Chytej.cz

FLUO-neFLUO necteno

28.10.2004 | playboy007 | 2.663 zobrazení | 15 odpovědí

chci slyšet vaše názory na používání resp. nepoužívání fluo-silonů při vláčce. zkušenosti,ar­gumenty… [ Upraveno playboy007 dne 2004–10–28 v 12:57 ]

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 12. listopadu 2004 ve 21:52 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Nej jsou nazelenale nebo bílé,ostatné u mě neuspěly!

reagovat
Sobota 6. listopadu 2004 v 19:49 ® BigMike

Tak vám nevím. Dnes Lipno s pletenkou, mám přehled o všem co do tw. ťukne, ale nebraly! Jestli to bylo pletenkou nebo počasím, nebo rukama. To by asi museli bejt dvá na lodi a každej chytat na na něco jiného.

reagovat
Sobota 6. listopadu 2004 ve 14:34 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Fluo a černým(a podobným) vlascům taky moc nevěřím,nejraději mám normálně „bílý“ nebo mírně nazelenalý i když se domnívám,že na to ryby moc nereagují.

reagovat
Pátek 5. listopadu 2004 ve 14:25 ® toulovec
toulovec

HaD: to mi bylo hned jasný že ty hlavou nic nevymyslíš , ale už je to síla co ty potvory šupinatý všechno neregistrujou. Táta chová včely a člověče když je hezky nosej med, když je hnusně nenosej med – no jestli na tom není líp.[ Upraveno toulovec dne 2004–11–05 v 13:30 ]

reagovat
Pátek 5. listopadu 2004 ve 14:20 ® HaD
HaD

toulovec: není to z mý hlavy

reagovat
Pátek 5. listopadu 2004 ve 14:13 ® toulovec
toulovec

HaD: to je mi divné že by je chvění vlasce odrazovalo a chvění wobleru přitahovalo. Pak už ta rybařina fakt nemá logiku a věřím všemu

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2004 ve 21:46 ® BigMike

V sobotu testnu na Lipně fireline, tuhle jsem s normál vlascem nebyl spokojen. Jak vláčím s pletenkou celý rok, pak je to nezvyk. Pak poreferuji.

reagovat
Sobota 30. října 2004 v 10:17 ® HaD
HaD

doktor: slyšel jsem názor, že šňůra ve vodě nějak virbuje a proto je více nápadná a záběrů je méně

reagovat
Sobota 30. října 2004 v 9:14 ® doktor

Raz mi tu bolo povedané, že vačšieho počtu záberov sa dočkám na silon ako na šnúru. Myslel som si, že práve pre menšiu nápadnosť. Ale teraz zas väčšina tvrdíte, že fluo pichajúci do očí nevadí. Tak neviem. Prečo potom viac záberov na silon ako na šnúru?

reagovat
Pátek 29. října 2004 ve 23:56 ® playboy007

zdravím všechny! mám radost že se nám ta debata pěkně rozběhla. tak teda za prvý: 100% souhlasiím s Tomášem, že je to hlavně o důvěře. (klasika sou nástrahy – chytám na to, čemu věřím). ale na druhou stranu mám stejně jako HaD pořád pochybnosti jestli „rybám je to jedno“. Příklad: čistější voda. ryba stojí kousek od břehu. když nahodím před ní a ona uvidí jen vzdalujícího se woblera, tak je jí nějakej vlasec ukradenej a když chce, zaútočí X když ale nahodím kus za ní fluo a táhnu jí to kolem makovice, zpozorní a když kolem projede ten samej wobler už si to sakra rozmyslí. CO MYSLÍTE? nevím,nevím,nejsem ryba. sou to jen moje úvahy, sám fluo používám, je to hezky vidět,no:-) petru (a vláčce obzvlášť): ZDAR!

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 23:18 ® Tomash
Tomash

Chytal jsem na Fluo vlasec jako na svůj vůbec první vláčecí vlasec. Ulovil jsem pár candošů a okounů, ale dávám přednost klasice tedy kouřově šedivá až nazelenalá. Zkoušel jsem i vlasce černé,modré a růžové, ale fakt jsem jim nevěřil a v tom to je myslím, že když jdu k vodě, tak musím svému „nádobíčku“ 100% věřit jinak je to na H…

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:53 ® BigMike

Než jsem najel na 0,12 fajrlajnu v šedém (jinou momentálně neměli), tak jsem zásadně chytal na 0,17 a 0,20 f­ajrlajnu fluo a byl jsem spokojenej. S přechodem na jemnější chytání jsem si i myslel, že snížení počtu záběrů na 0,17 fluo v tomto období bylo barvou šňůry. Ale zjišťuji, že chytám nyní na tu šedou i vlasec 0,17 a chytím stejné ho. o. Takže až budu měnit stávající 0,12 fire, tak pak koupím opět 0,12, ale fluo. Je pěkně vidět proti vodě, hlavně za soumraku, ale i jak psal HaD, tak i normál, když slalomím mezi listy.

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:37 ® pupak

loni jsem ho pouzival nez jsem presel na jinou znacku vlascu a opravdu jsem nevidel pokles v zaberech ale moc nevlacim tak nejsem v tom smerodatnej

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 22:33 ® HaD
HaD

Kolikrát o něm uvažuju, když vláčím podvečer za soumraku. Dnes, když jsem za šera kličkoval nástrahou nezi lupením, byl to už problém, tak jsem si na něj vzpoměl. Rybám to údajně nevadí, ale mám tak trochu stále nedůvěru. Tak nevím. Rozhodnu se podle ostatních názorů.

reagovat
Čtvrtek 28. října 2004 ve 14:18 ® jiris
jiris

zkušenosti a postřehy – je to jedno, rybám to nevadí (ani potočákům), záleží jen na osobním vkusu. Já je už nepoužívám.

reagovat