Vyhledávání
Hájení na severní Moravě?
27.10.2004 | HaD | 3.142 zobrazení | 13 odpovědí
Zaslechl jsem, že na severní Moravě je v současné době globální hájení a povolen je pouze lov dravců. Víte o tom něco? Těch co se to týká-jakou z toho máte „radost“?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:37 ® Frostys
-
Holajz2: Jsem z Vratimova tj. kousek od Ostravy asi 4km
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:23 ® Padis
-
Dovedu si to živě představit jsou i takový mezi námi.
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 ve 21:01 ® zedus
-
Ještě ,že je u nás na severu to hájení. Dneska jsem byl vláčet na jedné pískovně a to co sem viděl mi vyrazilo dech, na mělčině u potopených keřů se mačkalo snad několik stovek kapříků, zjevně čerstvě nasazených. Normálně voda tak nad kotníky a ti kapři byli tak zmatení, že se sice splašili ,ale absolutně v té hromadě těl nevěděli kam zdrhnout, klidně sem se jich mohl dotknout, dokážete si přestavit nějakýho pořádnýho masařáka nebo rusky mluvícího pytláka jaký tam mohl udělat škody.
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 v 19:29 ® Padis
-
u nás hájení není to mají masáci hody,když jdu kolem vláčet koukaj na mě jak na blbce že si nejdu chytit kapříka.
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 v 9:32 ® Holajz2
-
frostys: Nemůžeš se dočkat, odkud vlastně si?
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 v 9:20 ® Holajz2
-
Jasně, vláčet se může. Jenom kaprovitý ryby na stojkách jsou hájený. Jediná nevýhoda: Nemůžeme chytat ty malí potvůrky na candose na udičku, jen do čeřínku.
reagovat - Úterý 2. listopadu 2004 v 7:28 ® zedus
-
Padis: Však vláčení je povolený.
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 21:13 ® kostnak
-
u nas je teraz po vysadeni zakazany na 14 dni len kapor. a RS chodi husto a nechava vytahovat palice a kontroluje nastrahy. este ze mi nekontrolovali, ci nevlacim kukuricu.
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 21:08 ® Padis
-
Jo to hájení by mělo být všude po nasazení,kapři se nasazují a masáci mají žně. Ikdyž třeba vláčení by mohly povolit .
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 20:19 ® Frostys
-
ano souhlasím s vámi, a už se nemůžu dočkat až to hájení skončí !!!!
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:30 ® zedus
-
Jo je to tak, jak říkáte, tady v okolí Olomouce bylo vždycky po vysazování pré pro správný masaře, ještě že tu je teď to hájení.
reagovat - Pondělí 1. listopadu 2004 ve 13:01 ® Holajz2
-
HaD: Jsem ze sev. Moravy. Hájení je: na stojatých vodách jsou hájeny kaprovité ryby, tzn. nemuzeme chytat ani malí rybky na prut na candose, a behej ted s cerenem kolem vody… Jinak na tekoucí je to bez omezení. Já to jenom podporuju. Protoze v rijnu prijdou výlovy, a duchodci by ti kapry hned vychytali. Aspon v te vode neco zdude. A taky je u vody dost klidu na dravce a dost místa na vlácku. Clovek si odpocne od kapru, chytne treba nejakýho dravce a pak se vrátí ke kaprum. A to hlavní: Hájení je od 15.10 do 15.11, tedy celej mesíc.
reagovat - Středa 27. října 2004 ve 20:09 ® palcat
-
No nejen severní morava , ale i mrs mo uherské hradiště všeobecný zákaz lovu ani dravci ani ostatní , může se pouze na řece a tam to není nijak limitováno. Naštěstí to je vždy jen 10 dnů.
reagovat