Chytej.cz

Marmyškování necteno

22.8.2007 | Kubajs | 10.218 zobrazení | 39 odpovědí

Moc mě to začalo zajímat!Napište vše co o marmyšce víte!Nevím nic ale chtěl bych to zkusit?Jak se vodí taková marmyška?Kolik stojí?A co se na ní dává?Jak daleko se s ní nahazuje?Porad­te prosím

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 23. února 2010 v 17:54 ® Dawee
Dawee

Jak.novi> promiň blbě sem se vyjádřil myslel jsem to ve smyslu že bych timhle způsobem nechytal

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 17:36 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Dawee> Ale já snad psal, že bych to dělal? Ne, já psal že takto nechytám. V tom jse trochu rozdíl, nemyslíš? Ovšem těžkou marmyšku bych se dno nebál umístit ani pře zahájenou. Ale neudělal bych to!! Vždyť marmyšku lze umístit i pod splávek.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 16:59 ® Dawee reakce na …
Dawee

Jak.novi> vo kaprovi na mrtvou rybku taky vym a jak píšeš o použití marmišky při lou na dně tak to bych taky neudělal marmiška je prostě určená na specifický lov nade dnem nebo ve sloupci.

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 23:33 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Dawee> Na marmyšku by se dal podle mého cíleně lovit například úhoř a mník. Stačilo by si vzít větší marmyšku, napíchnout na ní rousku, nebo mrtvou rybku cca 5–10 cm, nahodit a nechat ležet na dně. Takto nelovím a ani nebudu! Marmyška byla vymyslena k jínýmu účelu než lovu na položenou. A jinak kapra na přívlač lze chytit, třeba jako perlína, plotic, ouklejí atd. Osobně jsem ulovil dva šupináče na přívlač a to na twistra černé barvy, kterého jsem pomalu tahal po dně. Mám za to, že kapr v tom viděl nějakého červa nebo něco takového. Mimochodem, kapra lze i ulovit na mrtvou rybku. ;-)

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 23:10 ® Dawee reakce na …
Dawee

já si to spíš vysvětloval ze začátku že sem mněl tu marmišku na dně a ten kapřík ji prostě vzal ze dna když luxoval ale když píšeš že jsi taky chytil tak tomu začínám věřit

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 20:40 ® dav reakce na …

Dawee> kapříci jdou na marmyšku moc dobře, stejně tak i plotice a cejni (jakžtakž), loni sem dost kaprů nachytal na mikráčky

reagovat
Pondělí 22. února 2010 v 19:06 ® Dawee
Dawee

tady sem našel fotky letního kapříka na marmišku:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12239.jpgfoto/forum/2010/th-img12240.jpg
Neděle 13. prosince 2009 ve 21:21 ® osprey
osprey

Včera přišla ta doba vyndat marmyšky, dnes jsem s nimi odchytal, zítra půjdu bruslit:-)

Letos to bylo nějaké rychlé…

Pro ty, co nechápu moji zvrácenou logiku – já používám marmyšky až když přestávají fungovat gumy.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11257.jpg
Pátek 11. prosince 2009 v 11:11 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

osprey> Take jisem to zkoušel naparvil jisem si par broučku na bilo, střybrne a zlate splavek s dikobrazu a chytalo se pěkně

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:55 ® osprey reakce na …
osprey

Knak> Já beru, co je. Jsou menší, větší, světlejší, tmavší, podlouhlé a placaté. Nějaký výběr v tomto duchu si musíš zařídit. V rámci toho vždycky něco vyberu. Když nedohodím, dám těžší, když nedobírají, dám menší, když neberou, měním barvy.

Teoretizovat nemá cenu. Stejně letos neseženu ty, co jsem měl loni a za rok budu muset koupit jiné než mám teď.

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:50 ® osprey reakce na …
osprey

tucnak11> Já vím, že bez splávku. Taky chytám jen s marmyškou na vlasci. To je pak přívlač.

Ale s tím splávkem a obyčejným brokem doraženým na háček to bude plavaná a můžeš i v únoru.

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 11:50 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

osprey> Kamarade bez splavku,Normal vlačim jak začne sezona na vlačku.Mermyšky si dělam sam tak mi nevadi že utrhnu vyhazi mě na 2,5 kč.

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 8:56 ® Knak
Knak

Ahoj, můžu poprosit sem vložit nějakou tu fotku vašich oblíbených marmyšek? Díky.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 ve 21:53 ® osprey reakce na …
osprey

tucnak11> A co s tím na tom prutě děláš? Dáš tam špunt nebo to položíš do vidliček? :-)

Málo naplat, přívlač to je. Jestli to chceš dělat v době, kdy se nevláčí, dej na vlasec splávek, poslední brok dotlač až k háčku a můžeš pokračovat.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 11:12 ® tucnak11
tucnak11

Ja jak idu vlačet je to jedno leto podzim zima,vždycky beru s sebou mermyšky a hnojaky,neberou dravce na řece tak převažu na mermyšky a valim ostre podoustve jen se dymi parmy a furt nemužu pohopit proč dali tou mermyšku jako přyvlač.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 15:41 ® Candátoman

Dnes jsem byl u nás na písáku vláčet, tedy marmyškovat a smáčkovat. Celý rok používám na marmyšce umělou nástrahu jako dráždilo (patentky a červíky Berkley),ale od prosince již dávám hnojáčka. Okounům se dnes marmyška moc líbila a žížalky ještě více. Celkem jsem chytil kolem 20–30 okounů, tedy spíše okounků. Pouze jeden stál za to, protože měl kolem 25cm. Zbytek byl mezi 10–15cm. Polovina ryb byla na marmuchu a druhá polovina na smáčka.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 0:21 ® osprey
osprey

Letos byl teplý listopad, ale pomalu se na to chystám.

Okouni už jsou slezlí na jamách, větší nástrahy už do nich tolik nelezou – ještě tak týden až čtrnáct dní a začne to být aktuální.

reagovat
Pondělí 28. září 2009 ve 22:41 ® Robur
Robur

dobrá, blbě jsem se vyjádřil

reagovat
Pondělí 28. září 2009 ve 22:05 ® sears.13
sears.13
reagovat
Pondělí 28. září 2009 v 19:33 ® Prutos reakce na …
Prutos

Robur> Hluboký omyl, marmyška je použitelná a účinná celoročně. U nás na svazovkách od 16.4. resp. 16.6. V kombinaci s umělou nástrahou jsem na ni chytil téměř vše hrouzkem počínaje a štikou a candátem konče.

reagovat
Pondělí 28. září 2009 v 18:31 ® Mcfaro
Mcfaro

Tak jsem o víkendu zkoušel marmyšku a poprvé jsem na ní i něco chyt, nebylo to nic velkého ale přece jen se něco chytlo, jedna malá štička a pár okounů.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10412.jpg
Pátek 25. září 2009 ve 14:34 ® osprey
osprey

Robur: Ono je to víceméně jedno. Na podzim mají okouni snahu se koncentrovat a trochu víc žerou. Jsou lidi, co si rozkrmí flek jako na plavanou a pak tam žehlí na „marmeládu“ plotice a cejny. Klidně v červenci.

reagovat
Pátek 25. září 2009 v 10:12 ® Robur
Robur

marmyška je spíš nástraha do studené vody, respektive já ji nasazuji až se zimou či podzimem

reagovat
Pátek 25. září 2009 v 9:13 ® Mcfaro reakce na …
Mcfaro

Je to jedno slepé rameno na Ohři, okouni tam docela jdou na žížalu, jsou tam i candáti, ale toho jsem tam zatim žádnýho nechytl… o víkendu to hned zkusím znova, tak snad už něco na ně chytnu. :-D

reagovat
Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:28 ® cormaxx
cormaxx

Letos jsem marmyšku občas vyzkoušel.Mám malinký od Ryny.Navazoval jsem je hlavně kvůli perlínům.Deset kousků 30cm+ už čapnuly.Na ty větší jsem ji musel mít čistou.Když jsem tam dal červa,tak u toho byli dřív malí okounci a perlíni.

reagovat
Čtvrtek 24. září 2009 ve 14:59 ® osprey reakce na …
osprey

Mcfaro> Není možná. Kdekoli, kde jsou okouni, pustit na dno a pocukávat.

Kdyby to stejně nešlo, dej na háček hnojáka. Budeš je prosit, aby to už nechali na pokoji. :-))

reagovat
Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:42 ® Mcfaro
Mcfaro

Na marmyšku jsem zkoušel párkrát chytat, ale nic jsem nechytl, mám marmyšek plnou krabičku od známého a nic jsem na ně nikdy nechytl..nejspíš to neumim…ale zkoušel jsem i tu metodu na plavanou a nic

reagovat
Čtvrtek 23. srpna 2007 ve 13:15 ® M.BURNES
M.BURNES

Mrkni sem v jednom díle to nějakej rusák ukazuje jak se chytá na marmyšku pod splávkem www.ceskatelevize.cz

reagovat
Středa 22. srpna 2007 ve 21:20 ® MadMack reakce na …

Já mám winkelpicker 2,4m, špička dobře signalizuje ale zásek musí být tvrdší a rychlejší právě kvůli měkkosti špičky. Pokud nesekneš rychle tak to ryba vyplivne, protože měkká špička nemá takový odpor aby se ryba sama sekla. A jak těžký marmyšky chceš používat? Picker na delší vzdálenost s těžší marmyškou hůř přenáší pohyb protože se špička prohýbá.

reagovat
Středa 22. srpna 2007 ve 21:06 ® Kubajs
Kubajs

budu chytat povětšinou stoják a sem tam řeka

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1