Vyhledávání
Lov okounů – systém NAJDI BRATŘÍČKY
27.10.2004 | Afterfree | 2.965 zobrazení | 12 odpovědí
Před lety jsem četl v jednom rybářském časopise o zajímavé metodě lovu okounů z loďky. Vše spočívá v tom,že prvního uloveného okouna necháte na háčku a na vlasec přidáte další návazec s nástrahou (marmiška,twistr, žížalka, rybka,… atp). Celé to pustíte zpět pod loď a necháte okounka najít jeho hejno. Tam se vždy najde nějaký kolega , kterého zaujme nástraha na přívěsu. Záběr poznáte podle ohnutí prutu , nebo bouchnutí do nástrahy. Co na to naši Okounobijci BASS , DaH a další? Zkoušeli jste někdo něco podobného?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 13. listopadu 2004 v 17:11 ® Zlinsky_lovec
-
Zatim jsem to nezkousel,ale vypada to zajimave,asi vyzkouším
reagovat - Středa 27. října 2004 ve 12:24 @
-
Lovím okouny sám a tak není žádný kolega, který by mi s okounem na mne počkal,abych mohl vytáhnout dalšího. Dělám to tak, že až mi okounek sezobne marmyšku, tak ho nechám chvíli ve vodě a až se uklidní, pak ho velice nenápadně a pomalu vytáhnu ven. Pokud se při vylovování nezačne mrskat, tak takovým způsobem jich z jednoho místa dokáži vylovit opravdu dost. Po sundání z háčku ho nedávám zpět na místo, ale házím ho asi 1,5 m k místu, kde jsem již byl před chvílí byl. Házím marmyšky max.1,5metru od břehu a za denní vycházku k vodě se jich dá vytáhnout okolo 150 ks. Stanoviště většího okouna nad 20 cm poznám bezpečně tak, že když asi po pátém náhozu marmyškou nemám záběr a trdluji s ní přitom jako o život, tak vím, že někde poblíž číhá nějaký větší zubatec, kterého se menší okouni straní. Potom to chce trochu trpělivosti a s marmyškou trdlovat a trdlovat a po čase se vždycky nechá vyprovokovat i když si myslíte, že v tom úseku není ani šupina a že už si myslíte, že blbnete na nepravým místě. Jde povětšinou o hlubší místo s podemletým břehem a vykotlanými stromy s kořeny či větvemi. Mluvím o mém revíru, který je opravdu přeokounován. Tvrdí se, že je řeka Svratka pod Brnem nejšpinavější řekou v republice, s čímž musím nerad souhlasit, ale čubačka je tam docela dobrá a jářku adrenalinová.
reagovat - Středa 27. října 2004 ve 12:00 ® toulovec
-
DaH: tak nad 35 mám zatím jenom jednoho, ale musím s Vámi souhlasit, že to už je fešák – takových ryb víc a nebudu s Vámi ani mluvit
reagovat - Středa 27. října 2004 v 11:42 ® HaD
-
Dirk: jooo, je to pošušňání…
reagovat - Středa 27. října 2004 v 11:00 ® Dirk
-
JJ, 35cm to už je pěknej okoun… to je na nich krásný, že v týhle velikosti už je to dobře stavěná bojovná ryba, která s mým jemňoučkým proutkem vždycky pěkně zacvičí…
reagovat - Středa 27. října 2004 v 10:59 ® HaD
-
pro mě je 35 tka nádherná ryba
reagovat - Středa 27. října 2004 v 10:51 ® Ciffik
-
No nevím ale ti okouni co jsme mi chytali měli asi tak oklo 15–35 a 35 je podle mě slušnej okoun
reagovat - Středa 27. října 2004 v 10:50 ® Dirk
-
Já si nepamatuji, že bych nebyl schopen alespoň přibližně určit, kde jsem měl záběr od okouna. Jakmile hejno najdu, tak nedělám žádné speciální fígle a jednoduše jim všem popíchám tlamičky …
reagovat - Středa 27. října 2004 v 10:30 ® HaD
-
toulovec: myslím že do 40 jezdí stále ve více kusech
reagovat - Středa 27. října 2004 v 10:24 ® toulovec
-
malí okouni snad, když jedou v hejnu, ale velcí bývají spíš samotáři – teda jsem si do dneška myslel
reagovat - Středa 27. října 2004 v 9:40 ® HaD
-
Funguje to zcela spolehlivě. Tenhle systém jsem sice nezkoušel (asi není ani povolen) ale když jsi s kolegou a zdoláváš okouna pomalu, tak s ním většinou jedou braši a když ho hned nevylovíš, kolega může vyzobnout jinýho, ty si mezitím vyndáš toho svýho a tvůj koega počká až dostaneš záběr atd…
reagovat - Středa 27. října 2004 v 9:37 ® Ciffik
-
Letos jsem byl s kamarádem na Hlučíně(chytat v noci úhoře a candáty) no a přes den jsme se nudili a tak jsme vzali vláčáky a chytali jsme . nejčastěji okouny,kteří se stěhovali podél břehu. nejtěžší je bylo najít. no ale i to se povedlo. jakmile někdo z nás dostal na prut okouna,nechal ho tam(ve vodě) ostatní viděli,že má kořist a přepadla je žravost,čili zbytek neutekl(kdyby jsme ho vytáhli hned tak by zbilí jedinci utekli dál) no a tak jsem ho tam nechal a kamarád si také nahodil a zaběr měl asi 1 vteřinu po dopadu do vody . Závěr kouni jsou na jednom místě tak dlouho dokud aaspoň jeden z nich se krmí.(takhle se ddá vychytat celé hejno. pouštěli jsme je až na pár pětatřicátníků,keré jsme si vzali na jídlo. rybářská expedice odkázáná na tom co chytnou. ještě štěstí,že jsem si vzal aspoň nějaké prachy. jinak bychom chcípli hlady..)
reagovat