Chytej.cz

Ústí nad Labem necteno

17.8.2007 | BlueShark | 435.209 zobrazení | 12.772 odpovědí

Pánové a dámy. Zakládám doufám později dosti úspěšné fórum o Ústí nad Labem.

Pokusme se malí, velcí rybáří z okolí Ústeckých břehů řeky Labe, scházet zrovna zde a PŘIDAT SI TUTO DISKUZI DO OBLÍBENÝCH AŤ JI NEHLEDÁTE a TO VESPODU CELÉ DISKUZE.

Jmenuji se Honza (26let) a chytam víceméně jen na Labi v Ústí nad Labem. Zkušenosti mám už nějaké jak s kapry na těžko, tak plavaná a tenhle rok jedu feeder a nemůžu si jej vynachválit. I houpačka, vláčení nebo chytání na rybičku.

Loni můj rekord na Labi byl kapr 96cm – 19kg! Asi už nikdy nechytím :) No ale teď zpět k dnešním dnům. Vody je v Labi pomálu, dnes dokonce 150cm už jen naměřeno na www.pla.cz Co se týče úlovků letos, tak si spíš zachytávám, než že bych pražil po nějakých super úlovcích. Cejni, plotice, pěkní okouni na rybindu, pár candátků, štička a plno sumíků velkých. Semtam přišel lín, kapr, plno karásků a někdy i bolen.

Kdo má třeba jen malou zkušenost na tomto úseku 441022,23 nebo o kousek dále, napište. Rozepíšem zde místečka, způsoby chytáni, vnazení nebo úlovky. Tento revít je výborně zarybněný tak hurá na to. Budu se těšit, že z práce občas nebo z domova nakouknu na zajímavé příspěvky.

Petrův ZDAR (moje ICQ: 413769962)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 12. února 2008 ve 21:42 ® cormoran reakce na …
cormoran

pipa: Cus!! Tak to se Ty na ty tvoje místečka budu muset juknout:)) Na pláž jedu v neděli, trošku potrápit parmy a ostroretky…

reagovat
Úterý 12. února 2008 ve 20:54 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

pipa>ale tam kam chodíš ty,tak tam si kluci nemůžou hrát s autíčkama,nebo tam není píseček :-)) )

reagovat
Úterý 12. února 2008 ve 20:40 ® pipa reakce na …
pipa

cormoran: ty si moje mistečko pleteš se skvelou usteckou plaži ne :-) .. tam mate raj tech užasnejch cejnu !!!! vy delate jako kdy by to bylo jediny tajemny misto na labi :-) …

reagovat
Úterý 12. února 2008 v 19:16 ® b.gun reakce na …

honza35: Ano, tzv. všeobecné hájení už nyní nějaký ten pátek neplatí. Takže lze na všech mimopstruhových vodách (jak stojatých, tak tekoucích) chytat celoročně, pokud to místními podmínkami není upraveno jinak. Všeobecně platná omezení tak už vyplývají pouze z druhového hájení a povolených způsobů lovu.

reagovat
Úterý 12. února 2008 v 18:53 ® pipa
pipa

jo jinak chci podekovat rybarovi,kterej mi vcera tak statečne pohlidal věci … dik moc oplatim… kterej pak to byl ? ani sme se nepredstavili .....

reagovat
Úterý 12. února 2008 v 18:44 ® pipa reakce na …
pipa

cus cormonaku pleteš tam je vsechno dnes,vcera kaprici mynule i jeseni… anebo nekterej den nic… a co teprv dravci .......

reagovat
Úterý 12. února 2008 v 15:56 ® cormoran reakce na …
cormoran

pipa: Na co tam chdíš Touživáku, tam to musí bejt samej cejn, nebo se pletu??

reagovat
Úterý 12. února 2008 v 15:04 ® honza35

Zdravim. Chtěl bych se vás jen na něco zeptat ohledně chytání ryb na Labi. Dříve jsem chytal ryby, ale je to asi už 15 let a teď chci znovu začít… Mám proto asi, pro vás, dost blbej dotaz. Dříve se smělo chytat na Labi celoročně a na ostatních revírech od 1. dubna ( mimo dravců, atd..) a tak jsem se na to chtěl zeptat, jak to je teď? Z toho, co tu píšete to vypadá, že asi se může celoročně, ale radši se ptám.

reagovat
Úterý 12. února 2008 ve 14:19 ® monaster reakce na …
monaster

pipa: ty janku já ti to napíšu čínsky když Piranhovi nerozumíš česky. asi Ti pošlu jednoho hošana ať dáš pokoj s touživejma… a nebo jsme se spletli a ty chodíš do 1 třídy.....ikdyž tam takhle švihlý děti nejsou pokud vím

reagovat
Úterý 12. února 2008 ve 13:37 ® pipa reakce na …
pipa

jestli si chcete zachytat tak běžte pod benešak … ale fakt se tam touživě tetelej …

reagovat
Neděle 10. února 2008 v 18:52 ® pipa reakce na …
pipa

tak uz nejsem touživej ......

reagovat
Neděle 10. února 2008 v 9:01 ® Piranha reakce na …
Piranha

pipo ty vole co mas porad s tim touzivim.Uz s tim zacinas bejt trapkáč.Ete si budu myslet ze si buzna.

reagovat
Sobota 9. února 2008 ve 22:56 ® pipa
pipa

dneska se zas pekne touživě rojili ......

reagovat
Sobota 9. února 2008 v 8:30 ® Piranha reakce na …
Piranha

chujas> ja delam to ze naparim rohlik, hooooodne ho zatízim ale ne aby byl jak papir pak nakrajim na kousky kosticky nebo kleste sou lepčí,a navleknu je pomoci jehly na nit. Necham je zatvrdnout aby stvrdly a pak udelam mleko s medem hodne medovy mliko a na vterinku je namocim do vlaznyho mlika s medem.To mliko musi bejt horky kdyz do nej davas med.Musis mit ale pak vlazny mliko kdyz tam tu snurku namacis.Nesmis dlouho jinak se ti to rozpadne.Po namoceni to nech uschnout aby to zase ztvrdlo a az to bude tvrdy tak muzes opakovat ale nemusis i.Dbej aby si mel hodne snurky nebo nite a pak se to u vody striha na navazuje jako chlebovy boilies na hacek.Dory na feeder na stojaky bo plavanou na reky.

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 20:23 ® monaster reakce na …
monaster

koukám že jsem měl jít na pláž. viz z lovu… ale nějak z těch fotek radost nemám..........

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 19:47 ® monaster reakce na …
monaster

zkoušel jsem rohlík, lisovanej rohlík, červa, hnojáka. nic. volšový ruce.

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 18:13 ® foks01 reakce na …
foks01

zkus kurku z čestvé veky …ja ni zachytal moc pekné tlouště a jeseny

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 13:37 ® monaster reakce na …
monaster

tak jsem právě v práci zkusil napařit rohlík v mikrovlnce a v sáčku :-) výsledek? něco jako když hořela chemička :-) na druhý pokus spařeno, slisováno, nakrájeno. po šichtě pokus o atak osobáku tlouště z loňska. jen mi koukám sakra hejbaj s vodou. 3.30 m je dost :-(( a to jsme se tak těšil kurnik

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 21:23 ® cormaxx
cormaxx

já chtěl zkusit okouny na žížálu s průběžnym splávkem:-))

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 21:13 ® cormoran reakce na …
cormoran

Po dnešní vichřici si MYSLÍM, že ne… Co se tam dá teď chytat??

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 20:54 ® cormaxx
cormaxx

Nevíte pls jestli jsou ještě zamrzlý radčice? díkus:-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 15:09 ® cormoran reakce na …
cormoran

Tomash: Toho okouna jsem taky někde viděl, snad v nějakym časopise…
A s těma rybama to byla prdel…Vím, že tam jsou nádherný ryby, ale chdím tam málo a žádnou jsem zatim nepřemluvil:((

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 13:33 ® monaster reakce na …
monaster

kucí nechrápejte a pište. když už nestíhám na ryby neříkejte že ste na tom všichni stejně sakryš

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 0:35 ® Tomash reakce na …
Tomash

cormoran : Jako všude, tak i na Otakaru jsou ryby :-) Já si vybavují nádhernýho hrbatýho okouna z Otakaru – lovec byl menší kluk snad Karel Mudra…

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 22:40 ® cormoran reakce na …
cormoran

Zajímavý…z Ústí až na Otakar:))) b.gun> No po tom, co jsi napsal, se na Otakar letos trochu zaměřim. Vypadá to, že tam ryby jsou…

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 20:43 ® b.gun reakce na …

lucioperce69: Já jsem původně z Hrobu, takže jsem na téhle vodě vyrostl. A abych pravdu řekl, tak je to zvláštní voda. Rybník by to byl pěkný, dají se tam chytit slušné ryby, ale … Dost tam záleží i na místě, většinou je tam slušná hloubka hned od břehu, snažím se chodit tam, kde je to mělčí. I prostředí bývalo dřív lepší, než udělali před lety novou hráz, byla hladina o něco níž, křoviska vrb, která jsou teď zatopená a přes která se v těch místech prakticky nedostaneš k vodě, byla na břehu, ostrůvek nebyl zatopený a byl zarostlý stromy a keři atd. Osobně tam poslední roky chodím už jenom zjara, nebo pak až pozdě na podzim. Jak se oteplí, tak je to tam strašné, navalí se tam koupáči, kteří akorát dělají bordel, omladina z Košťan tam večer rozdělává vatry, že je tam světlo jak ve dne. Nejlepší je, když si každá tlupa vleze na jednu stranu a k těm ohňům na sebe ještě přes vodu pořvávají. Případně zaparkují na hrázi, šajněj dálkovýma na vodu a pouští rádio „na plný koule“. A aby toho nebylo málo, tak tam najedou i tlupy „takyrybářů“, kteří by autem vjeli nejraději až do vody, postaví stany a zakempují (oblíbeným místem pro tuto činnost je např. ten výběžek, který Tymča vyfotil se zaparkovanou čtyřkolkou) a po jejich odjezdu tam pak zbydou hromady odpadků. Rybářskou stráž jsem tam taky za ty roky nepotkal ani jednou, takže tam docela frčí porušování „řádu“ (vláčení na jaře, chytání na mrtvou v květnu apod.), chytá se tam i bez papírů (a že tato individua tam nechodí na ryby, ale pro ryby …). Což rozhodně nemá zrovna dvakrát pozitivní vliv na množství a velikost ryb. Já tam chodím zjara s feederem, dají se chytat kapříci něco přes míru, cejni do padesáti a hlavně plotice a perlíni. Jednou jsem tam zkusil na jaře i boilie, po dvou dnech krmení jsem dostal šupíka 75 cm, pak už jsem to tam znova nezkoušel. Podobně jako na vedlejší Barboře (kam chodí Tomash) se i tady dají chytit slušní okouni. Jako kluci jsme tam chytali okouny 40+, z poslední doby mám největšího v dubnu na feeder (39), pak už na vláčku jen tak kolem 30. Známý tam ale nějaké čtyřicítky poslední roky pochytal. Největší okoun, o kterém vím, je zhruba tak z před 4–5 let, měl 54 cm a (přesně podle hesla „čím blbější sedlák, tím větší brambory“) byl chycen na naplesnivělé rohlíkové boilie … Co se týká štik, já osobně tam zažívám zvláštní úkaz. Když chodím zjara s feederem, tak mi každou vycházku mlátí do zdolávané bílé ryby, ještě 15. června tomu tak je. Od 16. června jsem tam s vláčkou za „vokurku“, ani na ten feeder už nereagují (buď mají přesný kalendář, nebo ze mě dělají blbce …). Ale je pravda, že tím, že se blíží prázdniny a pomalu tam začíná bugr, tak to ani moc nezkouším. S vláčkou chodím až pak v listopadu a v prosinci a zkouším škádlit okounky. Loni na jaře jsem se tam byl jen tak projít a asi z metru jsem pozoroval štiky při tření. Byli najeté na mělčině v zatopeném křoví, hřbety jim koukaly z vody. V jednom křoví stály dvě přitisklé boky k sobě, jedna cca 80, druhá ještě tak o deset čísel větší. Když se rozestoupily, tak mezi nimi byla ještě jedna tak kolem 45. Dají se tam chytit i nějací hadi a candáti, ale na candáty se chodí hlavně s rybičkama. Při povodni se tam spláchli i nějací duháci, loni se tam chytil jeden 62 cm.

reagovat
Středa 6. února 2008 v 19:37 ® b.gun reakce na …

Piranha: Když to vezmu sobecky, tak by mi vůbec nevadilo, kdyby to někdo vykácel. Jako alergikovi s alergií na jarní časnou pylovou směs mi břízy, různé vrby, olše, topoly a další podobné dřeviny vskutku „chutnají“. Bohužel tady na severu jsou hlavně břízy rozšířené všude na výsypkách a rekultivacích jako mor. Chápu, že jsou to vesměs rychlerostoucí dřeviny a tudíž v tomto směru perfektně splňují zadání rychlého zalesnění. Ale vhodnější by bylo, kdyby byly už od počátku doplňovány o hodnotnější dřeviny a postupně byly omezovány na minimum. Je jasné, že kdyby to tam teď člověk „popílil“ do hola, tak by na tu planinu nebyl moc pěkný pohled …

reagovat
Středa 6. února 2008 v 17:59 ® lucioperce69 reakce na …
lucioperce69

Otakar????? tam se taky občas zastavim ale moc úspěchy nemám jenom sem tam jednou měl na prutě štiku kolem 80CM. Chodíš tam často???? a co ryb?????

reagovat
Středa 6. února 2008 v 15:29 ® Piranha reakce na …
Piranha

neboj draku zase takovej nejsem ja beru v lese jen polomy a popadyninu popř. to co mi hajnej da.Ale u vody bych nekacel nikdy.

reagovat
Středa 6. února 2008 v 8:55 ® b.gun

Piranha: Si přijeď, nemáš to daleko – revír 441 003 Bílina 4, podrevír č.21 (Otakar) v katastru města Hrob …

reagovat