Vyhledávání
Truman "SHOW"
1.8.2007 | Czudko | 14.461 zobrazení | 60 odpovědí
Je to peklo, ale posledni dobou neni mozne nikde kam jezdim (Labe, Vltava a nekdy i Berounka), normalne nahodit jakoukoliv zizalu. Trumeni (sumecek americky) to berou sotva to padne do vody. Dokonce zerou i kuku nebo rohlikove boilie. Neznate nekdo zpusob jak je odradit nebo co zvolit, aby na to hupsli? Jsou neuveritelne premnozeni.. Jake zkusenosti mate vy?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 10. srpna 2007 v 11:46 ® Czudko reakce na …
-
Jj… doslo mi to diky
reagovat - Středa 8. srpna 2007 v 17:19 ® tomchamik
-
czudko,po přihlášení se obálka vedle jméma zbarví do červena,klikni na obálku.
reagovat - Úterý 7. srpna 2007 ve 23:05 ® kkarlos
-
osobka = osobní zpráva
reagovat - Úterý 7. srpna 2007 ve 21:11 ® Czudko reakce na …
-
tomchamik: Asi jsem v necem pozadu.. v terminologii… co je osobka??
reagovat))
- Pondělí 6. srpna 2007 v 18:20 ® tomchamik
-
Miláno:až na 1 cca 80 jsou zpět,malé tkaničky.Velkej měl smolíka
reagovat))
- Pondělí 6. srpna 2007 v 18:19 ® tomchamik
-
Kluci,dík za tip.Budu rád za každou hlášku,ještě jim jednu výpravu na Labe věnuji. Czudko,máš osobku.
reagovat - Pondělí 6. srpna 2007 ve 14:50 ® Davish
-
Nevíte někdo jesi jsou nějací trumeni na vysočině, konkrétně na jakém revíru, dík.
reagovat - Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:32 ® Milano reakce na …
-
čoveče ty hadice ti nějak jdou!!!No Bedriák hlásil, že na Lipně prej tahaj taky, takže to smrdí naplněnou udírnou úhořů a ne trumanů!!!
reagovat - Neděle 5. srpna 2007 ve 21:40 ® MadMack reakce na …
-
Dvorak: kámoši říkali že dost berou na písákách mezi Pardubkama a Hradcem, ale nebyl jsem tam, takže info jen z doslechu. Taky se chystám tak dám vědět jak a kde.
reagovat - Neděle 5. srpna 2007 ve 21:14 ® Czudko reakce na …
-
tomchamik: Ze by se to uklidnilo??
reagovat… zajedu v tydnu na Labe jak jezdim ja a pak napisu…
- Neděle 5. srpna 2007 ve 21:12 ® Czudko reakce na …
-
dvorak: Jo cece tak to nevim, tim smerem jezdim, ale ne az tak daleko…
reagovat - Neděle 5. srpna 2007 ve 14:22 ® tomchamik
-
Nakonec jsem odjel v sobotu ráno na místo kam jsem jezdil dříve,tj na Labe nad Roudnici.Trumeni-0.Jen pár úhořů a sumců do 50.
reagovat - Neděle 5. srpna 2007 ve 12:30 ® dvorak reakce na …
-
Jeste jsem sumecka nevidel,natoz pak chytil. V okoli HK se daji nachytat,nebo musim az pod Pardubice?
reagovat - Sobota 4. srpna 2007 ve 21:38 ® Czudko reakce na …
-
Jj… klido muzeme udelat vypravu,, jsem pro a vim i kam na ne. Mam dve 100% mista. Problem je, ze jsem minimalne do ST zasekanej a tak vyjedu v PO jen tady nekde po Praze si zabobkarit. No ono vubec ten pristi tyden bude komplikovanejsi, ale klidne se muzeme domluvit… nejak bych to vymyslel..
reagovat - Sobota 4. srpna 2007 v 15:02 ® Tomash
-
tomchamik : Jeď do Lovosic na Labe, placatá 40–60g olůvka a rousnice, nebo rybky. Házej to t0ak 10–30m od břehu a přesné místo – poptej se v Lovosicích, jak se dostaneš k plachetnici, nebo do parku „Osmička“ – tam už vysezená místa od rybářů uvidíš. Úspěch, zaručuji na 100%
reagovat - Pátek 3. srpna 2007 v 15:05 ® tomchamik
-
Trumeni jsou perfektní do udírny,před lety jsem na ně jezdil k Ustí,ale pak nějak nebyli.Já normálně ryby nejím,ale toto je delikatesa.Chytal jsem je na rousnice a ty větší na malé mrtvé rybky.Zrovna rozvažuji kam zítra na ryby a tak bych asi na ně vyrazil,s nima se člověk aspoň vyblbne.Jestli mi někdo pošle osvědčené místo,budu rád,jel bych opravdu jen jednou si zalapat,na labe už teď moc nejezdím,kolegu kolem Prahy a po trase bych vzal sebou,naftu platím!
reagovat - Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 14:21 ® Czudko reakce na …
-
No Berounka… tam toho tolik neni… ale cim blize na soutok s Vtavou tim vice…
reagovat - Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 14:20 ® Czudko reakce na …
-
Rikam… pred tydnem jsem byl na Labi u Lyse a co nahoz to zaber.. vse do 5min. a nebo u Lyse na nadrzi POD OSTROU… je jich tam mraky. Dokonce jsem to jednou po zaseku vytahl a na obou navazcich mi vysel truman. Vsechno 20–25cm.
reagovat - Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 13:42 ® adept_muskariny
-
Kde na Berounce jich je hafo? Jezdím tam dost často a ještě jsem ani jednoho nechytil…díky
reagovat - Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 13:11 ® Czudko reakce na …
-
Jj… cece i to se mi stalo, ale neni to tolik …
reagovat - Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 12:26 ® Tomash reakce na …
-
Alivio : Labe v Lovosicích je jich přesycené
reagovat - Čtvrtek 2. srpna 2007 v 10:06 ® breca reakce na …
-
Alivio – na slepých ramenech v okolí Kolína na ně narazíš všude, Sandberk, Malá a Velká Spálenka, atd… Narazíš i na kousky okolo 30 cm.
reagovat - Čtvrtek 2. srpna 2007 v 9:34 ® Shrek
-
Kde jsou?Dříve bývali na Vltavě,ale po povodních 2002 ho tam prostě nemůžun chytit.Milerád přijedu na trumany.
reagovat - Středa 1. srpna 2007 ve 22:39 ® Tomash
-
Trumani jsou moc dobří na grilu s česnekem, anebo vyuzení. Jinak i v toubě s bramborem a zeleninou jsou labůžo. Mají velmi málo kostí, žádné šupiny… Po minulých velkých povodních, ústečtí rybáři do jednoho „brečeli“, že jim ta povodeň trumany spláchla, měli pravdu, cca 2–3 roky jsem o sumečka nezakopl, až letos se zdá, zase budou! Taky mě letos trošku otrávili, když jsem vytáhl jednoho cca 25–30cm a měl v tlamě hrouzka 15cm, nastraženého na candáta! Na přívlač jsem je chytal pasivně – bílého, anebo červeného 3–5cm dlouhého twistera, boční přívěs, nahodit, zvednout špičku, nechat sjet po proudu a počkat na pěkný drbanec – tento styl ala feeder je spíš zábavou, pokud jich chce rybář natahat pytel, tak koncové olůvko, dva forpasy s hnojáčkem, nahodit a každé 3 minutky stáhnout, většinou tam je. Záběr je někdy tak opatrný, že se to neprojevilo ani u feederu – sumeček je hroznej lenoch. V dobách, kdy jich bylo fakt plné Labe, se mi i stávalo, že jsem vytáhl trumana, co měl zažrané oba návazce
reagovat - Středa 1. srpna 2007 ve 22:30 ® Vlackar
-
Czudko: truman je výborná ryba a když jich máš třeba 10 a víc a vyudíš je, tak to je naprotstý labůžo sou fakt mňam
cormaxx: jo na válčku se daj chytat, ale chce to malý nástrahy a pomalounký vedení…a když třeba na prut 1–5g a vlasec 0,12 sekneš nějakýho většího, tak to je naprostá krása skvěle bojujou, záběr cejtíš…takže to zkus a snad se povvede úlovek
reagovat - Středa 1. srpna 2007 ve 20:50 ® cormaxx
-
Jdou i na vláčku?…možná blbej dotaz ale já je nechytam,jen mě to zajímá
reagovat - Středa 1. srpna 2007 v 18:19 ® Czudko reakce na …
-
Jj… to souhlas… chytani trumanu ma svy kouzlo, hlavne jsou od nich uzasny zabery, ale kdyz je clovek nechce… tak se jich nezbavis
reagovat. Vyraz na Labe a klidne je tam vychytej
Jak je pripravujes? Hodne lidi mi rikalo, ze jsou vynikajici, ale ani nevim jak je nejlepe pripravit. Beru rybu od vody jen obcas, ale docela bych je testnul
- Středa 1. srpna 2007 v 17:28 ® Vlackar
-
To se náhodou máš já rád chhytám trumánky na plavajdu…to je paráda..!
reagovat - Středa 1. srpna 2007 v 16:58 ® Czudko reakce na …
-
No jsem zvedav jak to bude za par let…aby si clovek jeste normalne zachytal az jich bude vsude plno…
reagovat - Středa 1. srpna 2007 v 16:32 ® breca
-
Czudko – chodil jsem v Kolíně na labská ramena zjara a brali opravdu na vše… dokonce mám i rekord – na pět červíku na feederu se chytil truman 5 cm dlouhý. Těžko se dá nástraha selektovat, když mají hlad, sežerou všechno.
reagovat