit na 100%…

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 20:39 ® sgt.mooody reakce na …

Prutos:Mám zasebou už hodně štik a žádná nikdy mi to žádná napřekousla at skákala jak chtěla,a to je ta 0,40 vlasec x let stará.Takže s tebou nesouhlasim

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 20:37 ® sgt.mooody reakce na …

Prutos:Blbost!!!

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 20:23 ® Prutos reakce na …
Prutos

sgt.moody: všeho do času…jednou ti to překousne.
A to co jsi napsal ohledně candáta by možná platilo dřív. Pochybuju že by moderní měkké lanko vadilo candošovi víc, než tuhá čtičicíta vlasec.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:14 ® sgt.mooody

Na štiku dávám plotici nebo perlína okolo 10–15 cm.A zasekávám jí tak po pěti metrech.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:12 ® skwor
skwor

Na živou jsem nikdy nechytal a ani to nemám v plánu. Od příštího roku se na větší štiky vrhnu cíleně, čili lanka a woblery nad 9cm. Letos mi největší zubatá (kolem 90cm) vzala 2" kopyto metr od prutu a samozřejmě se se mnou odmítla bavit.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:12 ® sgt.mooody reakce na …

sidonius:Když mám nahozenej prut,tak si otevřu naviják a aby mi vlasec s policajtem stál na místě tak položim vlasec na zem a dám naněj nákej malej kamínek,a když to štika při záběru rozjede tak kamínek z vlasce spadne a může jet,ale je nejlepší jí sekat hned jakmile ujede tak cca 5 metrů aby to neměla hluboko.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:08 ® sidonius
sidonius

sgt.mooody>a jak dlouho tak necháš po záběru štiku (nebo jinou rybu) ujíždět než zasekneš,řekněme tak při nastražení 10cm plotice

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:07 ® sidonius
sidonius

sgt.mooody>a jak máš danou brzdu,když chytáš na dno (myslím tím jestli máš odklopenej překlapěč nebo jen úplně povolenou brzdu.dík

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 18:49 ® sgt.mooody reakce na …

1Mara:Ani jednou používám nástražní rybičky který se drží u hladiny což jsou:Perlín,Plo­tice.A zamotat to ani nestihnou:-D jinak dikes

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 18:36 ® 1Mara
1Mara

sgt.mooody- ty jsi normálně štikolapač :-) .Mám ktomu taky jednu otázku : kolikrát se ti ta rybyčka na tady natom návazci zamotala ? Dík.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 18:22 ® sgt.mooody

sidonius:Už jse mi povedlo na tuto metodu chytit pár pěkných štik:-)

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 18:21 ® chosebaits
chosebaits

na špek.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 17:38 ® rybarmasar
rybarmasar

Na chleba s máslem.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 17:31 ® sgt.mooody reakce na …

sidonius:A u toho vlasce 0,40 je ta výhoda že se ti na prut může pověsit třeba i candát kterej lanka moc nemusí.

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 17:28 ® sgt.mooody

sidonius:Ano jako návazec používám 0,40 vlasec a nikdy mi to žádná neukousla,ty velký štiky už nemaj tak ostrý zuby jako ty malí kudly ale nikdy se mi nestalo že by mi to předrbla.Průběžné olůvko používám dlouhé s očkem 25g a na na návazec s normálnim vlascem dávám stříbrnej obratlík,protože se ve vodě leskne.A normální vlasec na navijáku používám 0.24 a cívku mám samozřejmě povolenou aby když štika vyskočí cívka proklouzla.A po­licajta používám zásdaně přilepovací(na zip) před očko,prakticky se ti s nim nemůže nic stát když se ti na špičce něco zamotá tak se prostě odlepí a zdolávat můžeš dál.

reagovat
foto/forum/2008/th-img5819.jpg
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 8:57 ® sidonius
sidonius

sgt.mooody>jo a ještě na dno dáváš průběžné olovo nebo né.Povoluješ brzdu? a jaký používáš policajt? díky ještě jednou

reagovat
Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 8:55 ® sidonius
sidonius

sgt.mooody> A jaký používáš návazec?dole píšeš,že 0,40 vlasec ale nejde mi do hlavy to že ti to ty štiky nepřěkousnou.Nebo to je nějaký zvláštní vlasec? diky

reagovat
Středa 12. listopadu 2008 v 19:51 ® sgt.mooody reakce na …

sidonius:Háček napíchnu co nejlépe a nenahazuji daleko jen lehce5–20m od kraje.Prošívání je kravina,aspon já to teda nedělám.Používám jednoháček s velkym břichem abych moch štiku přez rybičku dobře zaseknout.

reagovat
foto/forum/2008/th-img5812.jpg
Středa 12. listopadu 2008 v 18:38 ® sidonius
sidonius

sgt.mooody>jo a ještě jaké používáš používáš háčky na položenou a jaké na plavanou(mám namysli troj,dvoj,nebo jednoháčky)a jaký používáš návazec na oba zpusoby ještě jednou díky

reagovat
Středa 12. listopadu 2008 v 18:34 ® sidonius
sidonius

sgt.mooody>a to se ti ta rybička při prudkém náhozu nevytrhne(myslím háček z těla)?Neprošívá se ta rybička když ji nahazujeme daleko? a jestli jo tak jak?díky

reagovat
Středa 12. listopadu 2008 v 17:08 ® sgt.mooody reakce na …

sidonius:Na položenou dávám rybičku za hřbet a napíchnu na háček izolepu.Izolepa musí projet protihrotem aby ti rybička nespadla,a na kačenu jí dávám normálně za hubu a potom zase udělám to s tou izolepou.

reagovat
Středa 12. listopadu 2008 v 10:47 ® sidonius
sidonius

jak napichujete nástražní rybičky na těžko a jak na lehko(na káču),aby se neutrhly při náhozu a aby byly dlouho živé. Mám namysli plotice a hrouzky. díky za odpověď

reagovat
Středa 12. listopadu 2008 v 5:33 ® sgt.mooody

Ještě malej úsměv do fotáku,a zpátky do vodičky…

reagovat
foto/forum/2008/th-img5803.jpg
Středa 12. listopadu 2008 v 5:31 ® sgt.mooody
reagovat
foto/forum/2008/th-img5802.jpg
Středa 12. listopadu 2008 v 5:29 ® sgt.mooody
reagovat
foto/forum/2008/th-img5801.jpg
Středa 12. listopadu 2008 v 5:28 ® sgt.mooody

A toto jsou vásledky:-)

reagovat
foto/forum/2008/th-img5800.jpg