Vyhledávání
Akvárium s okouny
19.8.2007 | Rybar211 | 7.856 zobrazení | 10 odpovědí
Už jste někdo zkoušeli udělat akvárium s okouny? Pochlubte se a napište návod (velikost akvária, vzduchování, potrava, podestýlka,…)
Děkuji, mám totiž zájem si také nějaké akvárium udělat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. srpna 2007 ve 22:50 ® Wáclaw
-
Zkus číhnout sem www.catfish.cz
reagovat - Pondělí 20. srpna 2007 v 17:32 ® Rybar211
-
Neznáte někdo nějaký stránky zaobírající se s touto problematikou? jakžto chování sladkovodních ryb??? diky moc
reagovat - Pondělí 20. srpna 2007 ve 13:15 ® Syky
-
Ja som si asi pred mesiacom dal ostrieže do akvária s gupkami. Tie ostrieže majú asi len 2–3 cm. Čakal som že začnú devastovať gupky tak ako mi to už raz spravili slnečnice ale na moje prekvapenie si žijú v harmonií. Kŕmim ich všeliakou háveďou čo som nachytal na jazere.
reagovat - Pondělí 20. srpna 2007 ve 12:32 ® Ftmči
-
Jaká je pravděpodobnost zavlečení nemocí?Nevadi jim,že je pořad stejně tepla voda okolo 24 stupňů.
reagovat - Pondělí 20. srpna 2007 v 11:22 ® Czudko
-
Rybar211: Jeste bych doplnil Tomchamika. Jeho radu muzu potvrdit. K filtru: doporucuji sestrojit takzvany BIOFILTR, vzhledem o tomu, ze sladkovodni ryby vyzaduji daleko vykonnejsi filtraci vody nez ryby akvarijni a obyjceny filtr by vyzadoval castou udrzbu, zatimco Biofiltr je schopen do jiste miry zplodiny odbouravat. Dale, zejmena pro podobne druhy ryb, bude potreba vodu chladit, jelikoz pokojova teplota, ktera v letnich mesicich muze dosahnout vysokych teplot, by ryby uvarila (udusila), protoze se zvysujici se teplotou ubyva kyslik ve vode. Zakladem toho vseho je… vytvorit pro okouny v akvariu co nejdokonaleji jejich prostredi – koreny ci jine ukryty,kameny atd. No,levnejsi je chovat pavi ocka
reagovat))
- Neděle 19. srpna 2007 ve 21:04 ® sharkcom
-
Já mám v akváriu mezi tropickými rybkami páreček asi 5cm línků. Daří se jim skvěle, zvykly si na běžné vločkové krmení. Ze začátku byly světlý a nevybarvený. Za několik dní krásně ztmavly a mají přirozené zbarvení.
reagovat - Neděle 19. srpna 2007 ve 21:00 ® tomchamik
-
Zesvětlání ryb se dá zabránit zastíněním hladiny,zesvětlení ryb má za příčinu stres,jestliže se ryba necítí dobře a je akvárko moc nasvícené tak ryba takto reaguje.Proto je lepší rozptýlené světlo.Spleť kořenů a hladinové kytky nám akvárko zastíní a působí velmi dekorativně.
reagovat - Neděle 19. srpna 2007 ve 20:56 ® tomchamik
-
Akvárko na sladkovodní ryby které se vyskytují u nás by mělo být zařízeno podle stejného postupu jako v běžné akvaristice.Je třeba nádrž přispůsobit danému druhu.Jestliže se budeme zaobírat okouny tak ostatně jako vždy:co největší nádrž aby ryby měli dost místa,na dno oblázky,v případě,že se rozhodnete dát do akvárka kytky tak podklad dobře propraný písek,osázet kytkama(doporučuji kytky které se vyskytují u nás).Nějaké kořeny a velké kameny které působí jako dekorace a zároveň rybám jako úkryt.Rozhodně je třeba výkoný filtr který zaručí pořádnou cirkulaci vody.Je dobré nechat akvárko zapojené na plný výkon aspoň týden bez ryb aby se voda upravila podle svého.Ryb raději méně,krmení zpočátku méně.Okouny je možno krmit potěrem i žížalama a při dobrém krmení a dostatkem prostoru okouni krásně rostou.Podobně se dá chovat mnoho druhů sladkovodních ryb,ale vždy je potřeba velká nádrž která zaručí co nejstálejší teplotu vody a je třeba si uvědomit,že naši chovanci dorostou velkých rozměrů,proto je lepší chovat malé druhy.
reagovat - Neděle 19. srpna 2007 ve 20:48 ® Tomino
-
Taky jsem to chtěl zkusit, ale odradil mě známý. Okouni v akváriu prý dost zesvětlají a na oko to není nic moc. Black Bass by byl asi lepší, ale zase není snadné je sehnat. Určitě do nich časem půjdu
reagovat - Neděle 19. srpna 2007 v 16:33 ® PeťanX
-
tohle téma mě jako akvaristu taky docela zajímá… chtěl bych si zařídit nějakou větší nádrž s dravci,ae zatim sem nenarazil na žádnej návod nebo, ještě líp, na někoho, kdo má zkušenost. Asi takových lidí bude hodně málo…
reagovat