Chytej.cz

Boleni necteno

2.8.2007 | Kubajs | 2.575 zobrazení | 14 odpovědí

Na jedné z mělčin na Ohři jsem viděl boleny přes 90cm zkoušel jsem vše z mých krabiček popery,rotačky všech velikostí,original floatingy,husky jerky Ale pokaždé když Bolen zahlédl mou nástrahu otočil se a jel pryč.Zkusil jsem i splávek a le nic.Feeder také vyšel naprázdno ale možná to bude tím že než se k tomu stihl dostat bolen sežral mi to tlouštík 15 cm, kvůli kterým tam ti bolená jezdí

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 15:56 ® Kubajs
Kubajs

skwor.dnes večer jedu na dovolenou na Lužnici a tam vyzkouším vše od pickeru až po nové woblery

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 15:40 ® skwor
skwor

Kubajs: Ještě něco, byly mi doporčeny tyhle plandy www.fishtec.cz

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 14:39 ® Halibut

Vloni jsem mejloval Václavovi, ten má hodně velkých chycených bolenů, jak ty velký chytat… A on mi asi po měsíci napsal: Jo, to je těžká disciplína. Moře hodin vláčíš zbytečně jako šílenec, plazíš se v křoví, používáš nejtenčí vlasce a nejvychytanější nástrahy, a když už na toho bolena zapomeneš nebo to půl roce prostě vzdáš, tak ho náhodou dostaneš na první hod na nějakou pitomost, kterou jsi měl připravenou na štiku.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 14:27 ® Tomash
Tomash

Přečti si jirisivi články, tam se hledá inspirace na boleny velice dobře. Zkus vláčet s nástrahami, který tam moc vláčkaři nepoužívají – např. hubené plandavky, devony, cikády, extrémně barevné twistery – jednou se mi povedl bolen, o kterém jsem věděl, že loví a nabízel mu všechny možný woblery, rotačky až pak jsem tam ze srandy dal fluo-žluto-zeleného twistera 6 cm a reflexivně červenou jigovou hlavičku – kombinace užásná, ale na druhý nához visel :-)
U bolenů se fantazii meze nekladou.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 12:36 ® Kubajs
Kubajs

Alf:byl to neskutečný zážitek docela jsem se leknul!! ale chtěl bych si toho bolena chytit zkusím ho chytit na feeeder nebo plavanou

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 11:37 ® Alf reakce na …
Alf

Kubajs – vyzkoušej vláčecí streamry, hauserky a taky jestli máš od rapaly prop (wobler bez lopatky s malou vrtulkou vzadu). Nedavno jsem videl reklamu na speciální bolení woblík od Salma. Název bohužel nevím. Taky je potřeba vychytat dobu kdy berou. Kdysi jsem chodil na velké boleny do menší mělké zátoky na jednu přehradu. Nejúspěšnější byla malá živá rybka ( perlín, plotička), nenápadný spláveček ( nejlepší obyčejný husí brk nebo kousek klacíku) půl metru pod tím jednoháček s rybkou a bez záteže, vlasec co nejtenčí. Nahodit do míst kde loví a pak už jen čekat schovaný na břehu, aby tě neviděl. Většinou rybku sebral až pár vteřin po zalovení…myslím, že sbíral dezorietované a poraněné rybky. Jinak je docela zvláštní, že jsi je viděl v hejnu. Já mám zkušenost, že větší bolen bývá samotář a tloušť to samé.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 11:34 ® Skajan
Skajan

Zdravím,zkus splavávat kus rohlíku.Chce to ale max.12–14 vlasec,malej háček a bez zátěže.Chytám je takhle s feedrem,krásně odrazí první výpady a dobře se s tím nahazuje.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 11:25 ® gadasnik

Je téměř pravidlem,pokud já vidím bolena,nikdy mi vláčecí nástrahu nevzal,spíš se otočil.Vychytávkou na ně bylo,že jezdili pravidelnou cestu pod stromy tam a zpět,takže jsem na šňůru ± 17 kg udělal stejnej systémek jak na sumce,jenože v menším,návazec asi 1m,karabinkou jenom k silonu bez olůvka a nastražil to z lodi jenom přes větvičku.99% bolenů,co jeli kolem a viděljsem je celou dobu,po nich vystartoval.V místě nejvíc lovili ouklejky,takže nástraha ouklejka.6ádnej takhle chycenej bolen se nedal lacino,až mě s tímhle způsobem lovu překvapila jejich bojovnost,né jak na vláčku s plandou nebo poprem.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 11:14 ® Kubajs
Kubajs

možná mi to nebudete věřit viděl jsem je z lodě bylo to hejno asi 15ks přes 90cm a mezi nima byly i tloušti kolem 70cm fakt nekecám úplně se mi klepaly kolena

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 11:07 ® skwor
skwor

kkarlos: Mluvím z vlastní zkušenosti. Loni jsem šel po podobné, možná o něco menší rybě a bez úspěchu.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 11:00 ® kkarlos
kkarlos

tsss, skwore, to je teda podpora, vláčej, vláčej, vláčej.. zkoušej, zkoušej a zkoušej.. slabej vlase a hurá na ně.. ;-) jednou zabrat musí.. :-)) )

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 10:53 ® skwor
skwor

Taková ryba je už moc chytrá, byla by velká náhoda, kdyby zabral.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 10:32 ® Fish man
Fish man

Vychytej všechny tlouště a pak ti tam zůstanou jen boleni!! Já jsem uvléčel bolena mezi okounama na voblera od berklyho tahal jsem ho lehce pod hladinou!! Na popra to vůbec nešlo tak to zkus pod hladinou!!

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2007 v 10:20 ® Kubajs
Kubajs

prosím poradte mi jak na ně

reagovat