Chytej.cz

Hájení na severní Moravě? necteno

27.10.2004 | HaD | 3.142 zobrazení | 13 odpovědí

Zaslechl jsem, že na severní Moravě je v současné době globální hájení a povolen je pouze lov dravců. Víte o tom něco? Těch co se to týká-jakou z toho máte „radost“?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:37 ® Frostys

Holajz2: Jsem z Vratimova tj. kousek od Ostravy asi 4km

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:23 ® Padis
Padis

Dovedu si to živě představit jsou i takový mezi námi.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:01 ® zedus
zedus

Ještě ,že je u nás na severu to hájení. Dneska jsem byl vláčet na jedné pískovně a to co sem viděl mi vyrazilo dech, na mělčině u potopených keřů se mačkalo snad několik stovek kapříků, zjevně čerstvě nasazených. Normálně voda tak nad kotníky a ti kapři byli tak zmatení, že se sice splašili ,ale absolutně v té hromadě těl nevěděli kam zdrhnout, klidně sem se jich mohl dotknout, dokážete si přestavit nějakýho pořádnýho masařáka nebo rusky mluvícího pytláka jaký tam mohl udělat škody.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 19:29 ® Padis
Padis

u nás hájení není to mají masáci hody,když jdu kolem vláčet koukaj na mě jak na blbce že si nejdu chytit kapříka.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 9:32 ® Holajz2

frostys: Nemůžeš se dočkat, odkud vlastně si?

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 9:20 ® Holajz2

Jasně, vláčet se může. Jenom kaprovitý ryby na stojkách jsou hájený. Jediná nevýhoda: Nemůžeme chytat ty malí potvůrky na candose na udičku, jen do čeřínku.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2004 v 7:28 ® zedus
zedus

Padis: Však vláčení je povolený.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 21:13 ® kostnak
kostnak

u nas je teraz po vysadeni zakazany na 14 dni len kapor. a RS chodi husto a nechava vytahovat palice a kontroluje nastrahy. este ze mi nekontrolovali, ci nevlacim kukuricu.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 21:08 ® Padis
Padis

Jo to hájení by mělo být všude po nasazení,kapři se nasazují a masáci mají žně. Ikdyž třeba vláčení by mohly povolit .

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 20:19 ® Frostys

ano souhlasím s vámi, a už se nemůžu dočkat až to hájení skončí !!!!

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:30 ® zedus
zedus

Jo je to tak, jak říkáte, tady v okolí Olomouce bylo vždycky po vysazování pré pro správný masaře, ještě že tu je teď to hájení.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:01 ® Holajz2

HaD: Jsem ze sev. Moravy. Hájení je: na stojatých vodách jsou hájeny kaprovité ryby, tzn. nemuzeme chytat ani malí rybky na prut na candose, a behej ted s cerenem kolem vody… Jinak na tekoucí je to bez omezení. Já to jenom podporuju. Protoze v rijnu prijdou výlovy, a duchodci by ti kapry hned vychytali. Aspon v te vode neco zdude. A taky je u vody dost klidu na dravce a dost místa na vlácku. Clovek si odpocne od kapru, chytne treba nejakýho dravce a pak se vrátí ke kaprum. A to hlavní: Hájení je od 15.10 do 15.11, tedy celej mesíc.

reagovat
Středa 27. října 2004 ve 20:09 ® palcat
palcat

No nejen severní morava , ale i mrs mo uherské hradiště všeobecný zákaz lovu ani dravci ani ostatní , může se pouze na řece a tam to není nijak limitováno. Naštěstí to je vždy jen 10 dnů.

reagovat