Vyhledávání
utopená udice
30.7.2007 | jake | 3.918 zobrazení | 14 odpovědí
Vždycky jsem toužil dočkat se takového záběru, kdy udice letí do vody. Dnes jsem se dočkal. A popravdě řečeno – moc do smíchu mi nebylo. Přišlo to jak na potvoru v momentě, kdy jsem se zabýval druhým prutem. Jen tak namátkou se mrknu na feeder – špička ohnutá skoro do pravého úhlu… Okamžitě jsem vystartoval, leč pozdě. Máchnul jsem do prázdna a udice letěla do vody. Možná, kdybych za ní hned do té vody skočil, tak bych ji ještě zastavil, lae vím, že je to taková lokalita, kde je několikametrová vrstva bahna, takže než jsem se odhodlal tam vlézt, udice tažená nejspíš kaprem nebo amurem už popojela o pár metrů dále od břehu.Zůstal jsem jak opařený a v duchu už se rozloučil s pickerem i navijákem. Nakonec jsem se hecl a řekl si, že to přece jen tak nevzdám a musím se aspoň o něco pokusit. Zajel jsem domů pro pořádný sumcařský trojhák, zatížil 30g olovem a jal se spoléhat na štěstí vláčením trojháku po dně. Asi desátým náhozem jsem vytáhl silon, za silon větev a najednou se k mému údivu asi 7 metrů ode břehu postavila i má utopená udice…:-) Ufff… Oddechl jsem si :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 1. srpna 2007 ve 14:49 ® jake reakce na …
-
sander: Tak tomu říkám štěstí v neštěstí
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 22:00 ® Sander
-
Stalo se mi to samé, ale v noci. Rozjetá ryba položila vidličky, ozvalo se žbluňknutí a bylo po prutě. To celé trvalo asi jen vteřinu. Vyhrabal jsem se ze spacáku, s kamarádem jsme se chytli boků pramice a jeli „šlapat nehorázně studenou vodu“. Leč marně. 1.8m hloubky a kopice bahna, hrůza! Ráno budíček v 6 a ta samá komedie, jen zima byla o dost větší. Pomohlo rozdělání ohně. Jako na potvoru mě napadlo až po oschnutí, že když je prut dobře rozložen, může plavat – testli jsme to s druhým prutem. Projeli jsme tedy slepé rameno křížem krážem a nezbylo nám jen konstatovat, že ryba vjela na řeku a prut si to valí nejpíše směrem na Písek. Za dva dny, když jsme končili pětidenní nádhernou „dovolenou“, jsme tůň projeli naposledy a narazili jsme na partu chlapíků, kteří byli zrovna na odchodu. Na naši otázku, zda tu někde nespatřili prut, odpověděli, že ho před dvěma dny našel nějaký místní rybář, bydlící přímo nad onou tůní. Flaška rumu to spravila a z prutu jsem měl radost :o)
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 21:39 ®
-
Ještě v dávných dobách, kdy jsem chytal na 2m. dlouhé, šedivé plné lamináty (pamětníci ví o čem mluvím) jsem u Srnojed na Pardubicku seděl na malém písáčku a hlídal pruty. Samozřejmě, že když se nic neděje, začne člověk hledat nová řešení a když jsem jeden prut převazoval, druhý se prohnul ve vidličkách, vyskočil asi 1/2 m do výšky a byl pryč. Řešení bylo stejné jako u zadavatele tématu. Vzal jsem 2. prut. olovo a trojhák a asi po pěti pokusech jsem přes vytažený vlasec dostal na břeh nejřív prut a potom 9 k., na pohled nádherného kapra…Smůla byla v tom, že zřejmě pocházel z blízké lokality na Labi a někdo ho asi „přesadil“ v naivní představě, že v čisté vodě písáčku vysmrádne. nevysmrádl – bohužel. Ale zážitek stál za to.
reagovat - Pondělí 30. července 2007 v 18:43 ® Eli
-
před 2 dny sem byl s kamarádem na jednom malinkym soukromáku. Kolega byl líný a vzal si jen mačku, bez vidliček(i když nevim jestli by mu pomohli). Nahodil kousek od břehu, prut položil na zem(nikdy bych mu svůj prut nepůjčil) a sedl si. Za chvilku se otočil za sebe vytáhl své 6 centimetrové hovado:) a konal potřebu, když v tom ho přerušil vzuk taženého prutu po zemi, tož málem si pochcal nohy, skočil do vody s kalhotami napůl žerdi, ale prut byl už fuč. Nezačal však zoufat a hledal a hledal… po zhruba 10 minutkách, když sem se zrovna válel smíchem na zemi, se prut vynořil na druhé straně rybníčka pod vrbou…leč bez rybky. Asi nějakej vodník:)
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 14:38 ® Kubajs
-
Bylo mi asi 6let a k svátku jsem dostal sadu(prut,naviják,vlasec)tenkrat jsem prosil tátu tak dlouho dokavad jsme nevyjeli.Přijeli jsme na místo a táta mi zabodl vidličky.Já jsem si sednul a byl spokojen.Začalo pršet,tak jsme se schovali do auta.Najednou prut letí vzduchem už se potápí!Táta hbitě skočil do vody.Prut chytil i kapříkem 45cm
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 14:29 ® Cudla
-
Bait jsem považoval při fidorce za zbytečnost.Dostal jsem ho jako dárek a můžu říct že ho i dost využívám ,hlavně na „druhým“prutu který je nastražen na kuku nebo jinou nástrahu kterou neatakujou menší rybky,takže není tak hlídán.Jak napsal Modrák záběry na krátkou vzdálenost jsou taky jasný hlavně když čučíš kolem!
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 14:01 ® modrak
-
breca: Ano, i na feederu. Při lovu kapra na krátkou vzdálenost to občas z níže uvedeného důvodu používám. Akorát při běžném záběru na to člověk nesmí zapomenout. Praktikuji to tak, prut chytnu do obou rukou, pravou sekám a zároveň ukazovákem levačky vypínám BR. Po chvilce tréninku to není problém. Na pickeru jsem do konce rukojeti zalepil malé očko a prut připínám k zadní vidličce pomocí tenkého dvoumetrového lanka a dvojice malých karabinek. Není nutné to odepínat ani při nahazování, ani při zdolávání. Osvědčuje se mi to zejména při prudkých záběrech v průběhu zdolávání ryby na druhém prutu. O druhou rybu sice přijdu, ale pro prut nemusím do vody.
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 14:01 ® permoník reakce na …
-
Breca – to byla reakce na kele24, ten nic o feederu nepsal :o)
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 13:21 ® ART reakce na …
-
Tak to ja jsem taky zazil spis videl. Jel jsem na ryby s bratrem a bratrovi zabrala nejaka ryba. Strhla mu prut do vody on tam za ni vlitnul a nic uz tam nemel ale prut zachranil.
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 13:21 ® breca reakce na …
-
Permoník – Na feederu??
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 12:57 ® permoník reakce na …
-
Na to mám jeden lék…říká sem mu baitrunner :o)
reagovat - Pondělí 30. července 2007 ve 12:52 ® kele24
-
Sme byli s kamaradama chytat na rybniku v noci světelne trubyčky jsme nechali samožřejmě doma a tak jedine co sme slyšeli bylo spadnuti policajta na zem a udice v čudu. Nenašli jsme nic
reagovat - Pondělí 30. července 2007 v 7:14 ® Robur
-
2* jsem byl svědkem a/ invalidní borec o berlích se byl vychcat, pak jsem mu ji vytáhli aji s kaprem cca 40 b/ na betonové zídce bez vidliček to strýcovi udělalo škrt,akorat mu v cestě stál nejtlustší muž v okolí, takže než ho oběhl, tak to žbluňklo, tu jsem vytáhli hákem na utopence
reagovat, bez ryby
- Pondělí 30. července 2007 v 0:54 ® srami
-
JAKEu měl si fakt velké štěsti že jsi si ji vyvlačel já osobně bych tam hned skočil"možná", ale mě se to nejspiš asi nestane páč chodím jenom na vláčku takže jedině že by mě ta ryby potáhla sebou i s prutem ale při tom stavu co panuje na pstruhových řekach je to nejspiše nepravděpodobné
reagovat