Vyhledávání
line stiky
29.10.2004 | Boxer | 2.354 zobrazení | 7 odpovědí
V posledni dobe se mi nekolikrat pri vlaceni na rece stalo, ze kdyz jsem pritah nastrahu ke brehu, prijela za ni i stika. Takze zrychlim, stika taky, pak zastavim (dojde mi totiz vlasec), stika taky (mam dojem ze pri tom zakrouti hlavou, jakoze „to jsou veci“) a odplave. Stava se vam to taky? Asi by to chtelo polarizacni brejle abych ji zmercil driv. A kdyz dravce ve vode vidite, kam nahazujete?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. listopadu 2004 ve 14:55 ® Zlinsky_lovec
-
Ty brejle(polarizační) se sakra vyplatí. Mě to štiky taky dělají. Kup si brýle a až uvidíš,že ti zatím jede štika,tak zkus přestat navíjet a po chviličce zkus poškubnout a zase kousek navíjej a zase přestan. a tak furt dokola,me už se to tak mockrát vyplatilo,ale nevím,jestli to nebyly náhody,však to vyzkoušej.
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 v 19:31 ® Padis
-
Jo tak takhle mě pravidelně školí jedna docela slušná štika tipuji tak 85cm vždy dojede pod nohy ale nedobere. Už z ní nám depku a velkou.
reagovat - Sobota 30. října 2004 v 10:09 ® Tomash
-
Dost často jsem si toho také všimnul. Často je to po neúspěšném štičím ataku na kořist. Štika asi čeká, co bude dál, anebo je to součást lovecké strategie? Možná, ale důležitý je, že víš, kde jsou, a tak stačí jen trocha štěstí a začneš tahat první zubatky Určitě to pak napiš…
reagovat - Sobota 30. října 2004 v 8:23 ® mirmen
-
Dost často. Taky jsem ji viděl (přes polárka )jet na mělčině 10–12 metrů za nástrahou a dobrala zeleného woblerka 20 cm od břehu, rovnou pod nohama. Někdy přijde i záběr pod nohama „jako blesk z čistého nebe“. něco se vyloupne z hloubky,udělá otočku, během níž cítíš náraz do nástrahy a mizí v hloubce. Stojí-li pod nohama, zkouším vodit na prutu do osmičky, ale to zabere spíš na okouna s marmyškou, štika jen čumí na nástrahu ( pokud si Tě nevšimne a neodpálí pryč). Nechám místo chvíli v klidu a pak se vrátím s jinou nástrahou a jiným vedením.
reagovat - Pátek 29. října 2004 ve 22:46 ® Boxer
-
Tomash – Je pravda, ze kdyz chodis kolem reky, obcas na tebe z vody cumi stika, je obracena proti proudu a necha se unaset dolu. Myslis ze to je naka lovecka strategie?
reagovat - Pátek 29. října 2004 ve 22:13 ® Tomash
-
Taky se mi to stává a to nejen na řece, ale i na stojáku. Řeším to několika způsoby. Buď vymněním třpytku za jinou. Popojdu 50m po proudu a zkusím ji znovu zaujmout. Nebo – většinou při lovu na woblery, woblera zastavím, jen přestanu navíjet. Používám plovoucí woblery a při jeho zastavení stoupá k hladině a dvakrát ze tří pokusů za ním štika vystartuje. Ne vždycky se mi povede takovouto zubatku dostat, ale snad pro to dělám maximum…
reagovat - Pátek 29. října 2004 ve 22:10 ® jiris
-
Boxer – věř mi, že tohle se při lovu štik stává velmi často. Zkoušej různé typy nástrah a vedení. Když vidím ve vodě dravce? Podle toho jakého. Ale většinou jen ze srandy to hoď zaněj a buď to vyjde nebo ne
reagovat