Chytej.cz

Umělá líheň necteno

19.8.2007 | Flash25 | 8.333 zobrazení | 13 odpovědí

Chtěl bych si zařídit menší domácí umělou líheň na lososovité ryby,nevíte někdo o odkazu na tohle téma? díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 5. května 2018 ve 21:01 @ krepeliny reakce na …

farma> zdravim…uz mate tu rybi lihen?… chtel bych take neco ve stylu → nove technologie…plna automatizace…a jen lihnuti pro zakazniky…max. do urcite velikosti…rm

reagovat
Středa 30. ledna 2008 v 16:51 ® jindrich

farma:Jaké upadnout.Zadavatel otázky odpovědi dostal.No a asi nemá potřebu se ptát dál.Pro něj bylo asi nejdůležitější si přečíst zmiňovanou knížku „Pstruhařství“ Tam našel spoustu odpovědí. Kdyby mu bylo něco nejasné asi se ptá dál.

reagovat
Středa 30. ledna 2008 ve 3:10 ® farma reakce na …

Tak co je s váma chlapi,přece nenecháme toto fórum upadnout?

reagovat
Středa 23. ledna 2008 v 16:00 ® farma reakce na …

Pocházím také z Krušných hor/Litvínovsko/a máme v plánu realizaci líhňe lososovitých ryb.Možná by stálo za to, vyměnit si pár zkušeností.Vím,že to není žádná sranda,nicméně znám partu nadšenců-amatérů,kteří v bojových podmínkách odchovali tisíce tržních sivenů a potočáků.A to od jiker.Jen více takových nadšenců.

reagovat
Úterý 21. srpna 2007 v 19:10 ® Tomino reakce na …

Pokud se na to cítíš tak do toho jdi. Doporučuji ti koupit knihu PSTRUHAŘSTVI – vydalo nakladatelství Informatorium, tedy jestli ji už nemáš. Je tam téměř vše.

reagovat
Úterý 21. srpna 2007 ve 14:20 ® Cottus reakce na …

Minulý(předminulý) týden na ČT 2 odpol. byla ukázka líhně P ryb vybudované za přispění dotace EU… Možná by to mohla být cesta !

reagovat
Úterý 21. srpna 2007 v 11:17 ® Flash25
Flash25

Líheň tu v okolí mam,jsem zhruba z ůpatí Krušných hor.To že tam strávim spoustu času,je mi jasné,samozřejmě nejsem sám a něco málo o tom vím,ale opravdu málo,spíš mam takovou okoukanou představu ve větších prostorách mít potřebný vybavení,samozřejmě nějaký PH metry a teploměry,fil­try atd.

reagovat
Pondělí 20. srpna 2007 v 1:44 ® Prichy reakce na …
Prichy

pif: je mi to jasne, presto co je vlastne dnes jednoduche (pricemz upresnim, ze o tom nevim ale absolutne nic, a spis to bylo brano z toho vseobecnejsiho hlediska, uz me tisic lidi presvedcovalo, ze TO (neco) nejde a ono ejhle, jak a co ma byt je vzdy jen veci tech. reseni…akorad rakovina je svine…to priznavam :-) ).

Jinak co se hlida na te vode 24 hodin? Jestli „zakladni parametry“ tak by se snad i dalo pri trose umu sestavit nejakeho elektronickeho hlidace. Mozna by to spolklo nejaka cidla k tomu PC sikovneho programatora…co ja vim…vse je otazkou know how a penizku.

Tak a dal bych do toho, jako absolutni laik, bez vztahu nekecal :-)

reagovat
Neděle 19. srpna 2007 ve 22:26 ® Tomino

Na svaz bych se moc nespoléhal. Jestli máš v okolí nějakou profi rybí líheň, tak tam zajeď a zkus se poradit. Ještě by mě zajímalo na jaký to chceš dělat vodě, popřípadě odkud přibližně jsi? Voda na inkubaci a další odchov plůdku lososovitých ryb, musí být k tomu vhodná. Sebelepší filtr ti může být k ničemu. A jak píše pif: moře času stráveného na líhni.

reagovat
Neděle 19. srpna 2007 ve 22:08 ® pif
pif

pokud toto někdo myslí vážně,tak doporučuji kontaktovat každý svaz.má linky na dodavatele třecího zařízení. příchy:ano,odrazuji od toho,nevím,jestli si uvědomuje,co to obnáší.ono při kulení je potřeba hlídat vodu 24 hodin denně,to nemluvím o dalších ůkonech.sami si děláme lipany a pstruhy a je to otročina,nebýt deseti nadšenců,jsme v háji.proto reaguji,že si neumím představit v amatérských podmínkách odchovat plůdek.

reagovat
Neděle 19. srpna 2007 ve 21:34 ® Flash25 reakce na …
Flash25

Nic proti,ale odlov agregátem nepotřebuji,mož­nosti k mateřským rybám mam.Jen schánim odkaz na prodej filtrů a dalších potřeb.

reagovat
Neděle 19. srpna 2007 v 19:42 ® Prichy reakce na …
Prichy

pif: vseobecne „nic neni nemozne…tooojo­oootaaa“ :-D , ne vazne, osobne bych dle zivotni zkusenosti nikoho neodrazoval hned na zacatku od niceho…vse bude asi veci moznosti a nadseni (pripadne casu a penez).....takze vzhuru do toho.

reagovat
Neděle 19. srpna 2007 v 15:31 ® pif
pif

to je úsměvné:))))do­poručuji ti,prvně si zjisti,co to obnáší a pak z toho hodně rychle upustíš… apropo,kde chceš vytírat ?pochybuji,že ti někdo dovolí neodborný odchyt agregátem.....

reagovat