Chytej.cz

Ústí nad Labem necteno

17.8.2007 | BlueShark | 440.059 zobrazení | 12.772 odpovědí

Pánové a dámy. Zakládám doufám později dosti úspěšné fórum o Ústí nad Labem.

Pokusme se malí, velcí rybáří z okolí Ústeckých břehů řeky Labe, scházet zrovna zde a PŘIDAT SI TUTO DISKUZI DO OBLÍBENÝCH AŤ JI NEHLEDÁTE a TO VESPODU CELÉ DISKUZE.

Jmenuji se Honza (26let) a chytam víceméně jen na Labi v Ústí nad Labem. Zkušenosti mám už nějaké jak s kapry na těžko, tak plavaná a tenhle rok jedu feeder a nemůžu si jej vynachválit. I houpačka, vláčení nebo chytání na rybičku.

Loni můj rekord na Labi byl kapr 96cm – 19kg! Asi už nikdy nechytím :) No ale teď zpět k dnešním dnům. Vody je v Labi pomálu, dnes dokonce 150cm už jen naměřeno na www.pla.cz Co se týče úlovků letos, tak si spíš zachytávám, než že bych pražil po nějakých super úlovcích. Cejni, plotice, pěkní okouni na rybindu, pár candátků, štička a plno sumíků velkých. Semtam přišel lín, kapr, plno karásků a někdy i bolen.

Kdo má třeba jen malou zkušenost na tomto úseku 441022,23 nebo o kousek dále, napište. Rozepíšem zde místečka, způsoby chytáni, vnazení nebo úlovky. Tento revít je výborně zarybněný tak hurá na to. Budu se těšit, že z práce občas nebo z domova nakouknu na zajímavé příspěvky.

Petrův ZDAR (moje ICQ: 413769962)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:56 ® foks01
foks01

skwor-ty jsi z Kadaně že,tak neříkej že na Nechranky to máš daleko,tam si musíš zachytat okouny jak nikde jinde.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:41 ® Flid reakce na …
Flid

Jinak dlouho jsi tu nebyl ,kde si se flákal.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:40 ® Flid reakce na …
Flid

Thomas a co seržant napsal?

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:32 ® Tomash
Tomash

sgt.moody : Poslední varování – ještě napíšeš jednu reakci směrem ke mně a setkáme se osobně.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:22 ® Kubah reakce na …

Souhlasim se Skworem a Tomashem, když horní míru, tak pro všechny ryby a nejenom pro kapry. Kapři se všude vysazují a na ostatní, původní druhy kašlou. Jediný kapr kterého uznávám je říční forma.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:15 ® skwor
skwor

foks01: Píšu v mém okolí.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:13 ® foks01
foks01

skwor-okounů je dost,jen se musí umět chytat

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 20:04 ® skwor
skwor

Souhlasím s tím co napsal Tomash. Na chyť a pusť u kaprů a šetrné zacházení s nimi je poukazovnáno všude, a řídí se tím i mladší generace (tam oceňuji přístup k ulovené rybě). Stačí se ale podívat, jak se ti samí lidé zachovají např. při úlovku štiky (tady ve fotogalerii je hodně kudel vyválených na břehu). Ještě horší úbytek můžete na hodně vodách (aspoň v mém okolí) vidět třeba u okounů. Takže horní míru pouze pokud se nebude upřednostňovat ka­pr.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 19:50 ® Piranha
Piranha

Maro a nemusis mi pat do osobky jestli jedu na ryby nebo ne :-D to neni tak tajny. Na ryby asi nepojedu, musim makat na zakazce a jeste v dilne neco vyrobit pro ZOO.
A navic je tam siberie az je to hruza.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 19:48 ® Piranha
Piranha

Ja jsem osobne pro K-70, byval jsem kdysi kaprar a Ivoš to vi.I kdyz kapry nechytam, nebo aspon ne ty trofejni, jsem pro tuto myslenku. Neco malo pravdy ma i T. Pokud horni hranici, tak bud pro vsechny uslechtile ryby, nebo rovnou vsechny ryby jako celek.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 19:46 ® Flid reakce na …
Flid

Jinak souhlasím s Ivošem

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 19:45 ® Flid reakce na …
Flid

Máro já jsem se neurazil,jen jsem sel na ryby a pekne jsem zmoknul.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 19:37 ® sgt.mooody

No jo no,tak masařům je to jedno.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 19:32 ® Tomash
Tomash

Přiznám se, že jsem dříve projekt K-70 podpořil. Dnes bych to však neudělal ani náhodou. Proč? Jaký je k tomu důvod? Proč pak neudělat horní míru pro štiku, bolena, hrouzka, ouklej? V čem je dlouhý kapr lepší, než ten krátký? Nedělal bych rozdíly mezi rybami a už vůbec bych nestavěl kapra do pozice rybího Boha. OK, je to naše „národní ryba“, ale to potom myslím stačí, že se z 98% vysazuje jen KAPR, KAPR, KAPR. Podepsal bych lov NON – STOP, ale K-70 ani omylem.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 17:00 ® 1Mara
1Mara

Můj hlas máš,ja jsem osobně pro K-70.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 16:55 ® IVO
IVO

Zdravím vás kolegové. Jako kaprař bych rád oslovil rybáře věnující se lovu velkých kaprů. Ale samozřejmě nejen je. Situace s osádkou trofejních ryb je především na Labi rok od roku horší. Velké ryby se bezohledně zabíjejí, nebo jsou odnášeny do privátních revírů. Tak jako tak se minorita trofejních kaprů v této řece neustále zmenšuje. Jediným možným řešením je zavedení horní míry kapra. Jako spoluzakladatel projektu K70 se snažím již delší dobu o to, aby alespoň v ústeckém úseku řeky Labe byla uzákoněna horní míra kapra obecného na hranici 70 cm. Na členské schůzi na jaře letošního roku jsem podal návrh na hlasování o horní míře na Labi. Až na dva nesouhlasné názory byli všichni přítomni PRO horní míru. A to včetně výboru MO. Proto podal výbor MO návrh na horní míru kapra obecného ke schválení na severočeský územní svaz, který má právo o tomto rozthodnout. ÚS však tento návrh zamítl s tím, že je to protizákonné !?!?. Zvláštní. ČRS zavedl na svém revíru – kanál Račice – horní míru 70 cm. Že by protizákoně ??? V současné době je v ČR cca 80 místních organizací, kde praktikují horní míru kapra. Většinou 70 cm, ovšem jsou i revíry s horní mírou 65 cm i 60 cm. (Info na www.k70.cz) Bohužel v severních čechách není ani jeden !!! Proto bych chtěl zde vyvolat diskusi na toto téma a rád bych znal vaše názory na horní míru kapra alespoň na řece Labi. Jediná šance , jak se znovu pokusit o zavedení horní míry je na členské schůzi (cca únor 2009). Nemusím zdůrazňbovat, že každý hlas ve prospěch horní míry je důležitý. Ivo Sláma

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 v 16:28 ® Piranha
Piranha

Dnes nas poctil svou navstevou kamarad KAZAN.Bydlel tu a ted bydli v HaDovo meste v tebore.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 13:15 ® 1Mara
1Mara

Doufám že sise Flide neurazil :-)) ).

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:48 ® 1Mara
1Mara

Takmi hod na osobku adresu.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:40 ® cormoran reakce na …
cormoran

Mára: Myslíš toho Františka?? Toho jsem neviděl…

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:29 ® 1Mara
1Mara

Viděl jsi ten film ? a nebo Václav ?

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:27 ® cormoran reakce na …
cormoran

Mára: No jasně že za a) Né dělám si srandu, nedělej si škodu.)

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:24 ® 1Mara
1Mara

Eva a Vašek nemám ale mám František je Ďevkař. Komedie.

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:23 ® 1Mara
1Mara

Cormoran -Já utoho vařím , ale vybersi – Rybářství,akční,ho­ror,pohádky,péč­ko,válečný,ko­medie?,?????

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:22 ® cormoran reakce na …
cormoran

Mára: Dle toho, že je to nejsehnatelnější mořská potvora:))
A taky se to trochec makrele podobá:)

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:21 ® cormoran reakce na …
cormoran

Mára: Evu a Vaška:D:D

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:20 ® 1Mara
1Mara

Cormoráne podle čeho jsi to tipnul ?

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:19 ® cormoran
cormoran

BS: No tak předem děkuju:)

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:19 ® 1Mara
1Mara

A jeto tady BINGO::-)) )))))))))))))­)))))))))). Napišmi co bys chtěl za dvd.? :-)) ))))))))))).

reagovat
Pátek 21. listopadu 2008 ve 12:17 ® cormoran
cormoran

Mára: Tipuju makrelu:)

reagovat