Vyhledávání
Ústí nad Labem
17.8.2007 | BlueShark | 434.680 zobrazení | 12.772 odpovědí
Pánové a dámy. Zakládám doufám později dosti úspěšné fórum o Ústí nad Labem.
Pokusme se malí, velcí rybáří z okolí Ústeckých břehů řeky Labe, scházet zrovna zde a PŘIDAT SI TUTO DISKUZI DO OBLÍBENÝCH AŤ JI NEHLEDÁTE a TO VESPODU CELÉ DISKUZE.
Jmenuji se Honza (26let) a chytam víceméně jen na Labi v Ústí nad Labem. Zkušenosti mám už nějaké jak s kapry na těžko, tak plavaná a tenhle rok jedu feeder a nemůžu si jej vynachválit. I houpačka, vláčení nebo chytání na rybičku.
Loni můj rekord na Labi byl kapr 96cm – 19kg! Asi už nikdy nechytím :) No ale teď zpět k dnešním dnům. Vody je v Labi pomálu, dnes dokonce 150cm už jen naměřeno na www.pla.cz Co se týče úlovků letos, tak si spíš zachytávám, než že bych pražil po nějakých super úlovcích. Cejni, plotice, pěkní okouni na rybindu, pár candátků, štička a plno sumíků velkých. Semtam přišel lín, kapr, plno karásků a někdy i bolen.
Kdo má třeba jen malou zkušenost na tomto úseku 441022,23 nebo o kousek dále, napište. Rozepíšem zde místečka, způsoby chytáni, vnazení nebo úlovky. Tento revít je výborně zarybněný tak hurá na to. Budu se těšit, že z práce občas nebo z domova nakouknu na zajímavé příspěvky.
Petrův ZDAR (moje ICQ: 413769962)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:45 ® BlueShark
-
Kam pod TONASEM? muzes mi poslat odkaz na mapu na seznamu treba? Jinak diky za informace, rad Vas nekdy potkam na rybach
reagovatRad se naucim parmicky, pustim vsechno o to se nebojim
- Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:41 ® Piranha reakce na …
-
LojzaR…:pujdeme v sobotu rano pod tonaso tam sem dostal kaprala 65 a dedek vedle parmu 65 a ochlazuje se by mohly jit.Pekny fleky a auto za zadkem
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:36 ® b.gun reakce na …
-
Tomash: Jasně, délka návazce ±50cm. Jsem si říkal, že jsem na něco v tom popisu montáže zapomněl… Co se týká počtu úlovků mimo pláž, uvažoval jsem nad tím, zkusit použít krmítko např. s nějakým sýrovým krmením říznutým hlínou a výrazně doplněným o živou složku. Ale zatím marně koumám nad tím, jak krmítko udržet na místě, kde horko těžko sedí rakev 100–110g.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:24 ® b.gun reakce na …
-
BlueShark: Konkrétní stálé místo nemáme, zkoušíme to porůznu. Prostě někde zalezu do lebedy a zkouším, co to tam dělá. Kámoš občas zajde s plavajdou nebo feederem i ke „kanálku“.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:23 ® LojzaRybka reakce na …
-
tomas-20ks za den?a kdy?když jsi mě tam pozval na parmi tak tam jen jednu potsekli!!!
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:16 ® b.gun reakce na …
-
monaster: No jo, asi jsi málo békal. Tím, že většinu chytaček trávíme v klidu a tichu, tak občas dáme nějakou „uvolňovací“, kdy toho víc prokecáme, než odchytáme. A to pak moc neregistrujeme okolí. Ostatně, pokud si dobře pamatuji, psal jsi tenkrát do maila, žes nás nechtěl rušit v družném rozhovoru…
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:14 ® Tomash
-
Těch 5ks parem třeba i za celý den podělený mezi dva rybáře je dost slabota oproti pláži, kde není tak velký problém jich nalupat i 20ks za den…
reagovat
O pouštění a ochraně parem ani nemluvím, to je snad jasný… - Úterý 6. listopadu 2007 ve 21:12 ® Tomash
-
b.gun : Ten názor ohledně najíždění parem na pláž je mi velice sympatický. Mám k tomu velmi podobný postoj. Tvé zkušenosti ohledně jednoduché montáže také sdílím. Jen doplním, že to chce návazec 50cm a více. Na háček chomáč bílých červů a pak stačí jen nahodit na rozhraní „točáku“ a hlavního proudu. Parma se takto uloví vždy! V posledních letech jsme s kámošem hledali různá nová místa, ale nikdy jsme se nedostali dál než cca do 5ks parem od 50–55cm. Vždy to bylo pod zdymadly.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 ve 20:45 ® monaster reakce na …
-
b.gun: ahoj. m,áš pravdu. tenkrát si mě docela nakrk. dvakrát jsme Vás dva pozdravil a nic. chtěl jsem pokecat o těch okounech co ste chytili den předtím možná s eněco přiučit protože jsme na rybku nikdy nachytal. ale neodpověděli jste aníi na druuhý pozdrav. asi jsem málo bééééékal. takže te´d nabízím zakopání sekery
reagovatjinak loni jsem byl na Chlumci 72 x. a na zastupitelstvu prát se za ČRS na popud Peika Kusebacha 2×. jinak od roku 1993 do roku 1997 jsme býval členem kousek od Vás. v Teplicích. sídlo měli u červenýho kostela v Trnovanech. v roce 1993 jsme se přistěhoval na sádky do Chabařovic. tady jsme chytal do vojny v roce 1997. pak jsme si nechal „papíry“ propadnout pak už jsem se jen bál zkoušek. ale loni mi to nedalo …jinak původně jsme bydlel 4 km od Nechranický přehrady a od 8 let jsem rybám propadnul. na pláž tady v Ústí na parmy jsem chodil od 1993 . tam mě taky naučili chytat parmy na prutyse špičkou k pánubohu do oken........ uuuuuuuuuuuuuuuf to jsme se rozepasl…
- Úterý 6. listopadu 2007 ve 20:11 ® BlueShark
-
Super parmicky
reagovatA kam presne chodis chytat na feeder mezi zdymadlama a plazi?
- Úterý 6. listopadu 2007 ve 20:08 ® Vichrzhor reakce na …
-
prutos: Díváš se na to špatně! Ryba pouze „…z neznámých důvodů ochutnávala nástrahu hřbetní ploutví“
reagovat)
- Úterý 6. listopadu 2007 ve 20:01 ® Prutos reakce na …
-
Beryrybar: Neříká se chytil, ale podseknul. Mezi podseklou a chycenou rybou je pro mě,co se hodnoty úlovku týče, propastný rozdíl
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 19:40 ® Piranha reakce na …
-
Berry: krasavice parma.Proste stroj.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 19:39 ® b.gun reakce na …
-
Tak zkušenost určitě ne, jsem jen takovej obyčejnej samouk, kterej vyrostl na malejch stojákách. Už jako kluk (a často i dneska, když nejdeme společně s kámošem) jsem si raději zalezl s plavajdou někam do chroští a tam si v klidu chytal. Když jsem pak vylezl, tak se dědové kolikrát divili, kde jsem se tam vzal… Labe začínám objevovat až poslední dobou (bydlím kousek od TP), do letošního jara jsme s kámošem chodili hodně na Chlumec (ostatně monaster nás tam loni jednou pozoroval, když jsme byli na okounech…).
reagovat
A co se týká parem nad zdymadlama. Zdymadla stojí v místě bývalých peřejí, tzn. rychlého proudu. Sice už tam jsou 70 let, nicméně ty ryby tenkrát se museli s novou situací nějak srovnat a nevypařily se. Ostatně, když se člověk podívá na některé úlovky parem z ciziny, tak ty vody taky nejsou právě vzorem rychlosti. Takhle jsme o tom už před časem uvažovali, ale když jsme to tam párkrát zkusili s klasickýma nástrahama, tak nás pilně zaměstnávali sumíci ve velikostech cca 20–60cm, občas proložení malým hádětem. No a občas vodu protáhneme čeřenem a zkoumáme, co jsme to vlastně vytáhli. A letos to několikrát byly rybky ve velikosti do cca 15cm, které jsou vidět na fotce… - Úterý 6. listopadu 2007 v 19:12 ® filip111 reakce na …
-
na přívlač jsem nikdy cíleně parmy nechytal, šlo spíš o náhodné záběry. Jinak na zdymadlama jsem parmu nikdy nechytil a ani neznám nikoho kdo by jí tam lapnul. Na rybičku jsem měl celkem dost úlovků kolem pláže, až mě to někdy „štvalo“, protože jsem číhal na jiné ryby. u druhého pilíře jsem se před 3my týdny vykoupal:-! docela kosa na koupání
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 19:03 ® Vichrzhor
-
To se nám to hezky rozjelo! Jenom bych chtěl podotknout, že mám zájem o chycení parmy na přívlač nebo muškařením…nějaká krmítka, patlání se s vnadící směsí, haldy červů…to mě moc nebere. Rozhodně bych si položenou nechal jako zálohu, kdybych jako vláčkař i muškař totálně zklamal. Spíš by mě zajímaly vaše postřehy, kde jsou dobrá místa (např. kde dobře zabrodit – já brodím většinou podél bazénů u železničního mostu a za hodně nízké vody podél zlomu u vodní cesty pod druhým pilířem žel. mostu), či jaké nástrahy použít. K případným obavám o masařinu bych podotknul, že letos mám 126 docházek k vodě (P+MP) a počet odnesených ryb = 0.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 18:49 ® BlueShark
-
Jinak parmy chteji proud ne? Tak nad zdymadly asi nic moc
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 18:48 ® BlueShark
-
Čiší z Tebe zkusenost
Rad bych te poznal, byvas tu casteji? Kdyztak jsem ted v praci na : jan.boruvka@o2.com
Jinak nad zdymadly nestihacka jo? Ja tam letos nebyl vubec, maly sumci a hadata, to je hezky ne?
A kam chodis pro klid a posezeni? Kdyz jdes sedet na feedera. Rad bych nekdy zasel s Tebou
reagovatAle ted je tak na prd pocasi ze se neda
- Úterý 6. listopadu 2007 v 18:21 ® b.gun reakce na …
-
O netradičních nástrahách (sýr,luncheonmeat apod.) uvažujeme v souvislosti s parmama nad zdymadlama (Labe 6–7). Tam když člověk použije klasické nástrahy (žížaly/rousky/červy), tak se nezbaví malých sumců, případně háďat. Při chytání na dva pruty jsme absolutně nestíhali. Jinak kámoš jednu pěknou vodil na prutě, kde měl nastraženého malého řízana. Bohužel se mu po docela „brutální“ jízdě proti proudu vypnula.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 18:07 ® filip111 reakce na …
-
souhlas s b.gun. Já jsem zkoušel i na sýr, ale bez úspěchu. Zkoušel někdo nějakou netradiční nástrahu? v anglii používají luncheonmeat, nebo i párek.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 18:04 ® b.gun reakce na …
-
Vichrzhor: Já mám vláčení jen jako doplněk, takže toho moc nenavláčím, ale loni jsem při jedné Vánoční vycházce měl dvě na prutě v úseku od pláže dolů. Obě vzaly 7cm Glass Shad Rap GBSD. Zdolat se bohužel podařilo jen jednu, tu menší (57cm). Ta druhá po přitažení ke břehu ještě jednou zabrala (neměli jsme podběrák) a zamířila zpět do proudu a tam se vypnula. Měla dobře o 20cm více, než ta první…
reagovat
S feederama chodíme i na úsek od zdymadel k pláži, letos zatím do ±60cm. Jinak na rozdíl od dalších přispěvatelů v této otázce bych byl nejradši, kdyby parmy na pláž nenajely, aspoň by se nepořádaly nálety „supů“ za účelem pytlování parem. Pláž obecně moc nemusím (čas od času si tam sice sednu, ale…), lidí tam chodí jak na náměstí a já mám na rybách raději klid. A pohled na Ukrajince (nebo co to je za exota s divným přízvukem), který má za sebou pohozeno 4–5 ostroretek 40+, si v klidu odpustím (a to tam dřepí denně už za tmy). - Úterý 6. listopadu 2007 v 17:40 ® b.gun reakce na …
-
BlueShark: Já nevymýšlím nic složitého, kolikrát to nejjednodušší je to nejlepší. Takže používám na feeder kmen 0,20mm, olovo – průběžná rakev 40–100g (podle místa a proudu), gumový korálek, obratlík, forpasy 0,16–0,18mm a na háček žížalky/rousky/červy.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 17:33 ® BlueShark
-
Podle kamaradu uz najely
reagovatMa nekdo navod na montaz na ne? CO je nejlepsi? Predpokladam ze feeder a nebo na spicky prutu jen chytat
- Úterý 6. listopadu 2007 v 17:10 ® filip111 reakce na …
-
Vichrzhor: já jsem nejvíc parem nachytal na pláži, vždy přes zimu, je to krásně bojovná ryba, moje zatím největší byla 72cm. Už se na ně těším. Měli by najet každou chvíli, jestli se tak už nestalo.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 v 15:33 ® Beryrybar reakce na …
-
No ja parmu chytil vzdy jen nahodou.trikrat v zivote.Tata ji chytil na twistera a na rotačku(foto)
reagovat - Úterý 6. listopadu 2007 ve 14:35 ® Vichrzhor reakce na …
-
Tomash: Tož nepindé a poraď, kam na ty kýžené parmy. Tragický totiž je, že jsem ji ještě neměl na prutu
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2007 ve 23:13 ® Tomash
-
Bože, tohle fórum začíná být dost tragický…bez smajlíků
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2007 ve 21:19 ® BlueShark
-
Vichrzhor: ja rad budu mluvit o rybarine, z toho duvodu jsem to tu zakladal. Jenze jeden blbec (slabe slovo) tu zacne napadat lidi a jeste nic k lovu snad nerekl
Ten co je na obrazku je presne jak rikas clovek lovici na labi od zdymadel k Benesaku. A jestli je to ten co nadava tak jsem s nim skoncil. Na chytej.cz ten na fotkach chodi, protoze jsem mu osobne rikal o zdroji informaci o rybarine na netu. Ja osobne jsem mu psal ty nazvy stranek.
Jedno je jasne s tim clovekem co se jmenuje bol jsem skoncil na dobro a bavit se s nim nebudu. To ze ma odsud vypadnout uz slysel skoro od vsech. Proste srazka s blbcem
Jinak ja nevlacim letos bohuzel, ja ted spis feederoval a nebo na bolonku dravce
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2007 ve 20:52 ® Vichrzhor
-
Teda soudruzi, tady to je samá osobní invektiva… mimochodem, toho soudruha, co na fotkách třímá megaštiku a sumíka jsem v pátek potkal na rybách, ovšem tvrdil, že na Chytej.cz nechodí. Jelikož na Labe jezdím chytat a nikoho ze zdejších přispivatelů neznám osobně, vcelku se bavím tím, jak si vjíždíte do vlasů – nicméně si myslím, že Labe je dost velký pro všechny, nemyslíte? Btw. Jakej máte názor na úsek od zdymadla k pláži? Krom bolenů, pár kudliček a okounů jsem tam nic nechytl – pořád zkouším uvláčet svou první labskou parmu a stále se nedaří…
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2007 v 15:17 ® BlueShark
-
Tomash tu psal neco jineho, je tu bol a bol19. Koneckoncu az se dozvim kdo to je nebo jestli je to on jak rikam, udelam razantni postup…
reagovat